HWSW Informatikai Kerekasztal: Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) amit PC-ről el lehet érni. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:18

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:12

Egyszerűbb a Hdd-re és etherneten vagy usb-n (esetleg a mobil racket átrakva a PC-be)....

Az Auvion csak az egyik, Replaytv és egyéb igen komoly cuccok is kaphatók, de nem volt még időm utána járni.

Mondom, ha minőséget szeretnél akkor hanyagolod az ilyen Auvion meg hasonszőrű förmedvényeket. Ennél már jobb ha PC-n egy hardware-es MPEG2-t készítő TV tuner kártyával rögzíted az anyagot. Minőségben kb. ugyanott vagy.  :D

Mint már írtam javaslom tanulmányozni a profibb készülékek által adott minőséget (Panasonic, Pioneer, Sony, Philips, stb.) Ha megnézted, hogy ezeknek a készülékeknek milyen a rögzítési minőségük akkor megérted, hogy mire szerettem volna rávilágítani.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 05. 15:20 -kor

#22 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 16:18

Mondom, ha minőséget szeretnél akkor hanyagolod az ilyen Auvion meg hasonszőrű förmedvényeket. Ennél már jobb ha PC-n egy hardware-es MPEG2-t készítő TV tuner kártyával rögzíted az anyagot. Minőségben kb. ugyanott vagy.  :D

Mint már írtam javaslom tanulmányozni a profibb készülékek által adott minőséget (Panasonic, Pioneer, Sony, Philips, stb.) Ha megnézted, hogy ezeknek a készülékeknek milyen a rögzítési minőségük akkor megérted, hogy mire szerettem volna rávilágítani.

Igazad van, de a márkás cuccoknak kezelési,használati gondjaik szoktak lenni. Lassú menü, nincs egy szintet vissza a menüben csak kiugrás a főmenübe. Szerintem mi azt szeretnénk, ha 10bites videofeldogozás mellett,tbc,3d NR,stb legyen, vagyis maximális képminőség gombnyomásra. És utána ne kelljen távírányítón pötyögve elnevezni a titléket, kivágni a reklámokat szintén távírányítóval, majd splittelni hogy ráférjen lemezekre. Ha meg ugye HQ-ban veszel fel akkor 8 giga 2 óra. Nem akarol LP-ben felvenni.Az írás dvd-re meg nem 2-3 perc, mert ugye ha recode van (HQ-SP) hogy ráférjen, akkor több óra is lehet.
Ha pedig fast dubbing van, vagyis írja recode nélkül akkor a DL-t csak 2.4 szeresen írjam ami szintén nem 2-3 perc. Legalábbis a SONY rdr-HX710-nél.

Ezért kellene a hdd-hez pcről hozzáférni, hogy ott gyorsan, recode nélkül vágható menüzhető legyen.
Majd procoderral átkódolom ha muszáj.

Csináltam pár képet a sony belsejéről, hát, az LG7500 lényegesen szerényebb belül. Sony tömve cél chipekkel, ha érdekel valakit felteszek ide képeket.

kalac

#23 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:38

picit off:

Egyébként milyen műsor van TVben amit érdemes felvenni?? Én max nyáron vennék ilyet a futball VBre :D:D

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 00:51

Idézet: Karesz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 21:38

Egyébként milyen műsor van TVben amit érdemes felvenni?? Én max nyáron vennék ilyet a futball VBre :D:D

Az nekem pont nem játszik, de pár klasszikus filmet érdemes, most vasárnap lesz pld. a Grease, azt el kellene tenni az utókornak, nomeg BK-t ugyan nem teszem el, de kényelmesebb lenne visszalesni. És ez sem a Bajnoki Kupa  :D

Mennek elég jó dolgok, amire azt mondom, hogy érdemes. Most volt Viasaton az Angyalbőrben, másikon Az angol beteg, estébé. Amíg meg nem bíro mszerezni original DVD-n, mint a Sikoly összest.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:15

Idézet: kalac - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:23

Idézet

de a márkás cuccoknak kezelési,használati gondjaik szoktak lenni. Lassú menü, nincs egy szintet vissza a menüben csak kiugrás a főmenübe.

Javaslom nézd meg a Pioneer felvevőit és csodálkozz  :D

Idézet

Szerintem mi azt szeretnénk, ha 10bites videofeldogozás mellett,tbc,3d NR,stb legyen, vagyis maximális képminőség gombnyomásra.

Éppen ezért javasolt profibb ketyeréket vásárolni. A noname ultragagyi sz*rok nem hozzák a várt minőséget . Az ultragagyi készülékeknél ne várj TBC meg 3D zajszűrő áramköröket. Ezért írtam, hogy az ilyen gagyik esetében nincs különbség a PC-s TV tuner és a noname felvevő képminősége között.

Idézet

És utána ne kelljen távírányítón pötyögve elnevezni a titléket, kivágni a reklámokat szintén távírányítóval, majd splittelni hogy ráférjen lemezekre.

Elnevezni csak azért kell, hogy a menüben azt lásd amit beírsz ergo ha megfelelő az amit a készülék beír akkor nem kell hozzányúlni  (ha meg ez így nem tetszik akkor PC-n authoring aztán mehet a csicsa menü csicsa feliratokkal meg maszkokkal)    :D .
Az még nem jutott eszedbe, hogy eleve abban a minőségben veszed fel amivel lemezre fogod írni majd egyszerűen kivagdosod a nem kellő részeket de nem illeszted össze hanem külön title-kbe rakva írod DVD-re amit PC-n rippelve egy jobb DVD authoring programmal egybefűzöl azaz a title-kre bontott anyagot 1db title-be fűzöd össze  :D 
Mivel ebben az esetben csak mezei másolás van (High Speed Copy) a másolási sebesség a lemez sebességétől függ azaz 6-10 perc alatt kint van az anyag majd PC-n a rippelés 3-6 perc. Ez így lassú?

Idézet

Csináltam pár képet a sony belsejéről, hát, az LG7500 lényegesen szerényebb belül. Sony tömve cél chipekkel, ha érdekel valakit felteszek ide képeket.

Tudod én nem a belseje alapján vásároltam felvevőt hanem a rögzítési minőség volt a döntő  :D  Kit érdekel, hogy mennyire van megtömve. Mindaz legyen benne ami a kiváló eredmény elérése érdekében ott kell, hogy legyen. Az meg kit érdekel, hogy milyen belülről :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 06. 08:16 -kor

#26 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:32

wpepi: te milyen merevlemezes cuccot javasolsz?

Igényeket ismered.
Divx/xvid menjen, fel lehessen másolni a hdd-re a cuccokat (de utána vissza is tudjam irni őket lemezre), feliratok menjenek, esetleg ethernet vagy usb interface......
LG-RH7500 nekem megfelelne, ha lehetne tekerni a divx filmekben.
Hdd nem kell túl nagy, szerintem az a jó ha később bővíthető.

Felvételi minőség kb egy profi VHS videó szintjét üsse meg, nem vagy DVD buzi.

Nos?

#27 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:54

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:32

wpepi: te milyen merevlemezes cuccot javasolsz?

Igényeket ismered.
Divx/xvid menjen, fel lehessen másolni a hdd-re a cuccokat (de utána vissza is tudjam irni őket lemezre), feliratok menjenek, esetleg ethernet vagy usb interface......
LG-RH7500 nekem megfelelne, ha lehetne tekerni a divx filmekben.
Hdd nem kell túl nagy, szerintem az a jó ha később bővíthető.

Nos?

Véleményem szerint a DIVX/XVID vackokat felejtsd el a felvevőn. Erre használj egy mezei 9000Ft-os lejátszót. Felvevőnél elsősorban az a fontos, hogy az MPEG2 encoder és a képjavító áramkörök meg a zajszűrés milyen. Ne a DIVX oldalról nézd hanem onnan, hogy milyen a felvételi minőség. Ha VHS-t is szeretnél archiválni akkor mindenképpen olyan felvevőt érdemes venni ami tartalmaz TBC-t (időalap korrektor) és 3D zajszűrést (a 3D zajszűrés akkor is javasolt ha nem rögzítesz VHS-ről). E kettő nélkül nem lehet minőségi VHS archiválást végezni.

Idézet

Ezt nem igazán értem. A VHS 240 soros, az SVHS 400 soros, a DVD felvevő 720x576 felbontás mellett XP-től SP-ig 500 soros felbontásban rögzít. Az MPEG2 minőségi fokozatai nem úgy mérendők mint ahogy az analóg rendszerben szokás. MPEG2 esetében a gagyibb tömörítés azt jelenti, hogy megjelenik a digitális zaj ami kockásodás, hártyásodás formájában jelentkezik a képen. És épp ez az ami meghatározó egy felvevőnél. A gagyi noname készülékeknél nincsenek minőségi képjavítások meg komolyabb zajszűrés és az MPEG2 encoder sem komoly ami azt eredményezi hogy pld. egy mozgalmas vagy részletdús jelenetnél megjelenik a kockásodás, hártyásodás ami igen zavaró tud lenni (pld. pásztázó kamera és a háttérben épületek tetőcserepei vagy ablakokon lévő rácsoknál, kerítéseknél ahol is hártyásodik a kép, gyors mozgásoknál kockásodás, stb. stb.)
A profibb készülékekben lévő technikai megoldások pont azért vannak, hogy a lehető legjobb képet eredményezzék (pld. még az analóg videó igen komoly előfeldolgozáson esik át aminek az eredménye, hogy hatékonyabb lesz az MPEG2 tömörítés).

Szerk:
Javasolt felvevők:
Panasonic, Pioneer, Sony.
A Pioneer HDD-s felvevői esetében igen komoly és paraméterezhető képjavítás van. Ráadásul igen rugalmas felvételi lehetőség van (32 felvételi fokozat ami még a legfinnyásabb igényeket is kielégíti  :D  )
A Pioneer HDD-s felvevők felvételi fokozatai:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 06. 09:01 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:20

Kovezzetek meg, de en a Pana DMR-E80 es a KISS DP-558 hasonlo bitrataju felvetelei kozott iszonyu kulonbseget nem latok....
Viszont cserebe mind a kettonek van olyan hibaja, amitol falnak megyek. A kettobol egy nagyon tuti darabot lehetne gyurni :-)

#29 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:18

Janoo jól írja, ezekért is.

Wpepi:
"Javaslom nézd meg a Pioneer felvevőit és csodálkozz  :D "

Megnéztem, (a Pana-t is,Jvc stb.), és vettem egy Sony-t. (Bár utálom a Sony termékeket)

"Az még nem jutott eszedbe, hogy eleve abban a minőségben veszed fel amivel lemezre fogod írni majd egyszerűen kivagdosod a nem kellő részeket de nem illeszted össze hanem külön title-kbe rakva írod DVD-re amit PC-n rippelve egy jobb DVD authoring programmal egybefűzöl azaz a title-kre bontott anyagot 1db title-be fűzöd össze  :D"

Nem, nem jutott, mert bunyek vagyok biztos. :)
Tehát, nézzem meg a műsorban milyen hosszú, számoljam ki a bitratét, vegyem fel,írjam ki lemezre, rippeljem be, vágjam meg, írjam ki.
Nem, köszi, nem. Én mindent HQ-ban veszek fel. Majd késöbb kiderül, hogy mennyire fontos.

"Mivel ebben az esetben csak mezei másolás van (High Speed Copy) a másolási sebesség a lemez sebességétől függ azaz 6-10 perc alatt kint van az anyag majd PC-n a rippelés 3-6 perc. Ez így lassú?"

Nekem lassú.Mert nem annyi az annyi.

Btw,alakul... 3-4 percről már 6-10 perc van. :p
Vagyis, kérek szépen 100 db dvd írót amit 6-10 perc alatt teleír egy dual layeres lemezt.

"Tudod én nem a belseje alapján vásároltam felvevőt hanem a rögzítési minőség volt a döntő  :D  Kit érdekel, hogy mennyire van megtömve. Mindaz legyen benne ami a kiváló eredmény elérése érdekében ott kell, hogy legyen. Az meg kit érdekel, hogy milyen belülről :D"

Jó kis ellentmondás:  :D

Mivel tudatos vásárló vagyok, érdekel, hogy az adott mpeg2 decoder chip vajon szenved-e pl. chroma bugtól, van-e benne dedikált processzor,stb. Engem érdekel, hogy mi van benne.
Mert ha ez-az nincs, akkor esetleg nem is pazarlok rá időt, merthogy minek.

Mivel nincs olyan eszköz ami jó minőségben vesz fel és könnyen elérhető a tartalma, ezért fogtam neki a Sony hdd visszafejtésének.

Szerintem meg szükségtelen a sokféle felvételi mód.
3 elég lehet bőven:
1 max.minőség
2 normál minőség
3 vhs minőség.
esetleg a "fit to disc" jól jönne még kiírásnál. De ezt sajna nem tudja egyik készülék sem.

Van még egy érdekes trend: Sony,Pio,Jvc: az új modelleket lebutítják. Kimarad ez-az, ami pedig jó volt a régiben.

Kalac

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 23:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:54

MPEG2 esetében a gagyibb tömörítés azt jelenti, hogy megjelenik a digitális zaj ami kockásodás, hártyásodás formájában jelentkezik a képen. És épp ez az ami
meghatározó egy felvevőnél. A gagyi noname készülékeknél nincsenek minőségi képjavítások meg komolyabb zajszűrés és az MPEG2 encoder sem komoly ami azt eredményezi hogy pld. egy mozgalmas vagy részletdús jelenetnél megjelenik a kockásodás, hártyásodás ami igen zavaró tud lenni (pld. pásztázó kamera és a háttérben épületek tetőcserepei vagy ablakokon lévő rácsoknál, kerítéseknél ahol is hártyásodik a kép, gyors mozgásoknál kockásodás, stb. stb.)

Így van, ismerős vett fel teniszmeccseket, oszt biza úgy megküldik a labdát, hogy időnként teljesen eltűnik  :eek: Én meg utoljára asszem fókát videóztam rendes fényviszonyoknál, aztán mikor integetett az uszonyával, akkor faszán kockás lett a széle, meg amikor rezegtette, akkor darabosan mozgott. Ilyenkor meg szarok a DVD minőségre, szó szerint randa lett, inkább egy ultraszép analóg VHS cucc, az sosem lesz kockás. Csak szemcsés  :D

De kolléga kezembe nyomott egy Plextor USB digizőt, azt írták lesz benne TBC, meg ilyenek, úgyhogy a héten próbálok vele digizni.

Sokat analógra már nem kellene költeni, régebben megtettem, nem működött, de van pár anyag, amit be kellene húznom. Ehhez meg a Canopus DVre átalakítója elég necces árban mozog. Majd jövőre, addig nem nagyon romlik tovább a VHS minősége  :D
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:09

Idézet: kalac - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:18

Megnéztem
.........................

Idézet

Mivel tudatos vásárló vagyok, érdekel, hogy az adott mpeg2 decoder chip vajon szenved-e pl. chroma bugtól, van-e benne dedikált processzor,stb. Engem érdekel, hogy mi van benne.
Mert ha ez-az nincs, akkor esetleg nem is pazarlok rá időt, merthogy minek.

Természetesen így kell vásárolni de én az alábbira értettem amit írtam.
"Csináltam pár képet a sony belsejéről, hát, az LG7500 lényegesen szerényebb belül. Sony tömve cél chipekkel, ha érdekel valakit felteszek ide képeket."
Szóval nem az a fontos, hogy a felvevő mennyire van tömve cél chip-el hanem az a fontos, hogy ezek a chip-k mit tudnak. Nem fénykép kell a felvevő belsejéről hanem pld. az MPEG2 encoder műszaki paraméterei , stb. Nem az alkatrészek mennyisége és elhelyezése a döntő szempont hanem a tudásuk. Ez meg egyszerűen a kinyomozható amit a tudatos vásárló meg is tesz mielőtt kifizetné a kiszemelt készüléket hiszen a netről letölthetőek a készülékek szervizkönyvei ami alapján azonosíthatóak az alkatrészek melyeknek a komplett adatait a chip gyártó oldalán megtalálható több oldalas műszaki dokumentációból igen részletesen meg lehet tudni.  :D
Persze ahhoz, hogy az információt értelmezni tudja az ember nem árt ha otthon van ezeken a szakterületeken azaz jártas az elektronikában és képben van a digitális videózás rejtelmeiben is  :)

Idézet

Nem, köszi, nem. Én mindent HQ-ban veszek fel. Majd késöbb kiderül, hogy mennyire fontos.

Tehát ha jól értem akkor amit meg szeretnél tartani azt újratömöríted? Feltételezem ezt nem e felvevő kiváló MPEG encoderével végzed mivel említetted a Procoder-t. Most akkor erre van időd? Hogy is van ez mert már nagyon elkeveredtem?  :)  Tehát arra nincs időd, hogy kivárd azt a pár percet amíg a felvevő kiírja DVD-re a vágott anyagot amit egy egyszerű DVD-ROM segítségével szintén pár perc alatt berippelsz demultiplexelve HDD-re és a már vágott de külön titlek-be lévő anyagot egy authoring programmal egy title-be füzz össze viszont arra van időd, hogy a Canopus Procoder programmal software-esen újratömörítsd valós időben vagy egy kicsit gyorsabban ha erre alkalmas PC-vel rendelkezel. Jól értem? Ennek mi értelme?
Arról nem is beszélve, hogy ha kiváló felvevőd van (pld. Pioneer) akkor a felvevővel jobb minőségben lehet tömöríteni mint a Procoder-el. Javaslom próbáld ki. Persze kinek a pap kinek a papné. Nekem speciel nem tetszik az, hogy a Procoder enyhén elmossa a képet. Ez főleg igaz olyan anyagot esetében ahol a természetes filmzaj jelen van. Ilyen esetben szépen elmossa a képet ami így elveszti markáns jellegét. Ez nekem nem tetszik.

Idézet

Mivel nincs olyan eszköz ami jó minőségben vesz fel és könnyen elérhető a tartalma

Dehogy nincs. Kiírod RAM vagy RW újraírható lemezre VR vagy VIDEO módban melyhez roppant egyszerűen hozzá lehet férni PC-n  :D

Idézet

Szerintem meg szükségtelen a sokféle felvételi mód.
3 elég lehet bőven:
1 max.minőség
2 normál minőség
3 vhs minőség.

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Mondom, használj egy darabig Pioneer HDD-s felvevőt és azonnal megérted, hogy miért jó ha van 32 felvételi fokozat  :)  Ugye abban egyetértesz velem, hogy ha rögzítesz valamit SP-ben (4.5Mbps-4.8Mbps között van az átlag felvevőtől függően) és ugyanezt rögzíted pld. 5.5Mbps átlaggal akkor az 5.5Mbps átlaggal készült MPEG2 minősége jobb lesz. Hidd el nem árt az ha van az alap XP, SP, LP, EP.... módok között is felvételi lehetőség. Javaslom ismét a gyakorlati megszemlélést mert akkor a saját szemeddel s meggyőződhetsz ezekről.
Egyébként olyan, hogy VHS minőség nem igazán van MPEG2-ben. Arról van szó, hogy a felvevők kétféleképpen kezelik a felvételi hosszokat. Az egyik az, hogy SP-től kezdve elkezdik csökkentik a felbontást (pld. 480x576, 352x576) mivel a bitráta drasztikus csökkentése miatt így kevésbé alakul ki kockásodás, hártyásodás. A másik esetben megtartják az 500 soros felbontást aminek viszont az a hátulütője, hogy alacsonyabb bitráta esetén egy egy mozgalmas jelenetnél igen zavaróan megjelenik a kockásodás, hártyásodás. Ezek az eljárások nem párosíthatók az analóg VHS rendszerrel mivel ott ugyan 240 soros felbontás van (240 megkülönböztethető függőleges vonal van egy sorban) de a pixelek alakja soronként változik ezért látjuk a VHS felvételeket olyan élesnek. Nem véletlen, hogy VHS digitalizálásakor a legjobb eredményt csak full screen (768/720x576) capture esetén érünk el.

Idézet

esetleg a "fit to disc" jól jönne még kiírásnál. De ezt sajna nem tudja egyik készülék sem.

Mondom használj Pioneer felvevőt. Ez tudja  :D  .

Idézet

Van még egy érdekes trend: Sony,Pio,Jvc: az új modelleket lebutítják. Kimarad ez-az, ami pedig jó volt a régiben.

Marketing, marketing és megint csak marketing  :D 

#32 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 07:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 7:54

A Pioneer HDD-s felvevői esetében igen komoly és paraméterezhető képjavítás van. Ráadásul igen rugalmas felvételi lehetőség van (32 felvételi fokozat ami még a legfinnyásabb igényeket is kielégíti  :D  )

Szevasz!

Nekem Pioneer DVR-220-asom van, amin csak ki/bekapcsolni lehet a zajszűrést, aminek ráadásul nem nagyon látom hatását (ellentétben pl. egy Pana E55-össel, ami látványos munkát végez). A HDD-s Pioneereken tehát már fokozatokban állítható és hatásosabb a zajszűrés? Mert akkor a Pio a legjobb vétel!

#33 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 08:24

Idézet: plg - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 7:38

Szevasz!

Nekem Pioneer DVR-220-asom van, amin csak ki/bekapcsolni lehet a zajszűrést, aminek ráadásul nem nagyon látom hatását (ellentétben pl. egy Pana E55-össel, ami látványos munkát végez). A HDD-s Pioneereken tehát már fokozatokban állítható és hatásosabb a zajszűrés? Mert akkor a Pio a legjobb vétel!

A 3D zajszűrő minden Pioneer típusban csak ki és be kapcsolható (gyárilag egy optimális szűrésre van beállítva) viszont a paraméterezhető képjavítás alatt a Picture Creation néven emlegetett extra funkciót kell érteni ami az MPEG2 tömörítés előtt végez képjavítást. Ezek a beállítások külön külön minden bemenethez hozzárendelhetőek. Ez a paraméterezhető képjavítás mely az alábbiakat tartalmazza:
"There are six presets available:

• Tuner – suitable for general TV broadcasts
• VCR – suitable for video cassettes
• LDP – suitable for Laserdiscs
• Memory1 – user preset 1
• Memory2 – user preset 2
• Memory3 – user preset 3
"

A Memory1-3 lehetőséget ad az egyéni beállításra ami a következők:

"• 3-D Y/C – Adjusts the brightness/colour separation (NTSC video only).
• VNR – Adjusts the amount of noise reduction applied to the video signal.
• Detail – Adjusts how sharp edges appear.
• White AGC – Turn on for automatic white level adjustment.
• White Level – Adjusts the intensity of white.
• Black Level – Adjusts the intensity of black.
• Black Setup – Corrects the standard reference black level (NTSC video only).
• Hue – Adjusts overall balance between red and green.
• Chroma Level – Adjusts how rich the colours appear.
"

Idézet

aminek ráadásul nem nagyon látom hatását

A 3D zajszűrés igen leegyszerűsített lényege, hogy azt veszi zajnak ami egy adott ideig van csak jelen a képen azaz pld. az egyik kockán ott van de a következőn már nincs. Ezt az időintervallumot lövik be gyárilag egy optimálisra. A 3D zajszűrés nem keverendő össze a 2D rendszerűvel ahol is a szűrés lényege, hogy egyszerűen elmossa a zajt.

A Panasonic felvevők zajszűrése fixen bedrótozott azaz nem kapcsolható ki és persze nem is állítható (egyik felvevőn sem állítható a zajszűrés mértéke max. ki és bekapcsolható)

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 09. 08:47 -kor

#34 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 22:20

Jóeste,

[QUOTE]
Szóval nem az a fontos, hogy a felvevő mennyire van tömve cél chip-el hanem az a fontos, hogy ezek a chip-k mit tudnak.
[/QUOTE]
Egy 1 chipes rendszerhez képest mindenképpen jobb egy cél-chippekkel telerakott jószág.Ahol külön van bga tokozásban a decoder, külön az encoder és külön vannak a szűrők. Ebben még 2 db risc fpu is van. Vélhetőleg nem fognak ezek mellé gagyi video rendszert köríteni. :p

[QUOTE]
netről letölthetőek a készülékek szervizkönyvei ami alapján azonosíthatóak az alkatrészek melyeknek a komplett adatait a chip gyártó oldalán megtalálható több oldalas műszaki dokumentációból igen részletesen meg lehet tudni.  :D
[/QUOTE]
A sonynál ez sajnos egyáltalán nincs meg.sem ez, sem az.

[QUOTE]
Tehát ha jól értem akkor amit meg szeretnél tartani azt újratömöríted? Feltételezem ezt nem e felvevő kiváló MPEG encoderével végzed mivel említetted a Procoder-t. Most akkor erre van időd?
[/QUOTE]
Van egy gép, ami csak renderel.

[QUOTE]
Tehát arra nincs időd, hogy kivárd azt a pár percet amíg a felvevő kiírja DVD-re a vágott anyagot amit egy egyszerű DVD-ROM segítségével szintén pár perc alatt berippelsz demultiplexelve HDD-re és a már vágott de külön titlek-be lévő anyagot egy authoring programmal egy title-be füzz össze viszont arra van időd, hogy a Canopus Procoder programmal software-esen újratömörítsd valós időben vagy egy kicsit gyorsabban ha erre alkalmas PC-vel rendelkezel. Jól értem? Ennek mi értelme?
[/QUOTE]

Mint már írtam, sokszor csak DUAL-LAYERre fér rá az anyag. olvass vissza a percekről.

[QUOTE]
Arról nem is beszélve, hogy ha kiváló felvevőd van (pld. Pioneer) akkor a felvevővel jobb minőségben lehet tömöríteni mint a Procoder-el. Javaslom próbáld ki. Persze kinek a pap kinek a papné. Nekem speciel nem tetszik az, hogy a Procoder enyhén elmossa a képet. Ez főleg igaz olyan anyagot esetében ahol a természetes filmzaj jelen van. Ilyen esetben szépen elmossa a képet ami így elveszti markáns jellegét. Ez nekem nem tetszik[/QUOTE]

pap/papné bizony. :)

[/QUOTE]
Egyébként olyan, hogy VHS minőség nem igazán van MPEG2-ben. Arról van szó, hogy a felvevők kétféleképpen kezelik a felvételi hosszokat. Az egyik az, hogy SP-től kezdve elkezdik csökkentik a felbontást (pld. 480x576, 352x576) mivel a bitráta drasztikus csökkentése miatt így kevésbé alakul ki kockásodás, hártyásodás. A másik esetben megtartják az 500 soros felbontást aminek viszont az a hátulütője, hogy alacsonyabb bitráta esetén egy egy mozgalmas jelenetnél igen zavaróan megjelenik a kockásodás, hártyásodás. Ezek az eljárások nem párosíthatók az analóg VHS rendszerrel mivel ott ugyan 240 soros felbontás van (240 megkülönböztethető függőleges vonal van egy sorban) de a pixelek alakja soronként változik ezért látjuk a VHS felvételeket olyan élesnek. Nem véletlen, hogy VHS digitalizálásakor a legjobb eredményt csak full screen (768/720x576) capture esetén érünk el.
[QUOTE]

Tiszta sor, de a VHS-t minőségi "kaszt"-nak szántam. Örülök, hogy más is tudja, hogy a "720 soros" az a sorfelbontásra vonatkozik. :)

Ez a "fit to disc" valóban van a pio-nál?
Nem csak a HQ-ban felvett -et konvertálja mondjuk SP-re ? Pontosan kitölti a lemezt, mert olyan bitratet választ? Azaz HQ(8000)-ban nem fér fel, SP(4000)-ben meg lötyög rajta helyett 6744-es bitrate-vel fogja felvenni?(Példa számok.)

Ha most vennék dvr-630h-s  vagy 530h-s jó választás lenne?
Milyen max. sebbel. írják a dual-layert?

Köszi
Kalac

#35 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 22:22

Majd 1x megtanulok idézni. :)

#36 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 09:05

Idézet: kalac - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 22:20

Jóeste,
..............

Idézet

A sonynál ez sajnos egyáltalán nincs meg.sem ez, sem az.

Amikor azt írtam, hogy a Netről letölthetőek a szervizkönyvek az nem azt jelentette, hogy kizárólag a gyártó oldaláról  :D  Az Internet az információk tárháza mely azt jelenti, hogy nincs olyan amit ne lehetne megszerezni. Nem kell más tenni csak tudatosan keresni (persze nem csak a google keresővel mert ezen kívül van még 1000 féle más is). Természetesen a letöltések legálisak azaz nem hacker meg egyéb illegális oldalak látogatására biztatlak hanem a keresők használatára és akkor rálelsz a neked kellő információra.

Idézet

Van egy gép, ami csak renderel.

Ha van egy asztali felvevőd akkor még a külön gép is felesleges.
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz, hogy ha eleve abban minőségben rögzíted mint amilyenben írni fogod DVD-re akkor a felvevővel nem kivágod és összeilleszted hanem simán elvágod azokon a pontokon ahol neked kell aztán ezeket a különálló title-ket nem illeszted össze hanem kiírod RW DVD-re és PC-n berippelve az összeillesztést DVD authoring programmal végzed. Az ilyen szerkesztésnek az előnyei azonnal tapasztalhatóak mivel képminőségben is sokkal jobban jársz hiszen nem lesz minőségromlás az újratömörítés miatt, nem lesznek akadások se képben se hangban az összeillesztésnél hiszen PC-n 1db MPEG2 állománnyá fűzöd össze az elvagdosott részeket (így folytonos lesz a lejátszás), stb.
Javaslom, próbáld ki és azonnal megérted, hogy ha így végzed a szerkesztést akkor sokkal jobb minőséget kapsz ráadásul a vágások okozta megakadás is megszűnik (a megakadás tulajdonképpen nem a vágás miatt van hanem azért mert a felvevő másképp illeszti össze az MPEG2 részeket ezért ha te ezt PC-n egy erre alkalmas programmal végzed akkor nem lesznek megakadások).

Idézet

Mint már írtam, sokszor csak DUAL-LAYERre fér rá az anyag. olvass vissza a percekről.

Egyszerűen elvágod az anyagot úgy, hogy ráférjen 2db 4.7-es RW lemezre majd az összeillesztést PC-n secperc alatt elvégzed (ezért nem kell újratömöríteni)  :D

Idézet

Örülök, hogy más is tudja, hogy a "720 soros" az a sorfelbontásra vonatkozik

Ez nem így van. Rosszul értelmezted amit írtam.
A horizontális felbontás nem keverendő össze a sorfelbontással. A kettő nem ugyanaz. A sorfelbontás a megjelenítési sor felbontását adja amit azt jelenti, hogy egy sorban hány megkülönböztethető fekete és fehér függőleges vonal van. Ezt hívják sorfelbontásnak. A VHS sorfelbontása 240 (240 megkülönböztethető fekete és fehér függőleges vonal van), az SVHS sorfelbontása 400, a DVD sorfelbontása 500.

Idézet

Ez a "fit to disc" valóban van a pio-nál?

Igen van. A Pioneer felvevőknél ezt "Optimized" felvételi módnak hívják.

Idézet

Nem csak a HQ-ban felvett -et konvertálja mondjuk SP-re ? Pontosan kitölti a lemezt, mert olyan bitratet választ? Azaz HQ(8000)-ban nem fér fel, SP(4000)-ben meg lötyög rajta helyett 6744-es bitrate-vel fogja felvenni?(Példa számok.)

Igen. Nem csak azt tudja, hogy pld. HQ-ból SP-be. A pontosan kitölti a lemezt azért nem így van és ha te foglakozol MPEG2 tömörítéssel és ismered is a VBR technológiát akkor tudhatod, hogy byte-ra pontosan nem lehet kitölteni a lemezt mivel a VBR technológia lényege abban van, hogy a képtartalom is igen meghatározó a tömörítés mértékében ami azt jelenti, hogy az egyszerű képet jobban betömöríti mint az összetettebb képet. Ezért hívják változó bitrátának. De a kitölti a lemezt levezetésed azaz HQ-ból akkorát, hogy az lehetőleg kitöltse a lemezt pontos.
Arról nem is beszélve, hogy a Pioneer felvevők esetében van 32 felvételi fokozat ami azt jelenti, hogy HQ és SP között is van egy jó pár fokozat ami lehetőséget ad arra, hogy te saját magad válaszd ki a neked megfelelő bitrátát (pld. ha csak 90 perc amit rögzítesz akkor nem SP-t fogsz beállítani hanem MN26-ot ami jóval nagyobb bitrátát jelent mint az SP). Nézd meg az általam berakott fentebb lévő táblázatot.

Idézet

Ha most vennék dvr-630h-s  vagy 530h-s jó választás lenne?

A Pioneer mindenképpen jó választás mert igen kiváló minőségben rögzít.

Idézet

Milyen max. sebbel. írják a dual-layert?

Nem tudom. Nekem DVR-520 van ami nem rögzít DL-re. De megnézheted a Pioneer oldalán ill. letöltheted a teljes felhasználói kézikönyvet is a gyártótól azaz a
http://www.pioneer-eur.com/eur/content/sup...rt/manuals.html  oldaról. Ebben minden infót megtalálsz.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 14. 09:07 -kor

#37 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:08

Hát wpepi, nem látsz tovább az orrodnál és szükségtelenül használsz finoman kioktató stílust.
Ezért most kissé alpári, de lényegre törő lesz, előre is elnézést.

"Amikor azt írtam, hogy a Netről letölthetőek a szervizkönyvek az nem azt jelentette, hogy kizárólag a gyártó oldaláról  biggrin_2.gif  Az Internet az információk tárháza mely azt jelenti, hogy nincs olyan amit ne lehetne megszerezni. Nem kell más tenni csak tudatosan keresni (persze nem csak a google keresővel mert ezen kívül van még 1000 féle más is). Természetesen a letöltések legálisak azaz nem hacker meg egyéb illegális oldalak látogatására biztatlak hanem a keresők használatára és akkor rálelsz a neked kellő információra."

Nincs semmilyen info a sony rdr-hx710-ről a neten, csak a kézikönyv. Se service manual, se semmi. Lássuk, mit találsz Te?
"Az Internet az információk tárháza"
Nem mondod??? az hittem, hülyén halok meg. BBS-el kezdtük, 2400-as modemmel. Szerinted?

"Ha van egy asztali felvevőd akkor még a külön gép is felesleges."
Nem csak mpeg2-t renderel, hanem pl. TS-t rögzít, ftp, stb. NEM felesleges.

"Ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz, hogy ha eleve abban minőségben rögzíted mint amilyenben írni fogod DVD-re akkor a felvevővel nem kivágod és összeilleszted hanem simán elvágod azokon a pontokon ahol neked kell aztán ezeket a különálló title-ket nem illeszted össze hanem kiírod RW DVD-re és PC-n berippelve az összeillesztést DVD authoring programmal végzed. Az ilyen szerkesztésnek az előnyei azonnal tapasztalhatóak mivel képminőségben is sokkal jobban jársz hiszen nem lesz minőségromlás az újratömörítés miatt, nem lesznek akadások se képben se hangban az összeillesztésnél hiszen PC-n 1db MPEG2 állománnyá fűzöd össze az elvagdosott részeket (így folytonos lesz a lejátszás), stb.
Javaslom, próbáld ki és azonnal megérted, hogy ha így végzed a szerkesztést akkor sokkal jobb minőséget kapsz ráadásul a vágások okozta megakadás is megszűnik (a megakadás tulajdonképpen nem a vágás miatt van hanem azért mert a felvevő másképp illeszti össze az MPEG2 részeket ezért ha te ezt PC-n egy erre alkalmas programmal végzed akkor nem lesznek megakadások)."

Ember, még mpeg1 hardware capture kártyával nyomtam anno, most Transport Stream-al (TS) experimentálok. Szerinted mpeg2 vágás,mux. megy? :)
Nem tudok a sonyval méretre vágni, mindig felezi csak a streamot. kaka.

"Egyszerűen elvágod az anyagot úgy, hogy ráférjen 2db 4.7-es RW lemezre majd az összeillesztést PC-n secperc alatt elvégzed (ezért nem kell újratömöríteni)  :D "

Micsoda lehetőségeket rejt ez a pc! sosem hittem volna! :p

A sorfelbontást NEM én értettem félre, hanem Te. Nem számít.

"... byte-ra pontosan nem lehet kitölteni a lemezt"
Nem is ezt vártam, hanem az elv volt a lényeg. legalább 98%-ban tegye meg.és NE nekem kelljen kiválasztani a 32-ből.

"..nézd meg az általam berakott fentebb lévő táblázatot."
Azt kérdeztem, hogy csak fix értekkel dolgozik, vagy vannak számolt értékek is.

"A Pioneer mindenképpen jó választás mert igen kiváló minőségben rögzít. "
Szarom le, a Sony is gyönyörűen rögzít, ez alap.
Ha nem tetszik a minőség, nem érdekelnek a featurák sem.

"Nekem DVR-520 van ami nem rögzít DL-re."
Hehe, értettem én, miért a nagy kuss a DL-ról. :) A Sony ír DL-t. 2.4x sebességel. Kurva lassú.
3-4 perc írás... 9GByte... persze...

" letöltheted a teljes felhasználói kézikönyvet is a gyártótól"
Van internet? Hol? A közértben is? :) Eszik v isszák? :p

Személyes tapasztalat érdekelt a  dvr-630h vagy 530-ról.

Kalac

#38 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 00:47

Idézet: kalac - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:08

Hát wpepi, nem látsz tovább az orrodnál és szükségtelenül használsz finoman kioktató stílust.

Egyáltalán nem kioktató a stílusom csak nem értetted meg, hogy a felvevővel csak szeleteld fel a többit pedig végezd PC-n. Ennek az előnye, hogy nem kell se a felvevővel se pedig a PC-vel újratömörítened.

Idézet

Nincs semmilyen info a sony rdr-hx710-ről a neten, csak a kézikönyv. Se service manual, se semmi.

Nehogy már ne találj semmit se. A net rejtett bugyraiban is kutattál? (tudod odaát ahol az igazság lakik  :D )
Nem mindig az egyenes út vezet ám a célhoz  :D

Idézet

Lássuk, mit találsz Te?

Bocsi, nem nekem kell az info hanem neked. Amire nekem szükségem volt azt mind megtaláltam anélkül, hogy másoktól kérdeztem volna. Ha te is több mint 10 éve netezel akkor nem hiszem, hogy nehézség lenne összeszedni a szükséges anyagot. Még a készülékedbe lévő chipek teljes műszaki dokumentációit is le lehet tölteni ingyen és bérmentve. De ha tényleg kell az anyag és nem találsz ingyenes lehetőséget akkor pár dollárért még meg is veheted  :D

Idézet

Nem mondod??? az hittem, hülyén halok meg. BBS-el kezdtük, 2400-as modemmel. Szerinted?

De mondom  :D  Akkor Te is anno 1994-ben kezdtél netezni ugye? Mert én igen. Előtte meg én is BBS-en nyomultam.  :D

Idézet

Ember, még mpeg1 hardware capture kártyával nyomtam anno, most Transport Stream-al (TS) experimentálok. Szerinted mpeg2 vágás,mux. megy?

Ha ennyire tudod akkor meg mi a probléma? Nehogy már kifogjon rajtad egy Sony felvevő és ne tudj 2, 3 esetleg 4 felé szabdalni egy MPEG file-t amit aztán PC-n anélkül, hogy újratömörítenél összefűzz.

Idézet

A sorfelbontást NEM én értettem félre, hanem Te. Nem számít.

:omg:
Nagyon el vagy tévedve. Olvass egy kicsit utána, hogy mit hívunk sorfelbontásnak.

Idézet

Nem is ezt vártam, hanem az elv volt a lényeg. legalább 98%-ban tegye meg.és NE nekem kelljen kiválasztani a 32-ből.

De megkaptad a választ ugye?

Idézet

Személyes tapasztalat érdekelt a  dvr-630h vagy 530-ról.

Képzeld van személyes tapasztalat ezekkel a készülékekkel is azért ajánlottam, hogy jó vétel mindkét típus. Viszont nem írtam velük DL lemezt mert nem volt rá szükségem  :D

Összegezve a dolgokat nem igazán tudom átérezni a problémádat mivel számomra az általad vázoltak nem okoznak gondot. Persze ha nem fogadod el amit tanácsoltam az a te dolgod de akkor meg minek kérdezel ha nem is érdekel az amit itt leír az ember.
Bocs, ha egy kicsit erősre sikeredtek a fentiek.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 15. 00:56 -kor

#39 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 01:07

No ha ezen túljutottatok, akkor a témával kapcsolatban lenne kérdésem.
Van megbízható HDD-s felvevő, amit Lan, USB 2 vagy Firewire segítségével össze lehet kötni egy Pc-vel?
A HDD-re .vro formátumban rögzítenek a felvevők? A hang minden esetben ac3?

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 01. 15. 01:16 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#40 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 02:20

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 1:07

No ha ezen túljutottatok, akkor a témával kapcsolatban lenne kérdésem.
Van megbízható HDD-s felvevő, amit Lan, USB 2 vagy Firewire segítségével össze lehet kötni egy Pc-vel?
A HDD-re .vro formátumban rögzítenek a felvevők? A hang minden esetben ac3?

Remélem túljutottunk.  :D
A márkásabb és stabilabb felvevőkön csak firewire porton lehet PC-s kapcsolatot létrehozni ahol is normál 25Mbps DV közlekedik.
PC-s összekötést milyen irányba gondoltál? Ha PC-ről felvevőre akkor azt szinte mindegyik típus tudja ami rendelkezik DV bemenettel. Felvevőről PC-re is általában DV közlekedik (azok a készülékek melyek tartalmaznak DV kimenetet is DV-re kódolják át az MPEG2-t. Kivéve a JVC DR-MH300 mivel ez közvetlenül DV-t is képes rögzíteni HDD-n). A Sony HX710 felvevőknél kiváló DV codec van (NEC uPD72893BGD-LML) csak az a gond, hogy letiltották a kimenetet . Ugyanez a helyzet a Pioneer készülékeknél ahol is a DVR-520/720 még rendelkezett kimenettel is de a 2005-ös modelleknél már letiltották.
Egyéb pld. LAN kapcsolat eddig csak noname ill. a gagyi kategóriába eső készüléknél fordult elő. Ezek a készülékek nem igazán mondhatóak stabilnak és hát a rögzítési minőségük sincs a toppon.
HDD-re általában VR formátumban rögzítenek (persze van olyan készülék is melyiknél választható VIDEO formátum is). A hang PCM és AC3 (a legjobb felvételi módban PCM a többi módban AC3). A noname készülékek között van egy pár mely nem AC3-ban rögzít hanem MPEG-ben.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó