HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#381 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:57

Idézet: kukuri - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 15:16

A beállításoknál van egy olyan lehetőség, hogy 1,2,5.5,11,54, auto  Ez lehet a jel erőssége?

Ez a sebesség lesz, 1-54 megabit közt.
Make love not Wor.

#382 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 23:15

ITT lehet erősséget állítani

Zárójelben jegyzem meg hogy nálunk 3dBm-en van az ertek amiota feltünt, hogy 3-4 km-ről is látható...huszonvalahány db-s antennával vannak szerelve...

#383 Felhasználó inaktív   kukuri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 15:35

Idézet: Hani - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:15

ITT lehet erősséget állítani

Zárójelben jegyzem meg hogy nálunk 3dBm-en van az ertek amiota feltünt, hogy 3-4 km-ről is látható...huszonvalahány db-s antennával vannak szerelve...

Ez szépen is néz ki. Mindössze annyi a bajom hogy nem az enyém az AP része. Én nálam kliens ként van beállítva a cucc. Ezek szerint a másik oldalon kellene valamit állítani. Ott meg egy D-linkes cucc van de nem tudom a pontos nevét :(

#384 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 09:55

D-linkből kétféle airlive volt a kezeim között, azokban is lehetett állítani a jelerősséget, valamelyik wireless részben...

#385 Felhasználó inaktív   kukuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 06:26

Idézet: Hani - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 9:55

D-linkből kétféle airlive volt a kezeim között, azokban is lehetett állítani a jelerősséget, valamelyik wireless részben...

Lehet is. Mint hétvégén kiderült.
Szerintem a kábel van megszakadva a másik oldalon :(
Az este pl: 5.5 és 11 vilt az átvitel több órán keresztül.

#386 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 11:58

Adott egy Zyxel wlan router WPA2-PSK kódolással (internetet oszt).

Képes rá az ovislink, hogy kliens módban erre kapcsolódjon és valaki az UTP kábel végén erről netezzen?
(WPA2-PSK kódolással képes kliens módban kapcsolódni?)

Köszi!

#387 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 07:23

Sziasztok!

Adott az alábbi hálózat:
internet---"A"---"B"......"C"...laptop(kliens)

A pont: Zyxel P334-WT
B pont: FON router
C pont: Ovislink WL 5460v2 AP
(--- vezetéket jelöl, ... WLAN-t)

A laptop az Ovislinken keresztül csatlakozik a FON routerhez WPA-PSK titkosítással, az Ovislink Universal Repeater modeban funkcionál. A jelenség az az, hogy néha (elég gyakran) a kapcsolat ugyan megmarad, de csomagok csak kifelé mennek, vissza már nem jön semmi. Ilyenkor újra kell csatlakozni. Elég nagy a távolság a FON és az Ovislink között, de próbáltam úgy is, hogy kihagyom az Ovislinket, és csak a laptoppal csatlakozom a FON-ra, úgy akár napokig is el megy. A FON jelerőssége ahol az Ovislink van 46%.

Mi lehet a baj?

Szerkesztette: dudasg 2007. 11. 19. 07:25 -kor

#388 Felhasználó inaktív   kWARc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:43

Idézet: dudasg - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 7:23

Sziasztok!

Adott az alábbi hálózat:
internet---"A"---"B"......"C"...laptop(kliens)

A pont: Zyxel P334-WT
B pont: FON router
C pont: Ovislink WL 5460v2 AP
(--- vezetéket jelöl, ... WLAN-t)

A laptop az Ovislinken keresztül csatlakozik a FON routerhez WPA-PSK titkosítással, az Ovislink Universal Repeater modeban funkcionál. A jelenség az az, hogy néha (elég gyakran) a kapcsolat ugyan megmarad, de csomagok csak kifelé mennek, vissza már nem jön semmi. Ilyenkor újra kell csatlakozni. Elég nagy a távolság a FON és az Ovislink között, de próbáltam úgy is, hogy kihagyom az Ovislinket, és csak a laptoppal csatlakozom a FON-ra, úgy akár napokig is el megy. A FON jelerőssége ahol az Ovislink van 46%.

Mi lehet a baj?

Szia!

Hát én csak találgatni tudok, mivel universal repeater modban nem használtam.
Én mint AP használom, custom firmwareval.
Csak tippeket tudok adni:
Ha az ovislinken mindkét SSID egyforma akkor az avislink által sugárzottat váldoztasd meg.
Ha csak akkor szakad mikor nincs forgalom akkor, van egy program ami bizonyos időnként rá pingel egy egy ipre (sajnos a nevét nemtudom)
De sajnos az is lehet hogy egyszerüen "nem szeretik" egymást és emiatt szakadozik.
De ha jól emlékszem mintha valahol arról is olvastam volna hogy az ovislink nem viselkedik igazán jól universal repeater módban.  :(
Esetleg próbáld meg feltenni a legujabb firmwaret(v10).

Üdv!

#389 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 07:20

Idézet: kWARc - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:43

Szia!

Hát én csak találgatni tudok, mivel universal repeater modban nem használtam.
Én mint AP használom, custom firmwareval.
Csak tippeket tudok adni:
Ha az ovislinken mindkét SSID egyforma akkor az avislink által sugárzottat váldoztasd meg.
Ha csak akkor szakad mikor nincs forgalom akkor, van egy program ami bizonyos időnként rá pingel egy egy ipre (sajnos a nevét nemtudom)
De sajnos az is lehet hogy egyszerüen "nem szeretik" egymást és emiatt szakadozik.
De ha jól emlékszem mintha valahol arról is olvastam volna hogy az ovislink nem viselkedik igazán jól universal repeater módban.  :(
Esetleg próbáld meg feltenni a legujabb firmwaret(v10).

Üdv!

Szia!

Megszakad sajnos akkor is amikor a van forgalom. :( Firmwareből a legújabb van fent. Most már azt is kilehet lőni, hogy a FON lenne a ludas, mert a Zyxelhez csatlakoztatom követllen. Az Ovislink logjában ennyi van:
0day 00:08:11 wlan0-vxd: Associate to AP successfully - 00:A0:C5:DB:16:64
0day 00:08:45 wlan0-vxd: Disassociated by AP - 00:A0:C5:DB:16:64
0day 00:08:51 wlan0-vxd: Associate to AP successfully - 00:A0:C5:DB:16:64
0day 00:12:26 wlan0-vxd: Roaming...
0day 00:12:27 wlan0-vxd: Associate to AP successfully - 00:A0:C5:DB:16:64

ALL logon van, és még sincs sajnos semmi info, hogy mi lehet a gond. a Zyxel logjában csak annyi látszik, hogy csatlakozik aztán pedig már csak az, hogy újra csatlakozott.

Esetleg valami alternatív firmware aminek nem bonyolult a beállítása? Láttam többet írtak itt, de egyiket sem mertem kipróbálni. Esetleg tudod valamelyiket ajánlani?

Köszi!

#390 Felhasználó inaktív   Farrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 13:12

Sziasztok! Egy kerdesem lenne! Valaki WISP modban hasznalta-e a PPTP konekciot? En probalgattam mar, de nem sok sikerrel!
A WL-5460-as AP-m a 192.168.60.1 IP-cimmel, es  255.255.255.128 maszkkal rendelkezo AP-hez csatlakozik! Viszont a VPN (pptp) server IP cime 192.168.16.1! Windows alol mukodik, csatlakozik, de az AP-nal WISP modban nem sikerul ravennem a dologra!
A web-es feluleten WISP modban a PPTP konekcio alatt a kovetkezoket keri:

A 172.1.1.x tartomanyt alapertelmezetten felkinalja az AP, de en ezt atirom, m nekem persze nem jo!

IP Address: 172.1.1.2          -ide nem tudom, hogy mit kelle irni, mar szinte mindent kiprobaltam, de
                                            semmi! Gondolom ugyanazt a tartomanyt kelle ahova a PPTP szerver is
                                            tartozik.
Subnet Mask: 255.255.255.0 -ide ertelemszeruen megint csak valami...!
Server IP Address:  172.1.1.1 -ide irom be elmeletileg a 192.168.16.1 -es server cimet.
User Name:                        -ez a mezo az amihez tudom legalabb, hogy mit kell irnom :-)
Password:                          - ******

Jah, es az irja ki hibauzenetnek, ahogy ertelmeztem, hogy a server IP cimenek egy tartomanyba kell, hogy essen a beirt  local IP- cimmel! Konkretan : "Invalid server IP address! It should be located in the same subnet of local IP address"!
Esetleg ha valakinek mukodik, es megosztana, hogy hogyan van konfiguralva az AP-ja, az nagyon jo lenne!

Elore is kosz mindenkinek!

#391 Felhasználó inaktív   plorant 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 00:11

Hi!

Nemreg lettem en is boldog tulajdonosa egy ilyen AP-nek (WL-5460Ap V2), pontosabban be kell szerelnem egy ismerosnek es addig kostolgatjuk egymast...

Sajat celjaimra mar regen vadaszok egy olyan AP-t/Routert ami kepes Wirelessen  at VPN kapcsolatot kiepiteni es az ezaltal letrejott Internetet LAN portjain at szetdobni nehany szamitogepnek. A csomagolason levo kepek kozul a WISP uzemmod lehet hogy nekem megfelelne, csak fogalmam sincs hogy konfigoljam.

Szepen kernek mindenkit, hogy ha tud segitsen! Sajnos nem tudom orokke ittartani a cuccot.

Egy ismerosom megvigasztalt, hogy ket ilyen AP kepes lenne megoldani a dolgot, csak ez egyiket Bridge-ként rá kellene kotni a masik WAN portjara, majd a WAN portra beallitani a PPTP kapcsolat parametereit. Szerintetek?

Reszemrol akkor inkabb egy mikrotik....

Udv: Plorant

#392 Felhasználó inaktív   gabeejr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 19:20

Idézet: plorant - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 0:11

Hi!

Nemreg lettem en is boldog tulajdonosa egy ilyen AP-nek (WL-5460Ap V2), pontosabban be kell szerelnem egy ismerosnek es addig kostolgatjuk egymast...

Sajat celjaimra mar regen vadaszok egy olyan AP-t/Routert ami kepes Wirelessen  at VPN kapcsolatot kiepiteni es az ezaltal letrejott Internetet LAN portjain at szetdobni nehany szamitogepnek. A csomagolason levo kepek kozul a WISP uzemmod lehet hogy nekem megfelelne, csak fogalmam sincs hogy konfigoljam.

Szepen kernek mindenkit, hogy ha tud segitsen! Sajnos nem tudom orokke ittartani a cuccot.

Egy ismerosom megvigasztalt, hogy ket ilyen AP kepes lenne megoldani a dolgot, csak ez egyiket Bridge-ként rá kellene kotni a masik WAN portjara, majd a WAN portra beallitani a PPTP kapcsolat parametereit. Szerintetek?

Reszemrol akkor inkabb egy mikrotik....

Udv: Plorant

szia,
én is éppen egy Ovislink Wl-5460AP-t várok a királyi postától.. Ez itt tényleg királyi, nem Mo. ugyanis. :cool: Kicsit kukáztam a neten mielőtt ideér a cuccos, így rövid idő alat sok okosságot megtudtam.
Először is ajánlom neked a netről letölthető kismillió pdf-et amikben gyönyörűen ábrával szemléltetve van az Ovislink elhelyezése adott módtól függően (Universal Repeater, WISP, WISP+Universal Repeater etc.)
Aztán, létezik az Ovislink oldalán ITT egy Web Interface nevű "szimulációs" oldal, ahol bekonfigurálhatod (elméletben persze) a kívánt módot.
Több ötletem nincs, kicsit halott ez a fórum... Azért remélem segítettem vmit.

#393 Felhasználó inaktív   imresandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 09:54

Hali All!

Tudom nem túl mozgékony mostanában ez a fórum de hátha.

Van egy Ovislink WL-5460AP  itt mellettem. Tegnap nagynehezen sikerült életre keltenem (nem tudtam az ip címét) majd próbáltam simán web-es felületen firm-et frissíteni. Azt írta ki hogy Invalid file format (vagy valami hasonló)  azóta nem tudok rá kapcsolódni és a Status led pirosan világít.
Angolul vajmi keveset értek ezért ha lenne egy kedves, segítőkész, hozzáértő az leírhatná hogy mit hogyan csináljak azzal a tftp-s megoldással.
Ugyan a fórumban találtam ezirányú bejegyzést de nekem tftp-n el sem kezdi feltölteni a bin állományt.
A másik módszer meg ha jól vettem ki a hsz-ekből a soros porton való mahinálás, de erről még kevesebbet találtam mint az előzőről. (Vagy keverem az egészet és a tftp az csak soros porton műxik?)

Mindegy. Nem az enyém a cuccos és nem szívesen vennék helyette másikat ha meg tudom oldani, és úgy érzem megfelelő utmutatással illetve doksival ez menni fog. Ha egyáltalán életre lehet még lehelni.

Udv.:Sanya

#394 Felhasználó inaktív   imresandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:11

Idézet: imresandor - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 9:54

Hali All!

Tudom nem túl mozgékony mostanában ez a fórum de hátha.

Van egy Ovislink WL-5460AP  itt mellettem. Tegnap nagynehezen sikerült életre keltenem (nem tudtam az ip címét) majd próbáltam simán web-es felületen firm-et frissíteni. Azt írta ki hogy Invalid file format (vagy valami hasonló)  azóta nem tudok rá kapcsolódni és a Status led pirosan világít.
Angolul vajmi keveset értek ezért ha lenne egy kedves, segítőkész, hozzáértő az leírhatná hogy mit hogyan csináljak azzal a tftp-s megoldással.
Ugyan a fórumban találtam ezirányú bejegyzést de nekem tftp-n el sem kezdi feltölteni a bin állományt.
A másik módszer meg ha jól vettem ki a hsz-ekből a soros porton való mahinálás, de erről még kevesebbet találtam mint az előzőről. (Vagy keverem az egészet és a tftp az csak soros porton műxik?)

Mindegy. Nem az enyém a cuccos és nem szívesen vennék helyette másikat ha meg tudom oldani, és úgy érzem megfelelő utmutatással illetve doksival ez menni fog. Ha egyáltalán életre lehet még lehelni.

Nah akkor válaszolok magamnak.

Leszedtem ezt az állományt: 5460Recovery.zip  (torrenten vagy a google-n megtaláljátok)

ez az oldal volt az útmutatás: http://arhiva.elitesecurity.org/t164360-Ov...ient-bridge-dBm
mégpedig "apatinonline @ 24.04.2006. 09:46" hozzászólása.

Ovislink-ből a tápkábel kihúzás UTP kábel be az 1-es portra. A gépben lévő hálókártya statikus ip címe: 192.168.1.5  maszk: 255.255.255.0
Ovislinken reset gomb nyomvatartása majd a táp kábel bedugása következett és így tartottam a reset gombot 12 másodpercig kb.
Ezután (reset gomb még mindíg nyomva volt) parancssorból elindítottam a leszedett és kitömörített állományból a bat file-t. Majd enter a folytatáshoz.
Akkor jó ha végigszalad a képernyő és írja  ujra a cuccost. Ezután reset elenged. majd semmit nem csinálva kb fél perc múlva felált az AP és a Status elaludt pirosan világítani.
Ekkor a gép hálókártyájának a statikus ip címét átállítottam 192.168.100.212 -re a maszk maradt.
Miuát megvolt mentem a webes felületére az AP-nak. -- 192.168.100.252
jelszó és felhasználónév is admin
Majd asszem a downgrade firmware fülön ott a leírás hogy hogyan tovább.
Parancssorból telnet 192.168.100.252
felhasználó admin
jelszó admin
majd beírni a parancsot úgy ahogy a downgrade firmware lapon volt.
jah és a c: gyökérbe tettem az eredeti firmware bin álományt amit szintén a netről halásztam le a pontos neve alapján.

És lőn működik :)

#395 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 21:32

Hogy lehet felpattintani erre az eszközre a dél amerikai megnövelt jelerejű, 27dB-es firmwaret?
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#396 Felhasználó inaktív   Mikado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 18:58

Hello,
tudna valaki segíteni az AP rs-232-n való felélesztésében?
Igazából csak a nyákon levő 4 tüske pontos funkciója kellene, hogy melyik a tx/rx, a többit megoldom.
Eseleg még az, hogy milyen paraméterekkel kommunkiál a PC-vel. Sebesség, ilyesmi

Előre is köszi
Nem vagyok en lusta!
Csak ennyire lassu...

#397 Felhasználó inaktív   preko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 18:12

nekem is sekürlt elk****ni  wl5460-at egy 5470-es firmware-val.
lan-on keresztül semmivel sem kommunikál, Jó lenne egy kis segítség!!
előre is köszi

#398 Felhasználó inaktív   preko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:02

sikerült elindítani a wl-5460-at, érdekes módon,csak egy nap után bújt elő belőle
WL-5460AP_v3.2.1.3.9eu_ a rátöltött firwvare. az ok mi nem tudom..???
Rátöltötem a /firmware version v2.2.1.17.13eu, update the wireless TX power to 20dBm, 2008/01/29 / verziót, kimenő telj 19dbm-re állítható, problémamentesen mük.

#399 Felhasználó inaktív   preko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:10

Köszönet ,,imresandor'' -nak, az ő módszerével gyógyult meg a wl-5460.
Hála istennek nem kellett RS232-es kommunikáviót igénybe venni.

#400 Felhasználó inaktív   dats 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:52

Üdv!

A szomszéd srácnál pont ilyen van a padláson, s mikrohullámon csatlakozik a nethez. Kitaláltuk jobb lesz az ha én is betársulok hozzá  :D . A szakember feketén 20000-et kért volna hogy átkösse hozzám, ezért inkább mi próbálkozunk vele. Vezetéket már bekötöttük az én gépembe, de a továbbiakban segítségre lenne szükségem. Mit, hol kell állítani hogy nálam is müködjön?

Segítséget előre is köszi.

Dats

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »