HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1891 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 18:38

Hello

Nemrég vettem egy ASUS p4c800-E Deluxe alaplapot (i875P), és sehogyan sem tudok raid 0 tömben lévő vinyokra (seagate 7200.8 2X80gb) Win XP prof Sp2 es oprendszert.
Elötte ABIT AI7 es alaplapom volt (i865PE) és arra minden gondélkül feltudtam tenni, a ich5r be épitett s-ata vezérlőn keresztül.
Mostani ASUS ban meg ha a Promise  PDC20387 vezérlőben hozok létre egy raid0 tömböt, akkor eljut az xp minden hiba nélkül a 1. bebootolásáig, és ott ujraindul az egész gép, és ugyan eszt csinálja ha a ich5r be épitettel csinálok raid0 tömböt.

Feltetem a legujabb biost(1023), probálkoztam teljesen default biossal, probálkoztam 2 féle xp vel (1. magyar sp 2 es s-ata driver integrált, 2. TinyXP kicsit átalakitva, de angol xp prog sp 2 vel, és ugyancsak integrált s-ata vezérlőkel, mivel nincs floppy meghajtóm)A tinyXP is eljut ugyan addig, azaz feltelepül rendben, de az 1. bootolásnál meghal kékhalállal, de semmi-t nemir ki, tehát nemhivatkozik file ra, avgy memoriacimre, sem semmire...

Ha nem raid ba rakom a vinyokat, akkor minden probléma nélkül mennek.Ugyan ez a 2 vinyo ment előző lapomban is, és azzal működött a ich5r be rakott s-ata vezérlővel.
Alaplapra gyanakszom, de akkor is furcsa, hogy 2 különálló vezérlővel is ugyan aszt a hibát produkálja.

Valami 5 let, hogy mit probáljak még ki? :think:

#1892 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 18:42

Jobban örülnék pár napos próba félének, olyan terhelési kötülmények közt, mint amit a gépem jelent a tápnak.
Azzal nem sokra megyek, ha valaki rámér, 12V 5V 3.3V megvan és adja vissza a tápot, hogy minden ok.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1893 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 19:04

Gondolom a szervizes se láma, hogy ennyit ne tudjon, ha fizetik a tesztet.

#1894 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 21:51

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 19:04

Gondolom a szervizes se láma, hogy ennyit ne tudjon, ha fizetik a tesztet.

Mivel nincsen programozható műterhelésük, az össz dolog, amit tenni tud, hogy ráakaszt valami gyerek celeronos konfigot és leméri a vele kapott feszeket, de sokszor csak egy jó-nem jó táptesztert rak rá, ha annyira ért hozzá, legalább egy vinyót ráaggat terhelésnek, hogy egyáltalán elinduljon a táp. Nagy ritka esetben akad valami tökösebb gép alá, netán valami hebrákolt műtehén, de ahogy én ilyennel nem találkoztam még szervizben, úgy sokan mások sem :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1895 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 21:59

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 17:54

Szerintem didyman épp rajta ül. :think: Az előbb hívtam, de ki van kapcsolva! :reklamacio:

Bocsánat, forgattam :) . A hetem nagyon kész volt, nem tudtam eljutni sem a mikronikába, de jövő héten elintézem.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1896 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 08. 23:36

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 21:59

Bocsánat, forgattam :) . A hetem nagyon kész volt, nem tudtam eljutni sem a mikronikába, de jövő héten elintézem.

Azért a szülinapomra érjen ide plz... :respect: Tudod úgyis hogy megkapod ingyé a rudamat! :wub:
Rhino666

#1897 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 16:42

Sziasztok!
Soory,ha mar van ilyen akta,es nyutk egy ujat,de ez feletteb erdekes.
Szoval adott egy MSI K8N Neo4-FI alaplap,benne egy 3200+ -os procival,es a kovetkezo dolgot csinalja.
A heten parszor(ezt nem neztem meg,hogy mindig ugyanazokon a napokon,vagy ez is valtozo)minden reggel 8.16-kor a gepem lekapcsol.Teljesen mindegy,hogy eppen elotte dolgozok(bar ekkor talan kevesebbszer)vagy pedig eppen nem ulok elotte.Ezt csinalja mar amiota megvettem kb.1 eve.Mostmar kicsit kezd idegesiteni a dolog,hogy vajon mitol lehet.Ezt az idod hajszalpontosan tudom,tehat mindig ekkor 8.16-kor kovetkezik be.
Valami otlet,hogy mitol lehet ez?
Jah biost nem frissitettem,huzva van a proci,de "csak" 9.5X250=2375-on megy,a ramok markas 500-as ramok KingMax-ok 2db 512-es.

#1898 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 16:56

Valami bug lehet. Mondjuk eszembe jut még az is, hogy van a BIOS-ban wake UP by time, bár furcsa hogy pont fordítva sülne el... :confused:
Rhino666

#1899 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 19:31

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 15:56

Valami bug lehet. Mondjuk eszembe jut még az is, hogy van a BIOS-ban wake UP by time, bár furcsa hogy pont fordítva sülne el... :confused:

Igen,szerintem is valami ilyesmi lehet benne,mert tul szabalyos a dolog,be vajon hol lehet benne a gubanc?A Wake Up szerintem nincs bekapcsolva,de majd megnezem konkretan,meg az osszes ilyen ebreszto dolgot benne.

#1900 Felhasználó inaktív   Ocean 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 18:19

Hú srácok sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam. Legalábbis más.
Egy napom ráment mire kiderítettem, hogy a 3-ból csak az egyik wincsi lett rossz.
Adatok egy részét lementettem róla, majd gondoltam ideiglenesen rakok egy windózt valamelyik másikra.
Nosza el is indult a telepítő, otthagytam hagy másolgasson, mígnem mikor megyek vissza a géphez, nagy kék képernyő, hogy a windóz hibát talált és a gép károsodásának megelőzése érdekében megállította a telepítést.
Sose láttam még ilyen üzit, újraindítottam és ott maradtam előtte.
És jött megint a kékhalál, mégpedig annál a résznél, ahol alul azt írja ki, hogy FAt fájlrendszer (nem tudom már telepítés/másolás, mind1 végülis), na ezen átmegy, és amikor megjelenik, hogy NTFS fájlrendszer, akkor jön a hiba.
Na gondoltam itt sok dolog lehet rossz, elkezdtem kombózni: ugyanaz a winyó, csak másik ide csatira, másik winyó ugyanarra a csatir, másik winyó a másik csatir, állandóan jött a hiba.
Itt kezdtem gyanakodni az alaplapomra, ezért átraktam a cd-t és az első winyót egy másik gépbe és ott gond nélkül túlment ezen a részen, simán fölmegy a windóz.
Szóval akkor jól sejtem, az alaplapom is gallyrament? Az IDE-vezérlő hibája, vagy mi lehet még ez?

#1901 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:19

Idézet: shadowman - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 17:42

Sziasztok!

na most annyit hadd mondjak, hogy nem biztos hogy igazam van, de van egy elméletem. én is szoptam így párszor. nem minden nap, de sokszor előfordult hogy a reggeli órákban nyomott egy resetet, vagy épp teljesen leállt a gépem. lila volt a fejem, amíg rá nem néztem apámék órájára, ami mindig 0:00-t mutatott olyankor. ha ebből nem derült volna ki, akkor lelövöm a poént: nekem speciel elment az áram mindig óraműpontossággal. nézd meg valahogy ezt a lehetőséget is.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1902 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 08:22

Idézet: monolith - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:19

na most annyit hadd mondjak, hogy nem biztos hogy igazam van, de van egy elméletem. én is szoptam így párszor. nem minden nap, de sokszor előfordult hogy a reggeli órákban nyomott egy resetet, vagy épp teljesen leállt a gépem. lila volt a fejem, amíg rá nem néztem apámék órájára, ami mindig 0:00-t mutatott olyankor. ha ebből nem derült volna ki, akkor lelövöm a poént: nekem speciel elment az áram mindig óraműpontossággal. nézd meg valahogy ezt a lehetőséget is.

Igen,ebben lehet nemi igazsag,mert(azota is volt egy par ilyen kikapcs)megfigyeltem,hogy amikor ilyen kovetkezik be,akkor a szobamban levo video kidobja a benne levo kazettat.Viszont - csak hogy meg misztikusabb legyen - van meg egy halom elektromos keszulek(dekoder,tv,video)aminek ez az aramingadozas(ha tenylegesen az)meg se kottyan,de a szamitogep mar ezt felveszi/megerzi.Szoval onnan tudom ilyen pontosan az idod,hogy ez mikor kovetkezik be,hogy ilyenkor mindig rapillantok a dekoder orajara,es onnan leolvasom,ebbol kiderul az is,hogy a dekodernek ez a kis szunet meg se kottyan,mert az ora a pontos idot mutatja a videoval egyutt.A videon is neha csak annyit veszek eszre,amit fent leirtam,hogy kikopi a kazit.

#1903 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:32

Találkozott már valaki azzal a gonddal, hogy gép elindulás után kb 5 perccel egyszercsdak generic hsot process bla bla leáll, és akkor info küldése vagy mégsem, szal a szokásos hiba ablak. Ezután megszűnik a hangom, és semmilyen hangkártyával kapcsolatos dolog nem működik (mixer stb), holott az eszközkezelőben ott az audigy4, és az audigy4 szoftverei is futnak még a process lista szerint...

A windows eseménynapló szerint a netapi32.dll -ben van az error  :confused:

Most kezdte el csinálni, tök hirtelen. 19:44kor netezés közben előjött, majd ujrainditva a gépet pár percre rá mindig ujra és ujra...

#1904 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 07:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:32

Találkozott már valaki azzal a gonddal, hogy gép elindulás után kb 5 perccel egyszercsdak generic hsot process bla bla leáll, és akkor info küldése vagy mégsem, szal a szokásos hiba ablak. Ezután megszűnik a hangom, és semmilyen hangkártyával kapcsolatos dolog nem működik (mixer stb), holott az eszközkezelőben ott az audigy4, és az audigy4 szoftverei is futnak még a process lista szerint...

A windows eseménynapló szerint a netapi32.dll -ben van az error  :confused:

Most kezdte el csinálni, tök hirtelen. 19:44kor netezés közben előjött, majd ujrainditva a gépet pár percre rá mindig ujra és ujra...

Ez a folt elvben frissíti a netapi-t: http://www.microsoft...6/ms06-040.mspx

#1905 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:03

Szerintetek a memtest láthatja hibásnak a memóriát, akkor ha az alaplappal esetleg a procival van gond és a memória hibátlan?
Ez volt a hiba, de a bolt azt mondja a memóriával nincs gond.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1906 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 13:02

melyik ati drive megbízható?

van most 300 bejegyzésem egymás után  a

információ 61 2006-12-13 10:13:21 ati2mtag 62486: Invalid parameters  ről.
és a windóz frissítés után nem akar kikapcsolni a gép.

#1907 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:02

Sziasztok.
Adott az alairasomban levo config,ami random restartol,esetleg fagy.Elofordul a hiba terheles alatt is,es sima netezes kozben is.
A proci 2700mhz a ramok vele szinkronban 540Mhz-re lettek betesztelve prime,occt memtest minden teszt stabilan.
Amire gyanakodnek:a hddsmart ertekeiNemtudom jok-e vagy nem.
A masodik dolog a tap.Ez egy hiper power type-r 480W-os formedfeny.Terheles alatt kerreg mint a vadallat  :reklamacio:  a fesz ertekek igaz h szoftveres,de mas most nincs :rolleyes:
Jah igen a lent irottakon kivul csak 1 sb live es 1 dvd iro,valamint 3db 8cm-es es 1 12cm-es venti van a gepben 5V-rol jaratva.
Mitol lehetnek ezek az ujraindulasok?
Mar a jovo sem a regi

#1908 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:38

Szerintem első nekifutásra próbáld ki a gépet egy normális táppal. Esetleg valami vírus/bug is okozhatja. :think:
Rhino666

#1909 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:52

Hali
Abit KD7-es gépet megkértek, hogy telepítsem újra. (sok vírus miegymás...)
Ezután fagyások, Rendszer instabil üzenet, majd már el sem indul a gép.

Bekapcsolás után kb. 3 mp.-re felpörögnek a ventilátorok majd leáll. Ha kihúzom a tápot, majd visszadugom, ismét be tudom kapcsolni 3 mp-re. VGA, RAM, TÁP csere nem segített. reseteltem a BIOS-t erre a bekapcsolási idő felment kb. 10mp-re. ha mindent lehúzok az alaplapról, akkor is ez a jelenség.
Mi a fene baja lehet?

#1910 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:00

A csipogó rá van kötve a lapra? BIOS-író vírusnak tűnik. :(
Rhino666

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első