...a voice from the darkness.....
Péter, olyan van pl., hogy a begyűjtött lelkek száma nem egyezik meg a maximummal, de most nem emlékszem pontosan, hogy hol és mivel van gond, csak egy-két dologra. Például a "Catacombs"-on lehet több begyűjtött lélek mint amennyit a maximum mutat, mert a kardos zombik néha megidéznek egy újabb buzogányost, és akkor már nem stimmel az érték. Meg valami van a "Military Base"-en is, talán ott is több lélek, de erre most már végképp nem emlékszem... A lényeg, hogy maximum még a lelkek számánál/maximumánál lehetnek eltérések, és szerintem nem biztos, hogy ezzel már foglalkozni kéne (mármint, hogy érdemes). A maxkillsek most már mindenhol jók lesznek, ha Kalme egyszer javítja ezeket...
Vipisrác, igen, az MP-t én is teljesen butítottan játszom, mert csak a lényegre akarok koncentrálni és a hardware felől a rendelkezésre állás kötelezően folyamatos: 640x480, a legalacsonyabb minőségű textúrák, minden ki, zene ki, egyedül az EAX van belőve, mert azzal többet lehet hallani abból, hogy a másik éppen hol van és mit csinál, hol spawnol, és így tovább..de még csak robbanások sincsenek (ha kilövök egy rakétát vagy gránátot, nem látom, hogy robban, de ez nem zavaró), se füst, se vér, azok is ki vannak kapcsolva itt... De ha közted és a többiek között már egy szakadéknyi skill-különbség van, akkor játszhatsz bármilyen beállítással. Erre jó az FFA: minden maximumra, zene be, crosshair ki, aztán nyomás... Persze csak időnként csinálja az ember, ha rájön a dolog... A lényeg, hogy a játékmódok és a többi játékos, és akár még a pillanatnyi hangulatod is befolyásolhat, és néha nyugodtan engedhetsz. Ha van mód rá, lehet pl. csak karókkal is játszani, lehet engedni a másiknak egy kicsit, meg lehet több dologgal is kísérletezgetni, fő a változatosság...
Szerintem érhet meglepetés pl. a trickjumpok próbálgatásakor. El sem tudom mondani, hogy mi
medic-kel hányszor szinte "dobtunk egy hátast", mert valami olyat fedeztünk fel, amit még senki más azelőtt és ami még minket is totál meglepett. És az is poén, amikor Te mutatsz meg egy hozzád hasonló szintű játékosnak olyan dolgokat, amiket ő nem ismer. És nézed, ahogy' bénázik velük, hát az mindent megér...

És aztán azt mondja Neked, hogy "I'm no trickjumper"..kész...
Az SP-ben még mindig lehetne számomra kihívás: pl. próbálgathatnék time attack dolgokat (kiidegelne egy idő után), sérülés nélkül megcsinálni részeket (kiidegelne az állandó visszatöltögetések miatt, szórakozzon ilyennel, aki akar, pl. Peti

), rövidítéseket keresni a pályákon, és így tovább. Ezekbe nem mentem bele. De azt hiszem soha nem is fogok, mert nem az én világom és számomra nem is éri meg a fáradságot már...
A célzással kapcsolatban nekem már akkor is azt mondták, hogy jó az aimem, amikor elkezdtem az MP-t..olyanok, akik azt tolták már egy jó ideje. Pedig az még semmi sem volt. De..az igazán érdekes az, amikor visszatérsz az SP-be azután, hogy az MP már valamelyest "felturbózott"..és akkor újra érezni/élvezni a játékot, de valahogy' másképpen... Nem tudom elmagyarázni, de biztos érted, mire gondolok... A MineCart Ridinget csak karókkal még biztos nem tudtam volna megcsinálni 2005-ben...
Persze a skilleknél nem csak a célzás fontos. A PK is inkább movement-orientált. Hiába célzok sokkal jobban mint a többség, hiába jobb sokkal az aimstatsom, ha amúgy a másik frankón elugrálgat a lövéseim elől és elkontrollál mindent, amihez pedig már movement kell. Hogy a tárgyakat elérjem, ahhoz movement kell..nem egészséges hibázni és lepottyanni a földre a GA előtt, mert akkor az ellenfél szerzi meg. Gyorsaság, megtartani a sebességet, nem nekimenni a falnak... Én pl. állandóan magyarázom online, hogy a netemmel semmit nem lehet megütni normálisan - és szerintem ezt nem hiszik el sokan, de én ülök itt és én érzem -, különösen mióta ez az új szűk DSL van, de mégis képes vagyok nyerni, erős kontrollal és időzítéssel, és mert tudok mozogni (bár ez a net azt is lerontja sajnos) és el tudok mozdulni a másik elől. Tehát mondhatom, hogy kvázi nulla aimmel is tudok nyerni (csak éppen 200%-on kell hozzá játszani). Így van időm/alkalmam támadni is, és bár sok lövés nem talál, mégis leszedem előbb-utóbb, és utána legalább egy darabig a spawnokból újra és újra... Célirányos, kíméletlen, aktív játék - ahogy' Te is mondtad, ez működik... Szóval szerintem a skill a célzás, a mozgás, és az időzítés (időzítés a tárgyakra és a lövéseknél is). A kontroll az már inkább a "brain"-téma (ahogyan pl. a predektív dolgok is), de ezek összefonódnak... Ha megnézzük, az SP-ben ezek közül elég a célzás, bár szerintem a szép/jó movement SP-ben is jól mutat és kell pl. a Secretekhez, és azért van valamennyi kontroll is (Traumán tudom, hogy hol, melyik Secretnél jön GA, mega, stb.), de ez utóbbi kettő elhanyagolható. Az SP-ben inkább ilyen teljesen egyéni kihívásokat tűzhet ki magának az ember (5-csillag, sérülés-nélküliség, maxkills, stb.), amiket elérhet és megtarthat (hogy azután mindig úgy csinálja, ne adja alább sose), és azáltal fejlesztheti az SP-skilljét, azaz a jártasságát az SP-ben... Persze ez is csak azt mutatja, hogy milyen más a kettő...
A kártyanélküliség miatt aztán igazán nem kell szégyenkezned, WOW... :Đ De azért kipróbálhatod őket, érdekes a hatásuk, külön móka játszadozni velük. Persze a játék is sokkal könnyebb úgy, de sebaj..érdemes kipróbálgatni pl. a Confusiont, a Haste-kártyákat, a 4x-es sebzést, az Iron Willt, a Soul Catchert, és így tovább..klassz móka...
Különben én inkább szégyenkezhetnék, mert még sosem játszottam semmilyen MP-t azelőtt és egyáltalán FPS-t sem, a PK előtt. Sőt, a TR-es időkben egy ideig egyenesen lenéztem az FPS-játékokat. Ha erről beszélek online játék közben valakivel, vagy elhiszi, vagy pedig nem...

De tény, hogy nem tudok annyira objektív lenni mint Te, aki már több FPS-t is kipróbált..nekem csak a PK volt/van, máshová hívtak (Q3 CPMA, Q4, WSW, Peti még UT-be is, hogy ott alázzon, na azt már nem

), de valahogy' lusta vagyok belefogni azokba is. Újabb hosszú idő, amíg eljutok egy szintre, és nem hiszem, hogy igazán megéri..túl maximalista vagyok és valamit vagy rohadt jól csinálok, vagy pedig sehogy. Szóval PK forever, de emiatt kicsit elfogult vagy szűk látókörű lehetek (inkább utóbbi, a "rajongás" nem feltétlenül jár elfogultsággal), amit azonban szerencsére általában mindenhol elnéznek nekem... :o
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 11. 10. 01:15 -kor