HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 22:40

Erőteljes szimmetrikus multi-threading, mint amilyet a Power5-ben implementáltak. Ezeknél a loadoknál a legnagyobb gond a memória távolsága, a proci idejének nagy részét állva tölti, és várja a beérkező adatot.  A multi-threading szerepe itt az, hogy a konkurrens memóriakérésekkel magasabb a memóriaalrendszer kihasználtsága, a késleltetés egyfajta elfedése. Nem akarok hülyeséget mondani, de Power5 SMT-implementációja OLTP-loadok alatt átlagosan ~40%-ot dob  teljesítményen. Ennek ára a die-méret növekedése, természetesen, hiszen a threadek kettőzött állapotának tárolásához, konkurrens végrehajtásához alkalmassá kell tenni a magot.

A Montecito azért nem SMT-megoldást alkalmaz, mivel a végrehajtósegységek kihasználtsága viszonylag magas, ha éppen nem adatokra vár. A switch-on-event megoldás kézenfekvő ebben a szituációban, hiszen egy L3-miss több száz ciklusos várakozása helyett a másik threadre vált a mag, amelynek remélhetőleg már megérkeztek az adatai az L3-ba. A Montectio SoEMT-implementációja 2 %-kal növeli a die méretét, ha jól emlékszem, a várt teljesítményjavulás viszont 15-35 százalék között alakul jellemzően.

Ezek a gyorsulások többet érnek bármilyen órajelemelésnél.

#382 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:52

koszonom. tudom mi a threading, csak a betuszot nem tudtam itt ertelmezni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#383 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:18

Újabb Socket AM2 VS Socket 939 teszt
AM2-es konfig alatt DDR2-800-as ramokat használtak

#384 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:15

Idézet: Darwin - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 9:18

Újabb Socket AM2 VS Socket 939 teszt
AM2-es konfig alatt DDR2-800-as ramokat használtak

Nézd meg Bogdán a kódolást! :)

#385 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:21

mar neztem, es akartam is szolni, hogy ez nem teszt! (ha jol ertem.. ;))
a forum ma:

#386 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:43

az én japán tudásom nem elég kifinomult még, szóval nem vettem észre, hogy ne teszt lenne. miért nem teszt?

#387 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 11:21

mar neztem, es akartam is szolni, hogy ez nem teszt! (ha jol ertem.. ;))

Mármint értetted a szöveget is? :)
Én bevallom, csak a grafikonokat néztem... :)

#388 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:50

bocsanat, nem sikerult megtalalnom az oldal aljan a "tovabb" linket, aholis az utolso oldalon van egy kis osszehasonlitas is. (amugy bemutato cikk, nem teszt alapvetoen.)

az utolso oldalon levo osszehasonlitas viszont a memory bandwidth tesztekben ismet azt mutatja, hogy ez nem ddr2-800. de meg csak nem is 667! tehat meg mindig varhatjuk az ertelmes tesztetek.
a forum ma:

#389 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:57

Google fordítás ,sajna bétás de remélem segít:
LINK

#390 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:43

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 22:40

A switch-on-event megoldás kézenfekvő ebben a szituációban, hiszen egy L3-miss több száz ciklusos várakozása helyett a másik threadre vált a mag, amelynek remélhetőleg már megérkeztek az adatai az L3-ba. A Montectio SoEMT-implementációja 2 %-kal növeli a die méretét, ha jól emlékszem, a várt teljesítményjavulás viszont 15-35 százalék között alakul jellemzően.

Ezek a gyorsulások többet érnek bármilyen órajelemelésnél.

ezekkel az elkepzelessel mindig az a bajom, jogy a 'szerencses esetben" tipusu kitetelt sokan "kesz teny"-kent olvassak. amikor megjelentek a masszivan 3-6 pipeline-os szuperskeler architekturak, iszonyan sokan hittek bennuk. Aztan kiderult alapos meresek es statisztikazasok utan, hogy varhato erteken 1.89 utasitas hajthato vegre parhuzamosan. szoval a switch-on-event (CMT) elvben jol lehet, de csak akkor, ha van egy bokk-keeping thread arbite a processzorban ami feljegyzi a futtathato threadek szamat es azt, hogy azok adatainak cache-beli rendelkezesre allasa milyen merteku. Egy ilyen cubak pont annyira komplex, mint egyes oprendszerek O(1) utemezoje, minden esetre sokkal de sokkal komplexebb, mint az egyes processzorokba epitett "hardwired" x86 interpreter.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#391 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:50

Idézet: Darwin - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:57

Google fordítás ,sajna bétás de remélem segít:
LINK

ez a gugli mar egeszen jol fordit, na :D

#392 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:21

Idézet

az én japán tudásom nem elég kifinomult még, szóval nem vettem észre, hogy ne teszt lenne. miért nem teszt?
Csak, hogy orientalisztikailag helyretegyem a dolgokat: a szöveg nem japán, hanem kínai, annak is az egyszerűsített írásmódja. Szóval a "japán tudásom nem elég kifinomult" helyett mondhattad volna azt is, hogy "egy büdös kukkot nem tudok japánul"  :D

Upd: ha netén szeretnél egy kicsit ismerkedni a keleti írásjelekkel, tekintsd meg ezt az oldalt. Sun Tzu-tól a Háború művészetét eredetiben élvezheted például.

Szerkesztette: hajsza 2006. 03. 21. 00:25 -kor

Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#393 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:49

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 1:21

Sun Tzu-tól a Háború művészetét eredetiben élvezheted például.

OFF
magyarul is olvastam már, három különböző fordításban is! :)
Persze csak fordítások, de azért így is élvezetes volt! :)

#394 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 09:47

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 0:21

Csak, hogy orientalisztikailag helyretegyem a dolgokat: a szöveg nem japán, hanem kínai, annak is az egyszerűsített írásmódja. Szóval a "japán tudásom nem elég kifinomult" helyett mondhattad volna azt is, hogy "egy büdös kukkot nem tudok japánul"  :D

Upd: ha netén szeretnél egy kicsit ismerkedni a keleti írásjelekkel, tekintsd meg ezt az oldalt. Sun Tzu-tól a Háború művészetét eredetiben élvezheted például.

ehh, ezt csúnyán benéztem. valószínűleg egy japán vagy kínai sem olvassa, de azért elnézést kérek a tahóságomért. a háború művészetét régóta el akarom olvasni, magyarul már nekiálltam egyszer, csak valamiért abbamaradt.

Szerkesztette: special 2006. 03. 21. 09:49 -kor

#395 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 19:29

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 9:47

ehh, ezt csúnyán benéztem. valószínűleg egy japán vagy kínai sem olvassa, de azért elnézést kérek a tahóságomért. a háború művészetét régóta el akarom olvasni, magyarul már nekiálltam egyszer, csak valamiért abbamaradt.

:offtopic:  ha az ember tanácstalan, akkor view source, head mező megtekint, és abban ez vanik:
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=big5"> Big5 = chinese tarditional charset ;)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 03. 21. 19:30 -kor

#396 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 13:01

Az AMD, a Celoxica és a Xilinx demonstráltak egy hardver coprocesszor megoldást az Opteronhoz. Részleteket majd április 5-én árulnak el.

Link
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#397 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 09:31

Nos, végül megtörtént. A Dell mostantól (illetve nemsokára) hivatalosan is forgalmaz AMD processzoros gépeket. Igaz nem úgy ahogy azt sokan képzelték (bár már voltak erről is híradások korábban). A Dell megállapodott az Alienware-el annak megvételéről. Az Alienaware pedig kőkeményen fprgalmaz AMD-s gépeket, pl. a desktop választék megtekinthető itt. 5-ből 3 gép AMD-s, ráadásul ebből kettő kimondottan drága, a 2 Intel gép csak az alsóbb kategóriában játszik. De a laptop, a média PC és a WS ajánlataik között is jelen vannak az AMD-s gépek. Szervereknél viszont nincsen.

A lépésnek nyilván két célja volt. Egyrészt egy nagyon jól csengő brand megvásárlása, mivel a Dell nem igazán vonzó márkanév a hardcore gamer userek körében, másrészt viszont ezen a piacon megkerülhetetlen az AMD. Így aztán egy ilyen felvásárlással akár akarta akár nem a Dell, mindenképpen együtt járt az AMD-s gépek forgalmazása is. Mondjuk szerintem inkább akarta. :)

Na, időközben a HWSW is közölte a hírt. Berakom, hogy ne érje szó a ház elejét. :D

Gonoszkodó megjegyzés: az azért érdekes, hogy az egész HWSW cikkben egyetlen egyszer sem esik szó az AMD-ről. De nem hiszem, hogy ebben koncepció lenne, szerintem egyszerűen csak a lényeg (egy lényeges pont) meg nem értéséről és fel nem fogásáról van szó.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 23. 09:46 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#398 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 09:53

ne legyunk igazsagtalanok, a yahoo hirben sincs szo az AMD-rol. (lehet, hogy a hwsw cikk csak egy forditas.. ? ;))
a forum ma:

#399 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 9:53

ne legyunk igazsagtalanok, a yahoo hirben sincs szo az AMD-rol. (lehet, hogy a hwsw cikk csak egy forditas.. ? ;))

De én többet várok a HWSW-től. :D

Amúgy tényleg. A HWSW informatikai lap, a Yahoo meg business lap. A HWSW-nek kutya kötelessége lenne rávilágítani az összefüggésekre és felhívni a figyelmet az érdekességekre. Persze nem biztos, hogy pont úgy fogja értelmezni vagy magyarázni, mint ahogy én tenném, de az AMD-t egy ilyen hírből kihagyni szerintem nem lehet. Ráadásul az alap meg is volt hozzá:

Idézet

A megállapodás révén az olcsó tömegtermékeiről ismert Dell megvetheti a lábát a csúcskategóriás PC-k jól jövedelmező szegmensében, az Alienware pedig hozzájut a Dell legendá ellátási láncához, amelynek révén mindig a lehető legújabb alkatrészek állnak majd a cég rendelkezésére, ráadásul alacsonyabb áron és hamarabb szerezheti be őket.

Na, ez után a mondat után például könnyedén meg lehetett volna említeni, hogy "így az ellátási láncba AMD-s processzorok is bekerülnek, mivel az Alienware forgalmának jó részét AMD-s gépek teszik ki, mivel a játékgépek frontján az AMD nagyon erős". Vagy valami ilyesmit. Persze nekem nem hiányzott, mert számomra ez tudott volt, de azért ugye vannak tájékozatlanabbak is.

#400 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:13

en inkabb azon rohogtem, hogy jo-jo, a processzorhoz hozzajut, de az alaplapot honnan szedi hozza? :)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »