tekintve, hogy ugyanarról a gyártástechnoógiáról beszélünk, ezért azt valószínűsítem, hogy a chartered most küldi el az első 65 nanométeres k8 chipeket az AMD-hez értékelésre. olyan ok-okozati összefüggést én nem olvastam, hogy a fab36-ban rosszabbul alakulnának a yieldek, bár elképzelhető (ez relatív, a fab7-ban a vártnál jobban alakulhatnak).
kétségtelenül ésszerű lenne azonban, hogy a kezdeti időszakban, felgyorsítva a disztrib. csatornák feltöltését, a chartered is gyártanak 65 nanométers k8-akat, majd a fab36 felfutásával a chartered csak készenlétben marad, és esetleges csúcskeresleti időszakokban kapcsolódna be.
aztán lehet egy olyan forgatókönyv is, hogy a 90 nanométeres termelést stabilan biztosítani akarják, nem feláldozni a 65 nanométre oltárán, hogy az egyre erősödő keresletet biztosan ki tudják elégíteni.
hatalmas különbségek azonban nem lehetnek a két fab 65 nanos processének állapota között, hiszen ugyanarról a technológiáról beszélünk. ha a chartered már nyáron meg tudná kezdeni a tömegtermelést, akkor az amd-nek is nagyon közel kell lennie hozzá. késésről viszont egyáltalán nem lehet beszélni, a 2 éves process-váltási ciklusba még év végi rajttal is beleférnek.
Szerkesztette: special 2006. 03. 31. 13:53 -kor