HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   gabikaMonkii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:35

Nekem ez a verzió van fent: 4.00.976
Fájl-->Beállítások-->Naplózás-->Szenzor értékek naplózása html fájlba! (itt pedig bejelölheted mire van szükséged és mire nem )

Szerkesztette: gabikaMonkii 2007. 04. 10. 19:38 -kor

#2422 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:21

Köszi a segítséget!  :respect:  Bár egy régebbi verziójú Everest van, de megnézem hátha tudja az is ezt.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2423 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:11

Követekező problémája lenne haveromnak a gépével:

Nem indul el a gép! Mindent megpróbáltunk, tápot cseréltünk (egér világit pedig), különböző hardvereket ki-be rakosgattuk, de semmi.
Mást nagyon nem tudok mondani, alaplapi led nem világit viszont.
A gép:
Gigabyte GA-K8NS nForce 3 250
AMD Sempron 3000+
Gigabyte GeForce 6600
2*512MB samsung ram

#2424 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:22

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 16:11

Követekező problémája lenne haveromnak a gépével:

Nem indul el a gép! Mindent megpróbáltunk, tápot cseréltünk (egér világit pedig), különböző hardvereket ki-be rakosgattuk, de semmi.
Mást nagyon nem tudok mondani, alaplapi led nem világit viszont.
A gép:
Gigabyte GA-K8NS nForce 3 250
AMD Sempron 3000+
Gigabyte GeForce 6600
2*512MB samsung ram

Hali!

Nekem NSC lapom van, de azon nincs alaplapi led! :think: A fogalmazásod elég pongyola "különböző hardverelemek ki-be rakosgatva". Sanszos a proci hibája, esetleg az alaplap. Ezeket is kipróbáltátok???
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#2425 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 06:49

Idézet: janmano - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:22

Hali!

Nekem NSC lapom van, de azon nincs alaplapi led! :think: A fogalmazásod elég pongyola "különböző hardverelemek ki-be rakosgatva". Sanszos a proci hibája, esetleg az alaplap. Ezeket is kipróbáltátok???

Na az lehet, hogy semmilyen lednek nem kellene világitani, ha jó emlékszem, akkor akkor világit egy led, ha ramokkal van vmi gubanc. Hardvereket úgy értettem, hogy elvettünk minden olyan alkatrészt, ami nem szükséges, hogy megreccenjen a gép :)
Gyanakszunk a lapra v procira, csak nem nagyon tudjuk más környezetben kipróbálni...
Megpróbáljuk a cmos elemet cserélni, hátha.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 16. 12:10

ide is bemásolom amit másik topicba már említettem, érdekes dolog.

adott egy celeronos gép megy tökéletesen, egyszer csak fagyás és utána nem indul el, csináltam 2 képet a prociról hűtőlevétel után (alapból nem volt sérülve a mag, csak azóta párszor le-fel lett rakva stb)

Original állapot

Érdekes állapot

szóval egyszerűen leszakadt róla a mag  eek.gif  sorry a képekért nem valami jók, telóval készültek.

#2427 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 18:33

Hali, remélem jó helyre írok, keresgéltem, de ilyen X-aktás jelenséggel nem találkoztam még (persze könnyen lehet, csak nekem új a dolog).
Kb egy-két hete többször előfordult, hogy bekapcsoláskor azt vettem észre, már be van kapcsolva a gép. Azt hittem úgy maradt véletlen. Kiderült, hogy nem, egyszerűen magától bekapcsol a gépem. Tegnaptól permanensen. Ezt leszámítva semmi egyéb rendellenesség nem tapasztalható, semmi fagyás, vagy ilyesmi.
Nem untatnék senkit a hibakeresési kinlódásommal, szárazon leírom a tényeket.
Az alaplap egy ABIT AN8 fatal1ty, AMD X64 3000+ proci, 1+0.5 giga RAM, Asus GF6600, Internet chellós Motorola kábelmodemről az alaplapi hálózaton keresztül, nincs húzva semmi. Windows XP SP2 fut rajta, a BIOS a legfrissebb, és minden ébresztési lehetőség le van tiltva. Ide tartozik még, hogy a gépház bekapcsoló gombja sajna hajlamos beragadni, ezért azt nem is használom(juk), hanem billentyűzetről kapcsolható Ctrl-F1 -el.
Még egy dolog, talán ez mond valamit egy hozzáértőnek. A tegnapi sok kinlódás közben  - volt időm rá...- a következőt figyeltem meg. Aki ismeri ezt a lapot tudja, hogy az alaplapon lévő post kijelző normál kikapcsolt állapotban "99", az rendszer felállása után pedig "FF". Hibakeresés közben megfigyeltem, hogy kikapcsolás után nem "99" van, hanem egy "F3" villog, de úgy ám, hogy a baloldali "F" és a jobboldali "3" felváltva ég, majd pontosan a huszonhatodik felvillanás után a gép bekapcsol.
A jó hír az, hogy - a sok kinlódás után - tudom az okot.
Ha kikapcsolás ELŐTT kihúzom a gépből a hálózati kábelt, akkor minden rendben, post mutatja a "99"-et, és szépen úgy marad kikapcsolva. Ha kikapcsolás UTÁN húzom ki - tehát mikor már villog az "F3" -, annak nincs hatása, bekapcsol megint. Ha esetleg kikapcsolom a modemet, az is hatástalan. Gyanakodva a beragadó gombra, már annak a kábelét is lehúztam, de az is hatástalan maradt.
Talán lényeges, egyszer a CMOST is töröltem - maradt a hiba.
Hát nagyjából ennyi.
Ez a kábel lehuzogatás nyílván nem megoldás hosszú távra. Gajra ment tán az alaplapi hálózati vezérlő? Mivel minden egyéb rendben lévőnek látszik, nem cserélnék most alaplapot, ha nem muszáj ("természetesen" a gari pár hónapja lejárt).
Mi a véleményetek, van erre valami megoldás, érdemes-e szervízbe vinni?
( Hiszitek vagy sem, épp tegnapra terveztem telepíteni a megvett OEM Vistát, de most kicsit várnék a dologgal mielőtt ehhez az alaplaphoz "láncolom")
Előre is kösz a válaszokat.

#2428 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 20:02

Sziasztok

Hétvégén újra raktam a gépemet, formatálás minden ami kell.Azóta a gépem úgy viselkedik mintha 2Mb Ram lenne benne.Egy sima Divx filmet 5 percig tart kicsomagolni, ilyenkor az egesz gep hasznalhatatlan alig reagal valamire.
Rendszer leirás szerint pedig megvan az összes ram 1,25Gb és a proci is 2,20 Ghz-en pörög.Mi lehet a gond ?Valaki tudna valami ötletet adni?

Előre is köszi!

#2429 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 22:27

A helyzet a következő:

Ismerősöm gépe elmondása szerint már jó ideje fagy, resetel ha pendrive-ot dug bele... Legutóbb akkora fagyás volt, hogy azóta újra sem indult a windows. Megnéztem, próbáltam csökkentett módban indítani, semmi...
Aztán egyik pillanatról a másikra már a monitort sem kapcsolta be... :confused:
Az alaplap egy Gigabyte GA-8I915G, integrált VGA-val.
A táp egy 400W-os Azona...

Valakinek valami ötlet? Meghalt az alaplap?

#2430 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:19

Idézet: diegho - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 12:10

ide is bemásolom amit másik topicba már említettem, érdekes dolog.

adott egy celeronos gép megy tökéletesen, egyszer csak fagyás és utána nem indul el, csináltam 2 képet a prociról hűtőlevétel után (alapból nem volt sérülve a mag, csak azóta párszor le-fel lett rakva stb)

Original állapot

Érdekes állapot

szóval egyszerűen leszakadt róla a mag  eek.gif  sorry a képekért nem valami jók, telóval készültek.

Durva :eek:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2431 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:20

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 18:33

Hali, remélem jó helyre írok, keresgéltem, de ilyen X-aktás jelenséggel nem találkoztam még (persze könnyen lehet, csak nekem új a dolog).
Kb egy-két hete többször előfordult, hogy bekapcsoláskor azt vettem észre, már be van kapcsolva a gép. Azt hittem úgy maradt véletlen. Kiderült, hogy nem, egyszerűen magától bekapcsol a gépem. Tegnaptól permanensen. Ezt leszámítva semmi egyéb rendellenesség nem tapasztalható, semmi fagyás, vagy ilyesmi.
Nem untatnék senkit a hibakeresési kinlódásommal, szárazon leírom a tényeket.
Az alaplap egy ABIT AN8 fatal1ty, AMD X64 3000+ proci, 1+0.5 giga RAM, Asus GF6600, Internet chellós Motorola kábelmodemről az alaplapi hálózaton keresztül, nincs húzva semmi. Windows XP SP2 fut rajta, a BIOS a legfrissebb, és minden ébresztési lehetőség le van tiltva. Ide tartozik még, hogy a gépház bekapcsoló gombja sajna hajlamos beragadni, ezért azt nem is használom(juk), hanem billentyűzetről kapcsolható Ctrl-F1 -el.
Még egy dolog, talán ez mond valamit egy hozzáértőnek. A tegnapi sok kinlódás közben  - volt időm rá...- a következőt figyeltem meg. Aki ismeri ezt a lapot tudja, hogy az alaplapon lévő post kijelző normál kikapcsolt állapotban "99", az rendszer felállása után pedig "FF". Hibakeresés közben megfigyeltem, hogy kikapcsolás után nem "99" van, hanem egy "F3" villog, de úgy ám, hogy a baloldali "F" és a jobboldali "3" felváltva ég, majd pontosan a huszonhatodik felvillanás után a gép bekapcsol.
A jó hír az, hogy - a sok kinlódás után - tudom az okot.
Ha kikapcsolás ELŐTT kihúzom a gépből a hálózati kábelt, akkor minden rendben, post mutatja a "99"-et, és szépen úgy marad kikapcsolva. Ha kikapcsolás UTÁN húzom ki - tehát mikor már villog az "F3" -, annak nincs hatása, bekapcsol megint. Ha esetleg kikapcsolom a modemet, az is hatástalan. Gyanakodva a beragadó gombra, már annak a kábelét is lehúztam, de az is hatástalan maradt.
Talán lényeges, egyszer a CMOST is töröltem - maradt a hiba.
Hát nagyjából ennyi.
Ez a kábel lehuzogatás nyílván nem megoldás hosszú távra. Gajra ment tán az alaplapi hálózati vezérlő? Mivel minden egyéb rendben lévőnek látszik, nem cserélnék most alaplapot, ha nem muszáj ("természetesen" a gari pár hónapja lejárt).
Mi a véleményetek, van erre valami megoldás, érdemes-e szervízbe vinni?
( Hiszitek vagy sem, épp tegnapra terveztem telepíteni a megvett OEM Vistát, de most kicsit várnék a dologgal mielőtt ehhez az alaplaphoz "láncolom")
Előre is kösz a válaszokat.

Tápegység? Milyen márka, mennyi idős?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2432 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:44

Codegen 480W, 1 év 3 hónap

Amúgy annyi a változás, hogy mostmár akkor is visszakapcsol, ha kihúzom a hálózati kábelt...
Kezd idegesíteni.

#2433 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:51

Idézet: begbie - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 22:27

A helyzet a következő:

Ismerősöm gépe elmondása szerint már jó ideje fagy, resetel ha pendrive-ot dug bele... Legutóbb akkora fagyás volt, hogy azóta újra sem indult a windows. Megnéztem, próbáltam csökkentett módban indítani, semmi...
Aztán egyik pillanatról a másikra már a monitort sem kapcsolta be... :confused:
Az alaplap egy Gigabyte GA-8I915G, integrált VGA-val.
A táp egy 400W-os Azona...

Valakinek valami ötlet? Meghalt az alaplap?

Vagy a táp.

#2434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:53

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:44

Codegen 480W, 1 év 3 hónap

Amúgy annyi a változás, hogy mostmár akkor is visszakapcsol, ha kihúzom a hálózati kábelt...
Kezd idegesíteni.

Döglődik a készenléti köre.

#2435 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 11:28

Mármint a tápé?

#2436 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:57

Üdv.

Van az alábbi konfigom, nem régi, pár hetes. A kezdetektől fogva fagyogatott, ami kimerült mindhárom fagyási formában: újraindulás, kékhalál, és sima fagyi. Próbálkoztam mindennel, elöször a tuningra gondoltam, ezért visszavettem mindent alapra (proci, ram, htt, feszek, időzítések auton), de úgy is ugyanúgy fagyott. Aztán egy segítőkész fórumtársunk tanácsára lecseréltem a 93.81-es béta forcewaret a hivatalos 93.71-re. Ez látszólag megoldotta a problémát, néhán napig nem is volt semmi gond. De aztán megint elkezdte. Azzal a különbéggel, hogy kékhalál és újraindulás nincs, csak sima fagyi.

Ötletek?

Ja és 2d/3d mindenhol fagy, de többnyire 2d-ben.

Szerkesztette: Valdy 2007. 04. 18. 19:33 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2437 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 19:35

Sziasztok

Hétvégén újra raktam a gépemet, formatálás minden ami kell.Azóta a gépem úgy viselkedik mintha 2Mb Ram lenne benne.Egy sima Divx filmet 5 percig tart kicsomagolni, ilyenkor az egesz gep hasznalhatatlan alig reagal valamire.
Rendszer leirás szerint pedig megvan az összes ram 1,25Gb és a proci is 2,20 Ghz-en pörög.Mi lehet a gond ?Valaki tudna valami ötletet adni? A vas pedig egy AMD Athlon 64 3700+

Előre is köszi!

#2438 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 20:14

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 19:57

Üdv.

Van az alábbi konfigom, nem régi, pár hetes. A kezdetektől fogva fagyogatott, ami kimerült mindhárom fagyási formában: újraindulás, kékhalál, és sima fagyi. Próbálkoztam mindennel, elöször a tuningra gondoltam, ezért visszavettem mindent alapra (proci, ram, htt, feszek, időzítések auton), de úgy is ugyanúgy fagyott. Aztán egy segítőkész fórumtársunk tanácsára lecseréltem a 93.81-es béta forcewaret a hivatalos 93.71-re. Ez látszólag megoldotta a problémát, néhán napig nem is volt semmi gond. De aztán megint elkezdte. Azzal a különbéggel, hogy kékhalál és újraindulás nincs, csak sima fagyi.

Ötletek?

Ja és 2d/3d mindenhol fagy, de többnyire 2d-ben.

Érdekességképpen még annyit fűznék hozzá, hogy ha éppen tv nézés közben fagy le, akkor tv hang megy tovább, mintha mi sem történt volna...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2439 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 19. 14:16

Utóbbi 2-3 napban rendszeresen kifagy kékhalállal a gépem, de teljesen random módon, nemtudom semmilyen tevékenységhez vagy alkalmazáshoz sem kötni.

Hibaüzenet (kékhalál):
...blabla...
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
...blabla...
Technikai információ
STOP: 0x000000D1 (0x00680044,0x00000002,0x00000001,0x7C92573C)
blabla

A konfigom már kb egy éve stabilan megy amúgy, az utóbbi időben nem is változtattam semmi lényegest, csak házat cseréltem, rendszerhűtőventiket raktam be és procihűtőt cseréltem.

konfig:
asus k8n, athlon64 3000+ s754, 1*1gb hynix, inno 6600gt, chieftec 400W GPS-400AA-101A

Minden megoldást/ötletet szívesen fogadok.

szerk.: húzva nincs a gép.

Szerkesztette: Applebred 2007. 04. 19. 14:20 -kor

#2440 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 09:18

Gyerekek, eszembe jutott hogy megkérdezzek tőletek valamit, ha lehet didyman válaszára is kíváncsi vagyok!
Szóval vettem kb 2001ben egy enermax tápot, 300W, 20k- volt, stb.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár a kábelei már kicsit kampecok, ha menet közben bolygatom előfordul hogy vinyó koppan 1x (ha nem menet közben csinálom akkor no problem:D).
Na szóval, már annyit ment a cucc, hogy a ventije már majdnem totál betojt kb fél éve, kicseréltem zalmanra, használom tovább.
Nem p4 D-t hajt szerencsére, szal annyira talán nincs agyonterhelve, a64et.
Szerintek lehet ezt a tápot nyüstölni még jó darabig? :) Mert 5-6 éve napi átlag 15 órát mehetett kb..:)
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124