HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 22. 18:21

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 19:19

egyébként minden arra is utal ,hogy fordulni is fog.... Nem valószínű ,hogy egy magasabb órajelű 8800 hozni fogja az R600 teljesítményét...

Nos, ha abból indulunk ki, hogy a 2900XT gyorsabb a 8800GTX-nél, akkor akár lehet gyorsabb a 2900XTX a 8800 Ultránál. :)

Szerk.: Igaz, ez "csak" presztizsértékű, de a középkategóriában tarolhat, ami hozhatja a sok zsét. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 04. 22. 18:23 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2462 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 23. 08:59

nagy bajok lesznek itt, az intel meglépte első drasztikus csökkentéseit. várhaó egy 2,93-as Core 2 Duo (65 watt)

Ápr. 22.

Intel Core 2 Quad Q6600  2.4GHz        -38%

Intel Core 2 Duo E6700 2.66 GHz        -40%

Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz        -28%

Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz        -16%

Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz        -10%

Intel Core 2 Duo E4300 1.80 GHz        -30%

Az Intel továbbá új Core 2 Duo termékeket is bemutatott:

Intel® Core™2 Duo E4400 (2 GHz, 2MB L2 Cache, FSB 800MHz)
Intel® Core™2 Duo E6320 (1.86 GHz, 4MB L2 Cache, FSB 1066MHz) –
ugyanannyiba fog kerülni, mint az E6300
Intel® Core™2 Duo E6420 (2.13 GHz, 4MB L2 Cache, FSB 1066MHz) –
ugyanannyiba fog kerülni, mint az E6400

#2463 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 12:16

Idézet: special - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 10:33

egy cikket készülök írni a témában, csak nem vagyok benne, biztos, mekkora lenne rá az érdeklődés, szóval az AMD egy negyedév alatt több mint 800 millió dollár készpénzt fogyasztott el, és akár a harmadik negyedévre realitássá válhat, hogy elfogy a jelenlegi készpénzállomány, és pénzbevonásra kényszerülnek saját részvény eladása, hitel felvétele, kötvény kibocsátása révén -- esetleg tőkeinjekció. ennek fényében tessék majd értékelni a barcelona-generációt és az intel várható árcsökkentéseit.

ezt jo otletnek tartom, csak maradj objektiv. szvsz meg kene vizsgalni in depth az ATi akvizico hatasait es a kovetkezmenyeket a jovore nezve.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2464 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 12:21

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 18:19

egyébként minden arra is utal ,hogy fordulni is fog.... Nem valószínű ,hogy egy magasabb órajelű 8800 hozni fogja az R600 teljesítményét...

Zollka ismerjuk az R600 teljesitmenyet? mert szerintem nem. csak azt tudjuk hogy csuszik a megjelenes datuma..

#2465 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 12:23

Idézet: special - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 8:59

nagy bajok lesznek itt, az intel meglépte első drasztikus csökkentéseit. várhaó egy 2,93-as Core 2 Duo (65 watt)

Ápr. 22.

Intel Core 2 Quad Q6600  2.4GHz           -38%

Intel Core 2 Duo E6700 2.66 GHz           -40%

Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz           -28%

Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz           -16%

Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz           -10%

Intel Core 2 Duo E4300 1.80 GHz           -30%

Az Intel továbbá új Core 2 Duo termékeket is bemutatott:

Intel® Core™2 Duo E4400 (2 GHz, 2MB L2 Cache, FSB 800MHz)
Intel® Core™2 Duo E6320 (1.86 GHz, 4MB L2 Cache, FSB 1066MHz) –
ugyanannyiba fog kerülni, mint az E6300
Intel® Core™2 Duo E6420 (2.13 GHz, 4MB L2 Cache, FSB 1066MHz) –
ugyanannyiba fog kerülni, mint az E6400

banyek vissza fogok valtani intelre :)

#2466 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 13:42

Idézet: slashdot

amd # tar -xvf recover.tar
  tar: unexpected end of archive
  tar: Error is not recoverable: exiting now
amd # cd /home/newrecruits
amd # rm -rf *

#2467 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 15:07

How AMD plans to sail through the "perfect storm"

#2468 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 16:52

Idézet

AMD headquarter in Sunnyvale

ha kaliforniában van a központ akkor mért texasi vállalat??  :)  :confused:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2469 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 17:36

a cikkbol kiderul, hogy Q2-ben mar szallitani kivan az AMD Barcelonat, es Q3-ban arulni fognak szervereket.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2470 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 17:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 17:36

a cikkbol kiderul, hogy Q2-ben mar szallitani kivan az AMD Barcelonat, es Q3-ban arulni fognak szervereket.

Így legyen...Ha mondjuk 2 hónap múlva lenne Barcelona azért az nem kis siker lenne! Feltéve nem csak paper launch...

Nagyon jól eltitkolta eddig az AMD a proci tudását ,szóval nem voltak olyan fogások mint Intelnél amikor a Core2-ről mindenhol olvashattunk mit fog tudni teljesítményre....

#2471 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:13

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:58

Nagyon jól eltitkolta eddig az AMD a proci tudását

Mondjuk nem tudom, ez mitől lenne jó...

Idézet

,szóval nem voltak olyan fogások mint Intelnél amikor a Core2-ről mindenhol olvashattunk mit fog tudni teljesítményre....

??
Ott voltak a prezentációk meg a nyilatkozatok az AMD részéről mindenféle brutál százalékokról (persze félinformációkkal, pl. órajel megadása nélkül, ilyesmi) Én nem tudom, ez miért nyeri el inkább a tetszésedet...

Emlékezzünk: a Core esetében full teszt jött néhány "kiválasztottól", és a kifogás annyi volt, hogy biztos Intel által manipulált adatok. Persze aztán kiderült, hogy mégsem. :)

Én a magam részéről már nagyon várom a minél részletesebb, korrekt teszteket.

Szerkesztette: d n . r 2007. 04. 23. 18:14 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:21

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:13

Mondjuk nem tudom, ez mitől lenne jó...

??
Ott voltak a prezentációk meg a nyilatkozatok az AMD részéről mindenféle brutál százalékokról (persze félinformációkkal, pl. órajel megadása nélkül, ilyesmi) Én nem tudom, ez miért nyeri el inkább a tetszésedet...

Emlékezzünk: a Core esetében full teszt jött néhány "kiválasztottól", és a kifogás annyi volt, hogy biztos Intel által manipulált adatok. Persze aztán kiderült, hogy mégsem. :)

Én a magam részéről már nagyon várom a minél részletesebb, korrekt teszteket.

Én is erre akartam utalni ,hogy van már működőképes Barcelona biztosan, csak kellene 8-10 darab ami tud mondjuk 2,7 Ghz-et és pár ujságírót leültetni egy ilyen konfig elé.... Anno az Intel is ezt tette, nem értem mi a jó ebben a nagy tikolózásban ,szóval most az Intelt akarják meglepni vagy mi??? Szerintem az Intel ígyis úgyis tudja ,hogy most ő lesz a hunyó és nem tud az árcsökkentésen kívűl mit lépni, most ezt meg is lépték....Lehet az AMD fél ha meglátja az Intel mit tud a Barcelona tovább csökkenti az árait és azzal az AMD most többet veszítene mint presztizs és marketing értéke lenne illetve ,hogy az emberek em várnák meg a Barcelona megjelenését mert vennének olcsón core 2 Quadot ami azért annyi mégsem szar még ha ki is fog kapni a Barcelonától.... Én is erre várok, lassan 100 K alatt lesz egy Quad :D Szerintem maint a Barca megjelenik és az Agena meg ársai, 50K-ért veszek egy Kentsfieldet :D Milyen jó is lesz az :D

#2473 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:34

Szerintem a fent linkelt hwsw-hír utolsó bekezdése elég fontos:

Idézet

Bár az árstruktúrából jelenleg hiányzik egy új kétmagos csúcsváltozat (2,93 gigahertz), elképzelhető, hogy az Intel próbálja a négymagosok felé terelni a piacot. Ezzel a manőverrel elérné, hogy az AMD-nek is egyre inkább négymagos chipekkel kellene versenyeznie az asztali szegmensben is, ami gazdaságilag nehézségeket okozhat a monolitikus, nagy méretű lapka miatt, miközben az Intel két kisebb kétmagos chip kombinálásával olcsóbban és nagyobb volument produkálhat.

Mit gondolsz, ha olcsó lesz a Kentsfield, hogy lehetne drága az Agenda? Ne éld bele magad, hogy kétszer olyan jó lesz...

Amikor az AMD piszok drágán tudta adni a processzorait (és ilyen nem volt sokszor), annak mindig elég speciális oka volt. Pl. amikor először lépett piacra az Opteron és az A64, akkor azért adta Q drágán az A64-et, mert a gyártási kapacitás erősen korlátozott volt, és amit lehetett, eladott Opteronnak (ami még így is olcsóbb volt, mint az akkori, nagyjából hasonlóan teljesítő Xeonok)

Vagy pl. amikor jött a dual core korszak, és az Intelnek semmi épkézláb válasza nem volt sem szerver, sem desktop fronton (márpedig itt igen komoly teljesítményelőnyről volt szó, főleg a szerverpiacon, meg is látszott az Intel pénzügyi és piaci eredményein!)

Most messze-messze nem ilyen a helyzet, sehol sem, szóval nem fog tudni az AMD brutálisan árazni.

#2474 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:42

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:34

Szerintem a fent linkelt hwsw-hír utolsó bekezdése elég fontos:

Mit gondolsz, ha olcsó lesz a Kentsfield, hogy lehetne drága az Agenda? Ne éld bele magad, hogy kétszer olyan jó lesz...

Amikor az AMD piszok drágán tudta adni a processzorait (és ilyen nem volt sokszor), annak mindig elég speciális oka volt. Pl. amikor először lépett piacra az Opteron és az A64, akkor azért adta Q drágán az A64-et, mert a gyártási kapacitás erősen korlátozott volt, és amit lehetett, eladott Opteronnak (ami még így is olcsóbb volt, mint az akkori, nagyjából hasonlóan teljesítő Xeonok)

Vagy pl. amikor jött a dual core korszak, és az Intelnek semmi épkézláb válasza nem volt sem szerver, sem desktop fronton (márpedig itt igen komoly teljesítményelőnyről volt szó, főleg a szerverpiacon, meg is látszott az Intel pénzügyi és piaci eredményein!)

Most messze-messze nem ilyen a helyzet, sehol sem, szóval nem fog tudni az AMD brutálisan árazni.

Azt érzem ,hogy biztosabb ,hogy Kentsfieldet olcsóbban kapok mint 4 magos AMD-t :) Szóval engem az ár fog meggyőzni mert ígyis-úgyis mindegyiket ki tudom használni és inkább a 4 szál kell mint a brutális teljesítmény mindeképpen... Persze nem hiszem ,hogy apiac éppen úgygondolkodna mint én :D Ettől függetlenül ha jól emlékszem az Intel Q2 végén újabb leárazást csinál ami hasonló mértékű lesz mint a mostani és az alapján egy Kentsfield kb. 70 ropi lesz Q3 végére.... Namost nehezen tudom elképzelni ,hogy nekik ennyiért gazdaságos eladni ezt a procit...

A lényeg az ,hogy most sincs óriási különbség egy C2D és az A64-ek között az árkülönbség mégis óriási.... Mégsem vesz senki sem AMD-t... Szóval a paicot jobban mozgatja a teljesítményorientáltság mint az olcsóság nekem ez jön le egy szinten....

#2475 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 07:25

Idézet: Asker - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 17:52

ha kaliforniában van a központ akkor mért texasi vállalat??  :)  :confused:

ki mondta hogy texasi?

#2476 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:35

Idézet: Ytse - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 7:25

ki mondta hogy texasi?

az a texas instruments :D

#2477 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:37

2,2 milliárd dollárra számít az AMD
http://www.computerw...ir.php?id=44016

kölcsön-kölcsön hátán.

Az én véleményem az ha jön is a Barcelona Q2-3-ban az még nem fog itt pálfordulás okozni. Az intel 1 millió 4 magos procit adott el állítólag a tavaly őszi megjelenés óta. Az amd-nek ehhez már csak a méretéből fakadóan is több időre lesz szüksége, minimum egy év. Ha az 1 millió procit mind ezer dollárért adná az is csak 1 milliárd dollár bevétel többlet 4-5 negyedév alatt. De nem fogja tudni ezer dolláért adni mert az intel olcsóbban fog adni 4 magos procit és teljesítményben is minimális különbség lesz. Ha meg már csak 500-ért adja az már csak 500 millió. 5 negyedév alatt az 100 milliós többlet bevétel ami fog túl nagy hatást gyakorolni a mérleg, főleg mivel ennek a nyereség része még csekélyebb.

Az amd talán majd csak akkor fordíthat a mérlegén ha lesz már nagy tételben sorozatgyártott 1-2 magos k8l cucca a kommersz szegmensbe, ami odaállítható a c2d-val szembe. De az még jóval odébb lesz, talán 2008-ra, addig pedig sok jóra nem számíthatnak. Addigra meg az intel is már erősen kopogtatni fog a 45nm-tel meg a nahalemmel.

#2478 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:43

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 14:37

De nem fogja tudni ezer dolláért adni mert az intel olcsóbban fog adni 4 magos procit és teljesítményben is minimális különbség lesz.

Ja, ezt már így tudjuk? Teszt?  :think:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2479 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:24

miert irod, hogy nem lesz 2 magos k8l hamar?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2480 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:06

Idézet: Ytse - Dátum: 2007. Apr. 24., Tuesday - 7:25

ki mondta hogy texasi?

Idézet

With the performance per Watt level Intel is obviously capable of offering by the end of this or the beginning of next year, the Pentium 4 based on Cedar Mill also has bright prospects of being used for a tremendous number of Viiv based consumer system solutions which is a space that still requires addressing by AMD. Get going, Texas, because Intel is almost back on the road.

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.