Idézet: Aske - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:06
Sziasztok!
Teljesen új vagyok, most játszok életemben először MMORPG-vel.
Szóval tegnap letöltöttem, feltelepítettem a Silkroadot.
Sok kínlódással eljutottam lvl 8-ra.
Lenne pár kérdésem.
Honnan lehet komolyabb küldetéseket szerezni? Mert a szörnyek folyamatos irtása elég unamas.

Mikor lehet eldönteni, hogy végülis melyik guild leszek? Mert elolvastam az egész topicot, és láttam, hogy van tolvaj, kereskedő meg vadász. Ja, jelenleg sárga a nevem. Ez mit jelent?
Egyszerűbb küldetéseket kapok némely boltnál, de gondolom van más is.
Miért csak szörnyeket lehet irtani? Mikor lesz lehetőség másik karakterrel való harcra?
Illetve mik ennek a feltételei, mert olvastam, hogy nem szabad csak úgy megölni valakit.
Mi tulajdonképp a játék célja? Mert ölöm a szörnyeket, közben fejlődök lassan, mászkálok, de igazából még semmit sem tudtam csinálni valódi karakterekkel. (társulni ilyesmire gondolok)
Vagy csak egy bizonyos szint elérése után van lehetőség komolyabb küldetésekre?
A másik fontos kérdésem: hogyan lehet varázsolni?
Folyamatosan szedem össze az ilyen kellékeket, meg upgradelem a képességeket, de nem vágom hogyan kell különféle varázslatokat alkalmazni.
Annyit vágok, hogy TABra bedobja a berserkert ha fullon van a bal fölső sarokban a jel.
Szoftveroldalról annyit, hogy telepítés, belépés problémamentes, a viszonylag reégi gépemen (1,6 AMD) nagyszerűen fut a progi, és csak nagy tömegben laggol.
A Tibet szerveren nyomom. Van ennek valami jelentősége?
a nevem: HUN_Aske
Örülnék ha összefutnék pár jóbaráttal.
Köszi!
Szia üdv a fórumon és a játékban

Nos megpróbálok minden kérdésre válaszolni.
Nem tudom mit értesz komolyan küldetés alatt, szinte minden szinten kapsz küldetést, más-más feladatokkal. Küldtések fajtái lehetnek:
-Ölj meg X darab szörnyet
-Szedj össze X darab küldetéstárgyat
-Menj X-ből Z-be és beszélj XY-nal majd menj vissza X-be és beszélj AB-val
A játékon belül a Q betű lenyomásával tudod megnézni milyen küldetésed van, illetve az NPC feje felett ha látsz egy tekercset (akár fehéret-akár sárgát) akkor annál biztosan van küldetés. Ha sárga akkor felvehetsz ujat vagy leadhatsz, ha fehér akkor meg épp folyamatban van egy küldetésed.
Az elején el kéne már dönteni hogy mi akarsz lenni:Egy vagy két kezű kardos, ijász, kardos vagy lándzsás mágus.
Az egykezi kard az a blade, amihez pajzsot is lehet használni.
A kétkezi kard a glavie, ehhez nem lehet pajzsot használni, viszont nagyobb a sebzése mint a bladenek.
Ijász ez egyértelmű, pajzs itt sincs
Kardos mágushoz szintén jár pajzs
Lándzsás mágushoz nincs pajzs, de viszont ez is nagyobbat sebez mint a kardos
A blade, glavie és ijászok legjobb buildje az a FULL STR, azaz a szintlépésnél kapott statpontokat (3at) mind az STR statra kell rakni.
A mágusoknál pont fordítva, ott az összes statpontot az INT-re kell rakni.
Ezenkivül vannak köztes megoldások is, azt hybridnek nevezik. Sok vélemény van melyik a jobb, ebbe nem megyek bele
20-as szint után vehetsz fel jobot, de itt nem örökre kell eldönteni hogy mi leszel, hanem bármikor bármelyik jobot üzheted, csak mindig az adott jobruhában kell lenned.
Mindenkinek sárga a saját neve tudtommal

Kivétel ha partyban játszol, akkor zöld, illetve ha megtámadtál valakit sál nélkül akkor rózsaszín, és ha megöltél valakit akkor meg piros.
Másik karakterrel való harc azaz PVP. Szintén 20as szintől, be kell szerezned majd (venned) egy narancssárga színű sálat, amit be kell rakni az inventory jobb alsó rekeszébe és akkor büntetlenül lehet PVPzni. Ha ezt nem teszed meg és sál nélkül támadsz meg valakit és meg is ölöd akkor leszel murderer, ilyenkor bárki büntetlenül megölhet és még XP-t és SP-t is vesztesz.
Társulni lehet:Party rendszerben pl. itt megismerkedhetsz sok emberrel, bár az esély kicsi hogy magyarral összefutsz ezen a módon.
Klánba bárki felvehet már akár lvl1-töl is, majd adok egy cimet ahol nézz körül és találkozni fogsz sok magyarral
A servernek annyi jelentősége van, hogy nem lehet egyikről a másikra átmenni. Minden serveren lehet 3db karaktered tudtommal, de az csak az adott serveren amelyik kreáltad.
És ahová mindenképp látogass el:
SRO Hivatalos magyar fórum
Hát ennyi, remélem segítettem
Szerkesztette: shark1 2006. 11. 15. 11:35 -kor