Battlefield 2 (II)
Elküldve: 2007. 05. 29. 19:40
Idézet: Taranis - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 14:06
Klasszikus bug, vagy minek nevezzem... Amióta kijött a játék, azóta ilyen. Ha jól emlékszem, az a megoldás, hogy a Catalyst-ban Application Preference-re kell állítani, és akkor a játékban beállított értéken fog működni az AA. Ha bármi más van driver szinten állítva, akkor nem lesz AA.
Ezek szerint nem sikerült egyértelműen leirnom, hogy ezt is probáltam.
Elolvasa elöző postomat tényleg nem egyértelmű. Bocsi.
Szóval más megoldás nem is létezik!?
Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 /
/ BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2007. 05. 29. 22:05
Idézet: szabi - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:40
Ezek szerint nem sikerült egyértelműen leirnom, hogy ezt is probáltam.
Üdv
szabi
Üdv
szabi
Én sem emlékeztem teljesen pontosan, szóval itt egy hivatalosabb leírás.
Idézet
Antialiasing: To make sure Antialiasing works in the game, first go to your graphics card's control panel, and for Nvidia cards under the Performance & Quality Settings in the Global Driver Settings section select 'Application Controlled' for Antialiasing and Anisotropic Filtering. For ATI cards go to the 3D section of the Control Panel/Control Center and select 'Application Preference' for Antialiasing and Anisotropic Filtering. Now you can go into BF2 and set the level of Antialiasing you wish to use, however obviously it will reduce your game's performance. If you are unfamiliar with what Antialiasing or Anisotropic Filtering do, see my Gamer's Graphics & Display Settings Guide. Note that using a forced resolution may cause problems with Antialiasing, since it is an unsupported resolution
Szóval az AF-et is Application Preference-re kell állítani.
Elküldve: 2007. 05. 29. 22:09
Idézet: Taranis - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 23:05
Én sem emlékeztem teljesen pontosan, szóval itt egy hivatalosabb leírás.
"Csak" ATI-kat érint és Nvidiákat nem?
GoodSpeed
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 05. 29. 23:53
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 23:09
"Csak" ATI-kat érint és Nvidiákat nem?
Passz... Nekem ATI-m van, így sosem foglalkoztam azzal, hogy nVidia-n csinálja-e vagy sem. Gondolom ugyanez a jelenség, mivel a játék tehet róla, nem a hardver.
Elküldve: 2007. 05. 30. 05:47
Hy
Kiprobálom akkor, hogy az AF is játék beállításait használja.
Igaz a játékban nem lehet az AF-t állítani. Csak AA-t.
Szóval nem tudom, azt hogy fogja kontrollálni a játék, de megprobálom.
Köszi.
SZERK: Igazad volt, ha AF-t is játék irányítására kapcsolom akkor van AA a játékban.
Üdv
szabi
Köszi.
SZERK: Igazad volt, ha AF-t is játék irányítására kapcsolom akkor van AA a játékban.
Üdv
szabi
Szerkesztette: szabi 2007. 05. 30. 06:46 -kor
BF2 /
/ BF3
BF2 /
Elküldve: 2007. 05. 30. 07:32
Idézet: szabi - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 6:47
Hy
Köszi.
Üdv
szabi
Köszi.
Üdv
szabi
Az AF mi is ? Az AA az Anti Aliasing = élsimitás. Nvidiák esetében hol lehet állítani az AF-et?
GoodSpeed
Elküldve: 2007. 05. 30. 09:09
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:32
Az AF mi is ? Az AA az Anti Aliasing = élsimitás. Nvidiák esetében hol lehet állítani az AF-et?
AF=anisotropic filtering, a textúraszűrés egyik formája.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)
Elküldve: 2007. 05. 30. 11:01
Hy
Szóval nekem úgy tünik, ha játék beállításain van az AF (hogy müködjön az AA
) akkor valamiféle alapbeállításokon megy. A játékból ez egyébként nem állítható csak AA.
Driveről 16xAF-t, használom.
Másik problémám, a többi játék ami a driver beállításait használná mert nincs bennük AA-AF állítási lehetőség, e nélkül mennek értelemszerűen rosszabb képpel.
Nah, nem tudok mást csinálni, lesz egy elmentett profil a catalyst-ben csak a battlefield-nek.
Azért a közel 500 megás patch ezt a gondot igazán orvosolhatta volna.
Üdv
szabi
Szóval nekem úgy tünik, ha játék beállításain van az AF (hogy müködjön az AA
Driveről 16xAF-t, használom.
Másik problémám, a többi játék ami a driver beállításait használná mert nincs bennük AA-AF állítási lehetőség, e nélkül mennek értelemszerűen rosszabb képpel.
Nah, nem tudok mást csinálni, lesz egy elmentett profil a catalyst-ben csak a battlefield-nek.
Azért a közel 500 megás patch ezt a gondot igazán orvosolhatta volna.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF3
BF2 /
Elküldve: 2007. 05. 30. 15:07
Ami a játákban Texture Filtering opció néven fut, azzal lehet állítani az Anisotrophic Filtering-et. A Medium = 2x AF, a High pedig 4x AF-nek felel meg elvileg. (A Low beállítás pedig sima Trilinear Filter).
Szerkesztette: Taranis 2007. 05. 30. 15:13 -kor
Elküldve: 2007. 05. 30. 16:38
Ja, csak a 4x kicsit messze van a 16xAF-től.
Nincs valami jó kis konfig file átirási lehetőség pl: texture filtering high=16xAF.
Nah, mindegy. Majd eldöntöm mi zavar jobban az AF vagy az AA hiánya.
Még jó, hogy van választási lehetőségem.
Köszi a segítséget.
Üdv
szabi
Nincs valami jó kis konfig file átirási lehetőség pl: texture filtering high=16xAF.
Nah, mindegy. Majd eldöntöm mi zavar jobban az AF vagy az AA hiánya.
Még jó, hogy van választási lehetőségem.
Köszi a segítséget.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF3
BF2 /
Elküldve: 2007. 05. 30. 17:28
Az első kép medium Texture Filtering-el készült, a többi 4x-essel

A SRAW-nál látszik legjobban a cikkcakk pedig 4x-es AA is bevan állítva. Ha minden Macimumra veszek akkor tökéletesen sima, csak akkor ugye 1 GB RAM mellett szaggat.

A SRAW-nál látszik legjobban a cikkcakk pedig 4x-es AA is bevan állítva. Ha minden Macimumra veszek akkor tökéletesen sima, csak akkor ugye 1 GB RAM mellett szaggat.
GoodSpeed
Elküldve: 2007. 05. 30. 19:31
Hy
Nálam minden high kivéve AA az 4x.
Az első fél perc amig döcög a játék, utána már nem.
Csináltam három képet azonos helyről a jobb összehasonlítás miatt.
Érdemes teljes nézetben váltogatni egymás után, úgy elég feltünő lesz a különbség.
Első képen, a játékban a fent említett beállítások vga driverben 16xAF 4xAA:
A kép elég távolig éles azonban az AA hiánya jól látható.
Második képen, játék beállítás mint előbb, vga driverben az alkalmazás irányitja az AF-t és AA-t.
Az AA jó hatása látszik, azonban a játék kontrollált AF elég gáz, távolodva a nézőponttól életlenedik a kép.
Harmadik képen játék beállítás mint eddig, vga driverben 16xAF és alkalmazás irányított AA.
Az AA látszik, hogy aktiv, de a 16xAF is látszik, távolban is élesebb-részletesebb a kép.

Remélem ez az állapot nem csak most van, hanem igy is marad, eddig ez igy nem müködött.
A gondom most az, hogy raktam fel magyarítást, de nem valami jó, viszont külön nem tudom eltávolítani, azt hiszem szükséges lesz egy game reinstall.
Üdv
szabi
Nálam minden high kivéve AA az 4x.
Az első fél perc amig döcög a játék, utána már nem.
Csináltam három képet azonos helyről a jobb összehasonlítás miatt.
Érdemes teljes nézetben váltogatni egymás után, úgy elég feltünő lesz a különbség.
Első képen, a játékban a fent említett beállítások vga driverben 16xAF 4xAA:
A kép elég távolig éles azonban az AA hiánya jól látható.
Második képen, játék beállítás mint előbb, vga driverben az alkalmazás irányitja az AF-t és AA-t.
Az AA jó hatása látszik, azonban a játék kontrollált AF elég gáz, távolodva a nézőponttól életlenedik a kép.
Harmadik képen játék beállítás mint eddig, vga driverben 16xAF és alkalmazás irányított AA.
Az AA látszik, hogy aktiv, de a 16xAF is látszik, távolban is élesebb-részletesebb a kép.
Remélem ez az állapot nem csak most van, hanem igy is marad, eddig ez igy nem müködött.
A gondom most az, hogy raktam fel magyarítást, de nem valami jó, viszont külön nem tudom eltávolítani, azt hiszem szükséges lesz egy game reinstall.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF3
BF2 /
Elküldve: 2007. 05. 30. 21:39
Ez pont egy olyan játék, amihez kár magyarosítást feltenni. Mert ugye az egy dolog, hogy az amcsi magyar lesz, de az arab, orosz, kínai hangokkal mi lesz?
Márpedig nagy segítség tud lenni, pl. mikor meghallod Karkandon az első zászlónál a kis teraszon, hogy "kumbula" és amcsi vagy... no akkor jön a gránát.
És még sorolhatnám a példákat...
Később meg, a játék során úgyis rögződik, hogy melyik hanghoz milyen üzenet tartozik és el se kell olvasni, mert megérted, még akár kínaiul is.
Márpedig nagy segítség tud lenni, pl. mikor meghallod Karkandon az első zászlónál a kis teraszon, hogy "kumbula" és amcsi vagy... no akkor jön a gránát.
Később meg, a játék során úgyis rögződik, hogy melyik hanghoz milyen üzenet tartozik és el se kell olvasni, mert megérted, még akár kínaiul is.
Elküldve: 2007. 05. 30. 21:58
Idézet: Taranis - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:39
Ez pont egy olyan játék, amihez kár magyarosítást feltenni. Mert ugye az egy dolog, hogy az amcsi magyar lesz, de az arab, orosz, kínai hangokkal mi lesz?
És még sorolhatnám a példákat...
English Voice Only settings
GoodSpeed
Elküldve: 2007. 05. 30. 23:16
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:58
English Voice Only settings 
Amivel pont ugyanaz a baj... ha az arab is angolul beszél, honnan tudod, hogy arab? Pont ez a lényeg.
Azt az esélyt veszed el magadtól, hogy hang alapján reagálhass.
Elküldve: 2007. 05. 30. 23:49
Idézet: Taranis - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:16
Amivel pont ugyanaz a baj... ha az arab is angolul beszél, honnan tudod, hogy arab? Pont ez a lényeg. 
Ebben igazad van, viszont szerintem ő nem hang alapú magyarítást tett fel, mert olyan nem is hallani olyanról, hogy lenne, hanem inkább szöveg alaput.
GoodSpeed
Elküldve: 2007. 05. 31. 00:25
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 0:49
Ebben igazad van, viszont szerintem ő nem hang alapú magyarítást tett fel, mert olyan nem is hallani olyanról, hogy lenne, hanem inkább szöveg alaput.
Ez mondjuk lehet, sőt... azért a játékfordítások többsége csak a szöveges részre vonatkozik. De én kivételesen abből indultam ki, hogy a hang is magyar lesz.
Elküldve: 2007. 05. 31. 06:38
Hy
Igaz, csak szövegalapú.
Sajnos nem minden került fordításra, annak ellenére, hogy 100%-osnak irták.
Az ékezetes magyar betük teljesen hiányoznak a szavakból.
Nem figyeltek az eredeti szöveg hosszával való egyezésre, igy ha a magyar szöveg hosszabb, az nem látszik végig.
Ez igy eggyütt már jobban zavar mint mikor angol volt a szöveg.
Egyébként mint korábban említettem offline játszok és nem nagyon figyelek a szövegre.
Arra megyek amerre jónak látom.
Nem nagyon tudok eggyütt játszani a gépi társaimmal, valahogy sosem azt csinálják amit én gondolok, hogy csinálni kellene.
Ha magamat jelőlöm ki parancsnoknak és megmondom mit csináljanak az még rosszabb.
Mindig a pálya másik végén jönnek vissza, majd gyalogolnak keresztül a pályán, addigra persze jól elvesztem a pontot amit védeni kellene.
Van mikor két pont között ingáznak, hiába mondom nekik, hogy menjenek oda fel-alá sétálnak.
Sorolhatnám még, hogy milyen idegesítőek néha.
Nah, mindegy.
Üdv
szabi
Igaz, csak szövegalapú.
Sajnos nem minden került fordításra, annak ellenére, hogy 100%-osnak irták.
Az ékezetes magyar betük teljesen hiányoznak a szavakból.
Nem figyeltek az eredeti szöveg hosszával való egyezésre, igy ha a magyar szöveg hosszabb, az nem látszik végig.
Ez igy eggyütt már jobban zavar mint mikor angol volt a szöveg.
Egyébként mint korábban említettem offline játszok és nem nagyon figyelek a szövegre.
Arra megyek amerre jónak látom.
Nem nagyon tudok eggyütt játszani a gépi társaimmal, valahogy sosem azt csinálják amit én gondolok, hogy csinálni kellene.
Ha magamat jelőlöm ki parancsnoknak és megmondom mit csináljanak az még rosszabb.
Mindig a pálya másik végén jönnek vissza, majd gyalogolnak keresztül a pályán, addigra persze jól elvesztem a pontot amit védeni kellene.
Van mikor két pont között ingáznak, hiába mondom nekik, hogy menjenek oda fel-alá sétálnak.
Sorolhatnám még, hogy milyen idegesítőek néha.
Nah, mindegy.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF3
BF2 /
Elküldve: 2007. 05. 31. 17:36
BF2 /