HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:11

Danika!

Azért megpróbálhatnád úgy 3000-ig visszafogni a procit. Kivácsi lennék mi és mennyire változna. Bár én nem értek annyira a prescott magos procikhoz, de az 58 °C szerintem még nem túl magas érték ahhoz hogy hibázni kezdjen a proci. Javasolnám még az S&M nevű tesztprogit, ami megizzasztja a procit rendesen és monitorozza is a lényeges dolgokat (hőm., feszek). Az sem lehetetlen, hogy a procidból fogy a tuningpotenciál, mint az a határon járatott CPU-k esetében sokszor előfordul. Csökkentsd az FSB-t + tesztelj!!!
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#162 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:06

Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11

Danika!

Azért megpróbálhatnád úgy 3000-ig visszafogni a procit. Kivácsi lennék mi és mennyire változna. Bár én nem értek annyira a prescott magos procikhoz, de az 58 °C szerintem még nem túl magas érték ahhoz hogy hibázni kezdjen a proci. Javasolnám még az S&M nevű tesztprogit, ami megizzasztja a procit rendesen és monitorozza is a lényeges dolgokat (hőm., feszek). Az sem lehetetlen, hogy a procidból fogy a tuningpotenciál, mint az a határon járatott CPU-k esetében sokszor előfordul. Csökkentsd az FSB-t + tesztelj!!!

Hát őszintén megmondva, régen még 3600MHZ en is nyomta, és akkor sem melegedett jobban kb +2 fokkal mint ha alapon lett volna, és akkor sem hibázott...
De komolyan kezdek már aggódni h mi lehet vele a baj...
még most héten majd szerzek egy kis vasreszelékes pasztát, hátha a mostani a szar...
De lehet h a tuningot nem bírja az idő előrehalattával...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#163 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:45

Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11

Danika!

Hát rákerestem, de nem találtam sehol...
elküldenél priviben egy linket hg hol található?

#164 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:51

szerk.: csak csak elindult a progi, de h írja ki ha hibát észlel?

Szerkesztette: Danika123 2006. 01. 12. 14:00 -kor

#165 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:08

Hi!
Nekem olyan problémám volna, hogy a System32-ből mindig elszáll egy dll-el fájl!
kb. másfél hónapja történ elöször (azóta van új wincsim) két hete megint elszállt, és tegnap megint! Persze javítani az xp telpitőjével soha nem sikerült!  :mad:
Szerintetek mitől lehet?  :think:  :reklamacio:

#166 Felhasználó inaktív   Zeusz1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:15

Idézet: BoBesz - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:47

Sziasztok nekem a kovetkezo a problemam. Masfel eves laptopomon utobbi idoben egyket alkalommal kék halál, szokott üzenet: A számítogép leállt a további meghibásodások elkerülése érdekében blablabla... pedig semmi uj dolgot nem raktam bele, nem telepitettem fel.
Ezek utan feltelepitettem egy jatekot, gep lassult egyszer egyszer, netezni se mindig kellett, persze rogton virus para rakuldtem mindenkit aki elt es mozgott a virusirtok korebe, de tiszta volt a gep.
Jatek le par nappal kesobb bekapcs utan annyira lassu volt a gep hogy csak a kikapcsolasig percek teltek el.
Eger fagyott ha sikerult valamire rakattintani percekig gondolkodott aztan reagalt.
Gondoltam ujrahuzom az XPt.    A telepitesnel mikor tolti be a meghajtokat,megallt a gep ugyanazt mutatta ,ujra telepites ekkormar sikeresen.
Elkezdtem felrakni a szokasos dolgokat, driverek, virus irto, megint lassulas,de olyan mertekben mint fent, az utolso ket feltelepitett progit kb 20perc alatt tudtam csak leszedni.
A gepet nemszedtem, meg szet nemszivesen turkalok bele, eloszor inkabb otleteket varnek vajon hardver problema ez? Elore is koszi az otleteket

Helló!

Nem akarlak elkeseríteni de 99% ,hogy haldoklik a wincsid. :down:
Több laptop esetében is ugyanezen jelenségeket tapasztaltam(részben ezzel foglalkozom) és minden esetben a wincsi haldoklott illetve két esetben  be is halt és az adatok vesztek.
Javaslom,hogy mentsd az adataidat és sürgősen cserélj winyót.

Üdv Zeusz
Bármi történhet csak a sör ne fogyjon el.

#167 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:34

Idézet: Zeusz1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:15

Helló!

Nem akarlak elkeseríteni de 99% ,hogy haldoklik a wincsid. :down:
Több laptop esetében is ugyanezen jelenségeket tapasztaltam(részben ezzel foglalkozom) és minden esetben a wincsi haldoklott illetve két esetben  be is halt és az adatok vesztek.
Javaslom,hogy mentsd az adataidat és sürgősen cserélj winyót.

Üdv Zeusz

hát nme biztos h az a baj, nekem is volt hasonló gondom, a gépemmel, és nem a laptoppal...
2000Kbájt/s el tudtam másolni a 40000-50000 helyett szval pöttyet lassú volt, szétszedtem a gépet, átnéztem mindent... semmi baja hardwareesen, aztán Xp reinstall és jó volt :)

#168 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:48

Udv!
Roviden: AN7, 2x512, 1700+@10x220 (1.6V), 6600, 80 SATA, 400 coolink stb stb.

Reggel kapcs be a gepet, es furcsalltam hogy nem indul. Nem csinal semmit, nem ad videojelet, power es HDD LED egyutt vilagot. Mondom erdekes, masodszorra okes. Elofordul az ilyesmi. Csak par percem volt, mert siettem, megakartam csak nezni vmit, erre explorer elszall hibaval, mondom fasza. Kivancsisagbol elinditom a prime-t, le is resetelte a gepet 1 perc alatt. Kilottem es rohantam el. Most delutan kapasbol memtesttel kezdek, bejon, lefut, okes. Ujrainditasnal az az Abitos bejelentkezo POST kepnel lehal, nem lehet belepni BIOSba. Van hogy el sem indul, van hogy elindul, de a BIOSba mar nem lehet belepni. 7.5. es 6.d. a hiba alt, de hogy ez hogy jon ide... Jahh insert gomb es CMOS reset sem segitett.
Kb 1-2 hete 10 ora folott teszteltem a rendszert prime full terhelessel, semmi gond nem volt.

Velemeny? Sztetek laphiba vagy lehet mas is? Rohadtul nincs idom es kedvem sem szerelgetni ezt a szart.
Jahh meg nem huzkodtam le a kabeleket, mert az is macera, de sztem az sem fog segiteni.

Csak meg annyit, hogy kezd a tokom tele lenni ezzel a sok szar alkatresszel, hogy most a lap e vagy mas, nemtom, de arra gyanaxom. Mar volt annyifele marka es tipus, de nincs egy ertelmes gyarto - nem csak MBre ertem...
Na duhonges off...

#169 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:06

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:34

hát nme biztos h az a baj, nekem is volt hasonló gondom, a gépemmel, és nem a laptoppal...
2000Kbájt/s el tudtam másolni a 40000-50000 helyett szval pöttyet lassú volt, szétszedtem a gépet, átnéztem mindent... semmi baja hardwareesen, aztán Xp reinstall és jó volt :)

Probaltam ujra instalalni, fel is ment az XP de mikor a drivereket pakoltam fel akkor megint ugyan az a problema lepett fel. Persze megprobalom ha idom engedi, masodszorra is,de sztem ez inkabb hardwer.
Aminek persze nem orulok.
Van egy masik wincsim amit bele tudok tenni, ugyhogy kiderul hogy eze a problema,de jobban orultem volna ha processzor, legalabb lenne ok gyorsabbat venni :D

#170 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:12

Idézet: Atti - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 7:40

Ha belépsz a BIOS-ba és ott hagyod pár percig, akkor is kikapcsol?

Az új elem biztosan jó?

Jah, ha belépek a BIOS-ba akkor is kikapcsol.

Az elem jó volt mert megmértem a feszültségét mielőtt beraktam 3,4V volt, de most hogy kivettem már csak 2,8V (vagyis valami nagyon leszívta annak ellenére hogy folyamatosan áram alatt van a gép) most visszaraktam az eredetit, az 3V körül van.(de ez normális jelenség hogy alig 3 hónap alatt ennyire lemerül? :confused: )

grabowski

#171 Felhasználó inaktív   reklamhang 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:01

Nekem olyasmi a problémám, hogy van úgy hogy 1 nap 2X is újraindul a gép..
Illetve, ha kikapcsolom, és rá 10 percre akarom bekapcs, akkor azt írja ki, hogy a Windows rosszul lett leállítva.. és számol 30 MP-ről vissza.

Kb.: fél órának kell eltelnie hogy újra elinduljon.
Beállítási hiba lehet?
AMD procis

Olvastam olyasmit, hogy órajelet kell visszavenni, de ahhoz nem értek.  :confused:

#172 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:20

Sziasztok!
Egy nagyon érdekes (legalábbis számomra) jelenséggel állok szemben. Tegnap lecseréltem régi Glacialtech Silent Breeze2 cooleremet egy TT Sonic Towerre. Mivel Socket A-s a lapom, ezért teljesen szét kellett kapnom a gépet. Lehúzni az IDE kábeleket, kivenni a Ramot, kivenni a VGA és firewire kártyát is.
Röpke 45 perc alatt rá is tudtam reszkeszteni a hűtőt és visszatenni a lapot a házba. Bekapcsolás után induli a gép, XP bootképernyő bejön (örültem, hogy műkiszik). Viszont a töltőképernyőn túl nem jutott. A kék csíkom pörög, de vinyó idővel már nem seekel.
Reboot, BIOS-ban tudok matatni mindent és látszólag semmi hibát nem vettem észre. Proci 33°C, szóval frankó. Gép kikapcs és észrevettem, hogy nem az 1-es slotba tettem a ramot, hanem a 3-asba. Azt visszatettem eredeti helyére.
Bootolás csökkentett módban szintén megakadt valami SPD* vagy valami hasonló nevű modulnál. Be akartam bootolni az xp telepítőjéről, szépen betöltötte az installálandó dolgokat, de amikor a "Setup is starting Windowst" írta onnantól ugyanaz a helyzet: nem mozdul egy tapottat sem. Ezt próbáltam egy másik vinyómmal is, de az is ezt produkálta.
Most már kifogytam az ötletekből és gondoltam, hátha Ti tudtok nekem valami okosat mondani, hogy mit lehetne még megpróbálni (azon kívűl, hogy kidobom a kukába az egészet :Đ).
Nagyon fontos lenne a minél előbbi válasz. Köszönöm előre is!
Üdv: Lali
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#173 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:38

Üdv! Sürgős segítségre lenne szükségem.

ASUS P5LD2 LGA775

2 féle táp, ATI és NV vga kártya is járt benne, 2 féle memória pár (samu, kingmax), sata hdd, ide hdd, 2 féle optikai drive. SP2 és 64 bites verzió, de a telepítő ugyanannál a pontnál, ugyanazzal az üzenettel kilép. Hja ma reggel megvolt a bios update is, de a hiba még mindig ugyanaz.

Már 3 napja küzdök vele és ma mindenképpen szeretném átadni a gépet.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :omg:

Kipróbáltam az UHU1.2 telepítőjét éppen most, se a sata hdd-t nem particionálja, se az ide-t.

Azt hiszem egy huszáros vágással megoldom, szépen visszaküldöm gariba és az asus monnyon le :D

Szerkesztette: guga 2006. 01. 13. 11:02 -kor

#174 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:46

Ami még eszembe jutott, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem mutatja bios a cpu hőmérsékletét.

#175 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:16

Srácok, a legelső hozzászólást olvassátok el, azalapján el lehet indulni, de csupa olyan kérdést tesztek fel, amire csak ugyanazt tudom válaszolni.
lali, memtest-el nézd végig a memóriát.

laptopnál is jó ötlet a szétszed-összerak metódus, azok pláne hajlamosnak szétcsúszni a hurcibálástól, ütés-veréstől :) .

Guga! Angolul tudol, remélem:
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;324103
Középtájon. Ha SATA-vezérlő és F6-lemezes telepítés, akkor próbálj más verziót, illetve ha nem F6. akkoris keress hozzá F6-lemezes illesztőprogit. AHCI-t kapcsoltad ki-be BIOS-ban? Ha az optikai eszköznek letiltod a DMA-módját?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#176 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:32

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:16

Guga! Angolul tudol, remélem:
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;324103
Középtájon. Ha SATA-vezérlő és F6-lemezes telepítés, akkor próbálj más verziót, illetve ha nem F6. akkoris keress hozzá F6-lemezes illesztőprogit. AHCI-t kapcsoltad ki-be BIOS-ban? Ha az optikai eszköznek letiltod a DMA-módját?

Normál ide hdd esetén is ugyanaz a gáz, a többit meg még megpróbálom.

#177 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:07

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:32

Normál ide hdd esetén is ugyanaz a gáz...

Valami DOS-t bootolj, é az alól próbáld meg elérni a vinyót. (Partícionálás, effélék).Meg tolj rá egy gyári vinyóellenőrzőt, és nézd meg, mit mond a vinyóra. Továbbá jó lenne valami olyan programot beleerőszakolni a cuccba (máshol instalált '98?), amivel meg tudod kicsit röfögtetni a procit és a memóriát (a proci és a chipset hibája is okozhat memóriakezelési problémát, ez pedig annak tűnik. ). 
Ja, és próbálj procit is cserélni :Đ

Szerkesztette: Rive 2006. 01. 13. 12:22 -kor

Elköltöztem :-)

#178 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:34

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:16

lali, memtest-el nézd végig a memóriát.

Láma kérdés, de hogyan? Mivel semmi oprendszert nem tudok beizzítani, ezért kérdezem. Valamint fdd-m sincs, hogy esetleg valami egyéb módon bootoljak, mint az optikai meghajtó.

Szerkesztette: Lali-213 2006. 01. 13. 12:35 -kor

#179 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:01

optikairól is lehet bootolni dos-t ha jól tudom...

#180 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:02

Idézet: Koga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:01

optikairól is lehet bootolni dos-t ha jól tudom...

De honnan szedek olyat? :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.