HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:00

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 1:10

Akkor támadok, aztán meglássuk mi lesz. Köszönöm a segítséget.  :respect:

Tanár úr kérem, baj van! Az én fogalmaim szerint kafán beraktam a kondikat. Zárlatot nagyítóval sem látok. Namost a lap - azon kívül, hogy a táp indítható a PWR ON tüskék összezárásával - semmi életjelet nem ad. Úgy értsd, hogy még a ventilátorok sem élednek. A feszültségek rendben vannak a tápcsatin. Az összes frissen berakott kondin 1,33V egyenfesz mérhető. Ventilátorcsatik két szélső tüskéje között 2,9V egyen van. Van-é ötleted, hogy mi történhetett?

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 05. 30. 12:15 -kor

#922 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 13:39

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a gépem a játékok alatt és néhány progi indításakor kilép egy olyan hibaüzenettel, hogy valamilyen címen nem lehet végrehajtani a következő műveletet: written. Elvileg vírus és spyware nincs a gépemen. Mitől lehet ez?

#923 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 15:20

A windows marhasága,nekem ilyenkor már csak az újratelepítés segít.

#924 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 16:13

Üdv!
Van egy komám akinek akadt egy kis gondja,de nem tom mi lehet....
Amd 2200+ Asus a7n8x 512 Rammal,Winn installnál 2x is kiakadta dvd-romból telepítve...Kettőt pittyent,aztán lefagyott...Áttettük az íróba,ott hiba nélkül felment.
Mot meg 5 percnl többet nem bír a gép, kettőt pittyen(halkan),aztán lefagy....

Szerintetek?
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#925 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:06

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 16:20

A windows marhasága,nekem ilyenkor már csak az újratelepítés segít.

Biztos hogy nincs más megoldás ?  :confused:

#926 Felhasználó inaktív   Crazy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:57

Idézet: Crazy - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 20:16

Gigabyte 7VT600-1394 alaplap, kapott bele egy új videókártyát szintén Gigabyte, ATi9600 Pro, (GV-9600PRO-C3), azóta nem lehet kikapcsolni a gépet!
Minden tökéletesen működik, de ha leállítanám a gépet, egy pillanatra kialszik a LED, vinyó leáll, fél mp után minden visszakapcs és újraindul.
Hidegen indítva, power gomb megnyomása, ugyanez.

BIOS PM beállítások átnézve, minden kikapcs. Alaplap BIOS csere történt (csak visszafele lehetett, mert a legfrisebb volt).
VGA BIOS nincs másik...
Másik alaplapban viszont jól megy a kártya, de ez az alaplap is jól működik másik kártyával (más típus, de szintén GV és ATI).

Mi lehet ez? Nem fér össze a Gigabyte alaplap a Gigabyte VGA-val?

Még nem kaptam semmi javaslatot, talán elveszett a kérdésem a többi közt...

Tehát itt van egy tökéletesen működő gép, csak lekapcsolni nem lehet... Persze a 4mp-es powergombra leáll, de ha röviden nyomom, vagy shutdown (standby, hibernate szintén) a windows-ból, akkor egy villanás után újra elindul.

Korábban nem volt ilyen gond, a VGA cseréje óta viszont igen.

Ja, most vettem észre, ha egy kicsit hosszabban nyomom a power-t (1-2mp), akkor megáll!

#927 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 23:08

Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 22:06

Biztos hogy nincs más megoldás ?  :confused:

Memtest erősen javallott, alaplapi meghajtók frissítése, illetve bios-beállítások (shadow) okozhatnak ilyet.
Win újratelepítése csak utoljára, mert ez általában nem a win marhasága.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#928 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:25

Hogyan kell memtestet csinálni  :confused:

#929 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:49

Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 13:25

Hogyan kell memtestet csinálni  :confused:

felírod, bebootolsz róla, nézed.
floppyra: http://www.memtest.org/download/1.65/memte...1.65.floppy.zip
cd-re: http://www.memtest.o...6+-1.65.iso.zip

#930 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 17:51

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 13:00

Tanár úr kérem, baj van! Az én fogalmaim szerint kafán beraktam a kondikat. Zárlatot nagyítóval sem látok. Namost a lap - azon kívül, hogy a táp indítható a PWR ON tüskék összezárásával - semmi életjelet nem ad. Úgy értsd, hogy még a ventilátorok sem élednek. A feszültségek rendben vannak a tápcsatin. Az összes frissen berakott kondin 1,33V egyenfesz mérhető. Ventilátorcsatik két szélső tüskéje között 2,9V egyen van. Van-é ötleted, hogy mi történhetett?

Huh. ESD-védelem volt? :) Esetleg megszakadt fóliasáv a kondik körül? Polaritás biztosan helyes?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#931 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 17:58

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 18:51

Huh. ESD-védelem volt? :) Esetleg megszakadt fóliasáv a kondik körül? Polaritás biztosan helyes?

Polaritás, csíkok rendben. Kivettem a kondikat, nélkülük is ugyanaz a hullaszag van. Az mijaz a ESD-védelem? De télleg.

#932 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 09:24

Feltételezem, Electrostatic Discharge, azaz elektrosztatikus kisülés elleni védelem. Ha volt már olyan pulóvered, ami szikrázott amikor levetted, akkor tudod mi az.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#933 Felhasználó inaktív   SilverRob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 17:45

Hello
Nekem egy olyan problemam lenne h ha elkezdek jatszani egy jatekkal minden jel nelkul kikapcsol a gepem.
Kb ugy 5 perc utan tortenik(a menuben ok de ha elkezdek jatszani ...).
Van egy Jeantek tipusu tapom 500w (emlitettek mar h lehet h az a baj).
Tudna valaki otletet irni h mi lehet a baj, vagy valakinek volt mar ilyen problemaja?
Koszi
Abit Fatal1ty AN8 SLI , AMD X2 3800+, NVIDIA 7800GTX 256Mb PCI-Ex , 1Gb Corsair memoria, 250Gb Hitachi Sata, Relatek AC97 alaplapi hangkartya, Lite-On DVD-RW, 500W tap, Cooler Master haz, Logitech Wireless bill meg eger, Logitech Camera

#934 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 19:14

Idézet: SilverRob - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 18:45

Hello
Nekem egy olyan problemam lenne h ha elkezdek jatszani egy jatekkal minden jel nelkul kikapcsol a gepem.
Kb ugy 5 perc utan tortenik(a menuben ok de ha elkezdek jatszani ...).
Van egy Jeantek tipusu tapom 500w (emlitettek mar h lehet h az a baj).
Tudna valaki otletet irni h mi lehet a baj, vagy valakinek volt mar ilyen problemaja?
Koszi

Ebben a topicban mindenkinek nagyjából ugyanilyen problémája van.
Hogy ne kelljen visszaolvasnod:
Elsőként a hűtéseket ellenőrizd, a hűtőbordákat takarítsd meg, vizsgáld meg a ventiket hogy nem szorult-e meg valamelyik, processzort pasztázd újra. Futtass memtestet. Egyelőre ennyi, folyt.köv.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 01. 19:33 -kor

#935 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:18

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 20:14

Ebben a topicban mindenkinek nagyjából ugyanilyen problémája van.
Hogy ne kelljen visszaolvasnod:
Elsőként a hűtéseket ellenőrizd, a hűtőbordákat takarítsd meg, vizsgáld meg a ventiket hogy nem szorult-e meg valamelyik, processzort pasztázd újra. Futtass memtestet. Egyelőre ennyi, folyt.köv.

Hibás RAM nem nagyon szokott minden előjel nélküli kikapcsolást okozni, gyakoribb a BSOD. Amúgy  :up: .
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#936 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 21:25

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 13:18

gyakoribb a BSOD

Má megen egy rejtvény. Az utolsó ilyen rövidítés amit tudtam micsoda, az MSZMP KB volt. :)  Mi ez a BSOD?

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 03. 21:27 -kor

#937 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 14:53

A következő problémában szeretnék segítséget kérni:

Adott ez a gép (lényeges részei):

- Abit BE7-S (rajta Sil3112a SATA/Raid vezérlő)
- Pentium 4 2400Mhz (alapon)
- 2*512Mb DDR333-on hajtva (egyik DDR400 másik DDR333)
- Maxtor 6E040L0 (38 GB) PATA rajta WinXP Prof operációs rendszer.
- Codegen 400W (ez sajna gyenge pont tudom, de nem az én gépem)

Ehhez a konfigurációhoz szeretnék SATA meghajtót rakni helybővítés céljából. Két SATA merevlemezt próbáltam eddig, egy 120-as és egy 160-as Samsungot, mindkettő ugyanazt a hibát produkálja.

Csatlakoztatva a géphez a meghajtót boot során a Sil vezérlő hol helyesen ismeri fel, hol nem a meghajtókat (azaz a nevet jól jelzi, de a méretet néha helyesen, néha 0 MB-ként jelöli). Windows XP ugyan bebootol, de nagyjából 10 perc alatt, és betöltődés után a rendszer továbbra is 15mp-enként megdermed, gyakorlatilag használhatatlan a gép.

Lehúztam a PATA meghajtót, hogy majd a SATA-ra rakok egy WinXP-t, hátha. CD-ről bootolás után megadom a Sil meghajtót a lemezről (gyári, illetve legújabb verziót is próbáltam). A gyári meghajtó esetén eljutok a telepítés kezdetéig, itt szeretném partícionálni a meghajtót. Látja az eredetileg meglévőt, de ha törölni próbálom 10 perc tökölés után hibaüzenettel leáll, miszerint nem lehet elérni a partíciót. Az új driver esetén ide el sem jutok, a telepítés kezdetén kiírja, hogy nem talál olyan eszközt, ahová telepíteni lehetne.

Amit eddig próbáltam:

- Lap BIOS frissítés, legújabb van fent.
- Különféle Sil driver lemezek (ahogy előbb írtam)
- A 2 SATA lemez a saját gépemben tökéletesen működik, velük baj nem lehet.
- Próbáltam cserélni a SATA csatornákat, 1-es és 2-es esetén is a helyzet ugyanaz.

Eddig úgy tűnik nekem, hogy meghalt az alaplap SATA vezérlője, de remélem valaki tud adni valami tippet mit próbálhatnék még ki.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítő szándékot! :)

#938 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 04. 15:35

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség.

A gépem:
MSI K8-Neo4
AMD 64 3500+
2 GB Kingston
Sapphire X1600XT
80 gugabyte Seagate
driverekre is odafigyelek

A hibajelenségek:
Egy ideje rendszertelenül (főleg játszadozás közben) fogta magát a gépem és szépen leállt úgy, hogy beragadt a hang, a kép (esetleg a kormány), stb. Mivel jó ideig elég ritkán csinálta nem igazán vettem figyelembe. A gépet egyébként rendszeresen takarítom, stb. Végül a fagyások egyre gyakrabban következtek be, míg végül pár nappal ezelőttig úgymond végleg leállt, mert megelégeltem az egészet és egyébként is gyanus lett a táp, ami immár 4-5 éves Azona 400W-os csoda volt. Természetesen szét voltak már dagadva a kondik benne, így kis nyugalommal konstatáltam, hogy megúszom egy tápcserével. A tápnak egyébként szörnyű értékek voltak írva az oldalára, ami akkor tünt fel, amikor hoztak ide kölcsön (jelenleg is ez van a gépben) egy 300W-os tápot, amire jobb értékek voltak írva, mint a másikra. Mind1... A helyzet az, hogy ezzel a táppal is hasonló a helyzet, néha szépen fogja magát a gép baromira nem hajlandó tovább működni.

A kérdések:
Először is mi a megoldás? :D Komolyra fordítva a szót. Gondolom kicsi lehet a táp a gépnek, de akkor mégis miért van az, hogy néha órákig semmi gond, aztán mint pl. ma még fél órákat sem lehet vele játszani..? A memóriával elvileg nincs gond, bár nem a memtestet használtam, hanem egy winfosos tesztelőt. (Sajna nincs floppymeghajtó a gépben.) A proci hűtését a dobozban mellékelt gyári hűtő látja el, az alján volt a gyári paszta, még esetleg az lehet, hogy elfáradt, de még fél éves sincs a gép ezen alkatrésze. A videőkártya stress progi nem okozott galibát, pedig rá is gyanakodtam. Az alaplapon nincs egy kondi sem elszineződve, púposodva, stb. (Mérni nem tudok, nincs műszer.) Egyelőre várom, hogy megérkezzen az új Chieftec házam a táppal, de addig nem tudok mit kitalálni. Tartok tőle, hogy nem csak a táppal van itt gond. :(

Várom az ötleteket, javaslatokat, stb.

:respect:

Szerkesztette: LightBringer 2006. 06. 04. 15:39 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#939 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 15:41

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 22:25

Má megen egy rejtvény. Az utolsó ilyen rövidítés amit tudtam micsoda, az MSZMP KB volt. :)  Mi ez a BSOD?

:D
BSoD: Blue Screen of Death avagy kékhalál, bluescreen, stop error, fatal error, holztellerfehler.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#940 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 16:29

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 15:53

Ehhez a konfigurációhoz szeretnék SATA meghajtót rakni helybővítés céljából. Két SATA merevlemezt próbáltam eddig, egy 120-as és egy 160-as Samsungot, mindkettő ugyanazt a hibát produkálja.

amennyiben az eredeti windows xp-t próbálod feltuszkolni, tudnod kell, hogy a service pack nélküli windowsok csak korlátolt, asszem 100akárhány gigabájtig látják a partíciót. 1.:vagy szerzel sp2-es xp telepítőőt és megpróbálod azt felzavarni, vagy 2.:előtte egy másik gépen szétdarabolod a lemezt kisebb partíciókra. az alaplapi biossal is lehet gond, de azt írtad azt frissítetted, mást nem tok mondani. ezeket próbáld ki, hátha segít.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.