HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   pazsin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 19:05

üdv.

lehet kissé off leszek, de van egy problémám. asus p5ld2 deluxe alapdeszkán pörög egy pentium d 3,2 ghz-s proci. kezdetben vala 2x1 gb kingmax ddr2 667mhz memória, és tegnap került bele plusz 2x1 gb kingmax. a problémám az, hogy nem 4 gb-ot, hanem 3.37 gb-ot lát csak a windows, ha nyomok egy jobb klikket a sajátgépre, illetve biosban valami miatt közel 600 mb-ot lefoglal vmire (de kiírja h. 4096 mb memory). a kérdésem az lenne h. hogyan lehetne mind a 4 gb-ot csatasorba állítani?
a segítséget előre is köszönöm.

üdv.

#2242 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:42

Idézet: monolith - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 12:54

igen, okozott. megoldás: egyik kiba**ott processzor drivert se tedd fel.

De hiába távolítom el, a windóz csak egy procit mutat, és sebességteszt progiban is (everest) csak mintha az egyik mag lenne, mert sebességre gatya az egész.... mi a f*szt csináljak? Windóz reinstall most volt, most megint? Szétvet az ideg....
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#2243 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:23

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 18:38

a sima is jó, de az ezüstös jobb, viszont a mértékre nagyon figyelni kell, mert az ezüstös vezeti az áramot is, tehát ha nagyon sokat teszel rá akkor túlfolyhat a csipp oldalára, és jön a zárlat.

Köszi a segítséget!  :respect:  Hétfőn akkor veszek ezüst pasztát és azt kenem rá a VGA hűtőbordára.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2244 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:54

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:29

oszt mit tettél bele, ahelyett?

Van egy Nvidia FX-500 128megás videókarim.( AGP )

Ha kell odaadom 7 eFt-ért.

http://www.pny.com/p...ro/fx/500fx.asp

PERFORMANCE FEATURES
    DVI-I output will drive digital display at 1600 x1200
    Full 128-bit floating-point precision pipeline
    12-bit subpixel precision
    Hardware accelerated antialiased points & lines
    High-speed 128MB DDR memory

https://forum.hwsw.h...pic=122326&st=0 ezt :D

#2245 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 07:36

Srácok mitől lehet az hogy ha telepítek valami gamet daemon tolos-ból, soxor random crc hibákat dobál az install?  :think:
Tudom ez általában memória hibára utal, de nem rég nézettem át őket memtest86-al (külön, párba, ill. egyszerre a négyet, 3 pass-ig)  és nem talált problémát.
Most visszavettem a cpu tuningot, hátha az szórakozik velem (nem bírják a memók)
Vagy esetleg még 1 dologra gondolok:
A hetekben a samsung HDD hivatalos utilitijával átkapcsoltam mind2 vinyóm ATA133-ra. Esetleg ez okozhatja?  :think: Azért van gyárilag lekorlátozva bennük 100-ra mert nem jól kezelik a 133-at?  :think:

A választ előre is thx  :respect:

szerk: Már csak azért sem értem a dolgot, mert pl a letöltött fileok mind jók. A gép nem resetel, nem kékhalálozik, nem fagy. Márpedig ha memória probléma lenne, akkor ezekkel is gondom lenne szvsz.. :think:

A crc mellett ilyeneket is szoktam kapni:

Kép

szerk2: 1ébként eddig ezt a problémát csak installshield alapú telepítőknél vettem észre.

szerk3: pfff... Eddig 4x próbáltam installálni valamit.. Sikertelenül. Most átraktam a másik HDD-mre az isot. Így felment hibátlanul arra a vinyóra, ahova eddig is telepíteni akartam.. :omg:  Erre mondjatok valami okosat  :eek:

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 02. 17. 07:58 -kor

#2246 Felhasználó inaktív   xlife 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 10:17

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 8:36

Srácok mitől lehet az hogy ha telepítek valami gamet daemon tolos-ból, soxor random crc hibákat dobál az install?  :think:
Tudom ez általában memória hibára utal, de nem rég nézettem át őket memtest86-al (külön, párba, ill. egyszerre a négyet, 3 pass-ig)  és nem talált problémát.
Most visszavettem a cpu tuningot, hátha az szórakozik velem (nem bírják a memók)
Vagy esetleg még 1 dologra gondolok:
A hetekben a samsung HDD hivatalos utilitijával átkapcsoltam mind2 vinyóm ATA133-ra. Esetleg ez okozhatja?  :think: Azért van gyárilag lekorlátozva bennük 100-ra mert nem jól kezelik a 133-at?  :think:

A választ előre is thx  :respect:

szerk: Már csak azért sem értem a dolgot, mert pl a letöltött fileok mind jók. A gép nem resetel, nem kékhalálozik, nem fagy. Márpedig ha memória probléma lenne, akkor ezekkel is gondom lenne szvsz.. :think:

A crc mellett ilyeneket is szoktam kapni:

Kép

szerk2: 1ébként eddig ezt a problémát csak installshield alapú telepítőknél vettem észre.

szerk3: pfff... Eddig 4x próbáltam installálni valamit.. Sikertelenül. Most átraktam a másik HDD-mre az isot. Így felment hibátlanul arra a vinyóra, ahova eddig is telepíteni akartam.. :omg:  Erre mondjatok valami okosat  :eek:

Hali! Nekem is volt ilyen jelenség, és a HDD kezdi megadni magát, vagy csak a partíció van kicsit menyekkenve. Ha jót akarsz, akkor ghost, aztán formázd le a gyanús meghajtót, majd próbából vissza-ghost. Ha így is jelentkezik a hiba, akkor HDD--->kuka. Nekem csak a partíció volt sérült, de így sem tudtam ghost-olni, csak lementettem a fontos cuccokat, majd kuka.
Igyekezz!

#2247 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 10:43

Oksi thx  :up:

#2248 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:24

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 22:23

Köszi a segítséget!  :respect:  Hétfőn akkor veszek ezüst pasztát és azt kenem rá a VGA hűtőbordára.

Az "ezüst"-paszta nem vezet, csak a kapacitása sokkal nagyobb, így gondot okozhat nagy sebességű területeknél. Egyébként a legtöbb ezüstös trutyváknál messze jobb eredményt lehet elérni a sima, mezei, folyós (és évek alatt sem kiszáradós) elektronikaboltbeni fehér és olcsó céltermékkel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2249 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 10:03

elsőként konfig:
Asus A8Vdeluxe, X2 3800+ gyári hűtéssel, 1db 512MB/400, Gef6800GT, 450-es Coolink-táp, 2hdd, x-fi, optikai, ill. hálókártya.
a probléma:
ugyan úgy, mint kb. 3hete, amikor 2gb memó volt a gépben (más modulok!!), szabálytalan időközönként restartol a gép, még 3d-s alkalmazás sem szükséges hozzá.
mi az, amit meg kellene vizsgálnom ez esetben?? memó tutira okés, ha csak közben ki nem nyírta az alaplap, működő, tesztelt gépből lett kivéve!
köszönöm! :(
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#2250 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 19:29

Hát a tápod nem éppen stabil széria.
Ennyi cuccnak állandó stabil feszültség kell, de nem  a coolink.

#2251 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 15:29

bármilyen hihetetlen, pont a tápra gyanakodtam! ;)
nemsokára úgyis cserélem a többi főelemmel együtt, addig meg elleszünk talán (max. 1-2hét!!)
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#2252 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:46

Sziasztok!
XP-s topicba már írtam a problémámmal, de lehet, hogy ide is be kéne. KATT IDE! Ha tudtok, segítsetek rajtam, mert én már nem tudom mihez kezdjek vele.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2253 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 11:43

Feldobtam egy teljesen friss rendszert, de néhol borzalmasan lassú. Start menü bizonyos részeinek megjelenítéséhez 100%-os a CPU használat! :eek:
Viszont install közben is több hibaüzenetet kaptam, hogy a windows nem tudtam felmásolni. Valamint a "system device-t" sem tudta telepíteni. Hogyan tudnám letesztelni, hogy nem valami hardver hiba okozza ezt az egészet?

#2254 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 13:06

Megnéztem BIOS-ban, hogy milyen feszültség értékeket mutat. A következő az eredmény:
Vcore: 1.58V
+3.3V: 3.34V
+5V: 4.94V
+12V: 12.54V
A Vcore-t és az 5V-os értéket én alacsonynak találom. Szerintetek ez okozhat galibát, vagy ezek nem nagy eltérések?

#2255 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 13:34

átlagos. ezzel nincs gond.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2256 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 13:35

Idézet: monolith - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 13:34

átlagos. ezzel nincs gond.

Akkor a PSU hiba úgy tűnik kilőve? RAM-ot mivel tudok tesztelni, amihez nem kell FDD?

#2257 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 15:11

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 13:35

Akkor a PSU hiba úgy tűnik kilőve? RAM-ot mivel tudok tesztelni, amihez nem kell FDD?

Ultimate boot cd. http://www.ultimateb...m/download.html
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2258 Felhasználó inaktív   Biz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 16:07

Sziasztok!
Pár napja szivat a gépem, segítséget kérnék, mert már kifogytam az ötketekből. A probléma: másolgatásnál illetve pl. tömörített fájlok kibontásakor a gépem állandóan kékhalált dob különféle hibaüzikkel:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
PFN_LIST_CORRUPT
A gépben semmi sincs húzva, XP újrainstall megvolt. Memtest, Goldmemory hiba nélkül lefut, Orthos órákig megy hiba nélkül, 3dmark2005 szintén pörög órákig, ha viszont lemezműveletbe kezdek, pár pillanat alatt kiakad a rendszer. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba?
Gigabyte 965-S3, E2140, Galaxy 7600GS Zalman, 2*512MB DDR800 A-Data, Samsung 250GB SATA, NEC 7173A , FSP 350W

#2259 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 17:05

valami összeakad a biosban. okosabbat most nem tok, majd megnézem estére.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2260 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 17:25

Gépemnél én a RAM-ra gyanakszom, hogy valami nem stimmel vele. Egy meglehetősen régi (kb. 3 éves) noname modulról van szó. És akkor reseteli magát a gép, amikor valami memória igényes dolgot akarok csináltatni vele. Találtam egy windows alatt futó memória tesztet, ami több hibát is jelzett.
Szerintetek érdemes megpróbálni áttenni a ramot egy másik foglalatba, vagy teljesen felesleges?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.