HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly (II)

#481 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:14

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 3:07

Próbáltad az MP-t (egyáltalán? sajnos sose láttalak, majd egyszer gyere, hátha megszereted, kevés pwnz0r van itthonról, csak ketten játszunk ) FFA-ban 10 playerrel azokon a kis mapeken? Nekem olyan érzés, mintha százezer bottal harcolnék (egy kis teremben 3 spawnpoint) és időről-időre valamelyik tutira benyom egy karót... De nem ez a lényeg, a kettőt nem lehet összehasonlítani, nem is ezt tettem. Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy sajnos sokaknak az a PK-SP (meg az egész PK), hogy legyakják egyszer Insomnia fokozaton. Aztán fú, végigvittem a játékot, ami csak ennyi volt. De ezt bárki tudja... Persze nincs ezzel semmi baj, csak azok nem ismerik ezt a játékot, ennyi az egész... Aki többet akar, az lenyomja pl. Traumán is, de ahhoz már ki kell oldani 23 kártyát, amihez meg már muszáj Nightmare-en is végigvinni. Szerintem a Trauma-teljesítés az, ahol már azt lehet mondani, hogy "na, ezt is végigvittem". Aki meg még ennél is többet akar, megkeres minden Secretet és maximálisra teljesíti a Statisztikákat, mert azokért is jár valami. Hát nem valami fantasztikus, hogy Te bejössz MP-be és én a PK-modellel pwnollak, ha akarlak?! :D Az összes Secret megtalálása után jár egy extra MP-modell, a PK-ban és a BOOH-ban is. Az 5-csillagra meg örök és ingyenes kártyahasználat, amivel tök jól el lehet azért élvezkedni, még egy pár végigjátszás erejéig: akik pl. ez utóbbit még nem próbálták, azoknak halvány fogalmuk sincs róla, hogy mi az az "agyatlan hent", jó értelemben (mondjuk egy Iron Will meg egy Rage is elég már hozzá)... De az igazi jutalom az, amikor elégedetten hátradőlsz, hogy na, ezt is megcsináltam, "jó mulatság, férfimunka volt", mert bizony ez a játék igazán nehéz része...

Csak 1-2 próba volt, szóval nincs semmi tapasztalatom, de összességében ugyanazt éreztem, mint minden más FPS-ben: mintha két külön játék lenne az MP és az SP.

A PK játék maga pedig nálam azt jelenti amit az SP nyújt. Kb. ugyanazokról a dolgokról van szó, amit te is leírtál: pálya hangulata, ellenfelek sokasága: agyatlan hent (ami nem is agyatlan), zene, szabad mászkálás a pályán.
Ezek MP-ben nincsenek meg. Ezért nem értettem, hogy miért hasonlítod össze egyáltalán a kettőt.

Az egyetlen kapocs a kettő között az "agyatlan hent", ami SP-ben és egy FFA MP-ben is előfordulhat. De szerintem még ez is két külön világ. A többiben pedig én nem is látok kapcsolódást.

Szóval nekem marad az SP, mászkálás... bár én azért korántsem keresek annyira kitartóan minden secretet/csillagot mint ti, de azért elmászkálok és megnézek mindent, felugrálok ahova tudok, stb... :) Hentelésben pedig jöhetnek az SP-s kihívások. Ott sem a fal mögül lövöm az ellent, mindig van vmi quest. :) Pl. végigrohanok a terepen, hogy előcsaljak mindenkit egyszerre. :D És/vagy csak karóval/pk-val/sg-vel, lehetőleg sebződés nélkül "szlalomozok" végig. :) Ilyesmik...

És persze minél nagyobb fokozaton. A PK-Booh-t nightmare/traumán nyomtam végig. (Az egyiknél nem volt kilockolva a trauma és nem estem neki még egyszer a nightmare után.)

Idézet

Nekem az OD SP-jével semmi bajom, ha a fegyvereket és a feelinget nézzük. A játék Secretjei lehetnének nehezebbek, mert korábban is azok jelentették az igazi kihívást, még a sokadik végigjátszás után is..számomra SP-ben azok adták a játék lényegét, nem a harcok (és ezért nem értek egyet az SP = agyatlan hent teóriával, mint mondtam, az a játék kb. 40%-a..a többi az titok, fel kell fedezni, bár ahhoz jóval de jóval több kitartás kell :))... És odakint is mindenki a Secreteket kifogásolja/kevesli..ez nem véletlen...

No, akkor egyetértünk, mert én is ezt írtam. :D

ps: Viszont ez az OD insomnián se egyszerű... vagy ennyire elszoktam a lövöldözéstől!? :D

Szerkesztette: vipisrac 2007. 11. 07. 20:16 -kor

#482 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 07. 22:14

...a voice from the darkness.....

Én nem hasonlítottam össze az SP-t és az MP-t, pontosan azt hangsúlyoztam tulajdonképpen, hogy a kettő mennyire más: azért mondtam, hogy ha komolyabban akarok harcolni, akkor ott az MP, mert az SP számomra kevesebb kihívást nyújt már Traumán is (legalábbis a harcos részek). Jóllehet, Traumán már az SP sem agyatlan hent, aki kártyák nélkül végigvitte valaha, az tudja... Az egésszel azt akartam mondani, hogy nekem nem volt elég a PK-ból csak az "agyatlan hent" rész. Mert annál sokkal többet is tud nyújtani és ahhoz még mindig nem kell a Secretekkel szerencsétlenkedni. Persze nem mindenki mászik bele annyira mint itt mi páran és ez rendben is van, de az egész játék szerintem többet érdemel annál mint egyszer "végigröffenteni" Insomnián... Például a kártyákat kioldani is egy jó móka szerintem... Amikor az SP-ben már mindent elértem, jöhetett az MP, azért hoztam fel azt, mint egy még magasabb szintre lépést. Hát hogyan is hasonlíthatnám össze a kettőt? Sose tettem ilyet, mindig és mindenhol azt hangsúlyoztam, hogy teljesen más a kettő, ez a téma a kinti fórumokon is gyakran feljött...

De azért vannak hasonlóságok. Például messze nem igaz, hogy az MP-pályákon nem lehet szabadon mozogni. Ó dehogynem! Még jobban mint az SP-ben! Ezer és egy példa van, mindenhová el lehet jutni. Sőt, az MP-ben igazából több helyre és könnyebben eljuthatsz, mint az SP-ben, főleg ha van még egy játékostárs, aki segít. Például a Factory-n ki lehet chainelni a másikat a játszható területen kívülre..ez az SP-ben így nem megy. És FFA-ban 10 játékos mellett a Sacred főtermében 3 spawnpointtal eléggé körbevesznek az ellenfelek, állandó tűzvonalban vagy. Persze ők intelligensek és nem hordákban támadnak az emberre. Csak azt mondom, hogy a hasonlóságok keresése nem jelenti a kettő összehasonlítását... Amúgy értelek. Valószínűleg kicsit elvesztem a részletekben akkor, és az zavart meg Téged... :) Nem akartam összehasonlítani a kettőt, más miatt hoztam fel az MP-t...

Nem tudom, azért Insomnián minden CheckPointon visszakapod a max. HP-t, azért az mindig elég könnyű (relatíve). De ehhez képest pl. Traumán szinte nem is lehet hibázni és ez idegesítő. Szinte már csak kempeléssel lehet megoldani egy csomó helyzetet. Nem érdemes dodgolni sem, semmi..nem, megállsz egy jó helyen és leszedegeted őket a megfelelő fegyverrel. Ha nem így teszel, bekapsz két találatot és máris csak 10 HP-d van. Na, hát ezzel elmehetnek ezek a cseh srácok a francba... :D Mer' ezt nagyon elmérték valahogyan... Legalább emiatt nem "agyatlan hent" az OD már Nightmare-en sem? Lehet, de a másik végletbe csöppentek és az sem jó. Ezzel meg elveszíti a játék a dinamizmusát, tiszta döcögős lesz mert túl sok óvatoskodással jár a továbbjutás... Azt gondolták, így nehezebb, de a Secretekben meg csalódik az ember. Valahogy' nagyon nem találták el a dolgokat, sajnos...

SYS "No sin is too great to be forgiven."

#483 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 23:35

Akkor félreértettelek. :) Mikor azt írtad, hogy SP-ben a hent nem kihívás, arra ott van az MP... Én ezt úgy értettem, hogy az SP "nem is igazi", csak bohóckodás. Nekem meg az az igazi PK.

Az persze igaz, mint minden játéknál, hogy az MP skill szempontból sokkal többet kíván, mint az SP.
De szerintem nemcsak többet, hanem mást is. SP-ben is kell skill, ha nem csak kempelve nyomja az ember, hanem keres vmi kihívást, amiket írtam is... csak az másfajta skill, de nem feltétlen könnyebb.

A PK-ban pedig én nem MP skilleket keresek, ezért érzem, hogy nem illik hozzá ez a mód. Biztos lehet mászkálni, ahogy írod, de én nem így értettem. Úgy, hogy szabadon, kedvemre mászkálhassak, nézelődhessek, stb. :) Az MP nem erről szól hanem a minél hatékonyabb hentről. Lehet benne mászkálás, de csak gyors célirányos. Szerintem.  :think:

Az utolsó fejezettel egyetértek. Insomnián azért a 2. pályára már belejöttem. A chekpointos hp feltöltést is észrevettem, bár jelentősége már nem volt 100 fölötti hp-nál. :D Az elején kellett szokni... nomeg ahogy írtam, nem a sarokból lövöm őket, hanem általáan a sűrűjébe megyek, hogy legyen vmi kihívás.
Nightmare-en és traumán is meg akarom majd nézni, de valószínűleg tényleg olyan kemény lesz, ahogy írod. (A demoban is úgy volt, hogy messziről meglőttek kétszer: hp=30, majd mellém esett az égből egy lövedék vagy mi és meghaltam. :D) Ha pedig "taktikai" hentelés kell, akkor tényleg vége a játéknak. Döcög, nincs meg a feeling. Taktikai shooterek vannak mások. :) Ahogy szerintem MP-re is vannak mások.

Szerkesztette: vipisrac 2007. 11. 07. 23:47 -kor

#484 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 08. 15:41

Számomra az SP már tényleg csak "bohóckodás" a harcokat illetően, de hát csoda ez? Legalább 30-szor biztosan végigvittem és több mint másfél éve már sosem használok kártyát sehol sem, plusz ugye mindig mindent a maximumra. Előbb-utóbb belejön az ember... :D Szinte csak és kizárólag a helyszínek hangulata miatt játszom az SP-t, mert azt nem lehet megunni. Az MP-ben viszont még mindig vannak olyanok, akik meg tudnak verni, bár tényleg egyre kevesebben, de vannak. Szóval ott még mindig ott a kihívás és a motiváció. Az SP-ben viszont pl. a Secretek megszerzése amolyan trickjump-dolognak fogható fel és az még mindig jobban szórakoztat. Az, hogy 30 Zombie Soldier közé benyomok egy rakétát, már nem annyira... :D Persze vannak más alternatívák is, amiket ki lehet próbálni, azokat be is mutattam pár videóban meg mások is...

Tényleg másfajta skill kell a két játékmódhoz, erre van is egy egyszerű példám. Egyszer Medic (Németország, MP) megkért, hogy nézzek meg egy mentést, mert a "Cemetery"-n nem talál egy objektumot és már mindent átnézett és sehol. Medic az egyik legjobb online, a mostani aktív MP-sek közül Ő az EGYETLEN, akit Duelben még egyszer sem sikerült megvernem, jóllehet, sok szoros meccsünk volt már, de mindig Ő nyert, legalább 1-2 ponttal (LOL, egyszer fejbe vágom ezért)... De mindig tetszett Neki, amit az SP-ben csinálok, úgyhogy megpróbálta Ő is az 5-csillagot meg a többit. Aztán inkább segítséget kért..XFire-ben átküldte a mentést. Emlékszem, kb. 1 vagy 2 perc után írtam is vissza, hogy megvan az ojjekt..totál ki volt akadva... :D Persze ez nem annyira jó példa, de azért egy említést megért. De jobb példa pl. a PK-Jump és a RocketJump közti különbség: ugye előbbi csak SP-ben van, utóbbi meg csak MP-ben. És a kettő teljesen más, de mindkettő segít abban, hogy szinte bárhová eljuthassunk... Azt is megnézném, hogy pl. nagy játékosok az MP-ből mit szenvednének a "Ruins" 102 ammójával, valóban lenne bennük annyi kurázsi, hogy kb. 10 percen keresztül kitartsanak és megleljék mindet abban az életveszélyes kőrengetegben? Vagy a stake-only minecart ridinget, bármit. Amiket Cyody meg Artas bemutattak..hihetetlen... Lehet gyönyörű dolgokat csinálni mind SP-ben mind pedig MP-ben..és szerintem az az igazi, ha valaki mindkettőt tudja művelni...

Az MP-ben a szabad mászkálás alatt persze én is a trickjumpokat értettem. Van, hogy nem lőjük egymást, hanem dolgokat próbálgatunk. Medic-kel pl. órákat, éjszakákat átjátszottunk így, ahogy mi neveztük angolul, "we were fucking together on the maps".  :Đ Egy mapen három óra, csak össze-vissza mászkálással meg ugrálgatással, hogy mit lehet elérni, hová lehet eljutni. Így fedeztük fel a Factory-n is a "kichainelési" lehetőséget, vagy pl. azt, hogy felkapom a másikat a PK-val, felchainelem a magasba és bumm, benyomok neki egy stakenade-et (karós gránát), amikor a levegőben van. Hát az milyen f@szán néz ki! Hihetetlen, mennyi mindennel el lehet szórakozni és közben együtt röhögünk... :D

Amúgy értem, amit azzal mondasz, hogy "nem illik" hozzá az MP-mód. De emellett és ellene is vannak érvek. Valóban, a PK az SP-vel keltette fel először a figyelmet. Az a hangulat, a fizika, a hordában támadó szörnyek, a fegyverek és a hatásuk, a kártyák kioldása, satöbbi. Az MP meg úgy tűnik, az SP árnyékában létezik, tele van hibákkal és befejezetlen. Emellett az MP igazán nem is mutatott fel semmi újat: azt mondják, olyan mint a Q3 de pl. a mozgás könnyebb és így tovább... Szóval a PainKillert az SP tette PainKillerré, tulajdonképpen ezt akartad mondani. És ez nagyobbrészt igaz is. De mint mondtam, vannak azért ellenérvek is. Sok játékos van, akik a kezdetektől fogva ott voltak, de csakis MP-ben és mind a mai napig csak azzal foglalkoznak. Aztán a CPL is felvette a PK-t és egy évig volt terítéken. Az OverDose miatt az utóbbi időben és persze korábban is, időnként megjelent újra pár régi CPL-es arc: reptile, GaRpY, gellehsak, dj, St. Germain (álnéven volt, de valószínűleg Ő volt), VoO..pl. VoO kb. 2 hete játszott pár meccset online. És ezek a srácok mind azt mondják még ma is, hogy mekkora móka ez a játék..szóval nekik a PK biztosan az MP-t jelenti. Aki játszik SP-t is, de elmélyed az MP-ben is, az egy idő után nem érzi már úgy, hogy a PK inkább csak SP lenne: az a sajátos groteszk humor és a pályák sötét hangulata ugyanúgy megvan az MP-ben is. Unfairnek, kifejezetten "szemétnek" kell lenni az MP-ben, ha eredményes akarsz lenni (és én imádok szemétkedni másokkal :D)..Lucifer nem szereti a "sportszerűséget", szóval ez is passzol a PK világához... Én azt szoktam mondani, hogy az SP-ben Daniel oldalán Istent szolgáljuk, míg az MP a sötét oldal, ott a gonoszabbik énünket kell szabadjára engednünk... :) Sajnos azonban tény, hogy szinte mindenki vagy CSAK SP-s, vagy CSAK MP-s, pedig a kettő együtt igazán remek dolog szerintem...

Igen, SP-ben én is mindig inkább a sűrűjébe mennék, mert nem szeretem a kempelést. Kár, hogy mégis rákényszerítik az embert. A demóban is tényleg, a "Field Ambulance" legelején, amikor kiérsz a harcmezőre az első CheckPoint után..nem lehet kimenni mert biztosan elkap egy bomba, aztán nézegethet az ember. Inkább elbújok egy biztonságos pontban és onnan leszedek kényelmesen mindenkit, minimális kockázattal. Persze volt, hogy kimentem, de párszor vissza kellett tölteni és a visszatöltési idő...  :rolleyes: És ami még rossz az az, hogy a "láthatatlan ammókkal" is csak nehezítettek a dolgon, és a demó alajpán a Secretek sem segítenek igazán (a "Haunted Valley"-n ezüstpajzsot tenni a legvégén kinyíló Secretbe, amikor már nincs szükség pajzsra sem - vicc)...

Még visszatérve pl. a Secretek és kártyák jelentőségére az SP-ben... Amikor Traumán nyomja az ember, akkor hatalmas segítség szerintem, ha tudjuk a Secreteket. Miért? Mert sok olyan Secret van, ami pl. aranypajzsot és/vagy megát rejt magában. És őrült nagy segítség, amikor az ember kap +100 HP-t Traumán. Ez sokszor kihúz a bajból, ill. segít, hogy ne kelljen állandóan visszatöltögetni, ha becsúszott némi hiba és több találatot kaptunk mint kellett volna. Szóval a Secretek nem csak fakultatív kihívások, hanem szerintem igenis részei a játékmenetnek, magasabb fokozaton nagyon sokat segítenek a bennük található hasznos cuccok. De talán ahogy' ReeChee is írta, lehet, hogy azért nem szórakoznak a Secretekkel az átlagjátékosok, mert pl. egy Insomnia fokozaton még messze nincsenek rákényszerítve, hogy erős pajzsot meg megát szerezzenek... A kártyakritériumokkal meg a játék rávezeti a játékost bizonyos dolgokra, amik jól jöhetnek magasabb fokozaton: a "Town"-on megtanít a karóvetővel lőni, az "Asylum" ugyanez a PK-val, a "City On Water"-ön az ember GA+MH-val kezdhet ha ismeri a Secreteket, a Holy Itemek pénzt hoznak, hogy használhassuk a kártyákat ("Cathedral" - "Find at least 500 gold"), a "The Palace"-en pajzs nélkül kell elboldogulnunk, ha meg akarjuk szerezni a kártyát, a BOOH "Orphanage"-jén kerülni kell a sérülést, és így tovább. A játék maga "skillesíti" a játékost, és szerintem ez nagyon jól ki van találva és a kártyákkal és a magasabb fokozatokkal együtt garantálja az újrajátszást is... :)

Na, ennyit írni megint..ideje befejezni...  :omg:

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 08. 15:43 -kor

#485 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 18:26

Nem baj, írjá helyettem is, mert mostanában nincs nagy kedvem hozzá. :D

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 1:02

Szóval ha mégis megjelenne, szerintem akkor törölnénk is az USA-rendelést, vagy legalábbis elhalasztanánk valamikorra. Majdnem biztos vagyok benne, hogy Ti is így vagytok vele, Peti meg rémlátó.

Ja, egyelőre jegeljük a témát.

#486 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:47

SYS csak annyit szeretnék még kérdezni Tőled, hogy (most halálpontosan nem emlékszem!) van-e még bármily egyéb statisztikai bug a PK+BOOH párosban, vagy bármi olyan hiba amit PainEd-el kilehet nyomozni? :) (Most úgy többé-kevésbé elmerültem a PainEditor-ban, szal lehet egyéb hibákra is érzek motivációt, hogy megtaláljam az okát :D )

#487 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:38

SYS, kb. egyről beszélünk.

MP - SP nálam mindig megmarad olyannak, amilyen. Minden játékban. Az MP ahogy írtuk mindketten, alapvetően kíméletlen, célirányos dolog. Ott nincs helye a hangulat, zene, látvány élvezésének (pl. 10-ből 9 játékos a butított grafikát ajánlja :D). Szerintem. Szóval ilyen szempontból nálam "lesüllyed" a többi MP szintjére.

Persze lehet mászkálni üres pályán is, de az engem soha nem vonzott: ha szabad mászkálás van, nem érhet semmi meglepetés, MP-n a pályát is ismeri az ember.

Szóval szerintem nincs új kihívás benne. Persze ez igaz az SP-re is egy idő után - Neked. :D

A skilleknél én kifejezetten a célzási skillre gondoltam. MP-nél sokszorosa kell, de SP-ben sem egyszerű magas fokozaton és "jól" megválasztott fegyverrel. A jó választást úgy értem, hogy a helyzethez, ellenfélhez nem illő fegyver. :) Így pl. nekem azért van kihívás SP-ben is, nem bohóckodás.
A kártyás dologhoz nem értek, mert - kicsit szégyellem is - de még egyszer se használtam kártyát. :D

Szerkesztette: vipisrac 2007. 11. 09. 21:41 -kor

#488 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 10. 00:55

Péter, olyan van pl., hogy a begyűjtött lelkek száma nem egyezik meg a maximummal, de most nem emlékszem pontosan, hogy hol és mivel van gond, csak egy-két dologra. Például a "Catacombs"-on lehet több begyűjtött lélek mint amennyit a maximum mutat, mert a kardos zombik néha megidéznek egy újabb buzogányost, és akkor már nem stimmel az érték. Meg valami van a "Military Base"-en is, talán ott is több lélek, de erre most már végképp nem emlékszem... A lényeg, hogy maximum még a lelkek számánál/maximumánál lehetnek eltérések, és szerintem nem biztos, hogy ezzel már foglalkozni kéne (mármint, hogy érdemes). A maxkillsek most már mindenhol jók lesznek, ha Kalme egyszer javítja ezeket...

Vipisrác, igen, az MP-t én is teljesen butítottan játszom, mert csak a lényegre akarok koncentrálni és a hardware felől a rendelkezésre állás kötelezően folyamatos: 640x480, a legalacsonyabb minőségű textúrák, minden ki, zene ki, egyedül az EAX van belőve, mert azzal többet lehet hallani abból, hogy a másik éppen hol van és mit csinál, hol spawnol, és így tovább..de még csak robbanások sincsenek (ha kilövök egy rakétát vagy gránátot, nem látom, hogy robban, de ez nem zavaró), se füst, se vér, azok is ki vannak kapcsolva itt... De ha közted és a többiek között már egy szakadéknyi skill-különbség van, akkor játszhatsz bármilyen beállítással. Erre jó az FFA: minden maximumra, zene be, crosshair ki, aztán nyomás... Persze csak időnként csinálja az ember, ha rájön a dolog... A lényeg, hogy a játékmódok és a többi játékos, és akár még a pillanatnyi hangulatod is befolyásolhat, és néha nyugodtan engedhetsz. Ha van mód rá, lehet pl. csak karókkal is játszani, lehet engedni a másiknak egy kicsit, meg lehet több dologgal is kísérletezgetni, fő a változatosság...

Szerintem érhet meglepetés pl. a trickjumpok próbálgatásakor. El sem tudom mondani, hogy mi medic-kel hányszor szinte "dobtunk egy hátast", mert valami olyat fedeztünk fel, amit még senki más azelőtt és ami még minket is totál meglepett. És az is poén, amikor Te mutatsz meg egy hozzád hasonló szintű játékosnak olyan dolgokat, amiket ő nem ismer. És nézed, ahogy' bénázik velük, hát az mindent megér... :D És aztán azt mondja Neked, hogy "I'm no trickjumper"..kész... :D

Az SP-ben még mindig lehetne számomra kihívás: pl. próbálgathatnék time attack dolgokat (kiidegelne egy idő után), sérülés nélkül megcsinálni részeket (kiidegelne az állandó visszatöltögetések miatt, szórakozzon ilyennel, aki akar, pl. Peti :D), rövidítéseket keresni a pályákon, és így tovább. Ezekbe nem mentem bele. De azt hiszem soha nem is fogok, mert nem az én világom és számomra nem is éri meg a fáradságot már...

A célzással kapcsolatban nekem már akkor is azt mondták, hogy jó az aimem, amikor elkezdtem az MP-t..olyanok, akik azt tolták már egy jó ideje. Pedig az még semmi sem volt. De..az igazán érdekes az, amikor visszatérsz az SP-be azután, hogy az MP már valamelyest "felturbózott"..és akkor újra érezni/élvezni a játékot, de valahogy' másképpen... Nem tudom elmagyarázni, de biztos érted, mire gondolok... A MineCart Ridinget csak karókkal még biztos nem tudtam volna megcsinálni 2005-ben...

Persze a skilleknél nem csak a célzás fontos. A PK is inkább movement-orientált. Hiába célzok sokkal jobban mint a többség, hiába jobb sokkal az aimstatsom, ha amúgy a másik frankón elugrálgat a lövéseim elől és elkontrollál mindent, amihez pedig már movement kell. Hogy a tárgyakat elérjem, ahhoz movement kell..nem egészséges hibázni és lepottyanni a földre a GA előtt, mert akkor az ellenfél szerzi meg. Gyorsaság, megtartani a sebességet, nem nekimenni a falnak... Én pl. állandóan magyarázom online, hogy a netemmel semmit nem lehet megütni normálisan - és szerintem ezt nem hiszik el sokan, de én ülök itt és én érzem -, különösen mióta ez az új szűk DSL van, de mégis képes vagyok nyerni, erős kontrollal és időzítéssel, és mert tudok mozogni (bár ez a net azt is lerontja sajnos) és el tudok mozdulni a másik elől. Tehát mondhatom, hogy kvázi nulla aimmel is tudok nyerni (csak éppen 200%-on kell hozzá játszani). Így van időm/alkalmam támadni is, és bár sok lövés nem talál, mégis leszedem előbb-utóbb, és utána legalább egy darabig a spawnokból újra és újra... Célirányos, kíméletlen, aktív játék - ahogy' Te is mondtad, ez működik... Szóval szerintem a skill a célzás, a mozgás, és az időzítés (időzítés a tárgyakra és a lövéseknél is). A kontroll az már inkább a "brain"-téma (ahogyan pl. a predektív dolgok is), de ezek összefonódnak... Ha megnézzük, az SP-ben ezek közül elég a célzás, bár szerintem a szép/jó movement SP-ben is jól mutat és kell pl. a Secretekhez, és azért van valamennyi kontroll is (Traumán tudom, hogy hol, melyik Secretnél jön GA, mega, stb.), de ez utóbbi kettő elhanyagolható. Az SP-ben inkább ilyen teljesen egyéni kihívásokat tűzhet ki magának az ember (5-csillag, sérülés-nélküliség, maxkills, stb.), amiket elérhet és megtarthat (hogy azután mindig úgy csinálja, ne adja alább sose), és azáltal fejlesztheti az SP-skilljét, azaz a jártasságát az SP-ben... Persze ez is csak azt mutatja, hogy milyen más a kettő...

A kártyanélküliség miatt aztán igazán nem kell szégyenkezned, WOW...  :Đ De azért kipróbálhatod őket, érdekes a hatásuk, külön móka játszadozni velük. Persze a játék is sokkal könnyebb úgy, de sebaj..érdemes kipróbálgatni pl. a Confusiont, a Haste-kártyákat, a 4x-es sebzést, az Iron Willt, a Soul Catchert, és így tovább..klassz móka... ;)

Különben én inkább szégyenkezhetnék, mert még sosem játszottam semmilyen MP-t azelőtt és egyáltalán FPS-t sem, a PK előtt. Sőt, a TR-es időkben egy ideig egyenesen lenéztem az FPS-játékokat. Ha erről beszélek online játék közben valakivel, vagy elhiszi, vagy pedig nem... :D De tény, hogy nem tudok annyira objektív lenni mint Te, aki már több FPS-t is kipróbált..nekem csak a PK volt/van, máshová hívtak (Q3 CPMA, Q4, WSW, Peti még UT-be is, hogy ott alázzon, na azt már nem :D), de valahogy' lusta vagyok belefogni azokba is. Újabb hosszú idő, amíg eljutok egy szintre, és nem hiszem, hogy igazán megéri..túl maximalista vagyok és valamit vagy rohadt jól csinálok, vagy pedig sehogy. Szóval PK forever, de emiatt kicsit elfogult vagy szűk látókörű lehetek (inkább utóbbi, a "rajongás" nem feltétlenül jár elfogultsággal), amit azonban szerencsére általában mindenhol elnéznek nekem...  :o  :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 10. 01:15 -kor

#489 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:38

Oh lelkek aztán egyáltalán nem érdekelnek mert én a Traumát tekintem ALAP-nak a PK-ban Nighton nem is nagyon szeretek játszani, de ugye muszály azzal kezdeni bizonyos kártyák miatt :D

#490 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 10. 20:53

Én szeretem a Nightmare-t is, a démon mód móka miatt, plusz az 5. fejezet miatt is... :) (SYS' shortest post ftw.  :Đ)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 10. 20:54 -kor

#491 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 22:27

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 21:53

Én szeretem a Nightmare-t is, a démon mód móka miatt, plusz az 5. fejezet miatt is... :) (SYS' shortest post ftw.  :Đ)

WOW Grat a legrövidebb postodhoz ez tőled ritkaságszámba megy  :D

Ja igaz nem gondoltam végig ezt a Nightos dolgot, persze sok-sok minden van benne amiket Te is felsorolál, hogy jó, csak az a tudat, hogy Traumán újra kell kezdeni a játékot kicsit olyan rossz érzés, hogy még nem mehetsz/nem érdemes maximumra gyúrni sehol mert kb semmit nem ér az eredményed ha utána mész Traumára csak egyszerűen végigfutsz a pályákon (kiv 5. fejezet ami nekem is a kedvencem  :Đ)

BOOH-nál meg aztán végig ottvan ez a nyomott érzés mer ott van pár pálya amit nem igazán szeretek többször végigvinni  :rolleyes: Ilyen pl a Lab ami olyan semmilyen érzést nem kellt bennem, vagy ahogy Te mondanád semmilyen motivációt nem ad, csak azt várod minél hamarabb vége legyen egyszóval unalmas szivatós pálya (mondjuk már akinek, nekem MÁR nem, de emlékszem elsőre mennyit szenvedtem a teleportnál... :Đ ), vagy a Dead City amit még nem szeretek, hogy rengeteg ellenfél és valahogy a pályába sincs semmi izgalmas csak szürkeség, zaj, unalom és szivatás a kártyakritérium miatt...

Pont mint a Diablo 2-nél hogy 3 szor kell tulajdonképp végigvinni a játékot, hogy teljesítsd (Normal--> Nightmare --> Hell)   :D

Szerkesztette: peterxxxx 2007. 11. 10. 22:28 -kor

#492 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 10. 23:03

Én mindig a maximumra teljesítek, Nightmare-en és Traumán is, a legelején is (ahol a kártya miatt nincs meg az 5 csillag, azt kétszer csinálom meg kezdetben). Ezeken játszom felváltva, így a legteljesebb. A pontokat úgyis mindig viszem tovább... :) Nálam egy teljes kör 4 végigjátszást jelent az alábbi sorrendben: PK-Nightmare, BOOH-Nightmare, BOOH-Trauma, PK-Trauma. Ezt lenyomom max. 1 hét alatt, néhány havonta...

A "Lab"-et én sem szeretem (szerintem senki se  :Đ), és szerintem is kemény volt még régebben a teleportos rész. Viszont a "Dead City" az egyik kedvencem, nekem nagyon bejön a hangulata, az egész, úgy egyben. Tetszik még az óra is a végén: reggel 8:51 van rajta... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 10. 23:04 -kor

#493 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 13. 06:57

Kalme kihozta az OverDose-PowerMad első verzióját (pontosabban ez már a második), érdemes időnként ránézni a linkre az újabb frissítésekért. Állítólag rengeteg apró hibát javít, amik miatt pl. nem lehetett kártyákat kioldani vagy 5 csillagra teljesíteni és így tovább..a killszámlálók az OD-ben is bugosak, azokat is javítja...

#494 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 15:17

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 7:57

Kalme kihozta az OverDose-PowerMad első verzióját (pontosabban ez már a második), érdemes időnként ránézni a linkre az újabb frissítésekért. Állítólag rengeteg apró hibát javít, amik miatt pl. nem lehetett kártyákat kioldani vagy 5 csillagra teljesíteni és így tovább..a killszámlálók az OD-ben is bugosak, azokat is javítja...

Zsír látom Kalme nem tétlenkedik :D

Bár sztem még korai "magán" javításokat kiadni nem? Vagy nem is számíthatunk hivatalos javításra? :s A hivatalos fórumon megkéne azért kérdezni ezt nem? Vagy megismertetni a készítőkkel Kalme Overdose-os Powermad-ját...

Szerkesztette: peterxxxx 2007. 11. 13. 15:18 -kor

#495 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 13. 16:57

Péter, majdnem teljesen biztos, hogy Kalme szól a MW-nek is ezekről és az is, hogy a MW és a PCF is ismeri/ismerte a PM-et. Végül is a PCF-nek is szólt, akik ugye azóta is bőszen készítik az 1.7-es patchet a PK+BOOH-hez... Ha a MW is ugyanezt csinálja majd, akkor sincs gond, könnyű a javításokat tovább vinni, Kalme mindig frissíteni fogja a PM-et az új verziókhoz. Ha meg kijavítják, akkor a javításokat kiveszi, a cheatscript része meg megmarad, ami még mindig hasznos lehet: én bizony bekapcsolom a radart olyankor, amikor nincs meg az utolsó object és már 99%-ra biztos, hogy kiesett a pályáról, vagy éppen a noclippel klassz képeket lehet készíteni olyan helyekről is, ahová nem lehet eljutni...

Remélhetőleg Kalme hamarosan a PK-hoz is frissíti majd a PM-et, a Te javításaidat beletéve...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 13. 17:20 -kor

#496 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 19. 21:30

Mivel a CD Galaxisnál továbbra sem volt semmi, megnéztem az 576 Shopot, és ezt találtam: PK-OD megjelenés - várható megjelenés a héten, na erre kíváncsi leszek. Mondjuk eszerint biztatóbb a helyzet mint 2004 végén volt, de a cucc ára valahogy' egyáltalán nem tetszik...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 19. 21:31 -kor

#497 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 21:51

Üdv újból topik lakók!

Asszem még végigviszem az Overdose-t és azzal be is fejezem a PK pályafutásomat.
Ez a játék kezd átmenni vicc kategóriába, nem mintha eddig nem lett volna vicces. :D
Egy félig ördög-angyal csávót kergetik a tüzestolószékes szörnyek és azután valami pokoli ninják. :o  :eek:  :Đ
Nagyon LOL-ok az ellenségek. :D  :omg:

Szerkesztette: Qwerty4 2007. 12. 02. 21:54 -kor

Qwerty4

#498 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:14

Én igen gyorsan abbahagytam (legalábbis félbehagytam)... pedig telve voltam jóindulattal meg pozitív hozzállással, de amikor a nindzsás pálya végén nem engedett visszamenni, hogy teljesíthessem a kártyakritériumot (mondom majd összegyűjtöm az aranyakat a végén), hirtelen nagyon-nagyon ideges lettem. :D

Cigányok kukoricát lop(ná)nak.
- Te Gázsi, ni'dzsák!
- Hol?? :confused: :fear: :omg:

#499 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 02. 22:27

Igaz, és akkora a döbbenet Mindenkin, hogy teljesen le is állt a topic. Kell némi idő, hogy feleszméljünk a sokkból... :D

Én eddig úgy voltam vele, hogy csak szimplán nem igazán találtam szórakoztatónak: egy-két pálya és vége, le kellett tennem, ki kellett lépnem, és újból nekiállni is alig volt kedvem. És a dolgon nem segítenek a nagyon hosszú betöltési idők, a játék közbeni gyakori 30 FPS, és az instabilitás sem (1-2 pálya és szimplán kifagy itt, újra kell indítani a gépet)... Szóval jobbára erőltetés a végigjátszás. Azért előfordul, hogy van kedvem hozzá, de valahogy' messze nem tud lekötni úgy mint az elődjei... :( Az MP meg totál katasztrófa, amíg olyan amilyen most, nem is fogok vele játszani. Bezzeg pár cupot már kiírtak, a legpocsékabb pályákkal, hát gl/hf annak, aki bakerál ezekkel... Én sem voltam normális, hogy sK1p miatt jelentkeztem a 2on2 ladderbe (miközben 20 perc MP elég és le kell tennem)...

A napokban elindulok Traumán, arra legalább van egy kis motiváció. Mivel bődület unfair: "Studios", "Dead Marsh", "Air Combat" - ezek kicsit érdekesek lesznek majd. Egyébként "nehéznek" nem is nevezném az ilyesmit: nem nehéz az, amikor 1-2 lövés beengedése után a játékos halott, SinglePlayer módban. Csak szimplán hülyeség. Legalábbis egy ilyen játéknál egészen biztosan...

Kalme is frissítette azóta a PowerMadet, most már tényleg szinte minden hiba ki van javítva, és klassz dolog, hogy most már mindegyik pályán vissza lehet menni a legvégéről a legelejére (pár teleporttal és egyebekkel megoldotta), szóval nyomás, Peti... :) Még egy új funkciót is bevezetett, ez a "pmfreedom", ami leveszi a láthatatlan falakat és teljesen szabad mozgást enged a játékosnak a pályákon (persze csak saját felelősségre :D)... A hivatalos patch is készülget, de nem tudni, mikor jön ki...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 12. 02. 22:28 -kor

#500 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:38

Nem nagyon nyerte el nekem se a tetszésemet az Overdose, sőt eléggé ratyi az egész.  :down: :omg:
Most hamar végigpörgetem, hogy legyek túl rajta vagy letörlöm.Ez a két lehetőség van.

Majd később kifejtem bővebben mi a véleményem az egészről... :D  ;)
Qwerty4

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.