Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 10. 20. 21:36
Az AGP meg újdonságnak számított.
EZ olyan is lehet, mint most a sata winyó.
Ha nem ismeri a BIOS, illetve a régebbieket ismerné jobban, akkor sokat lehet vele xarakodni.
A mostani lapkák viszont viszik a S-ataII-t is gond nélkül, de a régebbi S-ata alaplapra tegyél fel
Windóz XP-t, hát lehet vele szívni rendesen.
Ennyit a kor vívmányairól.
Viszont kíváncsi lennék, hogy menne a gépembe egy S3 videókari 4 megával a PCI sínen!
Elküldve: 2006. 10. 20. 21:39
Idézet: longstar - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 16:03
egyébként nekem volt a legelső 20 darab egyike,
ami hazánkba érkezett, de nekem az Nvidia nem jött be.
ATI szerintem jobb.
Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 20. 21:40 -kor
Elküldve: 2006. 10. 21. 11:39
Idézet: longstar - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:40
hátha valaki okul belőle. Szóval volt egy p3-as gépem,
PIII 800Mhz proci,
Abit mittom én millen alaplap, de RAIDes, az akkori egyik legkirályabb
2 db 256 Mb Sd ram
csomó cuccos (videóvágó, SB live, minden ami földi jó)
és korábban egy GF2TI
Na én ezt a Gf2ti kártyát lecseréltem egy ASUS Gf4Ti4200-esre, és már ugyan előtte sem volt
leányálom gépezni a masinával, mert néha újra-újra indult, de utánna horror volt..
Beidulni csak hatodik, hetedik próbálkozásra sikerült, már a haverokkal fogadásokat is kötöttünk,
hogy hányadik próbálkozásra indul be a gép, ami így zajlott: boot, vindóz betölt, és töltés közben pitty, újraindulás, majd aztán reboot, semmi hiba HW szerint, vindóz tölt - pitty, reboot, semmi hiba, vindóz betölt, asztal megjelenik, majd pitty, reboot automatice, semmi hiba, vindóz tölt, pitty, reboot....
Ezt eljáccotta párszor, aztán végre-valahára felállt a rencer, és hasított. Játék közben, használatkor az égvilágon semmi hiba sem volt, csak nem mertem úraindítani a gépet...Ha pl. telepítettem vmit, mindig a nap végére hagytam, mert nem volt türelemem ezt végigcsinálni egy játék kedvéért, és amint azt tudjuk, a vindózos progik telepítésénél bizony kötelező a restart...hallelúja.
Szóval szereztem egy P4-es lapot, 1,7-es pénéggyel, 512 ddr rammal, ebben megy a videókari, a régi péháromba meg visszaraktam a gf2-est, és a rend helyreállt. Nem volt tudtommal hiba, meg a fesz. renben volt, mindkét kártya jó mindkét agp-be, a tápok jók, por seholse, érintkezések, memóriák rendben, most mindkét gép megy. Szóval a gond megoldódott, csak nem t'om miért jelentkezett...és miért ebben a formában. Ekkora inkompabilitási problémáról seholse esik szó a gyártók honlapjain, de ilyeneket gondolom sokan sorolhatnának.
Úgy tűnik, a számítástechnika koránt sem egzakt tudomány...
Pedig a tép lesz hunyó. Vagy az alaplap sajnos legendásan gyenge minőségű kondijai nem képesek az AGP tápegységében jól működni, vagy a táp. A Gef4 annyira nem üt el a géptől, akkoriban a Gef3-ak voltak menők PIII-ak alá, a GHz körüli celeronokat a Gef4 mellé bizony jól oda lehetett tenni. Inkompatibilitás: maximum HW-esen, de Intel lapkakészlet mellett nem valószínű, gondolom ST6 az alaplapod, mert ő volt az a csúcs.
Egyébként meg a 7300GS nem tudom, hogy jön ide, mert szó sem esett ennyire eltérő korú HW-ekről...
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 21. 11:40
Idézet: janmano - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:50
Szerintetek hogyan vesztheti el a tuningpotenciálját egy konfig azzal, hogy a haldokló NB hűtőventit lecseréltem ZM passzívra. Hiányozhat az a kis terhelés vagy zárt áramkör a lapnak? Az NForce2 max 26°C.
Pl. megsarkazod az északi hidat (NF2 esetében ez nehéz, mert tokozva van
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 21. 11:55
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:36
Az AGP meg újdonságnak számított.
EZ olyan is lehet, mint most a sata winyó.
Ha nem ismeri a BIOS, illetve a régebbieket ismerné jobban, akkor sokat lehet vele xarakodni.
A mostani lapkák viszont viszik a S-ataII-t is gond nélkül, de a régebbi S-ata alaplapra tegyél fel
Windóz XP-t, hát lehet vele szívni rendesen.
Ennyit a kor vívmányairól.
Viszont kíváncsi lennék, hogy menne a gépembe egy S3 videókari 4 megával a PCI sínen!
Na...
Szóval a PCI technika mellett az AGP feltörekvése a P3-P4 érában már bőven kiforrott volt és ha az ember alap dolgokat betartott (1., 2. PCI csatin szokott lenni az AGP és az IDE közös megszakítása, ide tehát nem rakni semmi más kártyát), akkor ilyen gondok nem nagyon voltak, pláne az ST6-tal. Az AGP-vel az egyetlen ilyen gond az AGP8X feltűnése körül volt, a 4X egy-két nagyon dzsunka lapban okozott gondot.
A SATA két verziója esetében semmi ilyen hamuka nincsen, a vezérlők egy része a sataII-vel nem boldogul, de a legtöbb sataII-es vinyó eleve sata módban van jumper-elve, vagy beállítva. A BIOS-nak ehhez az égvilágon semmi köze, ő int13-al átadja a kulcsot és a windows xp-nek meg pláne mindegy, mivel ő nem sata/sataII-t lát, hanem egy lemezegységet, a lemez és a vezérlő között van sata vagy sataII, innen kezdve meg semmi eltérés...
Az S3 simán indulna, mivel a PCI, ahogy az AGP és a SATA is egy szabvány, aminek az a lényege, hogy oda-vissza kompatibilisek tudjanak lenni. PCI esetén a 2.1-es eszközök vígan elboldogulnak PCI2.2-es alaplapokban is, gond egyedül a nagyon régi, még 5V-os PCI eszközökkel van (jellemzően P1 előtti lapok), de az S3 4M-s VGA-i 3,3V-osak voltak már. AGP esetében az AGP8X-os eszközök az 1,5V-os tápellátás miatt csak AGP4x-et is tudó lapban hajlandóak menni, AGP2X esetén tönkre is mehet benne, és így a csak AGP2X-ig tudó kártyák (kivéve a Kyro II) nem fognak elindulni csak AGP8/4X-et ismerő lapokban. SATA esetében pedig nincsen HW-es megkötés, csak annyi, amit leírtam az előbb.
Elküldve: 2006. 10. 21. 18:26
640x480.:::::: 1933 pont
http://kepfeltoltes.hu/061021/640x480_www....ltoltes.hu_.jpg
800x600.::::::::1754 pont
http://kepfeltoltes.hu/061021/800x600_www....ltoltes.hu_.jpg
1024x768::::::::1528 pont
http://kepfeltoltes.hu/061021/1024x768_www...ltoltes.hu_.jpg
1280x1024.::::::1246 pont
http://kepfeltoltes.hu/061021/1280x1024_ww...ltoltes.hu_.jpg
Miért ilyen gyalázatosak a teszt eredmények?
Valami nincs jól beállítva?
Elküldve: 2006. 10. 21. 18:42
Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 0:15
itt az rdisk 0 volt, itt mar at van irva 1-re, de nem valtozott semmi.
[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /NoExecute=OptIn
ez így teljesen szar. a default-ban levő disk leírónak egyeznie kell legalább1-gyel az [oerpating systems] alatt felsorolt tételekkel.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 10. 21. 18:44
Idézet: ion - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 8:32
Nem nagyon volt idom reprodukalni a dolgot, de azt vettem eszre, hogy egyaltalan nem akkor fagy meg, amikor nagy igenybevetelnek van kiteve, viszont a Firefox mindig fut olyankor, bar nem vagyok biztos benne, hogy az az igazi oka - a Firefox hibaelharitojaban leirt dolgokat vegigcsinaltam, megsem valtozott.
Ki kene probalnom, hogy egy ideig nem hasznalom a rokat, mert eddig nem birtam ki nelkule nehany oranal tovabb. Most is lefagyott, pedig most hozza sem nyultam.
Az utobbi idoben nem is szoktam kikapcsolni a gepem ejjelre, mert azt vettem eszre, hogy olyankor mindig feljon az inditokepernyo, ahol a "Last seen good configot" es a Safe Mode-ot ajanlja fel, miutan az elso inditas nem sikerult (ilyenkor a bootkepernyo utan ujraindul a gep) - XP es Vista eseten egyarant.
A konfig kb 2-3 eves, Asus P4P800, P4 2.4 Northwood, Samsung SATA 80GB, Hitachi PATA 160GB, valamint egy fel eves 512MB-os Kingston DDR400-as memoria es egy Radeon 9600.
táp vagy snds
Elküldve: 2006. 10. 21. 18:48
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:00
nemtom mér van de nálam az opera9x-ek úgy 200Mega körül esznek
Elküldve: 2006. 10. 21. 19:36
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 19:48
Elküldve: 2006. 10. 23. 06:04
Kössz!
Elküldve: 2006. 10. 23. 20:42
Elküldve: 2006. 10. 23. 23:25
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 21:42
Volt egy áramkimaradásom és ez után kezdődött a zűr. Most viszont elmúlt (?) igy nem tudom megmutatni a szerviznek.
Elküldve: 2006. 10. 24. 01:33
Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 23:25
lehet, hogy az áramszünetkori geller betett a cmosnak. gondolom nincs zavarszűrőd. érdemes megjáccani, hogy egy cmos reset és a bios újrabeállítgatása gyógyítja-e. a reset csak akkor kell, ha újrakezdi. ez a hibaüzi annyi, hogy a CPU-t a lap át próbálta lökni a konfig szerinti feszekre és frekikre, de az nem sikerült. ilyenkor a lap megpróbálkozik failsafe értékekkel.
Elküldve: 2006. 10. 24. 08:32
egyeb lehetoseg???
Elküldve: 2006. 10. 24. 16:39
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 9:32
egyeb lehetoseg???
Le kéne írnod:
Konfig, tuning, táp, külső venti szabályzó kütyü, frászkarika, miegymás...........?
Ezek nélkül nehéz.....
Szerkesztette: arsenlupin 2006. 10. 24. 16:41 -kor
Elküldve: 2006. 10. 25. 18:03
Milyen összeállítás mondható stabilnak?
Elküldve: 2006. 10. 26. 17:26
Nekem a problémám a géppel, hogy sokszor lefagy, kékhalálozik. Mindenfélét megpróbáltam, és arra jutottam, hogy a memóriák a ludasak ezért. 2x512 400as elvilegSamsung memóriám van. Memtest86-al leteszteltem így, hagytam éjjelre, és 4200 hibát talált. Gondoltam letesztelem külön-külön is, hogy rájöjjek, melyik modul a ludas (avagy mindkettő). Első modul teszt egy éjjelen át, semmi hiba. Ugyanakkor feltűnt az is, hogy az időmérő 50 percet mutat, 0 passt és 0 errort. Furcsa. Gondoltam gebasz van, leteszteltem megint, most vagy 12 órára hagytam. Ugyanez fogadott, de közben ránéztek párszor és 12 pass volt. Error most sincs. Najó, akkor nézzük a másikat. Tökugyanez, semmi hiba. Most akkor mivan? Külön-külön mennek de együtt nem? Ugyan nem talált hibát a memtest de kékhalálok és fagyások ugyanugy előfordultak...
Az fsb miatt a memók 333-on mennek, minden időzítés alapon egy Abit nf7s-2 lapban.
Próbáltam más memóriateszttel, pl goldmemoryval, windows memory diagnostics-al de ezek se találtak semmit.
Ja és mit jelent a memtest86 beállítások közül hogy a memória mérete BIOS->all? Mert BIOS->std.-n nem talál hibát, de bios allon 2 perc alatt kb 100 000-et O_o
Köszi a segítséget!
M4R1NE
Elküldve: 2006. 10. 26. 17:38
Idézet
Nade milyen a tipusuk, ugyanolyan?
Vagy 2db más kiépítés.
Illetve melyik slotba vannak, milyen alaplapon?
Milyen a hardverkörnyezet?

Súgó
A téma zárva.