HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 14:29

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:13

a SpecFP rate tesztben.

És ugye azt is láttad, hogy ez még a CPU2000, és nem a CPU2006?

https://www.hwsw.hu/...3/spec2006.html

Idézet

A hatás átfogóbb kiértékelésére még várni kell, ugyanis még túlságosan kevés CPU2006 eredmény áll rendelkezésre, de eddig úgy tűnik, hogy az egyik nyertes az Itanium és a Core 2/Xeon lehet, míg a legnagyobb vesztesek az Opteronok.

Engem a spec cpu sohasem érdekelt különösebben, ha valaki tudja, kiváncsi lennék, mi most itt az általánosan elfogadott álláspont, kikristályosodott-e valami.

#1962 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 14:30

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:18

Az OLTP-s tesztben (...) Azonos órajelen nagyjából egyenlő teljesítményt fog nyújtani a két processzor

Mint erre külön felhívtam a figyelmet, konkrétan ebben a tesztben egy 2,8as Opteron volt pariban egy 3,0ás Woodcresttel, ami finoman szólva is atipikus (mármint nem konrkétan az OLTP-ben, hanem úgy általában a szerver/ws alkalmazásokban)
Azaz nyilván azért választottak ilyen tesztet, mert ez nagyon fekszik a K8L-nek, de amúgy valószínűsíthetően nem lesz ilyen rózsaszínű a kép.

Szerkesztette: d n . r 2006. 12. 03. 14:37 -kor

#1963 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 14:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:22

szerintem az alapjan 80%-os a skalazodas! nem szamoltad el veletlenul?

az AMD skalazodasat meg a szamokbol tudod leolvasni: tudod a 2.8-as DC-hez van viszonyitva a 2.7-2.9-es erdmeny, es az kereken 40%. mit szamoltal Te?

Miért számoltam volna el? Az ábra alapján a 2 magos Intel 80 körüli értéket tud, míg a 4 magos 104-et. A SpecFP adatbázisban ha jól látoma  legjobb 2.66 GHz-es 2 magos Intel CPU 79.8-at tud, míg a 3 GHz-es 83.4-et.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1964 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:03

Special!

Ebben a cikkben hibák találhatóak.

Idézet

Az AMD szerint a négymagos Opteronok lebegőpontos számítás-intenzív kód alatt akár 40 (SPECfp_rate), adatbázisok futtatása során (OLTP, valószínűleg TPC-C) pedig akár 70 százalékkal nagyobb teljesítményt adnak le a kétmagos változatoknál, amivel becslése szerint egyértelműen felülmúlnák az Intel már elérhető négymagos Xeonjait.

Ez a 40% nem igaz, legalábbis nem igaz az AMD kétmagos chipjéhez képest. Legalábbis a grafikonról leolvasva nem ez az érték jön ki. Számora ki sem derül a grafikonról, hogy mihez képest értendő.

Idézet

Az Intel valószínűleg "sejthette", hogy az AMD milyen bejelentésre készül, ugyanis a napokban közölte, hogy már legyártotta első 45 nanométeres chipjeit, a Penryn kódnévre hallgató lapkákat.

Ez meg egyszerűen nem igaz: még nem gyártotta le az első Penrynt, hanem az éppen gyártásban van. Csak tape-out-olta, ami csak annyit jelent, hogy már elküldték a gyárba a terveket.

Idézet

A Barcelona bevezetését követően megindul az AMD platformcseréje is, mely már egy új, HyperTransport 3-ra épülő infrastruktúrát fog alkalmazni, drasztikusan javítva a többutas Opteron-rendszerek skálázódását, ez azonban egyes pletykák szerint csak 2008-ban történik meg, míg az egyutas platform a Budapest chippel azonban még 2007-ben váltani fog az új technológiára.

Ez a rész pedig félreérthető: nem a HT 3.0 fog 2008-ban debütálni, hanem a Direct Connect 2.0 (ami persze a HT 3.0-ra épül). Kicsit félreérthető a jelenlegi formájában a cikk.

Szerkesztette: hvuk 2006. 12. 03. 15:05 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1965 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:12

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:48

Miért számoltam volna el? Az ábra alapján a 2 magos Intel 80 körüli értéket tud, míg a 4 magos 104-et. A SpecFP adatbázisban ha jól látoma  legjobb 2.66 GHz-es 2 magos Intel CPU 79.8-at tud, míg a 3 GHz-es 83.4-et.
szerintem inkabb 115. de ha 104-el is szamolsz, akkor is az 47%-os tobbletet jelent normalizalva. hogy szamoltal Te 33%-ot????

(persze en is hibasan irtam a 80% skalazodast: helyesen 80%-os -- es 90 -- hatekonysagot akartam irni a 100%-os skalazodashoz kepest.)

Idézet

Ez a 40% nem igaz, legalábbis nem igaz az AMD kétmagos chipjéhez képest. Legalábbis a grafikonról leolvasva nem ez az érték jön ki. Számora ki sem derül a grafikonról, hogy mihez képest értendő.
teljesen egyertelmu, hogy a sajat processzoraihoz! pontosan ez az ertek jon ki. raadasul a nejez felfogasuak kedveert pontosan a 100%-hoz raktak a 2220-as eredmenyt! ;)

es a tape-out-tal igazad van, hogy felreertheto, de hat az a chip valoban le van gyartva, csak egyedi szeriaban.

Szerkesztette: bogdan 2006. 12. 03. 15:13 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1966 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:27

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:03

Simulations conducted in AMD laboratories indicate that certain database applications will see performance improvements up to 70 percent and certain floating point applications will experience performance gains of up to 40 percent over platforms powered by current dual-core AMD Opteron processors.

Idézet

Ez meg egyszerűen nem igaz: még nem gyártotta le az első Penrynt, hanem az éppen gyártásban van. Csak tape-out-olta, ami csak annyit jelent, hogy már elküldték a gyárba a terveket.

Jogos, gyártásban van, de elkészült példányokról nem beszéltek. Javítom.

Idézet

Ez a rész pedig félreérthető: nem a HT 3.0 fog 2008-ban debütálni, hanem a Direct Connect 2.0 (ami persze a HT 3.0-ra épül). Kicsit félreérthető a jelenlegi formájában a cikk.

Mivel drop-in replacement a Barcelona, ezért értelmeszerűen az HT 1-es lesz. A Budapest HT 3.0, csak egyutas. Ha figyelmesen olvas valaki, akkor szerintem érthető.

#1967 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:12

szerintem inkabb 115. de ha 104-el is szamolsz, akkor is az 47%-os tobbletet jelent normalizalva. hogy szamoltal Te 33%-ot????

(persze en is hibasan irtam a 80% skalazodast: helyesen 80%-os -- es 90 -- hatekonysagot akartam irni a 100%-os skalazodashoz kepest.)

Miről beszélsz? A legjobb 2.66 GHz-es processzora az Intelnek 79.8-at tud (mint azt írtam is), míg a 4 magos csak 104-et. Mellesleg az ábráról is ez olvasható le, nézd meg a számokat is bal oldalon, más a skálázás a két ábrán!!! Ez pedig 30%-os teljesítménynövekedés azonos órajelen.

Idézet

teljesen egyertelmu, hogy a sajat processzoraihoz! pontosan ez az ertek jon ki. raadasul a nejez felfogasuak kedveert pontosan a 100%-hoz raktak a 2220-as eredmenyt! ;)

Milyen 100-hoz? Kb. 91-92-nél van, a QC meg 150 felett.

Idézet

es a tape-out-tal igazad van, hogy felreertheto, de hat az a chip valoban le van gyartva, csak egyedi szeriaban.

Nem, nincs legyártva. Több cikben is írják: most van éppen gyártás alatt. A tape-out, azaz az első terv ment el a gyárba és kezdték el a chip gyártását, de kész chipjük még nincs (illetve lehet, hogy van de erről nem beszéltek).

#1968 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:35

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:27

Simulations conducted in AMD laboratories indicate that certain database applications will see performance improvements up to 70 percent and certain floating point applications will experience performance gains of up to 40 percent over platforms powered by current dual-core AMD Opteron processors.

Akkor a grafikon rossz, mert azon nem 40%-os többlet látszik, hanem több.

Idézet

Mivel drop-in replacement a Barcelona, ezért értelmeszerűen az HT 1-es lesz. A Budapest HT 3.0, csak egyutas. Ha figyelmesen olvas valaki, akkor szerintem érthető.

Hát én 3.0-ról hallottam mindenhol. Lesz a desktop és a szerver verzió és mindkettőben már HT 3.0 lesz, de csak DC 1.0. Aztán jön a DC 2.0, amiben már 4 HT link lesz, mindegyik megosztható. De ezen a téren egyelőre nagy a kavarás.

#1969 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:36

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:48

Az ábra alapján a 2 magos Intel 80 körüli értéket tud, míg a 4 magos 104-et

OK, menjunk vissza az isibe..

104/80=1.3, azaz 30%. eddig stimmel?
30%*(3/2.66)=47%.

a Te altalad adott szamokkal szamoltam. nem massal.

es az abrat en is ugy olvasom, hogy +40 es +70%. mondjuk azt, hogy szamodra nehez leolvasni. nem baj, csak vitazni tok felesleges ezen! es meg ha nem is jo az abra, azert szerepelnek rajta azok a szamok, mert az a tenyszeru adat. ha ugy tetszik csak azt nezd!

es ugye nem hiszed, hogy beta chip nelkul tape-out-olnanak egy gyartast? ergo van nekik ilyen, egyedi gyartasban.

Szerkesztette: bogdan 2006. 12. 03. 15:40 -kor

a forum ma:

#1970 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:36

OK, menjunk vissza az isibe..

104/80=1.3, azaz 30%. eddig stimmel?
30%*(3/2.66)=47%.

a Te altalad adott szamokkal szamoltam. nem massal.

Láthattad, hogy a 80-as érték a 2.66-hoz tartozott. Az utolsó osztás tehát felesleges. A "stimmel"-nél meg kellett volna állnod a számolásban. :D

Idézet

es az abrat en is ugy olvasom, hogy +40 es +70%. mondjuk azt, hogy szamodra nehez leolvasni. nem baj, csak vitazni tok felesleges ezen! es meg ha nem is jo az abra, azert szerepelnek rajta azok a szamok, mert az a tenyszeru adat. ha ugy tetszik csak azt nezd!

Ennyire ne légy már hülye. Persze, hogy én is annak olvasom, viszont ha leolvasod az értékeket a grafikonról, akkor nem jön ki a 40%. Ergo valahol hibás a dolog. Vagy a 40% vagy pedig a grafikon.

Idézet

es ugye nem hiszed, hogy beta chip nelkul tape-out-olnanak egy gyartast? ergo van nekik ilyen, egyedi gyartasban.

A tape-out azt jelenti, hogy elkészült a chip első tervrajza, ami már gyártásba is kerül. Ez már persze le volt csekkelve jó néhány szimulációval és most sor fog kerülni az első próbagyártásra. Ez nem tényleges gyártás, hanem csak nullszéria. Ez után még minimum egy, de gyakran két széria is készül, amin egy csomó bugot javítanak. A tape-out ugyanis nem az a verzió, ami aztán kikerül a boltokba.

Szerkesztette: hvuk 2006. 12. 03. 15:49 -kor

#1971 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:55

HT3 vs HT1: meglepődnék, ha a HT3 ugyanazokat a fizikai és elektromos specifikációkat alkalmazná, mint a HT1. szerintem a HT3-hoz új lapok kellenek majd.

#1972 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:56

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:48

Láthattad, hogy a 80-as érték a 2.66-hoz tartozott.
dehogyis! azt irod a "grafikonrol olvastad le", tehat az a 3.0-hoz tartozik (2.66-os ugyebar NINCS a grafikonon..). legalabb magaddal legyel konzekvens! :(

Idézet

Ennyire ne légy már hülye. Persze, hogy én is annak olvasom, viszont ha leolvasod az értékeket a grafikonról, akkor nem jön ki a 40%. Ergo valahol hibás a dolog. Vagy a 40% vagy pedig a grafikon.
az abra szemantikaja azt koveteli meg, hogy 100%-nal legyen az,amihez hasonlitjuk (es ez egyertelmuen -- mar csak az AMD sok evi gyakorlata alapjan is -- a 2220-as Opteron), es a hasonlitottra meg irjuk ra, hogy az alaphoz kepest mennyivel javult. ergo, ha ugy tetszik, az abra nem pontos. de ez tok egyertelmu. es tovabbra sem ertem minek ezen vitatkozni.

Idézet

A tape-out azt jelenti, hogy elkészült a chip első tervrajza, ami már gyártásba is kerül. Ez már persze le volt csekkelve jó néhány szimulációval
a Horusnal emlekszem arra, hogy a Tape-Out elott demonstraltak mukodo chippel. ergo -- szerintem -- a tape out az a lepes, amikor a VEGLEGES tervrajz kerul "szalagra", ami mar megy a gyarba, ahol azon mar nem valtoztatnak. ha igy van, akkor trivialis, hogy elotte nem csak szimulaltak, de le is gyartottak mar nehany peldanyban.

tape-out is the name of the final stage of the design

Szerkesztette: bogdan 2006. 12. 03. 15:59 -kor

a forum ma:

#1973 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 15:58

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:55

HT3 vs HT1: meglepődnék, ha a HT3 ugyanazokat a fizikai és elektromos specifikációkat alkalmazná, mint a HT1. szerintem a HT3-hoz új lapok kellenek majd.

Nem lehet, hogy visszakapcsol? Totál hasonlóan, mint ahogy a desktop verzió is megy AM2-ben és AM2+-ban is.

#1974 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 16:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 15:56

dehogyis! azt irod a "grafikonrol olvastad le", tehat az a 3.0-hoz tartozik (2.66-os ugyebar NINCS a grafikonon..). legalabb magaddal legyel konzekvens! :(

Elmentem a www.spec.org-ra és vettem a fáradtságot és megnéztem, hogy milyen eredményeket tettek közé. Ez alapján a 30% körüli a skálázódása a 2->4 magra. Szerinted honnan szűltem a 79.8-as értéket? Leolvastam a grafikonról? Ráadásul a grafikonon százalékos értékek szerepelnek.

Idézet

az abra szemantikaja azt koveteli meg, hogy 100%-nal legyen az,amihez hasonlitjuk (es ez egyertelmuen -- mar csak az AMD sok evi gyakorlata alapjan is -- a 2220-as Opteron), es a hasonlitottra meg irjuk ra, hogy az alaphoz kepest mennyivel javult. ergo, ha ugy tetszik, az abra nem pontos. de ez tok egyertelmu. es tovabbra sem ertem minek ezen vitatkozni.

Komolyan rémisztő amit csinálsz. Nézd már meg azt a kibaszott ábrát! Egy kocka 15%-ot jelent, az AMD 2220 oszlopa kicsivel a 90 felett van, ergo valahol 92-93 környékén lehet. A QC Opteron meg jól láthatóan pont 150%-nál van. Innen egyszerű osztással semmiképpen nem jöhet ki 40%. Ennyi. Vagy a skálázás rossz vagy a grafikon vagy pedig a 40%-os felirat.

Idézet

a Horusnal emlekszem arra, hogy a Tape-Out elott demonstraltak mukodo chippel. ergo -- szerintem -- a tape out az a lepes, amikor a VEGLEGES tervrajz kerul "szalagra", ami mar megy a gyarba, ahol azon mar nem valtoztatnak. ha igy van, akkor trivialis, hogy elotte nem csak szimulaltak, de le is gyartottak mar nehany peldanyban.

Hát pedig nem ezt jelenti. Amit tape-out-olnak az a chip első tervrajza amiből termék készül. Ezt követi még további 1-2 verzió. Horusnál nem tudom mi történt, de annyira nem is érdekel. Különösen azért, mert szerinted már a kész termék terve elment a gyárba, ámde az azóta eltelt bő egy évben sem tudott megjelenni.

#1975 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 16:14

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 16:05

Elmentem a www.spec.org-ra és vettem a fáradtságot és megnéztem, hogy milyen eredményeket tettek közé. Ez alapján a 30% körüli a skálázódása a 2->4 magra. Szerinted honnan szűltem a 79.8-as értéket? Leolvastam a grafikonról? Ráadásul a grafikonon százalékos értékek szerepelnek.
ertem en, de hat kozben meg ezt irtad:
"Az ábra alapján a 2 magos Intel 80 körüli értéket tud, míg a 4 magos 104-et."
ezt arra irtad, maikor jeleztem, hogy nekem gyanus, hogy elszamoltad. EZEK alapjan marpedig valoban elszamoltad. ezt irom mar miota. ha nem az abrarol szedted volna az eredmenyeket, akkor talan nem ezt kellett volna valaszolni, nemdebar?

raadasul totalisan felreertheto meg a dimenzio is.. merthogy az abran a 3.0-as DC 80% koruli erteket, a QC 110% koruli erteket er el a 2220-as Opteronhoz kepest. tehat igen, vegig ugy ertelmeztem, hogy ezt az abrarol olvastad le, honnan mashonnan? vicces..

Idézet

Komolyan rémisztő amit csinálsz
egyertelmu! ilyen marhasagon vitazok veled.. :(

Idézet

Ennyi. Vagy a skálázás rossz vagy a grafikon vagy pedig a 40%-os felirat.
es en meg is valaszoltam, hogy melyiknek kell rossznak lennie. akkor meg mi a kerdes?

Idézet

Hát pedig nem ezt jelenti. Amit tape-out-olnak az a chip első tervrajza amiből termék készül. Ezt követi még további 1-2 verzió.
nem vitazom. nem ismerem ilyen melysegig a chipgyartas szakszavait. a wikipedia alapjan nekem nem ez jott le.

Szerkesztette: bogdan 2006. 12. 03. 16:18 -kor

a forum ma:

#1976 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:55

Idézek a Wikipediából:

Idézet

In electronics, tape-out is the name of the final stage of the design of an integrated circuit such as a microprocessor, the point at which the description of a circuit is sent for manufacture. A modern IC has to go through a long and complex design process before it is ready for tape-out. Many of the steps along the way utilize software tools collectively known as electronic design automation. Tape-out is usually a cause for celebration by everyone who worked on the project, followed by eager anticipation of an actual product returning from the manufacturing facility.

Az "actual product" nem azt jelenti, hogy milliószámra jön vissza a kész chip, hanem azt, hogy elkészül a chip fizikai valójában, az actual itt a "fizikai valóra", fizikailag létezőre utal. Ezért ünneplik meg (cause for a celebration), mert ekkor válik a terv fizikai valóvá, ami eddig csak teszrendszerekben, szimulátorokban létezett, az most valósággá válik.

#1977 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:04

nehez ezt a szoveget ertelmezni. szerintem igy is lehet, meg ugy is. (az actual vonatkozhat ugyebar a product-ra, azaz a kesz termekre, ami vegre mint termek, ami eladhato valosul meg..)

de mondom, nem ertek hozza, igy nem kivanok ebben vitaba szallni.
a forum ma:

#1978 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 21:29

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:29

És ugye azt is láttad, hogy ez még a CPU2000, és nem a CPU2006?
https://www.hwsw.hu/...3/spec2006.html

Idézet

A hatás átfogóbb kiértékelésére még várni kell, ugyanis még túlságosan kevés CPU2006 eredmény áll rendelkezésre, de eddig úgy tűnik, hogy az egyik nyertes az Itanium és a Core 2/Xeon lehet, míg a legnagyobb vesztesek az Opteronok.

Engem a spec cpu sohasem érdekelt különösebben, ha valaki tudja, kiváncsi lennék, mi most itt az általánosan elfogadott álláspont, kikristályosodott-e valami.

Erre senki? Pl. "special", mert ha jól tudom, Te írtad a hírt is.
- - - - - - -
Lehet, át is viszem a "spec" topicba. Tényleg, a spec-cpu-t le lehet tölteni? Nekem úgy rémlik, nem. Furcsálltam is, mert a SpecViewPerfekt-et le lehet, meg a SpecApc* for 3dsmax-ot is (ezeket szoktam is használni, főleg a SpecApc egy remek és alapos grafikus teszt)
- - - - - - -
* Amúgy SpecApc több programhoz is van (3dsMax, Maya, Pro/E, SolidEdge, UGS, SolidWorks), de ezek nem önállóan futnak, hanem kell hozzájuk a "gazdaprogram". Mivel én a Max-ot ismerem, ezért tesztelek azzal.

#1979 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 21:49

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 21:29

Tényleg, a spec-cpu-t le lehet tölteni? Nekem úgy rémlik, nem.

Na ja, még a non-profit/educational is 200 dolcsi... A retail meg 800...

http://www.spec.org/order.html

(azért az érdekes, hogy a specview meg a specapc viszont hogyhogy "ingyé" van, legalábbis a non-profit verzió)

Szerkesztette: d n . r 2006. 12. 03. 21:50 -kor

#1980 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:05

Hát mindenesetre 4 magos Spec CPU 2006-os eredmény egyelőre nincsen.
A 2,93as Core viszont elég magabiztosan veri a 2,8-as A64-et.
Amúgy itt (első blikkre, nem kezdtem el még alaposan számolgatni) elég szépen skálázódnak az 1 és 2 processzoros rendszerek. Nem lehet, hogy a 2000-rel az is volt a baj, hogy olyan minthaprogramokat választott, amik (vagy amikből sok) eleve nem jól skálázódott?*
(Előre is bocs, ha netán nem jókat írnék a Spec CPU-val kapcsolatban, de eddig én ezt a tesztet nem nagyon nézegettem (bizonyos előítéleteim miatt), úgyhogy a konfigurálható eredménykeresőjével is most ismerkedek)
- - - - - - - - -
* Pl. asszem ez nem lehet, mivel ha jól olvasom most épp egy Anand-tesztben (ami a Xeon-topicban szerepelt), annyi példányban szokás egyszerre futtatni, amennyi a magok száma.
viszont ez tovább erősíti az előítéleteimet... :) Pl. render-tesztet (a 2006-ban már van, igaz hogy "csak" pov-ray) nem úgy szokás ugye csinálni, hogy ugyanazt a scene-t indítom el mondjuk egyszerre 2-4-X-szer, hanem 1 és ugyanazon scene-t futtatom 2-4-X szálon. Márpedig könnyen lehet, hogy teljesen máshogy terhelik a memórialarendszert, és akkor ennek a metódusnak nem sok köze lesz a valósághoz. Mondjuk ezt éppen még ki is tudom próbálni, vajon így van-e)

Szerkesztette: d n . r 2006. 12. 03. 23:28 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.