Hát mindenesetre
4 magos Spec CPU 2006-os eredmény egyelőre
nincsen.
A 2,93as Core viszont elég magabiztosan veri a 2,8-as A64-et.
Amúgy itt (első blikkre, nem kezdtem el még alaposan számolgatni) elég szépen skálázódnak az 1 és 2 processzoros rendszerek. Nem lehet, hogy a 2000-rel az is volt a baj, hogy olyan minthaprogramokat választott, amik (vagy amikből sok) eleve nem jól skálázódott?*
(Előre is bocs, ha netán nem jókat írnék a Spec CPU-val kapcsolatban, de eddig én ezt a tesztet nem nagyon nézegettem (bizonyos előítéleteim miatt), úgyhogy a konfigurálható eredménykeresőjével is most ismerkedek)
- - - - - - - - -
* Pl. asszem ez nem lehet, mivel ha jól olvasom most épp egy Anand-tesztben (ami a Xeon-topicban szerepelt), annyi példányban szokás egyszerre futtatni, amennyi a magok száma.
viszont ez tovább erősíti az előítéleteimet...

Pl. render-tesztet (a 2006-ban már van, igaz hogy "csak" pov-ray) nem úgy szokás ugye csinálni, hogy ugyanazt a scene-t indítom el mondjuk egyszerre 2-4-X-szer, hanem
1 és ugyanazon scene-t futtatom 2-4-X szálon. Márpedig könnyen lehet, hogy teljesen máshogy terhelik a memórialarendszert, és akkor ennek a metódusnak nem sok köze lesz a valósághoz. Mondjuk ezt éppen még ki is tudom próbálni, vajon így van-e)
Szerkesztette: d n . r 2006. 12. 03. 23:28 -kor