HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:33

milyen depressziv idojarasrol beszelsz?
nem is volt meg ennyire gyonyoru hoeses ezen a telen itt ebben a szurke varosban!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2182 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:33

milyen depressziv idojarasrol beszelsz?
nem is volt meg ennyire gyonyoru hoeses ezen a telen itt ebben a szurke varosban!!

Végül is igaz, bár ahogy indult, azért az inkább ónos eső volt. És különben is, a hónak hónapok álltak rendelkezésére havazni, én február végén már a tavaszt várom! :)

#2183 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:45

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:32

Most csak e miatt a depresszív időjárás miatt írsz ilyesmiket, ugye?  ;)

nem, csak megint elegem lett.

#2184 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:26

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 11:25

Yield alatt pedig én eddig mindig azt értettem, amit Te defekciós yieldnek nevezel (a wikipedias szócikket csak azért hoztam, mert ott is így tesznek), számomra oké, hogy van kereskedelmi yield is, viszont innentől akkor sajna akkor ki kell írni, hogy az ember (jelesül SFIJ) melyikre gondol.

Pedig ezt mar Elric-kel egyszer kitargyaltuk. A szalagrol lejonnek full mukodeskeptelen, reszlegesen mukodokepes, moderalt frekvencian mukodokepes es teljesen tokeltes peldanyok.

Mondhatod azt, hogy a yielded a mukodeskeptelen/mukodeskepes arany. Mondhatod ellenben azt is, hogy a reszlegesen mukodokepeseket is mar betokozod (cahce csokkentett proci, cell procik a PS3-ba), moderalt frekin mukodokepes (E6300) vagy teljes erteku (E6700- es C2DExtreme). Legyen az egyszeruseg kedveert a besorolas selejt, harmadosztalyu, masodosztalyu es elso osztalyu termek. Ezekre mind-mind adhatsz meg egy yieldet, de persze mondhatod az egyszeruseg kedveert hogy a harmadosztalybol szarmaztatod a "kihozatalod". Ami elmondhato az az, hogy C2D eseteben az elso osztalyu peldanyok szama nagyon keves.
Ahogy special is mar megirta, lehet arra targetalni, hogy a szalagrol engem csak az elso osztalyu peldanyok erdekelenek, ennek fenyeben kicsit attervezem a processzt, hogy javuljon az elso osztaly kihozatala. Ez szuksegkeppen azzal jar majd, hogy a selejtes peldanyszamok aranya megno. errol beszltem es special is ezt foglalta tomoren ossze.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2185 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:28

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 13:01

Hú de nehezen érted meg...

Amire én (és még sokan) kiváncsiak vagyunk, az a top Barcelona és a top Clowertown egymáshoz képesti _teljesítménye_
Namost  ez ekvivalens annak ismeretével, hogy mekkora a teljesítmény clock-to-clock, illetve mekkorák lesznek a top órajelek.
Teccikérteni?

:offtopic: hamost szenyozni akarnek akkor felvetnem hogy a hoteljesitmenyere vagy a szamitasira gondoltal? :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 02. 26. 16:35 -kor

#2186 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:31

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 15:01

(1)
Mert a clock-to-clock teljesítményösszevetéshez előbb lesz adatunk (mint ahogy az NGMA esetén is így volt ez kb. 1 éve) Kijönnek majd az első kalóz-tesztek, aztán az AMD által engedélyezettt "szűrt" preview tesztek, és utána még több hónap lesz a megjelenésig, amikor kiderül, végül is milyen órajeleken jön ki, mi lesz a roadmap, stb. (mint ahogy szintén így volt ez tavaly)

jo. akkor kerdesem hozzad, mit ertesz azon, hogy clock-to-clock? a moden processzorok kulonbozo funkcionalis egysegei teljesen mas orajelen mukodnek/mukodhetnek mamar, sot a tapfeszultseguk is eltero lehet.

#2187 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:44

tényleg, miért nem azonos magfeszültségen nézzük. az milyen érdekes lehet. :D

#2188 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 17:55

Én csak azon csodálkozok, hogy évekig tudtuk a clock-to-clock összevetés fogalmát gond nélkül használni, de most hirtelen kiderül, hogy ezer sebből vérzik...  :Đ
(Lehet, hogy megfelelő hozzáállás kéne? Meg a nem a víz a hibás, ha a kacsa nem úszik (vagy hogy van ez.. :D )
De nem baj, legfeljebb majd akinek ez fizikai rosszullétet okoz, az a továbbiakban kerüli. (Amúgy kiváncsi leszek, amikor megjelennek az első unofficial tesztek, milyen fogalmi aparátussal kezdtek majd hozzá predikciókat tenni, stb. Egy-két hónap, és kiderül... :) )

#2189 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:16

You've been watching "The information and ignorance society", episode 76522323457691345.

#2190 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:18

Idézet: special - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 18:16

You've been watching "The information and ignorance society", episode 76522323457691345.

Ahogy mondani tetszik, és részemről ez a téma ezennel le is zárva. Pont. :)

#2191 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:32

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 17:55

Én csak azon csodálkozok, hogy évekig tudtuk a clock-to-clock összevetés fogalmát gond nélkül használni, de most hirtelen kiderül, hogy ezer sebből vérzik...  :Đ
(Lehet, hogy megfelelő hozzáállás kéne? Meg a nem a víz a hibás, ha a kacsa nem úszik (vagy hogy van ez..   :D   )
De nem baj, legfeljebb majd akinek ez fizikai rosszullétet okoz, az a továbbiakban kerüli. (Amúgy kiváncsi leszek, amikor megjelennek az első unofficial tesztek, milyen fogalmi aparátussal kezdtek majd hozzá predikciókat tenni, stb. Egy-két hónap, és kiderül... :) )

az egesz clock2clock osszevetes a P4 fanatikusok utolso mentsvara volt, mert a netburst ugyan porgott mint a barom, de "nyomateka" ennek ellenere nem volt. az egesz spec.org annak koszonheti a letet, hogy a 90esek kozepere nyilvanvalova valt, hogy az orajel mint meroszam nagyon keveset arul el a valos teljesitmenyrol...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 02. 26. 18:34 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 18:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 18:32

az egesz clock2clock osszevetes a P4 fanatikusok utolso mentsvara volt

Te SFIJ, gondold már végig, ha már mindenáron bulvárszintre akarod levinni: ebben a (kifacsart, használhatatlan, értelmetlen) összevetésben ez az Athlon-XP fanatikusok mentsvára volt! Végül is nem nagy különbség... :Đ

(Pl. "Persze, a P4 3,0 ghz-en erős, de az én Barton-om 2,2 ghz-en hozza ugyanazt! => konkluzió: az AthlonXP jobb, hiszen clock-to-clock erősebb")

Na most én nem erről beszélek, úgyhogy fuss már neki még egyszer az utolsó 2 oldalnak légyszi... :)

#2193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 19:55

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 18:42

Te SFIJ, gondold már végig, ha már mindenáron bulvárszintre akarod levinni: ebben a (kifacsart, használhatatlan, értelmetlen) összevetésben ez az Athlon-XP fanatikusok mentsvára volt! Végül is nem nagy különbség...   :Đ
nah telleg? mintha ugy emlekeznek hogy az egesz netburst arrol szolt volna, hogy kinek a legmagasabb az orajele, igaz?

(Pl. "Persze, a P4 3,0 ghz-en erős, de az én Barton-om 2,2 ghz-en hozza ugyanazt! => konkluzió: az AthlonXP jobb, hiszen clock-to-clock erősebb")
Igen es ezt honnan tudjuk? just for the log. a P4 3Gigas le tud jeccani egy 720p-s H264-et framedrop nelkul a 3200+-os barton meg nem.

Na most én nem erről beszélek, úgyhogy fuss már neki még egyszer az utolsó 2 oldalnak légyszi... :)
Az a baj, hogy osszevissza beszelsz. clock2clock akarsz processzorokat osszehasonlitani, mikor ennek a relevacioja ZERO. Az itanium Madison9M nem egesz 2GHz-es orajellel integerben ott teljesit mint a modern x86-ok mikozben float-ban decens elonye van - persze mindez csak single chip esetere, meg mielott belekotsz.

#2194 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 19:55

nah telleg? mintha ugy emlekeznek hogy az egesz netburst arrol szolt volna, hogy kinek a legmagasabb az orajele, igaz?

És ebből hogy következik azon mondatod, hogy a clock-to-clok összevetés a P4-fanatikusok utolsó mentsvára? SFIJ, komolyan gondoltam, hogy nem ártana kicsit végiggondolnod ezt a témát, mert itt már nemhogy azt sem érted, amit én írok, hanem még azt sem, amit Te saját magad... :p

Lapozz pl. vissza egészen a 71. oldalig, és csodálkozz már egy kicsit azon, hogy pl. érdekes, de hvuk tudott ennek a dolgonak értelmet tulajdonítani:

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 23:45

Na jó, megteszem tippjeimet.]

1-utas eset:
TPC-C: kb. egál
SPECint: kis Woodcrest győzelem
SPECfp: 15% előny a K10-nél

2-utas eset:
TPC-C: 0-10% előny a K10-nél
SPECint: 0-10% K10 győzelem
SPECfp: 20% előny a K10-nél

4-utas eset:
TPC-C: ~10-15% előny a K10-nél
SPECint: 10-15% előny a K10-nél
SPECfp: 25-30% előny a K10-nél

Ez a jelenlegi Intel chipsettel értendő 4 magos procik esetén.

(...)

clock-to-clock of course

Vagy vedd elő hvuk buzz-os bejegyzését,

http://nyafogo.buzz.hu/archives/2007/01/22...ny_elorejelzes/

és láthatod, hogy annak jó része clock-to-clock összehasonlítással foglalkozik (egyrészről K8-K10(K8L) viszonylatban, másrészt Core-K10 viszonylatban)

#2195 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:08

A clock-to-clock összehasonlításnak igenis van értelme. Nyilván minél nagyobb az órajelkülönbség annál kisebb, hiszen egy 3 GHz-es és egy 1 GHz-es procit így összevetni már kissé aberrált dolog, de a Core 2 és a K10 kb. hasonló órajeleken fog futni, ott igenis van.

Haszna ott van egy ilyen összevetésnek, hogy a teljesítménykülönbség így két közel (bár persze nem teljesen) független változóra vezethető vissza, ezen változókról pedig külön-külön könnyebb beszélni, mint egyben. És így a vita is értelmes maradhat, mert túlléphet azon a szinten, hogy "de szerintem a Core 2 / K10 gyorsabb lesz, mert csak".

Harmadszor pedig a special által hozott más hatékonyságú skálázódásról az a véleményem, hogy ez egyrészt jól kezelhető egyszerű becslésekkel (pl. tudni lehetett a K7-es éra vége felé, hogy 2-ről 2.2 GHz-re (vagy tuningnál e fölé) a K7 már messze nem az órajellel skálázódik. De ugyanez igaz volt a 700 MHz körüli külső L2 cache-es K7-ekre is. Ugyanez a skálázódási különbség azonban a procik abszolút teljesítméányének becslésekor is fellép. Sőt, mindenféle összevetés csak alkalmazásszintű lehet, hiszen látjuk azt, hogy a teljesítménykülönbség két architektúra között brutális mértében eltérhet különféle alkalmazások esetén.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2196 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:09

BTW, tök jól esik, hogy hivatkozási alap lettem. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2197 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:57

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:12

És ebből hogy következik azon mondatod, hogy a clock-to-clok összevetés a P4-fanatikusok utolsó mentsvára? SFIJ, komolyan gondoltam, hogy nem ártana kicsit végiggondolnod ezt a témát, mert itt már nemhogy azt sem érted, amit én írok, hanem még azt sem, amit Te saját magad...   :p

mester, szerintem ne erolkodj masok irasainak a szandekos kiforgatasaval. vagy tudod mit, tedd ha jol eseik. a clock2clock osszevetes meg egy baromsag. mindig is az volt . pont. a processzorokat ugyanis a gyarto alatal megadott muszaki parameterekkel kell(ene) uzelemletni. ezek utan irrevelans hogy mennyi a Vcore, vagy az internal clock. Az ami szamit, egyedul es kiazarolagosan, az a teljesitmeny amit ki tudsz belole nyerni. marketing szempontbol jol hangzott, hogy az en gyartmanyom "toob Giga meg Mega Hz-es" csakhat miota van ugye OOO, spekulativ vegrehajtas, reorder, szuperskalar mukodes, azota a clock kezd majdhogynem irrevelans lenni.

#2198 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:59

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 21:08

A clock-to-clock összehasonlításnak igenis van értelme.

ez pont uaz, mint az az okossagod, amikor szegeny Rive-t azzal farasztottad, hogy a CPUk die meretet vetetted ossze es ebbol probaltal messzemeno kovetkezteteseket levonni. pottyet ignoraltad a tenyt hogy eltero processzen keszulnek.  :Đ

Haszna ott van egy ilyen összevetésnek, hogy a teljesítménykülönbség így két közel (bár persze nem teljesen) független változóra vezethető vissza, ezen változókról pedig külön-külön könnyebb beszélni, mint egyben. És így a vita is értelmes maradhat, mert túlléphet azon a szinten, hogy "de szerintem a Core 2 / K10 gyorsabb lesz, mert csak".
mester mondd mar el azzal mit kezdesz hogy az itanium regebben fele mamar csak 2/3 akkora orajelen hajtva mint a mainstream X86-ok azokkal azonos mas szempontbol meg magasabb teljesitmenyt is hoz. nemcsak a clock szamit, raadasul mint irtam sok esetben a CPU kulonbozo reszei kulonbozo clockon is jarnak - ergo a parametered indefinit, hanem ugye szamit a processzor "szelessege" is, meg egy rakat egyeb faktor. barhogy is nezed a valosaghoz kozelebb allo spec.org ertekek az osszevetesek alapjai meg jo nehany sokak altal hasznalt app. a sandra altal adott Dhrystone meg Whetstone eretekek, amik diretkbe korrelalanak az "orajellel" mindenki tudja, hogy gyakorlatilag semmit sem mondanak 2 processzor valos teljesitmeny aranyarol ha azok "azonos ligaba" tartoznak, vagyis pont ott ahol disztingvalni szeretnel.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 02. 26. 23:06 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 23:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:57

mester, szerintem ne erolkodj masok irasainak a szandekos kiforgatasaval. vagy tudod mit, tedd ha jol eseik. a clock2clock osszevetes meg egy baromsag. mindig is az volt . pont. a processzorokat ugyanis a gyarto alatal megadott muszaki parameterekkel kell(ene) uzelemletni. ezek utan irrevelans hogy mennyi a Vcore, vagy az internal clock. Az ami szamit, egyedul es kiazarolagosan, az a teljesitmeny amit ki tudsz belole nyerni. marketing szempontbol jol hangzott, hogy az en gyartmanyom "toob Giga meg Mega Hz-es" csakhat miota van ugye OOO, spekulativ vegrehajtas, reorder, szuperskalar mukodes, azota a clock kezd majdhogynem irrevelans lenni.

Kedves SFIJ,

(1) a Te mondatodat nem kellett kiforgatnom, lévén komplett marhaságot írtál. Ez van. Csak tudnám, mit görcsölsz még ezen.

(2)  Ráadásul még folyatod is, amikor világosan látszik, hogy abszolut semmit nem sikerült megértened abból, amit írtam és amiért írtam (ami nem lenne baj, csak legalább akkor ne próbáltál volna beszállni ebben a szálba) Valamint kérlek ne vetítsd rá a hozzászólásaimra ezeket a sületlenségeket (nem is tudom, honnan szedted ezeket elő... meg hogy jön ez egyáltalán ide...  :(  )

#2200 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 23:32

Segítek, mi az állításunk:

Senki nem beszél itt olyan hülyeségeket, hogy "csak az órajel számít" meg "az en gyartmanyom tobb giga meg megaHz-es" és társaik...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.