HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   the_fiqs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 24. 15:34

Idézet: the_fiqs - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 14:54

:think:  :smoker:  :mad:

:up:  :think:
2MOONS! Addicted

° ABIT KN9 Ultra ° X2 5200 @ 3GHz ° 2GB Transcend DDR2-800 ° Sapphire Radeon HD3870 ° SB Audigy ° Razer Copperhead CG ° X-Ray Thunder9 ° Asus 221U ° Logitech z5500 °

#272 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:10

mivel a BIOS a '219-es winchester bug' miatt nem tud 219 feletti FSB-t vinni, ezért azt scináltam, h bios-ba visszasoztottam memókat, beálíltottam a dolgokat (ht szorzó stb..), és win-be clockgen-nel akartam húzni a gépet. be is raktam neki a 250-es FSB-t, ésamikor a Set Values-ra mentem, újraindult a gép, kikapcsolt a monitor, és nem volt hajlandó bekapcsolni. lekapcsoltam a gépet. visszakapcsolásra igtyanúgy nem volt kép . kezdtem megijedni... nagy kétségbeesésbe a cmos clear-t nyomkodtam a lapon, de mivel ez clockgen volt, nem túrhatott bele a BIOS-ba (legalábbis nekem azt mondták). és mégse volt kép... 10 perc múlva visszakapcsoltam a gépet, és volt kép, meg kiírta, h "now in safe mode... disable all overclock in BIOS"  :think:

szal összegezve: 10 perce kilőttem a gépet asszem.

nemtom ez miért & hogyan volt... nincs ötletetek esetleg?

#273 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 15:35

nincs türelmem visszaolvasni, mert mingyárt elszáll az agyam...  :mad:
Tegnap, nem jött be 2.6on, kidobta ezt a ketté... 0X0000009C hibát... na mondom legyen igazad, visszavettem 2.5re... akkor bejött... de ezt már előtte is eljátszotta egyszer... na ma 2.5ön mondom végre simán bebootol... és nem... kifagyott...  :mad: próbálom restart és ugye automatice bejön a boot menü, és ott a legutóbbi működő beállításokat választva eklindul, mert eddig is ment már így... DE NEM...  :reklamacio: visszavettem 2.0ára (alap) mondom ha így nem indul, én megrúgdosom... és hát nem...  :mad:  ismételten a legutcsó helyes beállítások kellett neki... vasárnap raktam újra a wint, wan rajta SP1, SP2, meg egy csomó elb*szott HotFix... és ezt játsza velem... :( és nem tudom mitől van, mert pölö ha játszok, vagy tesztet futtatok, akkor nuku fagyás...  :(  :mad:  :reklamacio:

Szerkesztette: reandre 2006. 01. 25. 15:38 -kor

#274 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:41

Üdv!
Van egy p2-es gépem, aminek, ha olyan kedve van újra indul, és miután ez megtörtént nem látja a merevlemezt, a CD-Rom-ot látja...A tápra gyanakodtam, mert ha átdugtam egy másik tápkábelra, akkor felismerte, de kipróbáltam egy jól működő márkás táppal is, és azzal is ezt csinálta.

Mi lehet a hiba? Memória?

A memóriára gyanakszok még, mert újraindulás előtt egy pillanatra felvillantja a kék képernyőt, tele szöveggel, meg memória címekkel, de elolvasni nincs időm...Sajnos a memóriát nem tudom kicserélni, mert nincs másik, tehát vennem kellene egyet, de ugye nem vagyok benne biztos, hogy az a gond...
Érintkezéseket megnéztem, nem az a hiba sztem.
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#275 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:54

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:41

Üdv!
Van egy p2-es gépem, aminek, ha olyan kedve van újra indul, és miután ez megtörtént nem látja a merevlemezt, a CD-Rom-ot látja...A tápra gyanakodtam, mert ha átdugtam egy másik tápkábelra, akkor felismerte, de kipróbáltam egy jól működő márkás táppal is, és azzal is ezt csinálta.

Mi lehet a hiba? Memória?

A memóriára gyanakszok még, mert újraindulás előtt egy pillanatra felvillantja a kék képernyőt, tele szöveggel, meg memória címekkel, de elolvasni nincs időm...Sajnos a memóriát nem tudom kicserélni, mert nincs másik, tehát vennem kellene egyet, de ugye nem vagyok benne biztos, hogy az a gond...
Érintkezéseket megnéztem, nem az a hiba sztem.

Jan.16. hétfő - 21 óra 01 perc

Erre az időpontra lapozz vissza, ottan írtam a memória tesztelésének módjáról.

#276 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:26

sziasztok! bocs a tudatlanságomért, telefonon beszélek közbe haverommal; vett egy gépet, 480w-s táp, asus p5gd1 lappal és 2.6-s procival, és két 512-s PQI ddr rammal. az a baja hogy bekapcsolja a gépet és kb 10 mp után egyböl kivágja a tápot. se szó se beszéd nélkül lekapcsol, se a bootig se a biosig nem jut el. mire gyanakodjunk?

#277 Felhasználó inaktív   m4Smile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:09

HELP!!!

Ma vettem egy MSI p4n diamond alaplapot egy p4 630 procival, 1gb ddr2, 80gb sata samsung vinyó, 6600gt vga, és egy aero cool turbine power 450wattos táp ...... ez a lényeg.

Ez mind szép és jó. A gép elindul és a bios is, elkezdi telepíteni az xp-t. És váratlan helyzetekben csak gondol egyet és kikapcsol, majd nem kapcsol be 5-10 percig. Semmit sem lehet vele ilyenkor csinálni. Nem tudom feltelepíteni a rendszert. A bios mindent lát h mi mekkora és hogy micsoda.

Légyszi segítsetek, várok minden ötletet.

#278 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 00:13

Idézet: lehella - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:26

sziasztok! bocs a tudatlanságomért, telefonon beszélek közbe haverommal; vett egy gépet, 480w-s táp, asus p5gd1 lappal és 2.6-s procival, és két 512-s PQI ddr rammal. az a baja hogy bekapcsolja a gépet és kb 10 mp után egyböl kivágja a tápot. se szó se beszéd nélkül lekapcsol, se a bootig se a biosig nem jut el. mire gyanakodjunk?

Közben megoldódott a probléma, a hütö nem csücsült helyesen a procin.., hogy miért, az rejtély marad :)

#279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:16

Idézet: m4Smile - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:09

HELP!!!

Ilyet 90%-ban a táp védelme produkál. BIOS mitmutata feszültségekre?
A maradék 10% lehet pl. alaplap hibája, esetleg BIOS-frissítést próbálj.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:19

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 15:35

nincs türelmem visszaolvasni, mert mingyárt elszáll az agyam...  :mad:

Google-al érdemes keresni és nem lustának lenni olvasni: itt van

Arcadas, Neked is ezt javaslom, kapcsold ki a gép újraindítását hiba esetén és irány a google.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#281 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:19

Google-al érdemes keresni és nem lustának lenni olvasni: itt van

Arcadas, Neked is ezt javaslom, kapcsold ki a gép újraindítását hiba esetén és irány a google.

jah igen, a legviccesebb az, hogy több kombinációban is rákerestem, és összevissza én is csak ezt találtam...  ;) de ez lófütty... tökmind1 mit csinálok vele, visszavehetem alapra, felrakhatom 2.6ra, lényegtelen... az előbb pölö 4szer egymás után jött be ez a képernyő, és 5.dikre sikerült rendesen elindítani, de azt is úgy, hogy beléptem csökkentett módban, és találomra letöröltem pár windows komponenst... és így most bejött... a másik amit meg nem értek, az az, hogy ha egyszer hiba van a proci/ramok környékén (mert ugyebár ezt mondja a Vindóz help en szupport szenter), akkor miért van az, hogy csökkentett módban tökéletesen bejön? meg az, hogy ha egyszer már bejött, utánna ha tökig terhelem sincs probléma???? asszem hétvégén megint reinstall lesz...  :mad:

#282 Felhasználó inaktív   Royal Research 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:18

Üdv Mindenkinek!

Van egy fura problémám , remélem tudtok segíteni...

Jó ideje ment a gépem probléma nélkül, aztán mostanában kezd rendszereződni, hogy magától újraindul.....
Volt ram cserém,vga cserém és nemrég egy tápcserém de a probléma még fent áll....Leteszteltem mindent, memtest, cpu, vinyó és vga is rendben, a táp is rendben ...akkor mi lehet  a prob? :think:    újra raktam a windows semmi változás, random újraindul...Annyi van hogy az alaplap gyári drivere van még fent, bár én nem  hinném ez produkálna ilyen jelenséget..
Jelenlegi konfigurációm:
AMD Barton 2500+ 1950-en, Corsair VS1024 Kit 400MHz ddr, Radeon X800Pro, Abit Nf-7,Chieftec 400W GPS-400AA, Pioneer110D, Maxtor 40GB

Minden segítséget köszönök!

#283 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:35

Idézet: Royal Research - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:18

Üdv Mindenkinek!

Van egy fura problémám , remélem tudtok segíteni...

Jó ideje ment a gépem probléma nélkül, aztán mostanában kezd rendszereződni, hogy magától újraindul.....
Volt ram cserém,vga cserém és nemrég egy tápcserém de a probléma még fent áll....Leteszteltem mindent, memtest, cpu, vinyó és vga is rendben, a táp is rendben ...akkor mi lehet  a prob? :think:    újra raktam a windows semmi változás, random újraindul...Annyi van hogy az alaplap gyári drivere van még fent, bár én nem     hinném ez produkálna ilyen jelenséget..
Jelenlegi konfigurációm:
AMD Barton 2500+ 1950-en, Corsair VS1024 Kit 400MHz ddr, Radeon X800Pro, Abit Nf-7,Chieftec 400W GPS-400AA, Pioneer110D, Maxtor 40GB

Minden segítséget köszönök!

Há' me nem paks mellett lakolsz!
Vagy ilyen kotvádék alkatrészekből van összerakva a géped és én megyek állandóan az ide kábelt visszadugni a dvd-d be.  :Đ

Szerkesztette: Lipy 2006. 01. 26. 22:00 -kor

Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#284 Felhasználó inaktív   Royal Research 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:12

Idézet: Lipy - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:35

Há' me nem paks mellett lakolsz!
Vagy ilyen kotvádék alkatrészekből van összerakva a géped és én megyek állandóan az ide kábelt visszadugni a dvd-d be.  :Đ

Mélyen Tisztelt Lipy!

Köszönjük a magasröptű hozzászólást... :respect:

ui: amúgy meg az IDE kábel véletlen volt...mindenre gondoltam csak arra nem....... ;)

#285 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:13

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 13:28

jah igen, a legviccesebb az...

Nem logikát kell találni ilyenkor, hanem tesztelni mindent a megfelelő módon. Memóriát, mint fő gyanúsítottat első körben.

#286 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:02

Szeretnék ötleteket kérni, hogy mi történt tegnap a gépemmel :

Épp netezgettem, mikor hirtelen a net megszakadt, alul a tálcán a hálózati ikon felett a következõ felirat látszott : A network cable unplugged..
Mintha kihúztam volna a hálózati kártyából a kábelt, vagy lekapcsoltam volna a Chello modemjét. Próbáltam leállítani/újraindítani a modemet, de semmi sem történt.
Maradt a hálózati ikon áthúzva piros X-szel, ha be volt kapcsolva a modem, ha nem.

Gondoltam, akkor restart XP.

S itt jött a meglepetés : 4 bites , nem állítható színmélységben jött be a Windows, a device manager szerint nincs elég szabad erõforrás ahhoz, hogy a GeForce kártya mûködjön (no resource..)
Itt bármit tehettem, így maradt (Geforce driver frissítéssel is), és persze, a hálózat  továbbra sem mûködött.
Most kiszedtem a hálókártyát a gépbõl, elindítottam, a VGA probléma azonnal megszûnt,
ismét normálisan mûködött az AGP-s GeForce.
Betettem egy másik hálókártyát, valami D-Linkest, de nem ismerte fel az XP, noha ennek natív támogatása van a D-Link weboldal szerint, mégsem talált hozzá normális drivert...
Így egy maradt : fogtam a régi hálókártyát, s visszatettem, de egy másik slotba.
Itt gyönyörûen mûködik azóta is ,mintha mi sem történt volna.

Mióta megvan a gép, kb másfél éve, sosem csinált ehhez hasonlót, szóval azért érdekelne,
hogy ez most mi volt ? :)
(P4 2.8@3.3 , Abit IS7-G , GeF6600GT , 2GB Kingston RAM, 420W táp)

#287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:42

Érdekes, sima erődorrásütközésnek tűnik. Az első PCI-ban (az AGP alatt) volt a hálókütyü?

#288 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:20

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 7:42

Érdekes, sima erődorrásütközésnek tűnik. Az első PCI-ban (az AGP alatt) volt a hálókütyü?

Nem, hanem a negyedikben
Most átkerült az ötödikbe.

#289 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:23

Most nézem, a hozzászólásomban a hosszú ű és ő betűk kissé furcsán jelentek meg...

#290 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:50

Nézd meg a lap IRQ-kiosztását, ki közöskodik az AGP-vel.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.