emberfejlodesi paradoxonom :) valami nagyon nem vili nekem.... :(
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:41
most lehet hogy en vagyok nagyon untajekozott de attol meg szeretnek tajekozottabb lenni.
Ugyebar azt mar mindenki tudja hogy a majombol fejlodott ki az emberke. azt mar sajnos en nem tudom hogy mennyi ido alatt de ha saccolnom kell akkor tobbtizezer ev, de valszeg inkabb tobbszazezer ev(de aztan lehet tobb milla is). ez eddig stimmel. nade hol kezdett el kialakulni? europa ?azsia? afrika?usa? mert elegge valoszunitlennek tartom hogy mindenhol egyszerre kezdtek el kifejlodni es egyszerre is fejlodtek kozel azonos szintre. szal tegyuk fel hogy europaba elkezdtek fejlodgetni es voltak akik lekoltoztek valamiert afrikaba meg valakik azsiaba. az addig ok hogy afrikaba a nagy meleg miatt sotetebb lett az emberkek szine de hogy azsiaban miert lettek ferdeszemuek arra nem tudok rajonni. masik problema hogy amerikaba akkor hogy kerultek emberkek kozel azonos fejlettsegi szinten mint europai emberkek, leven hogy nem hiszem hogy volt olyan meresz az osember hogy atussza az atlanti oceant vaktaban, igy feltetelezni kellene hogy ott is teljesen kulon alakult ki az emberke ugyanugy a majombol. es az a fura hogy azok meg nem kobunkot hasznaltak de nem is urhajokat epitettek akkora amikor felfedeztek amerikat. szoval oda is hogy kerultek azonos fejlettsegi szintu emberek? es miert nincsen sehol ilyen koztes emberke ami felig majom felig emberke?
elegge furanak tunik nekem az az elmelet hogy mindenhol ugyanakkor ugyanabban az utemben fejlodo emberkek voltak, mert ilyen veletlen nem letezik.
segitsetek rajtam hogy most akkor mi a helyzet. please!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:43
Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 22:41
Erre mondta mindig öregapám: csak te fiam!
És igaza volt. Ugyanis az ember nem a majomból fejlődött ki, legfeljebb közös ősökkel rendelkeznek.
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:51
Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 22:41
most lehet hogy en vagyok nagyon untajekozott de attol meg szeretnek tajekozottabb lenni.
Ugyebar azt mar mindenki tudja hogy a majombol fejlodott ki az emberke. azt mar sajnos en nem tudom hogy mennyi ido alatt de ha saccolnom kell akkor tobbtizezer ev, de valszeg inkabb tobbszazezer ev(de aztan lehet tobb milla is). ez eddig stimmel. nade hol kezdett el kialakulni? europa ?azsia? afrika?usa? mert elegge valoszunitlennek tartom hogy mindenhol egyszerre kezdtek el kifejlodni es egyszerre is fejlodtek kozel azonos szintre. szal tegyuk fel hogy europaba elkezdtek fejlodgetni es voltak akik lekoltoztek valamiert afrikaba meg valakik azsiaba. az addig ok hogy afrikaba a nagy meleg miatt sotetebb lett az emberkek szine de hogy azsiaban miert lettek ferdeszemuek arra nem tudok rajonni. masik problema hogy amerikaba akkor hogy kerultek emberkek kozel azonos fejlettsegi szinten mint europai emberkek, leven hogy nem hiszem hogy volt olyan meresz az osember hogy atussza az atlanti oceant vaktaban, igy feltetelezni kellene hogy ott is teljesen kulon alakult ki az emberke ugyanugy a majombol. es az a fura hogy azok meg nem kobunkot hasznaltak de nem is urhajokat epitettek akkora amikor felfedeztek amerikat. szoval oda is hogy kerultek azonos fejlettsegi szintu emberek? es miert nincsen sehol ilyen koztes emberke ami felig majom felig emberke?
elegge furanak tunik nekem az az elmelet hogy mindenhol ugyanakkor ugyanabban az utemben fejlodo emberkek voltak, mert ilyen veletlen nem letezik.
segitsetek rajtam hogy most akkor mi a helyzet. please!!!!!!!!!!!!
drágaságom 1 földrész volt csak... már az ember fejlődése után vált darabokra...
"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:54
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:55
Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 21:43
És igaza volt. Ugyanis az ember nem a majomból fejlődött ki, legfeljebb közös ősökkel rendelkeznek.
Hát igen ez engem is nagyon szívenütött
Én nem tudom hány éves vagy, de ezekre mind választ kapsz ha kijárod a 8 általánost.
De talán, ha felcsapod a gyerekeknek készült Osborne enciklopédiát (van még ilyen?
Elküldve: 2005. 11. 09. 22:57
babe__me: ez mar egy hasznalhato info. de biztos hogy ez igy van? az ok remlik hogy valamikor anno meg csak 1 kontinens volt de mar akkor elkezdett kifejlodni az emberke?
de akkor is fura hogy kozel azonos fejlettsegu volt amerika es mondjuk europa.
Szerkesztette: SATAN 2005. 11. 09. 22:59 -kor
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:01
Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:51
mikor, bébi, mikor? nézz utána lécci!
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:02
Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 22:51
Azért ez nem igaz teljesen. Sőt, teljesen nem igaz.
http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/...rajz/foci4.html
Szerkesztette: Carmaged 2005. 11. 09. 23:06 -kor
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:02
Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:51
Drágaságom ez nem így van.
A pangea már jóval az ember kifejlődése előtt szétvált, kb. 150 millió éve. Az ember pedig csak kb. 10 millió éve fejlődött ki.
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:03
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:04
Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:01

Kréta vége: 65 millió évvel ezelőtt.
Szerkesztette: Carmaged 2005. 11. 09. 23:05 -kor
Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:03
Még szerencse, hogy kussoltam
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:05
amúgy tudomásom szerint nem teljesen vált szét... de mind1...
szerk: jahm, és ha még vki nem tudná, lelkemben szőke vagyok...
Szerkesztette: babe__me 2005. 11. 09. 23:07 -kor
"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:07
Ja és egyáltalán nem akartam babe-t megbántani, meg kioktatni, stb...
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:07
Idézet: babe__me - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:05
Ami persze egyáltalán nem baj, csak ha nem vagy biztos vmiben, akkor nem kell annyira lekezelően beírni.
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:08
Idézet
A legrégibb már majomszerű forma az egyiptomi majom a Aegyptopithecus, mintegy 28 millió éve népesitette be Afrikát és Eurázsiát. Ekkor amerikai kontinens már elkülönült Európától, és az óvilági majmok fejlődése elvált az újvilági majmokétól.
18 millió éve jelent meg a proconsul, amely az ember és az emberszabású majmok közös ősének tekinthető.
Korábban azt feltételezték, hogy az emberfélék és a majomfélék fejlődése 15 millió éve vált ketté a sivapithecus/ramapithecus szétválásával, de a genetikai vizsgálatok bebizonyítoták, hogy az emberekhez vezető fejlödési vonal csak, mintegy 5 millió éve vált el a csimpánzétól, és 10 millió éve a gorilláétól.
Ebbe a fejlődési sorba tartozik a rudabányán talált ősember lelelt a 10-12 millió éve élt rudapithecus is, ami 6-7 millió éve teljesen eltünt.
Ez a lény sem tekinthető tehát az emberfélék és a csimpánzok közös ősének. Egyszerűen nincs elég lelet a közös ős megtalálásához.
Látható a postokban, hogy mennyi idő alatt találtam meg, másoltam át a linkeket és szerkesztgettem a postokat. Ez a topicnyitónak sem esett volna nehezére... google jó dolog...
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:08
Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:07
ilyen a stílusom
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:09
Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:41
Hm, hát akkor megismertetnélek egy-két haverommal...
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:09
Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 09. 23:10 -kor

Súgó
A téma zárva.