Idézet: des - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 14:49
(bejelentkezés , vagy sima kezdő oldal betöltés 10 perc. reklámmal és nélküle is.) Érdekes, hogy vannak sokkal nagyobb oldalak több milliós felhasználóval és az meg megy rendesen.
Nézd, van egy struktúra, amit anno kialakítottak. Tegyük fel, hogy ott az adatbázis, vagy valami egy vason. Azt kinőtték. Cucc meg benne esetleg több 100 gigás.
Ezt átrángatni, másik vasat tenni alá nem 2 perc, valamint tervezni is kell, de ez nem oldja meg a dolgot. Először a júzerek, aztán az üzenetkezelő megy külön vasra, majd mondjuk a képek, thumbnailok, mindenféle keresőmotorokat lehet szétszabdalni különféle vasak, meg kiszolgálók közt. Külön proxy, gateway, aztán mögötte az applikációs szerverek, adatbányák. Ha kinőlnek egy ilyen vasat, akkor mi lesz? 2 órás leállásért ugyanígy visítoznátok, ami ráadásul a tortának csak egy szelete.
Annyit meg gondolom nem ér, hogy szép lassan egy komplett új rendszert felhúzzanak az okos emberek, aztán szép lassan oda átterhelni a szolgáltatásokat, ennyire azért nem éri meg a dolog.
Másrészt mikor én nézem, akkor mindig működik, 10 perc még sosem volt a belépés
Nehéz ügy, én nem rég beleláttam milliós vagy 100milliós nagyságrendű kéréseket lekezelő oldalakba, ott már kontinenensre telepítik a kiszolgálót, hogy a nemzetközi vonal 2 vége ne rokkanjon bele, aztán bővítésnél szépen át van billentve, hogy az EU-s forgalom is Amerikából működik arra az időre.
Szóval ez nem az a a kategória, hogy ha "valami lassú", akkor rakunk bele ramot, meg procit, oszt sokkal jobb lesz.
Make love not Wor.