HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:16

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 20:04

Hát bizony qrvára nem sok...

4 magnál, adott fogyasztási keretből?
WoT nick: Atti77

#2722 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:22

Egyébként _ha_ a tegnapi híresztelésekből az árak is bejönnek, akkor a 2,0-ás Barcelona 390 dollár lenne, azaz valahol félúton a 2,0-ás és a 2,33-as Clovertown között (316 és 455 dodo)
Az 1,9-es pedig 320 dodó, azaz lényegében a 2,0-ás Clovertown-nal megegyező.
Hm...
Nekem ez az árazás nem azt erősíti, hogy clock-to-clock nagyon fenyegetni tudná a Core architektúrát, márpedig akkor az órajel-olló nagyon komoly tényező lesz.
(volt ugye a

Még délelőtt azt számolgattam, hogy az egyre nagyobb órajelű Barcelona-k a lineárisnál gyorsabban drágulnak a Xeon-okhoz képest (a "kicsiknél" még 2,0/1,9=1,05, és ezen arány a csúcsváltozatokig folyamatosan emelkedik, aholis már 3,0/2,4=1,25 (itt az árak 1172 dollár a Xeon, 1180 dollár a Barcelona-magos Opteron)
Itt mondjuk működhet az a logika, hogy ezekből olyan keveset tudnak majd gyártani, hogy azt ennyiért is el lehet adni (pl. akik meglévő szervereket upgrade-elnek)

Na de nyilván nem kell ebből mély teljesítményelemzéseket végezni, úgyhogy én kérek elnézést, csak már szeretnék végre a Dailytech-es cinebench helyett kimerítő és megkérdőjelezhetetlen teszteket olvasni, addig meg muszáj elütni az időt valamivel...  :D

#2723 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:24

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 20:16

hja, technikaórán kapnának is egy ötöst érte. csak azok a szemét bések egy négyes osztályzatú feladattal elvitték a területi közgazdaságtani verseny első helyét -- tavaly.

#2724 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:24

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 20:16

Igen, tartom az állítást.
Miért, neked úgy tűnik, hogy az AMD elkezdheti veregetni a saját vállát? Őszintén, hol olvasol bárhol bárkitől olyan elemzést/komemntet, ami ezzel elégedett lenne?

#2725 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 21:03

Azért arra leszek kiváncsi ,hogy mennyire fogja majd meg a HT ezeket a quad procikat...

#2726 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 30. 11:47

Idézet

“Since we started shipping quad core processors last November, we have already sold well over a million parts thanks to our extensive 65nm factory network,” Intel PR Manager Dan Snyder said. “And with 45nm just around the corner, we expect the ramp to continue well.”

http://www.dailytech...spx?newsid=7894

#2727 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:35

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 20:22

Na de nyilván nem kell ebből mély teljesítményelemzéseket végezni, úgyhogy én kérek elnézést, csak már szeretnék végre a Dailytech-es cinebench helyett kimerítő és megkérdőjelezhetetlen teszteket olvasni, addig meg muszáj elütni az időt valamivel...  :D

Mindenki számolgat, meg gyártja a kamu híreket :D

Amúgy AMD rendkívül jól kommunikál -> Senki nem tud semmit :Đ

Azért az árazásban az is benne lehet, hogy olyan helyen kell most teret nyerni, ahol az intel egyeduralkodó lett (megint). Szóval jobb ár/teljesítmény arányt kell produkálni és nem is kicsivel.

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 02. 16:35 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2728 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:53

tenyleg special! akartam kerdezni, hogy miert alltal be az ujsagiroi libasorba, es irtad, hogy a Barcelona kesik? ha jol tudom (jol tudom?) az AMD soha nem mondott tobbet, mint 2006H2! talan, esetleg, hogy "nyar". mindkettot tartja ez az utemterv.

persze szo se rola, mindenki mast vart, de ez meg onmagaban nem lesz csuszas, legalabbis nem ilyen ertelemben.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2729 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:53

tenyleg special! akartam kerdezni, hogy miert alltal be az ujsagiroi libasorba, es irtad, hogy a Barcelona kesik? ha jol tudom (jol tudom?) az AMD soha nem mondott tobbet, mint 2006H2! talan, esetleg, hogy "nyar". mindkettot tartja ez az utemterv.

persze szo se rola, mindenki mast vart, de ez meg onmagaban nem lesz csuszas, legalabbis nem ilyen ertelemben.

Év közepéről beszélt még az AMD régebben, ami aztán szép lassan átment Q3-ba.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2730 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:49

idezned, hogy beszelt az AMD "ev kozepe"-rol? mert szerintem sehol. H2-rol beszelt, es pedzegette az ev kozepet. amihez (juni 30) kepest az augusztus egyaltalan nem latszik csuszasnak.
a forum ma:

#2731 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:53

cserelje le a naptarjat kollega ur! mar 2007-et irunk :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2732 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:56

ennyi a szumma kotozkodes? :p
a forum ma:

#2733 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 18:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 18:49

H2-rol beszelt, es pedzegette az ev kozepet. amihez (juni 30) kepest az augusztus egyaltalan nem latszik csuszasnak.

Nyilván minden a legnagyobb rendben van, ha augusztus végén/szeptember elején ráadásul csak max. 2,0 ghz-es középkategóriás termékkel (lásd árazás) lesznek képesek debütálni, ugye? :)

(Ráadásul június vége és augusztus vége között van 2 hónap. Nem érzed, hogy picikét nagyvonalúan kezeled ezt a kérdést?  ;)  )   

#2734 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:30

a) "minden a legnagyobb rendben van" Te mirol beszelsz? figyelted, hogy mit kerdeztem egyaltalan? errol egyaltalan nem beszeltem. a kerdesem teljes egeszeben a megjelenesrol szolt!

b) "között van 2 hónap" mi kozott? a H2 es az augusztus kozott? mert olyan nyilatkozatokrol tudok. masokat meg nem hozott itt senki. de meg a "pedzegetett" ev kozepe is pont ilyen nagysagrendu, amit Te kerdezel. nem en vagyok, aki nagyvonaluan kezelne a datumokat: egyszeruen nem voltak precizebb datumok!
a forum ma:

#2735 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 20:30

a) "minden a legnagyobb rendben van" Te mirol beszelsz? figyelted, hogy mit kerdeztem egyaltalan? errol egyaltalan nem beszeltem. a kerdesem teljes egeszeben a megjelenesrol szolt!

?
Nem tűnt fel, hogy ez nem egészen az a "megelenés" lesz, amire kb. 1 éve készül az AMD? Ugyanis _minimum_ 2,4 ghz-en kellene debütálnia a Barceloná-nak (ez világosan látszik az árazási táblázatból), csak éppen abszolut nem a tervek szerint alalkulnak a dolgok, örülnek, ha 2,0-ból lesz piaci mennyiség. Ez már így is arcvesztés (mert a piac ezt igenis csúszásnak veszi, eleve a desktopra ki sem jön!), és hogy ne legyen még nagyobb, hogy legalább q3 második felében piacra dobják, amit lehet, azaz az alsó-közép kategóriát.

Idézet

b) "között van 2 hónap" mi kozott? a H2 es az augusztus kozott? mert olyan nyilatkozatokrol tudok. masokat meg nem hozott itt senki. de meg a "pedzegetett" ev kozepe is pont ilyen nagysagrendu, amit Te kerdezel. nem en vagyok, aki nagyvonaluan kezelne a datumokat: egyszeruen nem voltak precizebb datumok!

Ugye ezt Te írtad?

Idézet

(juni 30) kepest az augusztus egyaltalan nem latszik csuszasnak.

Mert a válaszom erre vonatkozott (ami jól látszott abból is, hogy ezt idéztem be.... :) )

#2736 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:47

Egyébként azt hiszem, Bogdán, Neked egy worldwide kampányt kéne folytatnod az "újságírói libasor" ellen, mert valamiért mindenki fanyalog meg csúszást emleget, pedig nem is.... :)

#2737 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:56

"Mert a válaszom erre vonatkozott"
ja, ertem. szovegkornyezetbol kiragadott felmondatra? az mas. akkor csak nyugodtan. ne zavarjanak az aprosagok!

"worldwide kampány"
ha nem teszek ilyet, akkor mar azt az egy ujsagirot, aki a forumon beszelgetotars mar meg sem kerdezhetem errol? raadasul a kerdes felteteles volt. meg mindig nem tudom, hogy volt-e mas nyilatkozat.

fanyalgas: nem ertem mirol irsz. ismetelten egy olyan tema, amit en meg csak nem is erintettem! en csak a csuszast kerdeztem. lassan majd azert sikerul megertened?
a forum ma:

#2738 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:02

Feltettél egy kérdést az "újságírói libasorba" való beállásról. Nem hinném, hogy én vagyok az egyetlen, aki hozzászólásodat (a stiláris elemekkel együtt!) úgy értékeli, hogy szerinted helytelen csúszást emlegetni. Azaz szerinted nincs csúszás.
Na most. Szerinted mégis mi lehet az oka annak, hogy az "újságírói libasor" mégis csúszást emleget, hm?

#2739 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:06

ugyvan, csuszasrol beszeltem, semmi masrol.

mi az oka? a varakozas nem teljesitese. de ezt mer irtam, hogy ez a varakozas nem az AMD kozlemenyein alapult, igy kozgazdasagi ertelemben nem beszelhetunk csuszasrol.
a forum ma:

#2740 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 22:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 21:06

igy kozgazdasagi ertelemben nem beszelhetunk csuszasrol.

?
Nem is tudtam, hogy a csúszásnak van speciális, közgazdasági értelme is...   :Đ

Nézd, amikor az AMD ilyeneket jelent be, hogy csak egy hivatalos példát hozzák a press-roomból (2007. február):

http://www.amd.com/gb-uk/Corporate/Virtual...~115794,00.html

Idézet

Availability
Quad-Core AMD Opteron Processors are expected to be available in mid-2007.

akkor az "újságírói libasor" (meg mindenki más) számára teljesen nyilvánvaló, hogy az AMD _nem_ úgy értette a 2007 közepétől való hozzáférhetőséget, hogy szeptembertől kaphatsz 2,0 ghz-eseket, és 2,4-eseket jó, ha októberben (07Q4!)

Tudnám miért fáj neked leírva látni, hogy a Barcelona késik....  :confused:

Szerkesztette: d n . r 2007. 07. 02. 22:29 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »