HWSW Informatikai Kerekasztal: emberfejlodesi paradoxonom :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

emberfejlodesi paradoxonom :) valami nagyon nem vili nekem.... :( Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:10

Az emberiség bölcsője Afrikában volt, onnan terjedt el. A legkorábbi leleteket ott találták.
Amerikába meg jóval később került át, de nem a tengeren át, hanem Ázsiából a Bering-szoroson keresztül és bizony úgy terjedt el egészen Dél-Amerikáig.

Szerkesztette: zotyesz 2005. 11. 09. 23:16 -kor

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#22 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:11

Egyébként ez egy érdekes topic lehet, számomra fura, h mé az európaiak fedezték fel amerikát, miért nem fordítva? Az erőforrások, meg gondolom a tudás is azonos szinten volt... nem?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#23 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:12

Idézet: Larousse Diákenciklopédia

A Homo sapiens fejlődéstörténete

Australopithecus (déli majom)      3,5-1 millió
Homo habilis (ügyes ember)            2-1 millió
Homo erectus (fölegyenesedett ember)  1 millió-100 ezer
  (Pithecantropus)
Homo erectus Neanderthalensis      100-35 ezer
Homo sapiens (értelmes ember)      50 vagy 90-30 ezer
Homo sapiens sapiens                  35 ezer évvel ezelőttől

Stb, stb...

#24 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:12

nah akkor a kezdeti bakim utan meg mindig X-aktanak tunik hogy miert nem volt amerikaban eloember amikor mondjuk kolombuszek atkukkantottak.
tehat kellett valamilyen dolognak tortennie aminek hatasara elkezdtek kifejlodni az emberek, ezt meg megertem egy teruleten mert egy teruleten belul ok hogy egy bizonyos eghajlat miatt vagy valami bakterium miatt elkezdett atalakulni valami emberszeruve, nade akkor ugyanennek amerikaban is le kellett jaccodnia es raadasul kb ugyanakkor. erdekes egybeesesnek tunik nekem.
szerintem az lett volna a realis hogy valamelyik kontinensen kifejlodnek az emberek es aztan elkezdik betelepiteni a tobbi kontinenst, nade ehhez tomeges hajo es repulojaratok kellettek volna, es az meg ugyebar nem volt....
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#25 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:13

November havi magyar NATGEO:
http://www.geographi...hp?m=200511&s=2
Kép
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#26 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:14

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:11

Egyébként ez egy érdekes topic lehet, számomra fura, h mé az európaiak fedezték fel amerikát, miért nem fordítva? Az erőforrások, meg gondolom a tudás is azonos szinten volt... nem?

Nem.

Európában sokkal mostohábbak voltak az időjárási viszonyok, mint Közép- és Dél-Amerikában, Észak-Amerika nagy része pedig lakatlan, művelhetetlen volt. Viszont jól meg lehetett élni vadászatból és gyűjtögetésből (indiánok a 18. században), Európában nem. Emellett mivel Sumerben alakult ki az első civilizáció, így érthető, hogy onnan terjedt el.

#27 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:15

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:12

nah akkor a kezdeti bakim utan meg mindig X-aktanak tunik hogy miert nem volt amerikaban eloember amikor mondjuk kolombuszek atkukkantottak.

mer az ámerikába az antropológia szerint ázsiából pörögtek át e bering-szoroson, nem?

#28 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:15

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:12

tehat kellett valamilyen dolognak tortennie aminek hatasara elkezdtek kifejlodni az emberek, ezt meg megertem egy teruleten mert egy teruleten belul ok hogy egy bizonyos eghajlat miatt vagy valami bakterium miatt elkezdett atalakulni valami emberszeruve, nade akkor ugyanennek amerikaban is le kellett jaccodnia es raadasul kb ugyanakkor. erdekes egybeesesnek tunik nekem.
szerintem az lett volna a realis hogy valamelyik kontinensen kifejlodnek az emberek es aztan elkezdik betelepiteni a tobbi kontinenst, nade ehhez tomeges hajo es repulojaratok kellettek volna, es az meg ugyebar nem volt....

A lemmingekről hallottál már?

#29 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:16

Idézet: 7of9 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:11

Nagyon nem volt azonos szinten a technikai fejlődés, ezt mutatja az is, hogy az európaiak puskákkal lőttek a kézifegyverekkel hadonászó indiánokra. ;)

#30 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:15

A lemmingekről hallottál már?

hat hogy mit csinaltak az nem remlik , de akkor valoszinusitem hogy voltak olyan batrak es nekiindultak a vakvilagba es megtalaltak amerikat. de aztan lehet hogy most is rosszul saccoltam:) teszem azt es jol saccoltam akkor mikor vandoroltak azok a lemingek?

Szerkesztette: SATAN 2005. 11. 09. 23:21 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#31 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:20

Idézet: babe__me - Dátum: 2005. Nov. 9., Wednesday - 23:05

it seems benéztem :p de hiszek nektek...

amúgy tudomásom szerint nem teljesen vált szét... de mind1...

szerk: jahm, és ha még vki nem tudná, lelkemben szőke vagyok... :p

ne torodj vele. ugyis az egesz hobelebanc sargolyo megsemmisul a nappal eggyutt.  :D akkor meg mar kit fog erdekelni?  :think:  :Đ
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#32 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:22

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:18

hat hogy mit csinaltak az nem remlik , de akkor valoszinusitem hogy voltak olyan batrak es nekiindultak a vakvilagba es megtalaltak amerikat. de aztan lehet hogy most is rosszul saccoltam:)

A lemmingek kicsi vándorló rágcsáló állatok.

#33 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:22

Nah, akkor én is beszólok némi okosságot... :omg:  :D

Én azt nm értem, hogy a kontinensek hogy váltak el! 1előre a Föld az nm a vizen uszkáló földrészekből áll, hanm egy "földgolyó", ahol a kontinenseket víz választja el. Nm??? :think:
1ébként nm is olyan régen volt a retekklubbon is egy hasonló sorozat, ahol az emberré való fejlődés rögös útját mutatták be, csak hát az RTL azt ugyebár éjfél után adta le, de ez nm ide tartozik...
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#34 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:14

Nem.

Európában sokkal mostohábbak voltak az időjárási viszonyok, mint Közép- és Dél-Amerikában, Észak-Amerika nagy része pedig lakatlan, művelhetetlen volt. Viszont jól meg lehetett élni vadászatból és gyűjtögetésből (indiánok a 18. században), Európában nem. Emellett mivel Sumerben alakult ki az első civilizáció, így érthető, hogy onnan terjedt el.

:respect:
Láttam egy műsort, aminek az volt a lényege, hogy a fejlett civilizácók nagyjából a mi szélességi körünkön, azaz a mi klimatikus és természetföldrajzi viszonyaink között alakultak ki.
Mégpedig:
1. mostoha viszonyok között /pl. sarkvidék, sivatag, stb./ az ott élő népesség teljes energiáját, tudását a túlélés, a létfenntartás emésztette fel;
2."paradicsomi körülmények" /pl. dél-amerika őserdei, afrikai esőerdők, trópusok/ egyszerűen nem volt motiváció a technikai fejlődésre, lelőttél egy antilopot, vagy leszedtél egy kókustdiót a fáról, azt kész...
Na ez egy elég szedetlen post, de remélem értitek, mi a lényeg.

#35 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:24

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:22

Én azt nm értem, hogy a kontinensek hogy váltak el! 1előre a Föld az nm a vizen uszkáló földrészekből áll, hanm egy "földgolyó", ahol a kontinenseket víz választja el. Nm??? :think:
1ébként nm is olyan régen volt a retekklubbon is egy hasonló sorozat, ahol az emberré való fejlődés rögös útját mutatták be, csak hát az RTL azt ugyebár éjfél után adta le, de ez nm ide tartozik...

Pedig jó a hasonlat, a földrészek durván fogalmazva magmán úszkáló lemezeken vannak és azok mozognak egymáshoz képest. Nem hallottál még törésvonalakról?

#36 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:25

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:16

Nagyon nem volt azonos szinten a technikai fejlődés, ezt mutatja az is, hogy az európaiak puskákkal lőttek a kézifegyverekkel hadonászó indiánokra. ;)

Na de miért nem? Ugyanúgy feltalálhatták volna a lőport....

#37 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:18

hat hogy mit csinaltak az nem remlik , de akkor valoszinusitem hogy voltak olyan batrak es nekiindultak a vakvilagba es megtalaltak amerikat. de aztan lehet hogy most is rosszul saccoltam:) teszem azt es jol saccoltam akkor mikor vandoroltak azok a lemingek?

Klatty. :p

#38 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:22

elvileg a fold felulete valtozik es a viz folyik oda ahova neki tetszik.

Szerkesztette: SATAN 2005. 11. 09. 23:29 -kor

#39 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 09. 23:26

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 23:22

Én azt nm értem, hogy a kontinensek hogy váltak el! 1előre a Föld az nm a vizen uszkáló földrészekből áll,

De. A földrészek pontosan egymástól "elúszkáló" részek.

Idézet

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint egészen a földtörténeti kréta idõszak végéig egyetlen hatalmas földrész, a Pangea volt a szárazulat a világóceánban. A feltevések szerint már 70-80 millió évvel ezelõtt megkezdõdött az a folyamat, amely ma is tart, és amelynek eredményeképpen az õsi szárazföld széttöredezett kéregdarabjai mint földrészek, vagy mint önálló kisebb-nagyobb szigetek megkezdték vándorlásukat a világóceánban. Ekkorra tehetõ tehát a ma is létezõ nagy kontinensek keletkezése, amelyekhez azután néhány esetben újabb területek csatlakoztak. A legismertebb belõle India, amely az elszakadást követõen önálló kéreglemezként „utazott" az északi féltekén, és csak késõbb ütközött az eurázsiai kontinenslemezhez, így keletkezett a Himalája. Madagaszkár szigete viszont azóta is független egységként éli életét, és bár Afrika partjai elõtt található, földtani értelemben nem tartozik a földrészhez.

Dél-Amerika tehát Afrikával együtt ugyanazon kontinens része volt. Annyiban különböznek más földrészektõl, hogy ez a két kéreglemez mindvégig megtartotta eredeti helyzetét, vagyis folyamatosan a trópusi zónában maradt. A kréta idõszakban Közép-Európa is itt volt - ezt bizonyítják az e korszakból származó õslénytani leletek. Ez azért fontos, mert sok helyen az olvasható, hogy például Európa, vagy akár az Antarktisz területén a földtörténeti középkorban - a mezozoikumban - trópusi éghajlat uralkodott. A megállapítás úgy helyes, hogy ebben az idõszakban mindkét földrész még a trópusi zónában foglalt helyet! Ráadásul területük nagy részét tengerek borították. Afrika és Dél-Amerika egykori egybetartozásáról nagyon könnyû bizonyságot szerezni, egyszerûen csak rá kell nézni a térképre és világosan látszik, hogy a délkelet-brazíliai földháromszög szinte pontosan beleillik az afrikai Guineai-öbölbe. Persze a szakember számára ennél lényegesen megalapozottabb bizonyítékok is léteznek. A broméliák legcsodásabb és legkedveltebb fajai például tipikusan dél-amerikaiak, de a legtöbb fajuk is itt él. A nedves, forró esõerdõ epifitái között ugyanúgy vannak képviselõik, mint a felszáraz sivatagokban, ahol viszont gyökeres növények. Afrikában is él néhány fajuk, pontosan a Guineai-öböl partvidékének nedves esõerdeiben. Az elsõ broméliák tehát valamikor abban az idõben keletkezhettek, amikor a két földrész szétválása megkezdõdött. Mindezt azért fontos megemlíteni, mert megközelítõleg ebben az idõszakban éltek azok az óriáshüllõk is, amelyek az egykori iszapos folyóvíz vagy tó partján otthagyták lábnyomukat nagyjából azon a helyen, ahol a két földrész szétválása történt.

#40 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:27

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 0:24

Pedig jó a hasonlat, a földrészek durván fogalmazva magmán úszkáló lemezeken vannak és azok mozognak egymáshoz képest. Nem hallottál még törésvonalakról?

Dehogynm! :D Hallottátok mekkorát koppant??? :D

Volt mit mocorogjanak... :Đ
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó