...a voice from the darkness.....
Péter, a changelogot elolvashatod, abban vannak említve könnyítések helyenként. Igazából nem hiszem, hogy sokkal könnyebb lenne, ez szerintem 80%-ban attól függ, hogy mit csináltak bizonyos szörnyek túl nagy sebzéseivel, mert az igazi problémát ezek okozták... Valamint GreyBeard írta kint, hogy a betöltési idők nem javultak semmit, valószínűleg ahhoz hozzá sem nyúltak...
Én nem tettem még fel a patchet és egyelőre nem is fogom: ugyanis nem javítottak vele ki minden hibát, amit a PowerMad eddig javított. Kalme sérelmezte is ezt, és mindenki szerint jogosan: a PM rengeteg hibát javított, Kalme lehetővé tette, hogy minden pályán vissza lehessen menni a legelejéig, és így tovább..a MW átvett sok javítást, de nem mindet, és "hálából" NEM tüntették fel Kalmét sehol. Ez mondjuk szép eljárás volt...

Persze ugyanígy "kreditálhatták" volna a PROverDose Készítőit (PrimEvil+Orion) és akár az egész Dark's Cornert is. De hát nem, mert minek..ugye úgyis Community Modnak indult ez az egész... Most Kalme egy kissé csalódott, és nem érez túl nagy indíttatást a PM frissítésére. Ami ugye újabb órákig tartó tesztelést/próbálgatást/satöbbi jelenthet..s mindezt miért...? Amikor még csak meg sem említették a nevét. Hát, meg tudom érteni, hasonló helyzetben én sem voltam vagy lennék túl motivált...
Szubjektíve, nekem teljesen jó már az alap verzió is. Nem nehéz az, ugyanúgy játszom mint a PK+BOOH-t (ráadásul ugye itt jelentős "performance drop" is van, szegény Bartonomat kicsinálja az OD)...

A mostani patch és könnyítések kvázi hidegen hagynak. Én inkább MP-frissítéseket várnék, és nem csak egy normálisabb gameplay-re gondolok itt. Mert azért az mégis felettébb bosszantó, hogy MP-ben 640x480-ban, teljesen minimum grafika mellett 50(!!!) FPS-t kapok, ha használni merészelem az EvilEyes-t. Ha az ellenfél használja, akkor "csak" olyan 80-ig esik vissza (de ha én is azzal válaszolok vissza, az már kész katasztrófa). De PK-MP-nél ezek az értékek már rég túl alacsonyak, kritikus helyzetekben pedig egyértelműen végzetesek, szóval tuti, hogy én jövök ki rosszul az ilyen 50 FPS vs. 125 FPS helyzetekből. Szóval WTF?!

Az alap PK-MP-ben az Electrónál nincs ilyen visszaesés. Szóval elég könnyelműek voltak ezen a téren, és nem mindenkinek van zsetonja upgrade-elni mindenféle DualCore/QuadCore überhardware-re, mert ugye mondanom sem kell, hogy azon gépek tulajdonosai semmi ilyesmit nem tapasztalnak: azokon az FPS "befagy" 125-re, aztán gg. Valamint idegesítő ez azért is, mert mint tudjuk, azért PK, BOOH, és OD az nagyjából ugyanaz az engine. De akkor mi a fittyfenét csináltak és miért jelentkezik ekkora visszaesés a teljesítményben? Mind SP-ben, mind MP-ben. Valamit nagyon nem optimalizáltak a srácok, "mer' hát Core2Duo viszi, vegyé' azt kis csórókám"..lusta dögök...

Röhej, hogy míg a PK+BOOH nálam bőven játszható 1024x768-ban, maximum beállításokkal, 4xAA és bekapcsolt default Aniso mellett, addig az OD-ben hiába kapcsolgatom ki a szűrőket és a teljesítményigényes effekteket, gyakorlatilag nem nyerek szinte semmit, bizonyos termekben ugyanúgy 30 FPS-t kapok. Tehát a PK+BOOH gyakorlatilag 3-4x gyorsabban/simábban fut bárhol mint az OD, miközben tulajdonképpen a grafika nem változott semmit, az engine ugyanaz...

Na, ez nem semmi. Ezzel igazán csinálhatnának valamit, én ezt várnám a legjobban egy jövőbeni patchtől... Persze mint mondtam a bekezdés elején, ez csak szubjektív vélemény, bár bizonyára más "craphardware-suckerek" is bőszen osztják még ezt a nézetet. A MindWare-srácokat ide kéne ültetni, hogy nyomják le a játékot Traumán, kártyák nélkül és 5-csillagra, 30-80 közötti FPS és iszonyatos egérlagok mellett..hogy úgy mégis, mennyire találnák élvezetesnek a cuccost... És hiába javítják a hibákat, hiába teszik könnyebbé a játékot, egy gyengébb gép tulajdonosa ugyanúgy nem fog játszani az OD-vel, ha mindenhol ilyen alacsony FPS-eket kap és játszhatatlannak érzi a játékot...
Vissza a lényegre, szerintem várjuk meg Kalmét, addig nem érdemes a patchet installálni...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2008. 01. 21. 15:51 -kor