HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#201 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:26

Idézet: Otom_ - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:54

jaja= gondolom érted :(

Még 1 kérdés. Szerinted a Wlan 3000 megoldaná a problémát ? Volt rá egy enyhe utalásod, ha jól értettem.  :respect:

#202 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:10

Idézet: sephia - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 18:01

Gondolom, ezeket tartod zavarónak /én is/. Kérdés: ha a TCP/IP-t kliensre állítom + B, ahogy írtad a rezet után visszaáll alapra?!. Gondolom igen, de volt már, hogy meglepődtem. Mellesleg a tető felett van 3 méterrel az Ovis. ez okozhat némi gondot, ha nyomni kell....... ;)

1, Én azt tartom zavaronak hogy nem tisztelsz meg azzal hogy tagoltan normálisan leirod és amiket irtam megnézed/beállítod! (erre irtam hogy jaja ebböl hámozd ki a megoldást)
Még mindig zavart érzek a hálózatban.

2, Közvetett kapcsolatom van a Neteasy-vel ismerem öket lelkes segítökészek ha azt mondták hogy letesztelték a tornyot és az rendben van akkor az ugy is van!

Mai napom nem volt tul fényes ezért most ennyi elég volt a dühöngésböl!

Mindent sorban elöször b-re kapcs sebességet visszavenni 2megára vagy 5,5-re ha 1megás neted van!
Utána ha megy és még mindig problémás akkor a tcp/ip-t client-re.
Nem egészséges egy beltéri eszközt kirakni.
Reset-tel minden visszaáll alapra.
Több ovislink megy hibátlanul a hálozatomon és wline is de már csak wline-t szerelünk.

#203 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:21

Idézet: Otom_ - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:02

Ha a bin file-t valaki visszatudná fejteni........ :)
De ilyenbe bele se merek gondolni!

etc.
Tomi

Én egy Edimax 7206apg-vel játszom, nagyon kellene a pppoe relay dolog, mert jó cucc!
Gondolom az AP router 4.0 az a "brazil" firmware-tek!

Nagyon egyszerű!!!
Az algoritmus a következő (c-ben):

regiadat = getc(configfile);
ujadat = 199 - regiadat;
putc(ujadat, decryptedfile);

199 = 0xC7 hexában! :)
nézz bele a mentett config.bin-be!

(erre úgy jöttem rá hogy van rtl8181-hez sdk, sajna 8186hoz sehol se lelem... és ott az eredeti kódolatlan config.bin meg amit a régi 11mbites x-microról letöltesz! mivel kizáró vaggyal nem megy, ezért kivontam 199-ből a meglévő adatot és láss csodát, előjön a konfig!)

amit meg küldenek az egy config.bin file szerintem, amit az sdk hoz létre, és az init szkriptekben van a korlátozás ha nincs "licensz" az nvramban, csak egy változó neve LICENSA=1 nek kéne lennie meg ha wlan0 mac címe = a gyárival akkor lehúzza az interfészt (wlan0) és nem megy a wlan és a home.asp=saveconf.asp ahol a configot mented és töltöd, egyébként megy...
jelenleg a firmware átírásával játszom, már csak össze kell állítani az egészet és feltölteni
csys boot loader, gzippel linux kernel kép + checksum (utolsó 2 byte)

A Linux kernel képben van még1 gzippelt file ami egy ext2-es filerendszer, felmountálod linuxban és ott kell a módosítást elvégezni a /bin/init.sh -ban! Majd összerakni az egészet újra és feltölteni és használni :D
gzip headerje 1F 8B hexában, könnyű rátalálni! :D

:respect:

Szerkesztette: tranceaddict 2006. 04. 26. 14:22 -kor

#204 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:36

Idézet: Quack - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 0:02

BTW. Az úgy dolgozna, ha kikutyulnék egy licencet,
a haverom meg beállitaná magánál az én mac-emet,
(úgyse vagyunk egy ISP-nél)?
Bár neki megspórolnám a kéregetést.

Menne hát, meg meg tudod csinálni a sajátodra is, a fenti módszerrel visszafejted a "licenszet", megkeresed benne a jelenlegi mac addresseket és átírod majd visszakódolod és feltöltöd a routerre, ha minden igaz menni fog, ugyanis csak egy változót figyel! :D
ha van kedved csatold majd a config.bin-t, hátha kisegíttek valakit! :)

egyébként az edimax 7206apg az nem tudom hogy menne-e vele...  :confused:
remélem csak elírták és az enyémet is jó lenne...

Requirements:
Realtek RTL 8186 chipset based equipment
At least 16 Mbytes Ram and 2 Mbytes Flash 
Edimax 7209Apg (Requires modified firmware and special licence)
OBS.: It's supposed to work with any RTL8186 device.

http://www.squitter....p-routerv40.htm innét való a cuccos...

#205 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 19:20

Sajnos nem megy az eredeti brazillal sem, Invalid file format! -tal szórakozik, sajnos nem elírás az Edimax 7206APg és 7209APg, a brazil a 7209esre van, pedig olyan hasonlóak! :D

#206 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:40

Vezeték nélküli nethez szeretnék csatlakozni. Melyik AP-t válasszam? Ezt vagy inkább egy D-Link DWL-900-as?

#207 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:41

Nekem éppen a fent említett Edimax 7206APg van ami szintén tud Infrastructure módot (wds-t igyekszem mellőzni! :) ) meg site surveyt, viszont nincs benne ssh vagy telnet, de házi használatra bőven megteszi!

Szerkesztette: tranceaddict 2006. 05. 09. 10:42 -kor

#208 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 16:20

Üdv.

Volna nékem egy WA2204A típusjelű ketyerém. Felkerült rá a brazil demo soft, viszont liszenszet én már nem kaptam a két szép szememért... :) Megpróbáltam visszatölteni az eredeti softot, de ez úgy néz ki nem jött be :( Miként lehetne visszavarázsolni az eredeti vagy akár a demo firmware-t?
Az rtlapconf keresésnél No 1-et még kiírja, aztán kifagy... Működő szoft mellett még megtalálta rendesen

Szerkesztette: djsms 2006. 05. 21. 16:22 -kor

#209 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 16:53

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:40

Vezeték nélküli nethez szeretnék csatlakozni. Melyik AP-t válasszam? Ezt vagy inkább egy D-Link DWL-900-as?

Dlinket felejtsd el! :(  Nálunk porfogónak van pár darab az asztalon, ami meg megy, hát... :reklamacio: nem túl jó eredménnyel. Persze vannak kivételek, de miért pont a szarok aránya nagyobb, és miért ritka a jó dlink 900??? :think: Igazából most van egy edimax, ami totál olyan, mint a micronet sp918bk... az tűnik az egyik legjobbnak!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#210 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 20:15

Köszi, akkor marad az Ovis

#211 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 11:45

Idézet: djsms - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 16:20

Üdv.

Volna nékem egy WA2204A típusjelű ketyerém. Felkerült rá a brazil demo soft, viszont liszenszet én már nem kaptam a két szép szememért... :) Megpróbáltam visszatölteni az eredeti softot, de ez úgy néz ki nem jött be :( Miként lehetne visszavarázsolni az eredeti vagy akár a demo firmware-t?
Az rtlapconf keresésnél No 1-et még kiírja, aztán kifagy... Működő szoft mellett még megtalálta rendesen

elvileg tftp segítségével visszavarázsolhatod rá vagy a
http://routeredcíme/upgrade.asp ugyanis csak a főoldalt cseréli le a firmware, hogy töltsed rá a licenszet (config file)!
reseteléskor a 192.168.2.1 címet veszi fel...

#212 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:16

megpróbálom. A tftp-hez milyen beállítások kellenek illetve milyen tftp szervert használjak?
Az upgrade.asp szerintem nem fog menni, mert pingelni se tudom az eszközt, azaz szerintem fel sem bootol.

#213 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:49

Tonze aw6200r-hez van valami (free) moddolt szoft, amivel feljebb lehetne tornázni a teljesítményét? Van pár helyem, ahol 20-30m H155-öt húztak ki a fiúk és ott nem ártana némi plusz kraft.

#214 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:55

no, tftpvel fel tudom rá varázsolni a moddolt firmware-t, de az eredetit valamiért nem akarja megenni... Van ötlet, hogy miként lehetne visszatenni az eredetit, vagy van esetleg nem liszenszes (de butább) moddolt soft? Itt a fórumban nem találtam, bár lehet nem vagyok elég figyelmes :)

#215 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:26

embörök. Aki kapott liszenszet megkérném küldje el nekem és mellékelje hozzá a router mac-jét is, ami alapján kapta a liszenszet. Kicsit szeretnék eljátszadozni vele aztán ha jutok valamire természetesen közkincsé teszem!
mail asszem publikus, de ha nem akkor nickem kukac frímél pont hu

#216 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 23:59

egy kis segédlet 8161 ügyben, ha valakinek segít :)
http://online.pl/wwarczak/rtl8186/

#217 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:12

No, senki sem akar liszenszet küldeni?
A wlan interfészt már életre tudom kelteni, de jó lenne, ha a webes management is működne

#218 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:52

hát itt aztán nincs nagy élet...
tranceaddict, küldtem egy privátot, majd nézz rá

#219 Felhasználó inaktív   tranceaddict 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:03

visszaírtam, a tftp-nél a bináris mód kell.
linux alatt úgy néz ki hogy:
root@akarmi~# tftp 192.168.2.1
tftp> binary
tftp> rexmt 1
tftp> timeout 60
tftp> trace
Packet tracing on.
tftp> put a_te_firmwared_neve.bin

windows alatt meg:
cmd
tftp -i 192.168.2.1 PUT a_te_firmwared_neve.bin

küldjetek licenszt, mert ott van feljebb a dekódoló, amit hozzáfűznék: az első 4 bájt titkosítatlan! :)

Szerkesztette: tranceaddict 2006. 05. 25. 10:05 -kor

#220 Felhasználó inaktív   komuvesk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:32

Sziasztok. Egy kicsit más Planex ap 11 sp ez egy RTL8181 alapú bridge. UA mint az ovislink 1120. Soros portjával kinlódok. Terminálba ezt irja ki.

UART1 output test ok                                                                                                               
Uart init                                                                                                                       
Found 1 x 2M flash memory                                                                                                       

---RealTek(RTL8181)at Thu Nov 13 01:55:53 CST 2003 version 2.02                                                                 
Error led is Onno sys signature at 00030000!                                                                                       
<RealTek>˙

EGY upgrade megszakadt rajta.

Ha tftp -zek rá egy új softot kiirja a követkewzőz.
**TFTP Client Upload, File Name: GW-AP11SP_v3.00B_eng.bin                                                                       

**TFTP Client Upload File Size = 0019E846 Bytes at 80300000                                                                     

Success!                                                                                                                           
<RealTek>         

DE HIÁBA VÁROK NEM INÚÉ ujra. A terminálba nem tudok parancsot írni. NEM ENGEDI VALAMIÉRT.
Valakinek ötlete hogy működjön?

Előre is köszi

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »