Na, gondolkodtam ezen az AMD új csodafegyveren, ami majd növelheti single-thread teljesítményt. És rájöttem, hogy mi lehet az, miközben
ezt a cikket olvasgattam. Na jó, ez már a 3. verzió, de előbb-utóbb eltalálom.
Szóval az Inteles fazon azt mondta, hogy ez csak azt jelenti (nem az AMD esetében, hanem a Core 2-ről szóló pletykákban szereplő "CPU Core Multiplexing Technology" esetén), hogy kikapcsolják az egyik magot. Nos arra gondoltam, hogy ez az AMD esetén is lehet, hogy így van. Ennek hatása az lehetne, hogy a másik proci L2 cache-ét is elérné ilyenkor a nem kikapcsolt mag. Ezt nyilván nem triviális megoldani, de bizonyosan kisebb munka, mint amiről először szó volt. Így a 2x1 megás verziókban ha csak egy magot használ, akkor 2 mega L2 cahce-e lesz a procinak. Elvileg az L1 cahce-t is nyilván össze lehetne vonni, de abban erősen kételkedek.
Vajon ez mennyire nehéz feladat lehet?
Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 28. 13:46 -kor
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor