...a voice from the darkness.....
BÚÉK!
Srácok, a PK-HQ.hu Oldalt attól a naptól kezdve ismertem, amikor először kipróbáltam és elkezdtem a játékot (2004.04.19., Hétfő, LOL!): mivel a játék felkeltette az érdeklődésem, utánanéztem a neten egy kicsit, hogy mi is ez a PK bővebben, és akkor ráakadtam a PK-HQ-ra is. Emlékszem, kint volt egy szöveg: "Hát igen... Bekövetkezett... Eljött az ítélet mindazok számára akik Painkiller őrültek... Mostantól ez honlap fogja meghatározni életedet, mivel mindig itt fogsz lógni...

" - persze megmosolyogtam, de valahogy' egy furcsa érzés fogott el, mert nem tudtam azt mondani, hogy "ugyan már, marhaság!"..lehet, hogy akkor "átkoztak el" és ítéltek a sötét virtuális Purgatóiumban évekig tartó "szenvedésre"...?

Azonban az Oldal hamarosan "tetszhalott" állapotba került, és én többé nem vettem komolyan: az utolsó frissítés 2004.05.26-án volt és azután semmi. Volt Fórum is, ám oda sem írogattam, mivel magát a helyet totálisan elhagyatottnak gondoltam és nem voltak motivációim ott aktívnak lenni. Pedig időnként kértek segítséget is azon a Fórumon, bár egyúttal egy fórum-bot is elárasztotta valami leszbi-szexhirdetésekkel. Láttam, hogy mennyire magára van hagyva az egész hely, és egyszerűen nem volt kedvem ott semmit sem kezdeni. Itt értőbb emberekre találtam...

Akartam írni a közelmúltban, hogy pár hete már megújult az Oldal, tehát végre ismét van egy magyar PK-Fanoldal, ez igazán örvendetes hír! Írtam is emailt Palinak, az Oldal Szerkesztőjének, így most már Ő is ismer bennünket és a videóinkat is (talán egyszer még prezentálja is őket ott)...

Reméljük a legjobbakat az Oldaltól; egyébként korábban már külföldről is felfedezték a PK-HQ.hu-t...
Blazkowicz, azt a Panzert meg ne hagyd magára ilyen sokáig, mer' éhen hal! Azt meg nem engedhessük meg. Tehát tessék már lelőni (de nem engem)...

Amúgy ha lesz valami hír, én mindig tudom, hogy itthon hová kell azt beírni (remélhetőleg lesz is mit)...
Szerintem is teljesen normális a "száműzetés": én akkor szoktam így érezni, amikor már azt érzem, hogy eleget láttam, eleget kaptam egy bizonyos dologtól. Például tavaly teljesen megálltam a TR-rel, és a legfőbb ok pontosan ez volt. Ám a PK-ban még messze nem értem el mindent és még mindig bőven vannak motivációim... Bár a MultiPlayert én befejeztem egy időre (még tavaly december 27-én): az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy 50%-ig is elmenő véletlenszerű packet lossokat kaptam játék közben. A packet lossok "warp"-hoz (amikor "ugrálsz" a mapen, tehát egy ponton eltűnsz és sokkal távolabb jelensz meg ismét) és frame-kiesésekhez (egyszerűen kimaradnak jelenetek!) vezetnek és teljesen ellehetetlenítik a játékot. Ez volt Karácsony idején (lehetett "szezonális túlterheltség" miatt), és azóta sem próbáltam meg újra. Tulajdonképpen sosem tudtam élvezni az MP-t, ezzel a géppel nekem az elmúlt hónapok csak a mazochizmust jelentették: FFA-meccseken 5 játékos felett már csak 40-60 FPS-em volt, Duel-meccsekben pedig két Spectator jelenléte mellett már majdnem olyan darabossá vált a játék, mint a demó-visszajátszások. Rájöttem, hogy nem értem, miért kínzom én magam ezzel. Éreztem, hogy elértem egy bizonyos szintet és rengeget fejlődtem a témában, de egyszerűen sosem volt élvezetes a játék számomra. Az utolsó előtti csepp a pohárban az volt, amikor láttam Tominál a játékot, ezt már említettem korábban: egy P4-en, GeForce 6600 GT videókártyával és 1 GB RAM-mal, 1280x1024-ben is úgy hasított a játék stabil 125 FPS-en, FFA-ban 9 játékos mellett is, hogy az csuda!

Ehhez képest én már három játékosnál is érzem a sebesség-csökkenést, plusz ha használom a ChainGunt vagy az Electrót, akkor az még további 15-20 FPS mínusz, a már amúgy is alacsony FPS-ről (s ha az ellenfél is lő, akkor persze még további esések vannak). Sok lejátszott és végignézett meccs után végsősoron arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy MP-ben online az nyer, akinek jobb a hardware-e és a pingje (hacsak a gyengébb dolgokkal rendelkező fél nem Pro gamer vagy legalábbis nem sokkal erősebb játékos, mint az erőművel rendelkező), és hogy számomra ez így teljesen igazságtalan és haszontalan dolog. Érdekes módon, ezt PeTjA már az első napokban megmondta nekem, és azt is, hogy így "where's the fun?" - hát ez az, sehol... Majd visszamegyek és megmutatom, ill. egyáltalán megtudom, hogy mit tudok, amikor meglesz a jobb gépem...
Viszont a fenti bekezdés azt is jelenti, hogy egyúttal újra foglalkoztam egy kicsit az SP-vel is. Meglepett, hogy semmit nem felejtettem, bár a PK-Jumpokkal egy kicsit most bizonytalannak éreztem magam..de amúgy ugyanúgy ment minden, sőt! Még érdekesebb és jobb lett, a több hónapnyi MP-hajtás után: a lövések pontosabbak (persze ez az egér miatt is van), az ellenfelek alig találnak el, miközben körbetáncolom őket, és a játékot most már kissé "lassúnak" érzem...

Ez utóbbi okozta a legnagyobb meglepetést: sokszor úgy éreztem, hogy Daniel maximum sebességen is kissé "lomhán" mozog, bár Ő "csak" egy humanoid, szóval a dolog teljesen normális...

A minap teljesítettem a "MineCart Riding!"-et 100%-ra (BOOH, "Underworld"), de már csak mindössze két fegyverrel, igaz, csak Nightmare-en, de elsőre és visszatöltés nélkül sikerült: csak a ShotGun+Freezer és RocketLauncher+ChainGun fegyvereket használtam fel (korábban az SMG/FlameThrower is be volt vetve), és korábban jót szórakoztam a levegőbe repülő ellenfelek rakétával történő táplálásával a "City On Water"-ön...

Tehát több hónapnyi MP-játék után az SP sokkal élvezetesebb lett...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2006. 01. 06. 22:07 -kor