Hát wpepi, nem látsz tovább az orrodnál és szükségtelenül használsz finoman kioktató stílust.
Ezért most kissé alpári, de lényegre törő lesz, előre is elnézést.
"Amikor azt írtam, hogy a Netről letölthetőek a szervizkönyvek az nem azt jelentette, hogy kizárólag a gyártó oldaláról biggrin_2.gif Az Internet az információk tárháza mely azt jelenti, hogy nincs olyan amit ne lehetne megszerezni. Nem kell más tenni csak tudatosan keresni (persze nem csak a google keresővel mert ezen kívül van még 1000 féle más is). Természetesen a letöltések legálisak azaz nem hacker meg egyéb illegális oldalak látogatására biztatlak hanem a keresők használatára és akkor rálelsz a neked kellő információra."
Nincs semmilyen info a sony rdr-hx710-ről a neten, csak a kézikönyv. Se service manual, se semmi. Lássuk, mit találsz Te?
"Az Internet az információk tárháza"
Nem mondod??? az hittem, hülyén halok meg. BBS-el kezdtük, 2400-as modemmel. Szerinted?
"Ha van egy asztali felvevőd akkor még a külön gép is felesleges."
Nem csak mpeg2-t renderel, hanem pl. TS-t rögzít, ftp, stb. NEM felesleges.
"Ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz, hogy ha eleve abban minőségben rögzíted mint amilyenben írni fogod DVD-re akkor a felvevővel nem kivágod és összeilleszted hanem simán elvágod azokon a pontokon ahol neked kell aztán ezeket a különálló title-ket nem illeszted össze hanem kiírod RW DVD-re és PC-n berippelve az összeillesztést DVD authoring programmal végzed. Az ilyen szerkesztésnek az előnyei azonnal tapasztalhatóak mivel képminőségben is sokkal jobban jársz hiszen nem lesz minőségromlás az újratömörítés miatt, nem lesznek akadások se képben se hangban az összeillesztésnél hiszen PC-n 1db MPEG2 állománnyá fűzöd össze az elvagdosott részeket (így folytonos lesz a lejátszás), stb.
Javaslom, próbáld ki és azonnal megérted, hogy ha így végzed a szerkesztést akkor sokkal jobb minőséget kapsz ráadásul a vágások okozta megakadás is megszűnik (a megakadás tulajdonképpen nem a vágás miatt van hanem azért mert a felvevő másképp illeszti össze az MPEG2 részeket ezért ha te ezt PC-n egy erre alkalmas programmal végzed akkor nem lesznek megakadások)."
Ember, még mpeg1 hardware capture kártyával nyomtam anno, most Transport Stream-al (TS) experimentálok. Szerinted mpeg2 vágás,mux. megy?
Nem tudok a sonyval méretre vágni, mindig felezi csak a streamot. kaka.
"Egyszerűen elvágod az anyagot úgy, hogy ráférjen 2db 4.7-es RW lemezre majd az összeillesztést PC-n secperc alatt elvégzed (ezért nem kell újratömöríteni)

"
Micsoda lehetőségeket rejt ez a pc! sosem hittem volna!
A sorfelbontást NEM én értettem félre, hanem Te. Nem számít.
"... byte-ra pontosan nem lehet kitölteni a lemezt"
Nem is ezt vártam, hanem az elv volt a lényeg. legalább 98%-ban tegye meg.és NE nekem kelljen kiválasztani a 32-ből.
"..nézd meg az általam berakott fentebb lévő táblázatot."
Azt kérdeztem, hogy csak fix értekkel dolgozik, vagy vannak számolt értékek is.
"A Pioneer mindenképpen jó választás mert igen kiváló minőségben rögzít. "
Szarom le, a Sony is gyönyörűen rögzít, ez alap.
Ha nem tetszik a minőség, nem érdekelnek a featurák sem.
"Nekem DVR-520 van ami nem rögzít DL-re."
Hehe, értettem én, miért a nagy kuss a DL-ról.

A Sony ír DL-t. 2.4x sebességel. Kurva lassú.
3-4 perc írás... 9GByte... persze...
" letöltheted a teljes felhasználói kézikönyvet is a gyártótól"
Van internet? Hol? A közértben is?

Eszik v isszák?
Személyes tapasztalat érdekelt a dvr-630h vagy 530-ról.
Kalac