Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 10. 14. 13:47
Idézet: turntable - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 13:44
:confused: Mi az a Catalyst?
Elküldve: 2006. 10. 14. 13:59
Idézet: adani - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 14:47
turntable
http://support.ati.com/ics/support/default...uestionID=22264
Ez kell neked!!!
Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 14. 14:00 -kor
Elküldve: 2006. 10. 14. 14:25
volt olyanom, imadtam
Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W
Dell Mini 9
Elküldve: 2006. 10. 14. 15:52
Van egy EP-8khal tipusú alaplapom. Kipukkant kondikkal. Érdemes e kicserélni, foglalkozni vele, vagy nem? Ha igen esetleg tuttok nekem mondani hogy hol mit merre? Vagyis hol lehetne belevaló kondikat szerezni?
Please help!!!
Elküldve: 2006. 10. 14. 17:25
Elküldve: 2006. 10. 14. 20:17
Idézet: petyeka - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:52
Van egy EP-8khal tipusú alaplapom. Kipukkant kondikkal. Érdemes e kicserélni, foglalkozni vele, vagy nem? Ha igen esetleg tuttok nekem mondani hogy hol mit merre? Vagyis hol lehetne belevaló kondikat szerezni?
Please help!!!
Érdemes. Én is és jó pár Epox-os cserélte már a szutyok GSC-ket.
Elküldve: 2006. 10. 15. 09:10
Please help!!!
Kersed pü-ben "didyman" vagy "Rive" fórumtársakat!
Szerkesztette: arsenlupin 2006. 10. 15. 09:12 -kor
Elküldve: 2006. 10. 15. 13:55
Szokatlan problámával kűzdök hónapok óta,most kezdem a legelején és próbálom minnél részletesebben leírni:
Egy másfél hónapja kezdődött az egész ,kisebb lefagyásokkal,amit nem is vettem túl komolyan ,de aztán egyre gyakoribbak voltak ami már kezdett bosszantó lenni,majd a hiba jelenség tovább formálodott,mer tmostmár a fagyások nem csak windows alatt hanem az első (alaplapot,memóriát)leíró boot oldalon is előjöttek ami jópár resetelés után szintén változott ,és kiaélakult egy állandó
"Veryfing pool date"nél(a windows boot képernyője elötti utolso...)lefagyó válltozat ami akárhány reset ,feszültségtelenítés után sem javult
ami ideiglenes megoldása volt az hogy a CMOSt töröltem az alaplap jumperével ezután egy két hétig működött(majd újra az egész elölről "Veryfing pool..."),több kevesebb fagyással(álltalában akkor fagyott win alatt ha sok alkalmazás ment egyszerre)
persze újra instalálni lusta voltam nem volt rá időm ,amit mostmár bánok mert ,következő fokozat az volt utobbi 5 napban gép windows alatt nem fagyott,de abban a pillanatban hogy újra inditottam vagy kikapcsolás után újra bekapcsoltam,"Veryfing pool date"fagyás,minden alkalommal amíg CMOst nem töröltem,majd jelenleg amiért teljesen elvesztettem a fejem,
MOST ha bbekapcsolom 3másodperc töltés monitoron semmi se bios beállítás lehetőség se semmi csak az üres feketeség!!!!!!
erre mondjon valaki valami okosat
ja konfig
NF7s2/sempron2400(amit csak athlonXPnek ismer fel bios frissítés után is)/512ddr2Kingston/256ddrHynix/Geforce5200/250sataHItachi/250gbMaxtor
amiért fontos lenne az az hogy Appservről fel kellene töltenem frissítéseket netre...(és az ugye igy nem megy)
Vigyem szervízbe,vagy mit csináljak?
előre is kösz mindenkinek aki próbál segíteni
Elküldve: 2006. 10. 15. 14:55
na kb ennyi
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:02
Az első slotba kéne tenni a hynixet, majd utánna a kingstont.
Cmos reset nem igazán jó döntés,
én egy normális update után beállítanám a biost és ennyi.
amit csak athlonXPnek ismer fel bios frissítés után is
A gyártó honlapjára írj emalt, hogy küldjenek normális BIOS-updatet!
Bővebben is írhatnál a konfigról, milyen a tápod,
mi minden van még benne ,
hátha az áramellátásod gyenge!
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:44
Idézet: aribaric - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 14:55
Szokatlan problámával kűzdök hónapok óta,most kezdem a legelején és próbálom minnél részletesebben leírni:
Egy másfél hónapja kezdődött az egész ,kisebb lefagyásokkal,amit nem is vettem túl komolyan ,de aztán egyre gyakoribbak voltak ami már kezdett bosszantó lenni,majd a hiba jelenség tovább formálodott,mer tmostmár a fagyások nem csak windows alatt hanem az első (alaplapot,memóriát)leíró boot oldalon is előjöttek ami jópár resetelés után szintén változott ,és kiaélakult egy állandó
"Veryfing pool date"nél(a windows boot képernyője elötti utolso...)lefagyó válltozat ami akárhány reset ,feszültségtelenítés után sem javult
ami ideiglenes megoldása volt az hogy a CMOSt töröltem az alaplap jumperével ezután egy két hétig működött(majd újra az egész elölről "Veryfing pool..."),több kevesebb fagyással(álltalában akkor fagyott win alatt ha sok alkalmazás ment egyszerre)
persze újra instalálni lusta voltam nem volt rá időm ,amit mostmár bánok mert ,következő fokozat az volt utobbi 5 napban gép windows alatt nem fagyott,de abban a pillanatban hogy újra inditottam vagy kikapcsolás után újra bekapcsoltam,"Veryfing pool date"fagyás,minden alkalommal amíg CMOst nem töröltem,majd jelenleg amiért teljesen elvesztettem a fejem,
MOST ha bbekapcsolom 3másodperc töltés monitoron semmi se bios beállítás lehetőség se semmi csak az üres feketeség!!!!!!
erre mondjon valaki valami okosat
ja konfig
NF7s2/sempron2400(amit csak athlonXPnek ismer fel bios frissítés után is)/512ddr2Kingston/256ddrHynix/Geforce5200/250sataHItachi/250gbMaxtor
amiért fontos lenne az az hogy Appservről fel kellene töltenem frissítéseket netre...(és az ugye igy nem megy)
Vigyem szervízbe,vagy mit csináljak?
előre is kösz mindenkinek aki próbál segíteni
Szedd ki az alkatrészeket és rakd be újra. A Sempron mikrokódjának nem ismerete érdekes, már rég benne kéne legyena BIOS-ban. De egyébként a frissítés után a BIOS-ban történt "load setup defaults" művelet és mentés?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:46
Please help!!!
Ha nem vagy jártas 4 rétegű alaplapok javításában, akkor ne állj neki. Kondit lehet sok helyen kapni, 2200 vagy 3300uF-os van rajta, esetleg 1500 és 1000uF-os kondik is érintettek. Speciális, alacsony ESR ÉS 105 fokos kondikat kell venni, hagyományos kondik NEM jók.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:50
Idézet: adani - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 14:40
Ha ezt írja ki a géped, akkor az illesztőprogram fennt van és nem kell frissíteni. Viszont a monitorodét igen, ugyanis ha mondjuk PNP monitornak van címkézve és nem kap DDC adatokat, 60Hz-nél feljebb nem fogja engedni a frissítést. Ehhez a monitorod pontos típusát írod be a google-be és mögé írod, hogy inf download, illetve ha tudod, hogy mik a felső értékei, akkor a windows illesztőprogik közül kiválasztasz egy hasonló tudású típust.
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:53
Idézet: gemini - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 0:18
ezzel csak az a probléma, hogy a rendszerwinchestert nem szokás eltávolítani.
de ha van rack-ed, amiben van egy másik winchester, akkor majd fogod értékelni ezt a funkciót
Ez nem az NForce, hanem a sata, mint szabvány újítása. Elméletben tudja, vagyis lehetővé teszi HW oldalról és ad hozzá egy SW belépést is, de gyakorlatban elég bonyolulttá válik az alkalmazása.
Elküldve: 2006. 10. 15. 23:03
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:02
Az első slotba kéne tenni a hynixet, majd utánna a kingstont.
Cmos reset nem igazán jó döntés,
én egy normális update után beállítanám a biost és ennyi.
amit csak athlonXPnek ismer fel bios frissítés után is
A gyártó honlapjára írj emalt, hogy küldjenek normális BIOS-updatet!
Bővebben is írhatnál a konfigról, milyen a tápod,
mi minden van még benne ,
hátha az áramellátásod gyenge!
próbáltam már ezt a változatot is,sőt úgy is hogy csak a hynix illetve csak a kingston,de semmi,
vsejtettem hogy nem a cmos reset a legjobb megoldás de legalább eddig segített,de mostmár az sem.jelenleg bekapcsolom sípol egyet,1-2 másodpercet tölt és leáll,persze mindezt fekete képernyő mellett.Egyre elkeseredetteb vagyok
bővebben:
nf7s2 lap ,AMDSempron2400, 512ddrKingston/256ddrHynix ,Chiftec360 táp ,HitachiSATA250vinyó/Maxtor250vinyó,Nec2530DVDrw/SonyCDrw,GeforceFX5200videókártya,egy tucat ventillátor,USB2 es panel
asszem most nem hagytam ki semmit
az áram az biztos kevés volt ennyi mindennek,de már jó egy éve kisebb fagyásokkal elment,erre most
a fő bajo mhogy a biosig sem jutok el,pedig az összes létező tápkábelt lecsatoltam,és úgy sem indul el
egyedül a videókártyát nem tudtam kicserélni mert integrált kártya nincsen a lapon nekem meg nincsen másik
egyébb ötlet??
Szerkesztette: aribaric 2006. 10. 15. 23:16 -kor
Elküldve: 2006. 10. 15. 23:06
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:44
már megtörtént legalábbis a tápkábeleket lecsatoltam,ha jol emlékszem nem történt meg ez a "load setup defaults" művelet,de csak jusska el odáig és mecsinálom....
egyéb bötlet???
Elküldve: 2006. 10. 16. 06:36
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 18:53
Gondolom S-ATA a wincsi. ez ilyen
6-9_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_35774.exe amit neked linkeltem,
http://www.download....indows-2000-XP/
http://www.filehosting.cc/file/8581/6-9-xp...-35774-exe.html
net framework 2.0-át nem kéne feltenni, a catalistet se csak a drivét.
Rossz a kicsomagolás, illetve van valami a fájlba,
ha nem fontos ne tedd fel.
Partícióváltás volt a gépeden,
vagy csak formatálás és irány az új WIN XP?
Kékhalál a windóz frissítése után, vagy közbe szokik jelentkezni...
Cső!
Csak formatálás volt.A partíció cserét úgy kell érteni, hogy cseréljem meg a partícióimat, tegyek előre egy nagyobbat mint amin az xp volt, és az új rendszer part. legyen a második?
Kékhalál mindíg van, frissítés előtt, után, netezés előtt után közben, játék előtt, után, közben....
Tényleg összefüggéstelen, persze lehet hogy csak én nem jövök rá a kakukktojásra!!!
Elküldve: 2006. 10. 16. 12:42
Idézet
Úgy értem, hogy azt a 8 megát amit a Windóz csinál a partíciók létrehozásánál, azt valahogy törölni( áttenni).
Én azt szoktam tenni, hogy a 250Gb wincsimet vagy felébe (125-125Gb), vagy kicsit eltolva (120-130Gb)
ra teszem , hogy a váltással a 8 mega is törlődjön és utánna formázom a wincsit.
Nekem bevált módszer arra, hogy a Vírusok, egyes programok mentései törlődjenek a gépről.
Mert van nemegy játék, amit ha rosszul teszel fel, utánna azért nem tudod újra feltenni, mert elmentett info marad a gépeden, akár a format után is.
Egyenlőre persze a biost tenném rendbe, ahogy írtam ezelőtt.

Súgó
A téma zárva.