Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 22:51
A Swifttel az a baj, hogy annyiért kb. azonos korú dízel 205-öt is adnak vagy Fiestát. Tudom, azt írtam, hogy nem vagyok igényes, de azért a lufis Fiesta vagy a dízel Pug valahogy mégis szimpatikusabb. Persze lehet, hogy egyszer már komolyan be kellene ülnöm egy Suzukiba. A dízel főleg azért tetszene, mert sok rövid városi út lenne, így nem mindegy, hogy azon a rövid távon 10l vagy 7l a fogyi... na meg a lelkem esetleg a kertbe is kijárna, oda pedig nyúzni való autó is jó, sőt inkább az kell, ezért jön be nagyon a 205: nagy hasmagasság, faék bonyolultságú futómű.
A Swiftes témához szólnék hozzá:
Szerintem jó esetben kevesebbet futott Swiftet kapsz 500-600 között, mint egy akármilyen dízel kisautóból választva. Szerintem nem ritka Swiftben 9-10 év körül a valós 90-100-110 ezer km-t futottak. Az pedig nem sok.
A légzsák ezekben csak poénból van (régebbi fiesta), ráadásul minden légzsákot 10 évente cserélni kell, mert elhasználódik álló helyzetben, és egyáltalán nem garantált a működés egy esetleges ütközés során......
A Swift tipikusan nyúzós autó egyébként, s van még egy előnye: a belső tér (lábtér, fejtér) szerintem a legnagyobb a felsoroltak közül (nagyobb belül mint pl. egy Uno - ha abban többet ültél már - na annál nagyobb valamivel), bár nyilván nem széles, de egyik sem az. Fogyasztás: hát szerintem ha valaki az ezressel megetet 7 liternél többet ott gond van

Súgó
A téma zárva.