Itt a telefon-előfizetés nélküli ADSL
http://www.origo.hu/...0601notelo.html
GTS-Datanet is leteszi a névjegyét, úgy tűnik ők is teljes hurokátengedéses konstrukcióban kívánnak nyomulni ahogy a Pantel is teszi meg talán az Actel. Persze először ők is lassan indulnak el, először csak a belvárosi,belső kerületekben lesz elérhető a szolgáltatásuk, de év végéig le akarják fendi Bp. nagy részét, jővőre meg már a vidéki városokra spekulálnak viszonylag nagy számban.
Elég bizakodó a GTS, mondjuk azt nem tudom mire alapozzák hogy év végéig 2000-re csökken majd a teljes hurokátengedés díja a jelenleg 2500-ról.
Kíváncsi vagyok GTS melyik gyártótól veszi majd a DSLAM-okat, Pantel meg TvNet Allied Telesyn mellett döntött, Actalnél meg Siemenst olvastam.
Mindenenestre érdekes lesz majd végre a piac ha ezek az ubundled cégek területi lefedettségben elérik azt a kritikus előfizetői bázist ami után már Tíkomnak is reagálnia kell a létezésükre. Szerintem ez erősen jővőre valószínűsíthető, addigra már talán Pantel elér egy nagyobb területi kiépítést és talán végre Hungarotel is elindul lakossági fronton is az ADSL-jével. GTS úgy tűnik nagyobb terület lefedését célozza meg jővő év végéig. Talán addigra TvNet és a többi kis próbálkozó is elér majd egy közel teljes bp-i lefedettséget, esetleg már bepróbálkoznak néhány nagyobb vidéki városban is.
Ha idáig eljutnak majd a cégek arra már Tíkom is reagálni fog és végre talán elindul valami kis versenygés mind technológiai mind ár/sebesség fronton.
Szerkesztette: shabba 2006. 06. 01. 14:20 -kor