HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1671 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 23:54

megoldódott a problémám  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1672 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 10:51

Sziasztok!

A követekező problémám van! Tegnap összeraktam egy gépet: MSI K9N Ultra-2F, A64 3000+, Chieftech 450W-os táp, Adata 512Mb ddr2 800hz, Inno 7600gst 256Mb. Szal bekapcsolom, megy minden, pörögnek a ventik, a vinyó, de kép az nincs. Ja és nem csipog az alaplap. :) pedig rádugtam a speakert is.. A monitor egy 20" szélesvásznú samsung.. Én a memóriára gyanakszom.. LEhet hogy nem komázza ezt a típust az alaplap? Pls Help me!

#1673 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 10:59

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 22:06

Első körben, ha a memória elvben OK, a vinyó smart adatait érdemes lenne meglesni, újrarakni a kártyákat, csatlakozásokat. Táp érdekes lehet, a terheletlenség nem mindig jelenti azt, hogy olyankor rendben van minden.

A tapot mindig kifelejtem a felsorolasbol: Chieftec 360, persze ez nem jelenti, hogy nem lehet hibas - fel eve ujat kellett vennem, mert egyszeruen megszunt mukodni az elozo chieftecem.

Gyakorlatilag egy firewire kartyan kivul nincs semmi mas extra az alaplapon. Valojaban az egesz gepet par honapja szedtem szet apro darabokra - tisztitas es ujrazsirozas celjabol.
Most folcsavartam a hutest (a zalman procihuton), ugyhogy jo hangos... azota nem fagyott (lekopogom). Ha lesz idom, leszedem a rezbordat, megnezem azt a procizsirt - ezek utan az tunik a leggyanusabbnak.

Szerkesztette: ion 2006. 11. 09. 11:00 -kor

#1674 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:34

Idézet: ati3x - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 10:51

Sziasztok!

A követekező problémám van! Tegnap összeraktam egy gépet: MSI K9N Ultra-2F, A64 3000+, Chieftech 450W-os táp, Adata 512Mb ddr2 800hz, Inno 7600gst 256Mb. Szal bekapcsolom, megy minden, pörögnek a ventik, a vinyó, de kép az nincs. Ja és nem csipog az alaplap. :) pedig rádugtam a speakert is.. A monitor egy 20" szélesvásznú samsung.. Én a memóriára gyanakszom.. LEhet hogy nem komázza ezt a típust az alaplap? Pls Help me!

mindenkeppen csipogna, ha hibas lenne a ram, nezd meg, hogy a speakert nem forditva dugtad e fol, illetve szedd szet es rakd ossze megint...esetleg nezd meg egy crt moncsival, de sztem nem ilyen jellegu a problem...
@koli:
Asus m2n-e // a64 3500+@2728(4300+) // BFG 7600 GT 256 // giga kingmax 667 // 320 WD RE // FSP BluePower 400W // 21' őscrt // Koliszoba // ivasi idoszak...

@home:
Asrock k8nf6g // sempron754 3000+@2200 // fsp 300w // 160seagate // 17" lg studioworks

#1675 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:53

az lehet, hogy a speaker forditva dugtam fel.. :) De már szétszedtem és összeraktam legalább 3xr :)

#1676 Felhasználó inaktív   casli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 10:42

Sziasztok!

Van egy olyan problémája a gépemnek, hogy rendszertelen időközönként kikapcsol. Akár komolyabb terhelés alatt van, akár nincs. Bekapcsolni csak a táp kapcsolójának és az elosztó lekapcsolása majd újra bekapcsolása után hajlandó. Ezt is rendszerint több próbálkozásra. Majd 3 éves a táp (Super Flower SF-500TS). Ennyi idő alatt szinte folyamatosan üzemelt. Túlmelegedés kizárható, mert volt amikor reggel első bekapcsolás után 10 másodpercel is leállt. Az alkatrészek kellően hűtőttek.
Kérdésem az lenne hozzátok, hogy okozhatja ezt a hibajelenséget a tápban elöregedő kondenzá
tor, vagy vmi rövidzárlat lenne vmelyik kábel csatlakozásánál?

Köszönöm szépen előre is válaszaitokat!

Szerkesztette: casli 2006. 11. 10. 10:49 -kor

#1677 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 09:50

Idézet: casli - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 10:42

Sziasztok!

Van egy olyan problémája a gépemnek, hogy rendszertelen időközönként kikapcsol. Akár komolyabb terhelés alatt van, akár nincs. Bekapcsolni csak a táp kapcsolójának és az elosztó lekapcsolása majd újra bekapcsolása után hajlandó. Ezt is rendszerint több próbálkozásra. Majd 3 éves a táp (Super Flower SF-500TS). Ennyi idő alatt szinte folyamatosan üzemelt. Túlmelegedés kizárható, mert volt amikor reggel első bekapcsolás után 10 másodpercel is leállt. Az alkatrészek kellően hűtőttek.
Kérdésem az lenne hozzátok, hogy okozhatja ezt a hibajelenséget a tápban elöregedő kondenzá
tor, vagy vmi rövidzárlat lenne vmelyik kábel csatlakozásánál?

Köszönöm szépen előre is válaszaitokat!

Sztem nezd meg egy masik tappal, hatha azzal nem csinalja, esetleg a hosszabitot is csereld ki, illetve mozgasd meg az alaplapon a tapcsatit, hatha akkor jo lesz...amugy ilyen problemaknal nem art, ha az ember szetszedi, portalanitja, majd ujra osszerakja a gepet...
@koli:
Asus m2n-e // a64 3500+@2728(4300+) // BFG 7600 GT 256 // giga kingmax 667 // 320 WD RE // FSP BluePower 400W // 21' őscrt // Koliszoba // ivasi idoszak...

@home:
Asrock k8nf6g // sempron754 3000+@2200 // fsp 300w // 160seagate // 17" lg studioworks

#1678 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:44

Idézet: ati3x - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 10:51

Sziasztok!

Mind a két pcie csatin próbáltad a monitort?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1679 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:56

üdv

nekem van egy olyan bajom hogy ha bedurvulok és verem az asztalt utána nem bootol be a gép

konkrétan nem látja a vinyokat... ilyenkor szétszedem megmozgatom a kábeleket és minden ok...
csak azt nem értem hogy hogy tud az ÖSSZES vinyo eltünni emg amugyis az összes ide eszköz...
kicsit bóklásztam a gépben mikor uj tápot vettem neki, és mikor radugtam alaplapra azt a nagy vastag alaplai áramellátó kábelt vagy hogyisneveezzem mit, akkor az alaplap kontrol ledje hol ki/be kapcsolt... vagy nemtom hogy kontrol led-e mindenesetre zölden világit ha kap áramot a lap... na és anyni votl hogy picit mozgatok a kábalen(csontig ravan dugva a csatlakozora) akkor a led is villlog... de attol villog hogy nem kap áramot valamikor, nem ilyen ellenőrző villogás.. szoval valami nem iggazán oké az áramellátásával a lapnak van ilyen hogy mit tudom én, ez a része kap áramot, az a része nem és ez pár nap uptime után egy csinos kis "semminemmozdul" lefagyással tudtunkra adja? oylan mint mikor menetköözbe lehuzzák a win vinyóját, akkoris megáll az egér és tök tehetetlen az egész gép  :eek:
ja és némely ventilátor elkezd felbőgni sokkal hangosabban mint szokott  :confused: 

ja amugy van egy vinyo amin egy program egyszer bad sectort talált, de wines chkdsk meg ilyesmik nem  :smoker:  mindenesetre azon a vinyon olyan cuccok vannak amit az ilyen lefagyásoknál nem is használok... mondjuk érdekes mód a torrent kliens javában töltöget tovább magában ha törik ha szakad  :respect:

ehhez szoljatok valamit:D

amugy a lap az asus a7n8x-e deluxe és kb 2-3éves gép nonstop megy, proci átlag 55fokos, 4vinyo ebböl 2sata 2ide meg még van 1-2 optikai mh.. táp meg thermaltake 500w-os
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1680 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 06:49

Szasztok!

A probléma megoldódott! Kicsit B**f*** voltam! Tennap leteszteltük a vidkarit haveromnál, ment... Ezen felbuzdulva újra atomjaira szedtem a gépet, majd összeraktam. Közben nézem miaza tápcsati a proci mellet? Szerintetek nem elfelejtettem rádugni a kiagészítő POWÁt? Mentségemre legyen mondva a k7esemnél nem volt ilyen!

#1681 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 15:10

Szakiknak szóló kérdés:

Adott egy NF7 2.0 lap, 3 éves, azóta majdnem végig 24/7-ben ment (Barton 1833mhz @ 1.35V, néha 2200mhz @ 1.60V). Nagyjából stabil, de:

- eredetileg ment rajta a Suspend-To-RAM (S3), már jó ideje nem megy :( Másik lappal ugyanez a HW megy S3-ba, ezzel a lappal pedig teljesen más HW sem megy S3-ba.
- most már a Standby (S1) sem megy :) Illetve lehet, hogy én b@sztam el valamit, de ettől függetlenül miközben leállitja magát lefagy; a vinyó időnként dolgozik, de csak resettel éled fel. XP és Vista is.

- a táp végig egy Antec TruePower 380S volt, vagyis nem gagyi. Ebben csütörtökön kiment 2 szűrőkondi, azok cseréje után hibátlanul megy minden.

Ez utóbbi alapján támadt egy ötletem: cserélem a lapon a kondikat, hátha meggyógyul. Aki ezzel foglalkozik, azt kérdezem (Didyman?): érdemes? Mármint érdemes szétszedni miszlikekbe a gépet, sok pénzért kondikat venni (csak a legdrágábbat), vagy nem várható változás?

Uff :)

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 11. 13. 15:13 -kor

#1682 Felhasználó inaktív   casli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 17:09

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 9:50

Sztem nezd meg egy masik tappal, hatha azzal nem csinalja, esetleg a hosszabitot is csereld ki, illetve mozgasd meg az alaplapon a tapcsatit, hatha akkor jo lesz...amugy ilyen problemaknal nem art, ha az ember szetszedi, portalanitja, majd ujra osszerakja a gepet...

Köszi a tippet!
Rendszeresen van takarítva, már csak a porszűrő miatt is. Másik táp kilőve, nincs olyan a közelben amin van sata tápcsati. Viszont péntek óta nem állt le, ki se merem kapcsolni :)
Előferdülhet, hogy a tvnuner kártya kicsit ki volt lazulva és ez miatt áll le?
Sajna nem lehet csavarral rögzíteni, mert akkor félig kilógna a slotból.

#1683 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 18:06

hajlíts a tv-tuner tartólemezén amin a csavar van.
Ha leveszed a nyákról akkor szépen be tudod hajlítgatni, amennyire kell!

#1684 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:10

Szevasztok!

Haveromnál van egy ,,kis" gubanc...valamiért furán viselkedik a gépe, ha két ramot tesz be.Alapból van egy 256os Samsung ramja, és eddig használt egy másik 256os Samsungot is mellette, de időnként szörnyen belassult a rendszer, meg crc hibázott.Most megnézte egy másik Samsunggal, ami mellesleg egy az egyben ugyanolyan, mint az alap 256os, de így meg 3* újraindult, és kétszer kékhalálozott. :think: A konfigja így fest:

Epox EP-8RDA3+Pro
AMD Sempron 2600+@1833 mhz
Samsung 256 MB DDR Ram 400 mhz@333 mhz
Club 3D GeForce 6600 GT 128 MB
Chieftec 400W

Valaki tudna rá magyarázatot adni? :think:
Előre is kösz! ;)

#1685 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:59

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 15:10

Szakiknak szóló kérdés:

Adott egy NF7 2.0 lap, 3 éves, azóta majdnem végig 24/7-ben ment (Barton 1833mhz @ 1.35V, néha 2200mhz @ 1.60V). Nagyjából stabil, de:

- eredetileg ment rajta a Suspend-To-RAM (S3), már jó ideje nem megy :( Másik lappal ugyanez a HW megy S3-ba, ezzel a lappal pedig teljesen más HW sem megy S3-ba.
- most már a Standby (S1) sem megy :) Illetve lehet, hogy én b@sztam el valamit, de ettől függetlenül miközben leállitja magát lefagy; a vinyó időnként dolgozik, de csak resettel éled fel. XP és Vista is.

- a táp végig egy Antec TruePower 380S volt, vagyis nem gagyi. Ebben csütörtökön kiment 2 szűrőkondi, azok cseréje után hibátlanul megy minden.

Ez utóbbi alapján támadt egy ötletem: cserélem a lapon a kondikat, hátha meggyógyul. Aki ezzel foglalkozik, azt kérdezem (Didyman?): érdemes? Mármint érdemes szétszedni miszlikekbe a gépet, sok pénzért kondikat venni (csak a legdrágábbat), vagy nem várható változás?

Uff :)

Az Abiton zömmel Rubycon lesz, zokhoz nem kell nyúlni, legjobb választás. De az Antecben a többi szekunderpufit is jó lenne cserélni, ha a készenlétiek kimúltek és eddig is keveset volt készenlétben a gép, akkor azoknak sincs sok hátra. Abit lapon a VGA és a memória körüli kondik, ha nem Rubyk, érdemes lehet cserélni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:00

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 20:10

Szevasztok!

Haveromnál van egy ,,kis" gubanc...valamiért furán viselkedik a gépe, ha két ramot tesz be.Alapból van egy 256os Samsung ramja, és eddig használt egy másik 256os Samsungot is mellette, de időnként szörnyen belassult a rendszer, meg crc hibázott.Most megnézte egy másik Samsunggal, ami mellesleg egy az egyben ugyanolyan, mint az alap 256os, de így meg 3* újraindult, és kétszer kékhalálozott. :think: A konfigja így fest:

Epox EP-8RDA3+Pro
AMD Sempron 2600+@1833 mhz
Samsung 256 MB DDR Ram 400 mhz@333 mhz
Club 3D GeForce 6600 GT 128 MB
Chieftec 400W

Valaki tudna rá magyarázatot adni? :think:
Előre is kösz! ;)

-gagyi RAM (samsung csipes nem egyenlő samsung memóriamodul)
-GSC kondik vannak a lapon?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1687 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:14

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 21:00

-gagyi RAM (samsung csipes nem egyenlő samsung memóriamodul)
-GSC kondik vannak a lapon?

Na igen, én is megtapasztaltam már egy ilyen csodás ram hatását, és az Everest Geil gyártmányúnak ismerte fel. :Đ
Egyébként a GSC kondikkal kapcs teszek be a lapról egy képet, mert még sosem láttam olyat:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Nem tudom, hogy felülnézetben kivehető-e valamelyest.

#1688 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:22

Mind a 2 ram azonos frekin müxik? (266/333/400)
Ugyanis ha 2 különböző, akkor tud nagyon fura dolgokat művelni tőle a gép.

#1689 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:26

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 21:22

Mind a 2 ram azonos frekin müxik? (266/333/400)
Ugyanis ha 2 különböző, akkor tud nagyon fura dolgokat művelni tőle a gép.

Ugyanannyin, mert a régebbi 256/400ast egymagában is leteszi 333ra.

#1690 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:30

köhhöm. De ha jól értem, akkor sem 1forma a 2 ram. Bármennyire is furán hangzik, ez így is tud galibát okozni. (tapasztalat)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.