HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:01

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 20:34

Üdv.

A problémám a következő: stabil gép már jó ideje, de az utóbbi időben az a probléma állt elő, hogy amikor játszok, a gép minden előzmény nélkül leáll, lefagy. Mi lehet a probléma szerény véleményetek szerint.
Elsőnek a tápra gyanakodok, de egy Chieftec 420-as -mely alig 1 éves - nem hiszem, hogy bajom okozója lehet.
Másodsorban a memóriára adtak voksot, de nem tudom dos-ból letesztelni a memtest-el, mert nem értek hozzá. Ehhez nem ártana egy útmutatás.

Ha valakinek másmilyen ötlete van, kérem jelezze.

Memtest86+
Letöltöd, kicsomagolod, floppy a meghajtóba, install.bat indítod, válaszolsz a kérdésekre. Az elkészült floppyról bootolsz, és nézed a képernyőt, más dolgod nincs. Memtest.org-on vannak képernyőfotók. Ha a  képernyő alsó fele teleíródik, akkor hibázott a ram. Ha nincs floppy a gépedben, az említett oldalon van cd-ről, ill. pendrive-ról futó verzió is.
Szerintem túlmelegedés is okozhatja a bajt. Bizonyos időközönként érdemes proci, vga, NB hűtését megtakarítani, újra pasztázni. Nosza hát! :)

#222 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:10

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:01

Memtest86+
Letöltöd, kicsomagolod, floppy a meghajtóba, install.bat indítod, válaszolsz a kérdésekre. Az elkészült floppyról bootolsz, és nézed a képernyőt, más dolgod nincs. Memtest.org-on vannak képernyőfotók. Ha a  képernyő alsó fele teleíródik, akkor hibázott a ram. Ha nincs floppy a gépedben, az említett oldalon van cd-ről, ill. pendrive-ról futó verzió is.
Szerintem túlmelegedés is okozhatja a bajt. Bizonyos időközönként érdemes proci, vga, NB hűtését megtakarítani, újra pasztázni. Nosza hát! :)

Rendben, megpróbálom. Idő szempontjából mindegy, hogy mennyi ideig csinálom vagy mehet 10 percig, 1 óráig...stb?

Egyébként hetente fújom ki a gépet sűrített levegővel.
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#223 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:29

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 21:10

Rendben, megpróbálom. Idő szempontjából mindegy, hogy mennyi ideig csinálom vagy mehet 10 percig, 1 óráig...stb?

Egyébként hetente fújom ki a gépet sűrített levegővel.

Minél tovább megy a teszt, annál jobb, de néhány órácskát mindenképp szánj rá.
A ventik alatt meg tud állni a por, hiába fújatod, nekem kb. 3 mm vastag "paplan" rakódott a NB ventillátora alá, a levegő már nem tudott keresztül áramolni rajta, fagytam is mint állat. A hűtések rendbetétele egyébként afféle kötelező karbantartás, sokszor ennyi elég is a hibák megszűnéséhez. Pucováld meg, aztán kiderül, van-e más baja is.

#224 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:42

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:29

Minél tovább megy a teszt, annál jobb, de néhány órácskát mindenképp szánj rá.
A ventik alatt meg tud állni a por, hiába fújatod, nekem kb. 3 mm vastag "paplan" rakódott a NB ventillátora alá, a levegő már nem tudott keresztül áramolni rajta, fagytam is mint állat. A hűtések rendbetétele egyébként afféle kötelező karbantartás, sokszor ennyi elég is a hibák megszűnéséhez. Pucováld meg, aztán kiderül, van-e más baja is.

:( 4 perc után megáll a Memtest és kiír egy rakás számsorozatot. Gondolom a memóriák mentek el a halálba. :mad:  :down:

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#225 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:44

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 21:42

:( 4 perc után megáll a Memtest és kiír egy rakás számsorozatot. Gondolom a memóriák mentek el a halálba. :mad:  :down:

Ajjaj... Mondj valamit a konfigról, miből mennyi van benne?

#226 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 21:11

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:44

Ajjaj... Mondj valamit a konfigról, miből mennyi van benne?

3,2-es prescott, 1024 MB Infineon, 3*160-as vinyó, 2*Pio 110 DVD író, MSI 6600Gt, SB Live 5.1Digital, Hauppage WinTv tv tuner,  tápot leírtam mindez egy Gigabyte 3D Aurora házikóban.

#227 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 21:54

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 22:11

3,2-es prescott, 1024 MB Infineon, 3*160-as vinyó, 2*Pio 110 DVD író, MSI 6600Gt, SB Live 5.1Digital, Hauppage WinTv tv tuner,  tápot leírtam mindez egy Gigabyte 3D Aurora házikóban.

Alaplap típus? Órajelekkel, memória időzítésekkel játszottál? A táp nem hinném, hogy problémás. A memóriahibát a döglött memórián kívül túl magas órajel, túl szoros időzítés és a túlmelegedő, ezért hibázó memóriavezérlő is okozhatja. Szóval még ne dobd ki a modulokat.

#228 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 22:17

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 20:54

Alaplap típus? Órajelekkel, memória időzítésekkel játszottál? A táp nem hinném, hogy problémás. A memóriahibát a döglött memórián kívül túl magas órajel, túl szoros időzítés és a túlmelegedő, ezért hibázó memóriavezérlő is okozhatja. Szóval még ne dobd ki a modulokat.

MSI 865PE Neo2-FIS2R. Időzítések: 2,5-3-3-8. A memóbusz 205MHz.  A proci tehát jelenleg 3280 MHz-en szalad. Itt próbáltam meg a memtest-et és akkor is leállt.
Ellenben volt már rá példa, hogy amikor az Everest-en belül akartam futtatni az érzékelőket, akkor is lefagyott ( igaz itt ment a Speedfan+CPU Idle amik közül a Speedfan elindítása, ritkán fagyáshoz vezet.). Elküldöm ha nem haragszol e-mail-en az Everest riportját, hátha ki tudsz belőle okoskodni valamit.

#229 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 22:49

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 23:17

MSI 865PE Neo2-FIS2R. Időzítések: 2,5-3-3-8. A memóbusz 205MHz.  A proci tehát jelenleg 3280 MHz-en szalad. Itt próbáltam meg a memtest-et és akkor is leállt.
Ellenben volt már rá példa, hogy amikor az Everest-en belül akartam futtatni az érzékelőket, akkor is lefagyott ( igaz itt ment a Speedfan+CPU Idle amik közül a Speedfan elindítása, ritkán fagyáshoz vezet.). Elküldöm ha nem haragszol e-mail-en az Everest riportját, hátha ki tudsz belőle okoskodni valamit.

Jó. Privi ment

#230 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 08:56

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 21:49

Jó. Privi ment

Ment vissza is! :)

#231 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 09:13

Minden gépszétszedéskor találkozik az ember fia érdekes dolgokkal és tapasztalja a legkülönfélébb panaszokat. :Đ De azt nem gondoltam volna, hogy egy frissen kinyírt IDE kábel ennyi szívást tud kiváltani. :p
Az egyébként hogy lehet, hogy a rossznak vélt IDE kábelemen található meghajtókat felismerte a BIOS? Lehet, hogy csak bizonyos szálai vannak megszakadva?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#232 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 11:00

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 10:13

Minden gépszétszedéskor találkozik az ember fia érdekes dolgokkal és tapasztalja a legkülönfélébb panaszokat. :Đ De azt nem gondoltam volna, hogy egy frissen kinyírt IDE kábel ennyi szívást tud kiváltani. :p
Az egyébként hogy lehet, hogy a rossznak vélt IDE kábelemen található meghajtókat felismerte a BIOS? Lehet, hogy csak bizonyos szálai vannak megszakadva?

Minden megtörténhet. Elképzelhető, hogy a szakadásnál most éppen összeérnek a drótvégek annyira, hogy akár jól is működnek az eszközök, aztán kis rázkódás, mozdítás és megint cumi lesz. :)

#233 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 11:21

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 9:56

Ment vissza is! :)

Átfutottam a riportot, bár sok értelme nem szok lenni, az Everest alapvetően nem hibafeltáró progi. Úgy tűnik, minden rendben. Bár az lehet, hogy szerencsétlen módon igen kicsi tartalékok vannak a memóriában, és az a plusz 10 Mhz már nem jó neki ezekkel az időzítésekkel. Ha jól gondolom, a NB bordája nem ragasztott, hanem levehető (bocs, ha mégsem :) ), én levennén, megtisztítanám, és újra kenném pasztával, ill. visszább venném az órajelet 200-ra, aztán Memtest. Lehetséges, hogy ennyi elég neki. Először az órajelet vedd vissza, és tesztelj, hátha.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 01. 17. 11:33 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 11:38

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 10:21

Átfutottam a riportot, bár sok értelme nem szok lenni, az Everest alapvetően nem hibafeltáró progi. Úgy tűnik, minden rendben. Bár az lehet, hogy szerencsétlen módon igen kicsi tartalékok vannak a memóriában, és az a plusz 10 Mhz már nem jó neki ezekkel az időzítésekkel. Ha jól gondolom, a NB bordája nem ragasztott, hanem levehető (bocs, ha mégsem :) ), én levennén, megtisztítanám, és újra kenném pasztával, ill. visszább venném az órajelet 200-ra, aztán Memtest. Lehetséges, hogy ennyi elég neki. Először az órajelet vedd vissza, és tesztelj, hátha.

Az NB alapból aktív hűtéssel rendelkezik. Nem is nyúltam még hozzá - egyszer sem vettem le -, de megpróbálom leszedni, újrapasztázni.

#235 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 11:46

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 12:38

Az NB alapból aktív hűtéssel rendelkezik. Nem is nyúltam még hozzá - egyszer sem vettem le -, de megpróbálom leszedni, újrapasztázni.

Előbb órajel! Hátha nem köll bontani.

#236 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:10

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 10:46

Előbb órajel! Hátha nem köll bontani.

Megvolt. rajel vissza, bontás, újrapaszta ( nagy szenvedés, míg levakartam a gumit :)  ) memtest, majd megint leállás. Feltettem egy képernyőfotót a memtestről hátha valamit ki tudsz szedni abból is.
Kép

#237 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:24

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 13:10

Megvolt. rajel vissza, bontás, újrapaszta ( nagy szenvedés, míg levakartam a gumit :)  ) memtest, majd megint leállás. Feltettem egy képernyőfotót a memtestről hátha valamit ki tudsz szedni abból is.
Kép

Nem lett jó a link. Kb. ugyanott állt meg, mint eddig? Everesttel nézz légyszives egy memória-feszültséget, mennyit ad a lap a memóknak.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 01. 17. 12:37 -kor

#238 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:57

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 11:24

Nem lett jó a link. Kb. ugyanott állt meg, mint eddig? Everesttel nézz légyszives egy memória-feszültséget, mennyit ad a lap a memóknak.

Itt megtudod nézni. 3-5 másodpercel tovább futott. A feszt. hol nézzem az Everestben?

#239 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 13:39

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 13:57

Itt megtudod nézni. 3-5 másodpercel tovább futott. A feszt. hol nézzem az Everestben?

Számítógép-Érzékelők
Dimm hány voltot kap, és írd ide azt is, hány fokos az alaplap?

A kép "Forbidden" nekem.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 01. 17. 13:41 -kor

#240 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 13:56

Nem találtam DIM-et. A CPU mag : 1,31 az AUX: 1,74, a +3,3V 3,39 Volt feszt kap.

A hőmérséklet: alaplap: 37 fok, AUX 34 fok, a CPU 35 fok környékiek.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.