"Alternatív" ADSL szolgáltatás Hurokmegosztásos(unbundled) módszerrel
Elküldve: 2006. 06. 06. 18:30
http://www.actel.hu/...=hun&p=terkep_l
Viszont a Pók utcai ltp. ezen is ugyanúgy be van jelölve mint 2. ütem 2006 június végén élőnek mint ahogy pl. TvNet térképén is. Úgy látszik eddig az összes hurokátengedéses szolgáltatóra jellemző hogy képtelenek eldönti hol vannak Hytasos területek és hol nem tudnak szolgáltatni.
Viszont ÁSZF-et még továbbra sem sikerült felrakniuk, pedig március óta erre biztos volt elég idejük.
A weboldalukon szereplő megfogalmazál alapján őt is teljes hurok konstrukcióban szolgáltathatnak - vagyis náluk sem kellene Tíkom felé telefondíjat továbbra fizetni. Ezzel pedig megelőznél a Datanet múlt héten nagy dírrel-durral beharangozott teljes hurkos konstrukcióját. Úgy látszik ennek a kis cégnek nincs elég zsetonja reklámra hogy hasonló nagy felhajtást csapjon saját szolgáltatása körül.
Elküldve: 2006. 06. 06. 21:44
http://www.pantel.hu/index.php?id=218
Egész jó csomagok, különösen a sebesség limit nélküli csomag, ami a májusban behozott üzleti csomag után különösen jó lépés volt tőlük. Ez talán hoz egy kis versenyt sávszél fronton is, bár szerintem Tíkom őszig amíg nem jön ki az IPTV-jével nem igen fog reagálni.
A lefedettségen azért van még mit fejleszteni. Ősszel még idén év végéig egy Bp-i lefedettséget ígértek és vidéki városakat is. Várhaton a Pantel infrastruktúrális hátteréhez ők lesznek majd az az unbundled szolgáltató akik vidéken is jobban megvetik majd a lábuk. Rajtuk kívül még a GTS-nek lesz ehhez infrastruktúrája, a kicsi szerintem megmaradnak Bp-en belül.
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf
Elküldve: 2006. 06. 07. 09:13
Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 20:44
http://www.pantel.hu/index.php?id=218
Egész jó csomagok, különösen a sebesség limit nélküli csomag, ami a májusban behozott üzleti csomag után különösen jó lépés volt tőlük. Ez talán hoz egy kis versenyt sávszél fronton is, bár szerintem Tíkom őszig amíg nem jön ki az IPTV-jével nem igen fog reagálni.
A lefedettségen azért van még mit fejleszteni. Ősszel még idén év végéig egy Bp-i lefedettséget ígértek és vidéki városakat is. Várhaton a Pantel infrastruktúrális hátteréhez ők lesznek majd az az unbundled szolgáltató akik vidéken is jobban megvetik majd a lábuk. Rajtuk kívül még a GTS-nek lesz ehhez infrastruktúrája, a kicsi szerintem megmaradnak Bp-en belül.
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf
Bejött a csomagstruktúra amit javasoltál.
Végre csak belépő, közepes és "ami a csövön kifér" típúsú csomagok vannak.
Tvnet szerinted ritkítani fog?
Elküldve: 2006. 06. 07. 12:14
Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 10:13
Végre csak belépő, közepes és "ami a csövön kifér" típúsú csomagok vannak.
Tvnet szerinted ritkítani fog?
Időszerű lenne. Ha megnézed Actelnél is csak 3 csomag van, annyi pont elég. A sok csomag csak össze zavarja a vásárlót, pláne ha még árban is minimálisak az eltérések, mert a sok csomag miatt képtelenség normálisan beárazni a termékeket. TvNet februárban még Tíkomhoz hasonult, most talán végre ideje lenne e téren is "önállósodniuk". De legjobban Tíkomra férne rá a ritkítás, őket meg még egy ideig nem fogja zavarni a többiek mit csinálnak, de 1x csak megjön az ő eszük is.
Elküldve: 2006. 06. 11. 13:50
http://hirek.prim.hu...?sr=aghirkereso
Nocsak, nocsak. Nem lennék meglepve ha ennek a végeredménye az lenne hogy Tíkom is megjelenik üzleti előfizetők felé a maga kis G.SHDSL-es csomagjaival. Sőt ők tovább mennek és talán olyan megoldásokat is kínálni fognak ahol több érpáron kialakított és összefogott megoldásokat is kínálnak kihasználva a réz infrastruktúrában rejlő utolsó lehetőségeket is. Ilyen megoldásokkal 2Mbps szimmetrikus föle lehet menni rézen is csak több szálpár kell hozzá, el lehet menni akár 20 vagy akár 45Mbps szimmetrikusig is. Bár szerintem annak a cégnek ahol ténylegesen akkora sávszélre van szükség ott már érdemes rászánni a megfelelő összeget az optikai uplinkre.
Mindenesetre a kisebb sebességű Nx2Mbps-es bérelt vonal helyett alternatívaként nem csodálkoznák ha Tí is megjelenne a saját kis G.SHDSL csomagjaival ahogy ilyenekkel sorra rukkolnak elő a mostanság piacra lépő unbundled alternatívok.
Persze Tíkom már igen sok éve használja a G.SHDSL-t a bérelt vonali kialakításainál, vagy kistelepülési ADSL-nél uplinkre, de mint internetes csomag ilyen techológiával eddig még nem rukkolt elő, így védve saját bérelt vonali piacát. Most már viszont a kényszer szerintem őket is rá fogja vinni erre a lépésre.
Elküldve: 2006. 07. 10. 11:20
Elküldve: 2006. 07. 10. 12:00
Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 17:15
Már van fenn térkép, de szart sem ér. Felhívtam őket, és lebeszéltek a szerződéskötésről. Egyértelműen rajta van a térképen az Újhegyi -Gyömrői sarok, erre azt mondják, hogy Kőbányán egyáltalán nem szolgáltatnak.
Ezzerűen nem találok alternatív (és olcsóbb) szolgáltatót a t-offline-on és a trékábelen kívül. Az eszem megáll. Minek csinálják meg ezeket a cégeket? Abból élnek, hogy felhívja a paraszt őket, aztán várakozik a hívásfogadásra 5 percen kereszül, és osztoznak a telefonszolgáltatóval?
Elküldve: 2006. 07. 10. 12:01
Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 11:20
Ezeket is hozzá lehet írni a többihez.
Elküldve: 2006. 07. 11. 08:34
Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 11:00
Ezzerűen nem találok alternatív (és olcsóbb) szolgáltatót a t-offline-on és a trékábelen kívül. Az eszem megáll. Minek csinálják meg ezeket a cégeket? Abból élnek, hogy felhívja a paraszt őket, aztán várakozik a hívásfogadásra 5 percen kereszül, és osztoznak a telefonszolgáltatóval?
SZia,
Én is a kőbányai hurokátngedést figyelem (Mádi-Kőrösi sarok), de szerintem is az Actel felejtős.
Ki kell várni a Pantel és a Datanet betelepülését a kőbányai központokba..
Remélem a fenti pároson kívül ,más isp is tud majd hurkot venni a Tré-comtól.
Gyuri
Elküldve: 2006. 07. 11. 09:05
Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 11:00
Én sem szívelem a Deutsce Telekom-ot (manapság: T-xxx), de szerintem azért lehet pár száz (ezer?) forintot megtakarítani:
1. lépés: T-Com adja az ADSL vonalat, és ezzel megbarátkozunk.
2. lépés: Választunk egy (a T-Online-nál) olcsóbb T-Com viszonteladót. Na ilyen neveket most nem írhatok ide, mert reklám lenne, de vannak.
Ha pedig az első lépésnél elakadunk, akkor menjünk inkább a politikusokhoz verni az asztalt, hiszen ők hagyják a T-Com ámokfutását a Hírközlési Döntőbizottság köpönyegébe bújva.
Elküldve: 2006. 07. 11. 19:49
Idézet
Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a X. kerület, Újhegyi úti körzet jelenleg nem tartozik a lefedettségi területeinkhez.Fejlesztésünk és terjeszkedési ütemünk nagy arányú, ezért ha kívánja adatait nyilvántartásba vesszük, és amint lehetséges ajánlatot adnunk Önnek, felkeressük Önt. Amennyiben szeretné, hogy adatait nyilvántartásba vegyük, kérjük töltse ki igénylőlapunkat, és küldje vissza a +36 1 481 4645-ös faxszámra.
Kérjük, a továbbiakban is kísérje figyelemmel weboldalunkat.
Itt van a szolgáltatási térképük, a szóban forgó kérót zöld pötty jelzi:
Csatolt fájl:
-
actel.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 07. 11. 19:50
Elküldve: 2006. 07. 11. 20:37
Idézet
Majd bolond leszek. Elég nekem a napi 20-50 spam.
Elküldve: 2006. 07. 14. 12:31
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...0entry4215948
Érdekes változásokat látni az új MARUO tervezetben, a fórum hsz.ben leírtam pár megjegyzést. Kíváncsian várom az itteni szakik okfejtését a témával kapcsolatban.
Erősödhet a verseny az ADSL-piacon
http://it.news.hu/c....mod=10&id=19718
Elküldve: 2006. 07. 14. 13:56
4E melléklet: Hely alhurok teljes átengedése szolgáltatás leírása
http://www.nhh.hu/menu2/m2_1/tanacs/ruo200...e_melleklet.pdf
4. Szolgáltatás igénybevételének korlátai
4.3-as pont Szélessávú szolgáltatásként Teljes Alhurok Átengedés keretében csak a 5.B Mellékletben (A helyi hurok specktrumgazdálkodása) specifikált VDSL2 technológia alkalmazható.
4.4 A teljes hurok Átengedés szolgáltatás csak a Magyar Telekom informatikai és támogatói rendszereinek fejlesztése után nyújtható, amely fejlesztés befejezésének várható időpontja 2006 ősze. A rendszer fejlesztéseket a Magyar Telekom szerződött partnerei végzik, amely késedelmes teljesítéséért a Magyar Telekom nem vállal felelősséget.
Ebből nekem igen erősen hasonló fejlesztési project képe bontakozik ki mint amit DT csinál odahaza, ami egy FTTC+VDSL2 project. Szolgáltatás oldalról abból a DT IPTV-t csinál és 50/10Mbps-es adatszolgáltatást. És míly véletlen Tí induló IPTV szolgáltatása is pont egybecseng ezen fenti 2006 őszi időponttal. Lehet valami készül MT boszorkánykonyhájában és a tavaly ősz óta zajló fejlesztések hátterében nem csak csupán egy ADSL2+os migráció van hanem inkább VDSL2 ahogy odahaza németben DT is ebben látja a jővőt?
Viszont a spectrum gazdálkodási leírásban csak a 12b-s VDSL2 profile támogatásról van szó ami legkisebb és inkább FTTN+VDSL2-höz készült. Annak a max sávszél értéke úgy ~50/10. A DT odahaza a 17a-s profilet használ ami szélesebb spectrumot használ így az elérhető sávszél is nagyobb akár max 100Mbps. A 17a profile az már FTTC-hez készült és a DT projectje az is. Lehet akkor nálunk az MT FTTN+VDSL2 tervezne ami kisebb sávszélt ígérne a nagyobb réztávolság miatt, úgy 20-50Mbps közöttit?
Viszont szépen le van írva az 5B specktrum gazdálkodási részben hogy a VDSL2 szabványnak tavaly májusban elfogadott első változata még nem teljes. Az EU és amcsi piacokon csak 17a profileig definiálja a dolgokat és csak a japán piacra van profile tervezett a legnagyobb 30Mhz-es spectrumot használó max 100/100Mbps-et elérő VDSL2 változatra. Viszont írják hogy rövidesen várható a szabvány második változatának speficikálása, ami tudtommal idén év végén december körül várható. A második változat már az EU és amcsi piacokra is specifikálná a legnagyobb sebességű változatot és további kiegészítéseket és fejlesztéseket hozna a VDSL2 szabvány további finomítás és teljesítmény növelése érdekében.
Szóval a fenti rész benne elég egyértelmű gyanut kelt abban hogy MT ősszel elő akar rukkolni egy FTTN+VDSL2 megoldással ami talán pont az induló IPTV szolgáltatásához lesz majd köthető, ahogy németben is az ősszel hasonlóképp fog történni.
Krinyó nem akartok egy kicsit a téma után nyomozni? Nektek biztos jobban van belső informátorotok, ismerősötök MT-nél. Habár ha így lesz idő előtt úgy sem fogják elismerni, szerintem eddig tudták halasztani ezt az infót de a maruo nyílvánosságra hozatalával ki kellett teríteniük a lapokat.
Vélemény, vagy esetleg én értettem valamit nagyon félre és abból téves következtetéseket vontam le?
Elküldve: 2006. 07. 22. 12:43
Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 12:42
"2.5.4 A „Helyi Alhurok” a helyi hozzáférési hálózatban alkalmazott sodrott réz érpár, amely egy Előfizetői Hozzáférési Pontot köt össze egy meghatározott – Előfizetői Hozzáférési Ponttól legtávolabbi, a sodrott réz érpár kifejtésére szolgáló – köztes elérési ponttal."
A nevéből eredően ez egy rövidebb előfizetői hurok ami nem ér egészen a főközpontig hanem köztes átadási ponton végződik. Erre a rövidebb réz érpárra ad ajánlatot az alhurok bérlet és a szövegezése szerint csak VDSL2-es eszközt engedne rákötni.
Hogy mi ezzel a célja MT-nek az kérdés, lehet csak ilyen körmönfot módszerrel akarja csökkenti az alternatívok betelepülési esélyeit. Habár pl. egy Hytasos területre eddig sem volt igazán szándéka az alternatívoknak betelepülni a rövid rézpárhoz, meg odaáig elvinni vagy bérelni optikát pár ügyfélért anyagilag úgysem éri meg.
Majd kiderült, de szerintem inkább csak a konkurensek korlátozása állhat a háttérben.
Elküldve: 2006. 09. 16. 12:13
http://www.yoneked.hu
Elküldve: 2006. 09. 16. 12:13
Szerkesztette: shabba 2006. 09. 16. 12:14 -kor

Súgó
A téma zárva.