HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#421 Felhasználó inaktív   GearG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 01:55

Sziasztok!

Van egy Wline W4500G Wireless AP- Client Routerem.
Az a gondom vele, hogy jelenleg v2.03 build 115 firmware van benne, de valami nagyon nem stimmt.
Nem enged internetbeállítást WAN csatlakozásra, csak Wireless interfészre, az meg így nem lesz jó.
Nincs valakinek ötlete vagy firmware-je hozzá? Próbáltam már más verziójú firmware-t is már beletenni, de mindegyikre azt mondja hogy bad checksum miatt nem lett feltöltve.
Azért ez így nagyon nem lesz jó, nekem szükségem van a WAN beállítására is! Hogy lehetne ebbe életet lehelni? Ráadásul PPPoE beállítás is kell :s
I need help! Sürgős! Aki tudja, hogy működik esetleg régi firmware verzióval és megvan neki, az töltse fel valahova vagy ha van helyette másik firm, ami működik, azt is megköszönném!

#422 Felhasználó inaktív   hadzsity 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 16:13

Látom már rég nem rit ide senki de reményekkel eltöltve reménykedem..

nagy problémám van, egy ideje az Ovislink 5460AP-m elkezdett rosszalkodni. Amikor a Mozillaba beirom a 192.168.100.252-t akkor kidob egy olyan ablakaot h username meg password, namost  aprobléma az, hogy bármit irok be nem tudok belépni a setup menübe.

Próbáltam resetálni - benyomoma  resetet, tartom 5 másodpercig, táp kihuz, még tartom 5 másodpercig a resetet majd elengedem és ujra adok neki tápot.

Próbáltma ugyis, hogy addig tartoma resetet ameddig a piros LED státusz el nem kezd vibrálni majd kialszik, utána még tartom a resetet és cs utána dugom vissza a tápba...az a baj, hogy wireless szolgáltatót akarok váltnai de igy nem tudok átállni a másik antennára...

kérlek segitsetek mert megőrölük ezzela vacakkal, órák óta küzdök, napok, hetek óta de semmi....

#423 Felhasználó inaktív   Nahar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 13:00

Idézet: hadzsity - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 17:13

Látom már rég nem rit ide senki de reményekkel eltöltve reménykedem..

nagy problémám van, egy ideje az Ovislink 5460AP-m elkezdett rosszalkodni. Amikor a Mozillaba beirom a 192.168.100.252-t akkor kidob egy olyan ablakaot h username meg password, namost  aprobléma az, hogy bármit irok be nem tudok belépni a setup menübe.

Próbáltam resetálni - benyomoma  resetet, tartom 5 másodpercig, táp kihuz, még tartom 5 másodpercig a resetet majd elengedem és ujra adok neki tápot.

Próbáltma ugyis, hogy addig tartoma resetet ameddig a piros LED státusz el nem kezd vibrálni majd kialszik, utána még tartom a resetet és cs utána dugom vissza a tápba...az a baj, hogy wireless szolgáltatót akarok váltnai de igy nem tudok átállni a másik antennára...

kérlek segitsetek mert megőrölük ezzela vacakkal, órák óta küzdök, napok, hetek óta de semmi....

Fenn áll még a problémád?
--

Üdv,

Csaba
http://csaba.try.hu

#424 Felhasználó inaktív   Gyimate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 19:39

Sziasztok!

Segítségre lenne szügségem. Van egy ilyen routerem, az vele a baj, hogy egy szerencsétlenség következtében megsérült benne a Firmware és így a routert nem lehet beindítani. Miután bekapcsolom a piros led nem alszik el és nem tudok még csak rá sem csatlakozni. Ha tartom a reset gombot lenyomva, akkor kialszik a led, eddig menden rendben is van, de nem tudok rá új Firmware-t tenni. Próbálkoztam már nagyon sok mindennel és már rengeteg fórumot és leírást végigolvastam, de megoldást eddig nem találtam. Ahhogy olvastam az lenne a firmware telepítésének, hogy először downgrade-elem és csak azután teszem fel rá a megfelelő firmwaret. Régen 3 napos próbálkozásom eredményeként sikerült feltelepítenem a legrégebbi firmwaret, amit ilyenkor fel kell telepíteni, de itt kezdődtek a problémák: ettől a Firmwaretől a router telljesen lefagy és azokat a jelenségeket produkálja amit leírtam. A helyzet az, hogy szétszedtem a routert és találtam benne egy tüskesort, ha jól gondolom akkor ezen keresztül programozták fel még újkorában a routert., de ezt a megoldást tartsuk meg inkább a B tervnek... Az az igazság, hogy nem szeretném még kidobni ezt a routert, szóval, ha bármiféle megoldást tudtok arra, hogy életet leheljek bele, akkor írjatok.
A válaszokat előre is köszönöm!

#425 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 10:04

Sziasztok!

Friss (pár perce regisztrált) fórumozó vagyok és bár sokat olvastam e router beállításáról, mégsem jutok dűlőre vele.

Amit szeretnék:
UPC előfizető vagyok és Bp-en tudom használni a UPC Wi-Free szolgáltatását, szeretném ezt
vidéki hétvégi házamban is használni. Telefonomon a faház egy pontján elérem a szolgáltatást, de így nagyon körülményes használni.
Azt gondoltam ezzel a routerrel fel tudom erősíteni a UPC Wi-Free jelét annyira, hogy bárhol használni tudjam a házban.
Kérdésem, hogyan kell ehhez beállítani a routeremet.
Már ott elakadok, hogy LAN csatlakozáskor a router menűje csak akkor jelenik meg a PC-n, ha az IP címek 192.168.100.252 (routeren), illetve 192.168.100.253 a PC-n .

Milyen üzemmódot és beállítást válasszak ?

Ha valaki még olvassa a fórumnak ezen részét örömmel vennék egy hozzáértő választ.

üdv. mobil

#426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 10. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 07. 10. 11:04

Milyen üzemmódot és beállítást válasszak ?

Ha valaki még olvassa a fórumnak ezen részét örömmel vennék egy hozzáértő választ.

Elméletileg ilyenhez kliens módú AP kellene, gyakorlatilag ez felhasználó/jelszó alapú azonosítás, amit az AP nem tud, ha az AP csatlakozik, akkor a telefon kérne netet usernévvel/jelszóval, az viszont már két eszköz. Szóval nem fog menni, marad a kényelmetlen egyik pont, vagy mobilnet, vagy passzpiros.
Make love not Wor.

#427 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 10. 13:02

Elméletileg ilyenhez kliens módú AP kellene, gyakorlatilag ez felhasználó/jelszó alapú azonosítás, amit az AP nem tud, ha az AP csatlakozik, akkor a telefon kérne netet usernévvel/jelszóval, az viszont már két eszköz. Szóval nem fog menni, marad a kényelmetlen egyik pont, vagy mobilnet, vagy passzpiros.

Köszönöm a gyors választ. Sajnálom, hogy nem tudom használni ezt a routert, amit erre a célra vettem.

üdv. mobil

#428 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 11. 10:28

Visszatérnék az alapokhoz. Amennyiben egy nyitott wi-fi jelet szeretnék felerősíteni a routerrel, azt hogyan tudom megoldani?
A telefonom a router wi-fi jelét látja, de az IP cím lekérésnél elakad és nem tud csatlakozni hozzá.
üdv. mobil

#429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 11. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 07. 11. 11:28

Visszatérnék az alapokhoz. Amennyiben egy nyitott wi-fi jelet szeretnék felerősíteni a routerrel, azt hogyan tudom megoldani?
A telefonom a router wi-fi jelét látja, de az IP cím lekérésnél elakad és nem tud csatlakozni hozzá.
üdv. mobil

Ha nyitott wifi, akkor nézzük meg a leírását, hogy tud-e kliens módot.

Ilyenkor amit wifn kap, az kábelen jön ki belőle. Szóval telefonnal nem fog menni.
Make love not Wor.

#430 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 11. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 11. 13:17

Ha nyitott wifi, akkor nézzük meg a leírását, hogy tud-e kliens módot.

Ilyenkor amit wifn kap, az kábelen jön ki belőle. Szóval telefonnal nem fog menni.

Köszönöm a választ és türelmet.

#431 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:28

Megint én.
Tegnap visszakerült a szervizből Windows 8.1-es gépem. Régi XP-s gépemen be tudtam lépni a router menüjébe, most hiába írom be a 192.168.100.252 címet, ez a gép nem találja. Ha van valakinek ötlete ebben melegben!

üdv mobil

#432 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 07. 18. 13:28

Megint én.
Tegnap visszakerült a szervizből Windows 8.1-es gépem. Régi XP-s gépemen be tudtam lépni a router menüjébe, most hiába írom be a 192.168.100.252 címet, ez a gép nem találja. Ha van valakinek ötlete ebben melegben!

üdv mobil

Ha internet van, akkor nézd meg a hálózatnál, hogy mi az átjárónak a címe. Ami a címe, az lesz a routered. Feltéve, ha nem a szomszédéhoz csatlakoztál.
Make love not Wor.

#433 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 18. 15:42

Ha internet van, akkor nézd meg a hálózatnál, hogy mi az átjárónak a címe. Ami a címe, az lesz a routered. Feltéve, ha nem a szomszédéhoz csatlakoztál.

Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Nem igazán értem válaszodat. A kérdésem arra irányult, hogy vajon miért nem látom a gépemen a wl-5460 menüjét, illetve csak akkor tudok bármit állítani rajta, ha kapcsolat van a gép és a router között.
LAN1-en keresztül csatlakozva vagyok a routerhez, az IP cím beírása után nem találja a gép a routert. XP-n működik a dolog. Talán más driver kell a W8-hoz. Próbálkoztam ezzel is, de nem találtam megbízhatót.

üdv. mobil

#434 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 07. 18. 16:20

Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Nem igazán értem válaszodat. A kérdésem arra irányult, hogy vajon miért nem látom a gépemen a wl-5460 menüjét, illetve csak akkor tudok bármit állítani rajta, ha kapcsolat van a gép és a router között.
LAN1-en keresztül csatlakozva vagyok a routerhez, az IP cím beírása után nem találja a gép a routert. XP-n működik a dolog. Talán más driver kell a W8-hoz. Próbálkoztam ezzel is, de nem találtam megbízhatót.

üdv. mobil

Ja, hogy az AP. Akkor azért nem, mert ha direktben kötöd, akkor nincs IPcíme és a routertől kapja. De jó is ez így, dugd a routerbe, kap IP-t, be tudsz lépni és adj kézzel IP-t, onnantól akármiképpen eléred. Ha adsz alá mondjuk 10.10.8.1-es IP-t, utána elmented, gépedet beállítod 10.10.8.2-re, összekötöd direktben UTPvel és eléred.
Make love not Wor.

#435 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 16:31

Idézet tőled: " De jó is ez így, dugd a routerbe, kap IP-t, be tudsz lépni és adj kézzel IP-t"

Sajnos nem tudok belépni sehová, össze van dugva a router a pc-vel.

Pihentetem a témát, mert ma nem akar összejönni. Kösz, hogy próbáltál segíteni, de annyira nem értek hozzá, hogy nem igazán értem, amit válaszolsz nekem.

üdv. mobil

#436 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 07. 18. 17:31

Idézet tőled: " De jó is ez így, dugd a routerbe, kap IP-t, be tudsz lépni és adj kézzel IP-t"

Sajnos nem tudok belépni sehová, össze van dugva a router a pc-vel.

Pihentetem a témát, mert ma nem akar összejönni. Kösz, hogy próbáltál segíteni, de annyira nem értek hozzá, hogy nem igazán értem, amit válaszolsz nekem.

üdv. mobil

Ha routertől kap IP-t, akkor azt a routerben meg tudod nézni. Itt azt nem értettem, hogy ha eddig XPsről működött, akkor fix volt-e az IPje, vagy mit tudunk egyáltalán az egészről és mi alapján volt összerakva. Tudni kell a router IPjét, ha az AP attól kap, akkor jó, azt megnézed a routerben és belépsz. Ha az APnak fixIPje volt és egy darabig elérted, majd évek múlva elfelejtetted és resetelted a routert, akkor nem lesznek egy tartományban, APnak fix lesz még a régi időkből és nem a routertől szedi. Ilyen opciók léteznek. Feltéve ha működik és nem döglött meg, vagy eddig valóban működött és nem az előző lakásodban egy másik routeren :-)
Make love not Wor.

#437 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 18. 17:55

Ha routertől kap IP-t, akkor azt a routerben meg tudod nézni. Itt azt nem értettem, hogy ha eddig XPsről működött, akkor fix volt-e az IPje, vagy mit tudunk egyáltalán az egészről és mi alapján volt összerakva. Tudni kell a router IPjét, ha az AP attól kap, akkor jó, azt megnézed a routerben és belépsz. Ha az APnak fixIPje volt és egy darabig elérted, majd évek múlva elfelejtetted és resetelted a routert, akkor nem lesznek egy tartományban, APnak fix lesz még a régi időkből és nem a routertől szedi. Ilyen opciók léteznek. Feltéve ha működik és nem döglött meg, vagy eddig valóban működött és nem az előző lakásodban egy másik routeren :-)

Ha még maradt türelmed.
Először sűrű bocsánat.
Mindent kezdek elölről, mert a szezont összekevertem a fazonnal. Az AP-t mindenhol routernek neveztem.
Szóval van egy Windows 8.1-es gépem és ezt összekötöttem az AP LAN1 portjával. Az AP-t reseteltem, de a pc-n nem tudtam megjeleníteni az AP menüjét hiába írtam be a 192.168.100.252 címet.
Szerintem még ez meg nem oldódik, nem érdemes továbblépni. XP-s géppel sikerült a menübe eljutnom.

üdv mobil

#438 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 07. 19. 09:26

Megoldottam a problémát, már látom az AP menüjét.
A PC-t kellett fix IP-re állítanom (pl. 192.168.100.102)

#439 Felhasználó inaktív   mobil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 05:43

Szép napot!

Van-e valaki, aki a wl-5460AP V2-t tudja használni UPC Wi-Free jel továbbítására.
Ha igen, milyen módban és a security részt hogyan állította be (nem pw-re gondolok).

Köszönöm előre is.
mobil

#440 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 07. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: mobil - Dátum: 2015. 08. 07. 06:43

Van-e valaki, aki a wl-5460AP V2-t tudja használni UPC Wi-Free jel továbbítására.
Ha igen, milyen módban és a security részt hogyan állította be (nem pw-re gondolok).

Szerintem nem fog menni, de már írtam. Ezek főleg nem tudnak kliensként jelszavasat, de ah tudna is, az miért jó, ha AP-d kap netet, más viszont nem?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.