HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 12:36

Idézet: serpenyő - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 13:17

Köszönöm a választ!
Közben úgy néz ki, megoldódott a probléma: a CPU egy Sempron 2800+, ami ugye 333-as FSBn üzemelget, míg a ramom 400-on ment.... Valahol olvastam, hogy az FSB szereti a vele azonos órajelű rambeállítást, így visszaraktam 333-ra, és csodák csodája: megszűnt a kilépegetés, fagyás, kékhalál, stb.
A kérdés csak az, hogy ez a visszabutítás 333-ra csökkent-e érezhetően a teljesítményen?

Nem csökkent hanem nőtt a teljesítmény. Ugyanis az AMD procikat szinkronba jó hajtani a ramokkal tehát ha a proci FSB-je 333 a mem frekvenciája is 333MHZ akkor nagyobb a teljesítmény mint ha 400-on  menne a ram ha everest-be megnézed akkor szinkronba több pontot kapsz.
Éljen az informatika!!!!!

#1362 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 12:40

Idézet: smas - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 12:04

Szevasztok!
A probléma a következő: 1 hónapos új gép, teljesen összefüggéstelenül kékhalállal újraindul, nem bizonyos műveleteknél, tök mindegy neki(pl dvd nézés TV-n közben, csak úgy, másolás közben egyik vinyóról a másikra, de ha mondjuk csak a sajátgépben mászkálok akkor is előfordult már.
3Dmark lefutott többször is, powermax ok, memtest ok, tápot nem gondolnám a 3dmark miatt, bár biztos van más vélemény!
A gépet nem húzom, teljesen normálisan használom, a net meg nem hiszem hogy ilyet okoz, windows folyamatosan frissítve, más most hírtelen nem jut eszembe...
Megköszönném az ötleteket!

Ebbe az esetbe azt csinálhatod h a sajátgép/tulajdonságok/speciális/inditás és helyre állítás-nál az automatikus újraindulásnáál vedd ki a pipát és így ezért  ha kékhalál lesz nem fog újraindulni hanem fent marad a kékhalál és ilyenkor jegyezd le vlhova a STOP után lévő hiba kódot tehát 0*000000XX-et ebből igazából az uccsó kétszámjegy a lényeg ebből már sok mindent meglehet tudni. Újraindulás az még lehet táptól is illetve túl melegedéstől  meg esetleg proci alacsony feszétől de NE EMELEJ semminse feszt először kikell zárogatni a dolgokat tápot kékhalált stb-t. Ne emlj feszt semmin se!!!

#1363 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:14

Köszi, beállítottam, soha ennyire még nem vártam a kék halált!!!:)

#1364 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:34

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 13:40

Ebbe az esetbe azt csinálhatod h a sajátgép/tulajdonságok/speciális/inditás és helyre állítás-nál az automatikus újraindulásnáál vedd ki a pipát és így ezért  ha kékhalál lesz nem fog újraindulni hanem fent marad a kékhalál és ilyenkor jegyezd le vlhova a STOP után lévő hiba kódot tehát 0*000000XX-et ebből igazából az uccsó kétszámjegy a lényeg ebből már sok mindent meglehet tudni. Újraindulás az még lehet táptól is illetve túl melegedéstől  meg esetleg proci alacsony feszétől de NE EMELEJ semminse feszt először kikell zárogatni a dolgokat tápot kékhalált stb-t. Ne emlj feszt semmin se!!!

Ne nyúlj semmihez!
1 hónaposan told be a szervízbe.
Nem éri meg, ha ugrik a garancia!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:49

nekem is volt egy x-aktám a hétvégén. megy a gép rendesen egyszer csak fagyás (kb 3-4 éve nem volt ilyen) hang kiakad, restartot nyomom és nincs egér, kihúzom bedugok egy másikat az se megy, 3. se 4. se... mind usb-s, elővettem egy átalakítót ps2-őn megy. na mondom ez kész, telefonomat rákötöm usb-re nem megy. azt írta hogy a hardver telepítése során probléma lépett fel stb... gép ujraindít, bios load optimal defaults... nem segít, gép kikapcs, cmos clear bekapcs nem segít... usb eltávolítása majd újra feltelepítése nem segít. win reinstall nem segít, de annyiban változott a dolog  hogy ekkor már azt írta: az eszköz feltelepült használatra kész. gondoltam behalt az usb vezérlő a lapon mondom jó cseréltetem addig beteszek egy pci-os usb kártyát. ahogy betettem a pci-os usb 1.1-es kártyát azonnal működött az összes alaplapi csati is, kivettem a kártyát és ugyanúgy működik minden tökéletesen. na ez mitől lehetett?

#1366 Felhasználó inaktív   Krasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:59

Help!
K9N ultra, 3800X2, MSI7600gtsilent, 2x1GB Kingmax mars, ultra power 400w tap; Bios  minden default.
Win xp pro sp2, 3 napos win+gep, a legvaratlanabb idokben leall, kek halal nelkul. Neha ugy hogy ujra lehet inditani, de legtobbszor ki kell huzni 220-bol.
Program-terheles fuggetlen a dolog, de teljesen random.
Memtest 3*4 ora - no hiba; erdekes itt egyszer se allt le
Tap mar volt cserelve
Uj 5leteket kernek...

Elküldve: 2006. 09. 21. 00:21

Idézet: Krasz - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 19:59

Help!
K9N ultra, 3800X2, MSI7600gtsilent, 2x1GB Kingmax mars, ultra power 400w tap; Bios  minden default.
Win xp pro sp2, 3 napos win+gep, a legvaratlanabb idokben leall, kek halal nelkul. Neha ugy hogy ujra lehet inditani, de legtobbszor ki kell huzni 220-bol.
Tap mar volt cserelve
Uj 5leteket kernek...

tápot cserélj a 400W-os UP táp kevés oda. 400-as Chieftec vagy FSP stb. tápot próbálj ki.

Szerkesztette: diegho 2006. 09. 21. 00:27 -kor

#1368 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 05:52

Idézet: serpenyő - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 2:03

Sziasztok,

adott egy KV7 Abit lap, hozzá egy 1GB-s 400as Samsung RAM. A 3 DIMM foglalatból melyikbe tegyem? Vagy mindegy teljesen?
Már nem tudok mit kitalálni, a konfigom folyamatosan fagy, alapvetően 3D alkalmazások futtatása közben. Van, amikor kék képernyőt kapok, de az sem ritka, hogy újraindul az egész, ahogy van.
Lefutattam különböző benchmarkokat, pl. a 3DMark2006-ot, nem volt hiba, illetve DOS alól a Windows Memory Diagnosticot, az sem lelt semmit.
A BIOSban a RAM alapbeállításokon üzemel, minden SPD-n van vezérelve. A VGA-nál a Master 1 WS Write/Read letiltva, a többi alap (8x AGP, 128 MB aperture size, stb.) Ha pl. a FastWrite-ot kilövöm, akkor is ugyanez a szitu; ha megemelem a feszültséget mondjuk 1.60-ra 1.55-ről, szintén; ha régebbi Catalystet rakok fel, akkor is, de próbáltam Omegával is... Úgyhogy passz, nem tudom, mi lehet a probléma...
Valami tipp, ötlet?  :think:

Memória inkompatibilitás is kiváthat ilyet annak ellenére, hogy szintetikus tesztben akár jó a RAM. Másik modullal megy simán? Tápegység miféle, gép részletei? Első hozzászólásban olvass még.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1369 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 05:54

Help!
Tap mar volt cserelve
Uj 5leteket kernek...

Jaja, ennek a 12V-os ága még nem az ATX2.0 szerinti elosztást tudja és az 5V is alig terhelt lesz, ami miatt nem tud leadni akkora áramot stabilan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1370 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:19

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 12:40

És eljő a nagy halál:
tudja vki mit jelent?

Kép

#1371 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:05

Idézet: smas - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:19

És eljő a nagy halál:
tudja vki mit jelent?

Kép

Hali!

Itt  a hiba oka http://support.microsoft.com/default.aspx?...b%3Bhu%3B827663 ezt olvasd végig.

#1372 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:23

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:05

Hali!

Itt  a hiba oka http://support.microsoft.com/default.aspx?...b%3Bhu%3B827663 ezt olvasd végig.

Sp2-es xp-m van, állandó frissítéssel, mosst ajánlották, hogy frissítsem a vga driverét, az is megtörtént az előbb, úgyhogy most várom hogy jön.e a halál...
Azért köszönöm

#1373 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:33

Idézet: Krasz - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 18:59

Help!
Tap mar volt cserelve
Uj 5leteket kernek...

Szvsz túlmelegdés is lehet megkéne nézni menet közbe a proci meg a GPU hőmérsékletét illetve akár  atáp is lehet kevés h pl annyira leesik a 12V-os ágona fesz és emiatt ki is kapcsolhat.

#1374 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:56

Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy ma összeraktam egy gépet és nem tudom feltelepiteni rá a windowst mert olyan hiba jelenség van hogy elinditom a telepitö lemezröl a telepitést megy is minden rendessen addig a pontig amikor rákérdez hogy melyik winchestere akarom telepiteni a windowst ,na ott már nem tudok entert nyomni mert nem reagál a gép a bilentyuzetre,az az érdekes hogy addig meg megy minden rendesen és tudom kezelni a gépet bilentyüzetről,nem tudja valaki mi lehet a probléma,már probáltam 2 bilentyüzetröl is,és mindketönél ezt csinálja.Lehet hogy valami beálitási probléma? Gigabyte GA-K8NF-9-es nForce4 -es alaplap van a gépbe,Maxtor 160GB-os Sata II-es vinyoval,ha valaki sejti mi lehet a probléma kérem segitsen
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:10

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:33

Szvsz túlmelegdés is lehet megkéne nézni menet közbe a proci meg a GPU hőmérsékletét illetve akár  atáp is lehet kevés h pl annyira leesik a 12V-os ágona fesz és emiatt ki is kapcsolhat.

1000% hogy kevés neki a táp ;)

#1376 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 12:05

Idézet: harman - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:56

Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy ma összeraktam egy gépet és nem tudom feltelepiteni rá a windowst mert olyan hiba jelenség van hogy elinditom a telepitö lemezröl a telepitést megy is minden rendessen addig a pontig amikor rákérdez hogy melyik winchestere akarom telepiteni a windowst ,na ott már nem tudok entert nyomni mert nem reagál a gép a bilentyuzetre,az az érdekes hogy addig meg megy minden rendesen és tudom kezelni a gépet bilentyüzetről,nem tudja valaki mi lehet a probléma,már probáltam 2 bilentyüzetröl is,és mindketönél ezt csinálja.Lehet hogy valami beálitási probléma? Gigabyte GA-K8NF-9-es nForce4 -es alaplap van a gépbe,Maxtor 160GB-os Sata II-es vinyoval,ha valaki sejti mi lehet a probléma kérem segitsen

gigabyte gyártói honlap, faq (frequently asked questions, magyarul gyik.)

Q: My computer always crashes when I install Windows XP with Maxtor 6V series SATA-II HDD. How should I do ?
A: The earlier version HDD firmware may cause this symptom. Please request HDD vendor to upgrade HDD firmware version to latest one .

Q: Why can't I install WinXP (hang-up during WinXP installation) when use with some Maxtor DiamondMax 10 SATA II hard disk ?
A: If firmware version of your Maxtor hard disk is VA101610, it may have this issue. Please ask your Maxtor distributor to update firmware version to VA101630.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1377 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:04

Help!
Tap mar volt cserelve
Uj 5leteket kernek...

Ha egybe vetted a gépet vidd vissza gariba.
Egyébként  450W-s  Stabil táp ( márkás ) jobb lenne!

WATT SZÁMLÁLÓ

" Tápot súlyra kell venni nem wattra... Egy normálisabb táp simán megvan 2.5 kg, míg egy "olcsóbb" súlya akár 1 kg alatt is lehet. Szerintem ez már mutatja a lényeget...Nálam egy 360-as Chieftec szolgál, mégis elég, pedig nem kurblis laptopom van. (P4 3.0 @ 3.8 GHz, GeForce 6600 300/550 @ 530/670 MHz)...Lényeg, hogy nem érdemes spórolni a pénzzel ha a tápról van szó. Igen, ki kell adni azt a (minimum) 10-15 000 Ft-ot. Normális gépbe normális táp kell."
NEM ajánlott vételek, veszélyes tápok (Didyman, HWSW Fórum):

Mercury
Skyhawk
KME
Eagle
L&C technologies
Acorp
Codegen/Display/Sowah (a nagyon régieket kivéve, illetve az újabb szériákban már előfordul korrektebb belvilág is)
Eurocase/EC
Colorsit
Gaba (az SFX-eket kivéve)
Gembird
Mustang
Huntkey (egyes esetekben normális belsővel is előfordul)
Modecom (nincs még egységes adat)
Coolink APxxxDX széria 450W alatt

Chieftec 410-212 (szériahibás készenléti kör, gépre nem veszélyes)
Coolink APxxxX széria (gyenge készenléti kör, kondenzátorok)
Thermaltake sorozat sok tagja
Q-tec (ugyan nagy gond nincs velük, de a ráírt értékek több, mint túlzóak)
Chieftec régi (HPC főleg) szériái, ahol meleg környezetben vannak
Azona ("pille" széria)

Ajánlott tápok (Didyman, HWSW Fórum):

Chieftec
Enermax/Superflower
FSP/Fortron Source/Sparkle/SPI
Foxconn (FSP)
LiteOn
Delta
High Power/HPC
Hiper Power/Hiper
Everpower
Enhance Power
IMBP (HPC)
Antec
Casetek
Macron/DTK/Azona (sajnos léteznek "könnyített" darabok is)
Ultra Power
Coolink 450W-tól felfelé
Cooler Master
Tagan/Revoltec (a hűtésének vannak komoly hiányosságai, az idő mondja meg, mennyire)
Aerocool

ajánlás a procidhoz

Szerkesztette: jojoando 2006. 09. 22. 15:05 -kor

#1378 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:15

Idézet: harman - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 16:56

A billentyű vezérlése egyszerűen ilyen esetekben megmarhul.
Teendő, szerezz be egy 500Ft-sat és menni fog.
A multimédiás billentyűt  szinte lehetetlen rátenni és a márkásat is.

#1379 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 22. 16:05

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 17:57

Végy egy floppyt.
másold rá a Bios frissítést kicsomagolva
újraindítod a géped, majd a Bios bejelentkezésénél nyomsz egy del-t, majd ha bejött a képe, akkor  F8-t.
Utánna a menű adja magát, illetve az alaplapi könyvecskédbe az Entering the Q-Flash utilitinél megtalálod.
Egy lényeges, ne legyen abba az időbe áramszünet!

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...A-K8NF9%20Ultra

http://europe.giga-byte.com/FileList/Manua...nf9ultra_tc.pdf

Köszi a segítséget!
A BIOS frissítés megtörtént és sikeres volt.
Most várok, hogy a gond előjö-e még.
Mégegyszer köszi!!!!!!!!!!!!!!!!! :respect: 
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1380 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:24

Nincs mit, szivesen!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68