HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:55

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 15:33

Biztato adatok... Milyen bolt dobalozik vele, ki van allitva? Viszont a 12ms elozo generacios panelt sejtet... Lehet jo, de mindenkeppen megtekintendo!!!

Magyarországon hivatalosan nincs. Nyugat-Európában mindenhol fent van a kínálatban, ahol Acer-el komolyan foglalkoznak.

Egyébként önmagában a grey-to-grey értéktől nem ilyednék meg, különösen TV-s hasnálat esetén. Azok a híresen szuper 4ms-os értékek többnyire olyan monitoroktól származnak, aminek csak 500:1 a kontrasztja, és esetenként csak 6 bit-es mélységben jeleníti meg a színeket, mégha 8 bit-en számol is. Ja kérem, így könnyen lesz a 16 ms-ból 8 ms, vagy overdrive-val 4ms. Játéknál biztos jó, de egy filmnél épp a lényeg veszik el, a széles spektrum és a telt színek. Persze a másik véglet se jó, például egy grafikus munkara kihegyezett monitor, ami 14 bit-en számol, és 10 bit-en jelenít meg, félelmetes utánhúzást tud produkálni.
Ha esetleg láttál Samu243T monitort, annál a 242mp-nek jobb képe van. Egyes vélemények szerint a panel ugyanaz, mint a 244T monitorban, csak másképp van meghajtva. Tesztek szerint filmnézésre tökéletes, játékra "mérsékelten" alkalmas a 242mp.

#282 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 20:25

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:55

Magyarországon hivatalosan nincs. Nyugat-Európában mindenhol fent van a kínálatban, ahol Acer-el komolyan foglalkoznak.

Egyébként önmagában a grey-to-grey értéktől nem ilyednék meg, különösen TV-s hasnálat esetén. Azok a híresen szuper 4ms-os értékek többnyire olyan monitoroktól származnak, aminek csak 500:1 a kontrasztja, és esetenként csak 6 bit-es mélységben jeleníti meg a színeket, mégha 8 bit-en számol is. Ja kérem, így könnyen lesz a 16 ms-ból 8 ms, vagy overdrive-val 4ms. Játéknál biztos jó, de egy filmnél épp a lényeg veszik el, a széles spektrum és a telt színek. Persze a másik véglet se jó, például egy grafikus munkara kihegyezett monitor, ami 14 bit-en számol, és 10 bit-en jelenít meg, félelmetes utánhúzást tud produkálni.
Ha esetleg láttál Samu243T monitort, annál a 242mp-nek jobb képe van. Egyes vélemények szerint a panel ugyanaz, mint a 244T monitorban, csak másképp van meghajtva. Tesztek szerint filmnézésre tökéletes, játékra "mérsékelten" alkalmas a 242mp.

Szemrevetelezesre alapozok, leven amikor utoljara komolyabban lcd -s dolgokba astam magam az jo ~3 eve volt, mikor moncsit vettem (veletlenul pont acer :) ), szoval a 12ms -es paneleknel, pl samuknal az elozo generacioba van nehany olyan tipus, asszem pont a t51 is olyan, kisebb kontraszt, es en meg fel veltem fedezni utanhuzast is (hd astra ment valami focimeccsel), mig a 8ms -eseknel (valoszinusithetoen az m61 -es be olyan panel van), mar nem tapasztaltam ilyet, es a kontrasztjuk is lenyegesen jobb volt, hasonlo keppen az lz55 -os szerias LG -nel is mar eleg jo kontraszt volt, lathato utanhuzas nelkul, es az acer nem tudom melyik gyartotol hasznal paneleket...

#283 Felhasználó inaktív   slowfeet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:02

Sziasztok!

Új vagyok a témában, de alapos utánajárással, és a hátrányokat is mérlegelve vettem egy LE27T51B-t!
Ha átlagos józsi bácsi vesz egy ilyet, tuti szerelőt hív a bekötéshez, mer nem tudja mire való a sok lyuk. A kérdésem gyakorlati. A következőket kéne belepaszírozni:

- 1db PC (VGA vagy DVI)
- 1db DVD player (szokásos kimenetek nincs HDMI, de minek is)
- 1 műholdas set-top box (SCART vagy antenna)
- 1 UPC kábel
- 1 VHS (SCART vagy antenna)

Ezen kívül bele kéne menjen a DVD és a PC hangja is.

Kérdés, hogy mi lenne a legügyesebb bekábelezési mód, mert már most is kábelalagút a kéróm!!!
Mit hova kössek, hogy minden működjön egymástól fügetlenül, és esetleg ha elindul a DVD ne kelljen a source gombot nyomkodnom az üzemódváltáshoz.

Remélem érthető volt :)

Csá

#284 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 12:39

Ha minden igaz, a legjobban akkor jársz, ha a set-top-box-ban találkozik az összes perifériád (pl. DVD, hang, stb), s egyedül az csatlakozik a TV-hez. Persze, csak ha erre elegendő input van a boxon. Ha nem fér bele minden, kénytelen leszel a TV-n más bemenetet és így a távirányítón a "Source" gombokat is használni. Ez mondjuk annyira nem gáz sztem, külön gomb van bemenetenként, nem kell keresgetni a képet.

Nekem még nem volt set-top-box-om, ha valamilyért hülyeséget írtam volna, kérlek halgass az okosabbakra ;) .

#285 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:53

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:23

High-bandwidth Digital Content Protection

A lényege röviden: hogy ha ilyen kódolást tartalmazó anyagot másolsz, akkor az újrakódoláskor sérül ez a védelem. Az épp HDCP kód megléte alapvető ahhoz, hogy HD-DVD, vagy BlueRay hordozóról, illetve Windows Vista alól, PS3 konzolról, vagy a jövőben bárhonnan nagyfelbontású anyagot eredeti minőségben meg tudj jeleníteni. Ehhez azonban értelemszerűen minden eszköznek támogatni kell a HDCP kódfolyamot. Ha valahol megszakad a lánc, akkor hiába a drágán vett műsor, az csak normál TV felbontásban (576i vagy 480i) fog megjelenni. Épp ezért az összes mai ATI kártya hamarosan mehet a kukába, az nVidia-nak is csak a felső kategóriája támogatja a HDCP-t, és ott sem minden változat. A megjelenítőknél jobb a helyzet, de itt is érheti kellemetlen csalódás a felkészületlen vevőt.

Talán a HWSW-n is volt erről cikk, de most nem találom, viszon ha rákeresel a "HDCP Fiasco" címre, tucatjával találsz írásokat erről.

Köszönöm :)

És a mostani tévék fel vannak erre készítve :think: pl a most nagyon népszerű  :D  samsung le27t51?

Szerkesztette: sKeLeToR 2006. 02. 27. 13:55 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#286 Felhasználó inaktív   slowfeet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:21

Idézet: Uchimata - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 12:39

Ha minden igaz, a legjobban akkor jársz, ha a set-top-box-ban találkozik az összes perifériád (pl. DVD, hang, stb), s egyedül az csatlakozik a TV-hez. Persze, csak ha erre elegendő input van a boxon. Ha nem fér bele minden, kénytelen leszel a TV-n más bemenetet és így a távirányítón a "Source" gombokat is használni. Ez mondjuk annyira nem gáz sztem, külön gomb van bemenetenként, nem kell keresgetni a képet.

Nekem még nem volt set-top-box-om, ha valamilyért hülyeséget írtam volna, kérlek halgass az okosabbakra ;) .

A set top boxba van egy digitális (a coax.hoz hasonló, csak hosszú) tüskés tüskés bemenet, aztán egy normál antenna bemenet, egy soros port és egy ethernet port. Ennyi :), de nem is ezen keresztül képzelném el. Félek, hogy lebutítaná a DVD jeleit. Most a dvd és a settop box scarton keresztül megy a tv-be, a videó meg antennakábelen. A gond annyi, hogy a video sávja éppen egybeesíik a upc által kiosztott TV-2 sávjával. Vagyis ha a vhs bekapcs, akkor csak zaj van, és videot, csak akkor rudok nézni, ha kihúzom az antennakábelt a tv-ből. Most jön az, hogy a box csarton megy a vhs-be, és abból másik scart az lcd-be, de már kezd elegem lenni a sokféle perifériából. ADJANAK MÁ KI VALAMIT, AMI MINDENT KEZEL AZ ELMÚLT 20 ÉVBŐL, és mellesleg dvd-t ír és kezeli az SD és xD kártyákat is. Az se lenne baj, ha min. 25 colban meg is jelenítené!

#287 Felhasználó inaktív   slowfeet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:24

Na kábelügy kb megoldva. Mst viszont úgy érzem, hamár homár......

Kinéztem egy Samu 730BF monitort, mert az DVI-ről is lehet hajtani. Kérdés:

Az ati kártyáma DVI-vel kötöm a monitort, és D-Subbal a LE27-est, akkor én dönthetem el, melyiket vezérelje elsődlegesen? Vagy a kimenetek között van sorrendiség?

#288 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:13

Lenne egy kérdésem.

Samsung_LE27T51B

Ezt néztem ki magamnak és elsősorban monitorként szeretném használni. Sok jót olvastam róla és most árban sem rossz. (175ezerért kapom meg úgy, hogy 75 kp és 10 hónapra havi 10) Egy aprócska dolog nyugtalanít már csak az, hogy ugye ennek a panelnak a fizikai felbontása 1366x768 viszont megnéztem a videókarimat és a támogatott felbontások között olyat találtam, hogy 1360x768. Számít valamit az a 6 pixel vagy a két felbontás tulajdonképp ugyanaz? Esetleg egyedi felbontásnál kell beállítani?

Előre is köszi.

#289 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:21

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:13

Lenne egy kérdésem.

Samsung_LE27T51B

Ezt néztem ki magamnak és elsősorban monitorként szeretném használni. Sok jót olvastam róla és most árban sem rossz. (175ezerért kapom meg úgy, hogy 75 kp és 10 hónapra havi 10) Egy aprócska dolog nyugtalanít már csak az, hogy ugye ennek a panelnak a fizikai felbontása 1366x768 viszont megnéztem a videókarimat és a támogatott felbontások között olyat találtam, hogy 1360x768. Számít valamit az a 6 pixel vagy a két felbontás tulajdonképp ugyanaz? Esetleg egyedi felbontásnál kell beállítani?

Előre is köszi.

Nekem már megvan a tévé, mostis arról netezek és ugyanilyen karim van mint neked, csak nem gt. Bírja a 800x600, 1024x768, 1360x768-at is, ezekben játszottam, meg ezeket próbáltam a desktopon. Nem számít az a 6 pixel, mert pc-módban 1360x768-at állít majd be, ami teljesen kitölti a képernyőt, egyéb kérdés :)

Szerkesztette: sKeLeToR 2006. 03. 03. 15:22 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#290 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:28

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 15:21

Nekem már megvan a tévé, mostis arról netezek és ugyanilyen karim van mint neked, csak nem gt. Bírja a 800x600, 1024x768, 1360x768-at is, ezekben játszottam, meg ezeket próbáltam a desktopon. Nem számít az a 6 pixel, mert pc-módban 1360x768-at állít majd be, ami teljesen kitölti a képernyőt, egyéb kérdés :)

Köszi!
Szóval akkor éles a kép nem mosódik el?
Screenshot-ot nem tudsz belinkelni?
Különben nagyon teccik, a boltba bevittem egy laptopot és kipróbáltam szebb színei vannak mint a mostani moncsimnak, de a laptop csak 1024x768-at bírt és úgy kicsit nyújtott és mosott volt.

#291 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:47

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:28

Köszi!
Különben nagyon teccik, a boltba bevittem egy laptopot és kipróbáltam szebb színei vannak mint a mostani moncsimnak, de a laptop csak 1024x768-at bírt és úgy kicsit nyújtott és mosott volt.

Lapozz vissza az első, vagy a második oldalra, ott már valaki belinkelt képet ;)

A natív felbontásban szuper a képe, a többi sem rossz.
Persze a kissebb felbontikat nyújtja némiképp.

Szerkesztette: sKeLeToR 2006. 03. 03. 16:52 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:53

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:47

Lapozz vissza az első, vagy a második oldalra, ott már valaki belinkelt képet ;)

A natív felbontásban szuper a képe, a többi sem rossz.

Néztem igen! Szép nagyon. Remélem 1 hét múlva már saját tapasztalatokról beszélhetek! :)

#293 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 18:08

Idézet: slowfeet - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:24

[...]
Az ati kártyáma DVI-vel kötöm a monitort, és D-Subbal a LE27-est, akkor én dönthetem el, melyiket vezérelje elsődlegesen? Vagy a kimenetek között van sorrendiség?

Igen, te választod ki, hogy melyik legyen az elsődleges.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#294 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 19:42

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:28

Köszi!

A szín felbontástát nézted?!  :eek:  Esetleg gyere el hozzám, be van üzelmelve a 26R51 szerintem ha moncsinnak veszed nézd meg még egy párszor mert korántsem hozza egy pc-s lcd színeit!
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#295 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 22:00

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 19:42

A szín felbontástát nézted?!  :eek:  Esetleg gyere el hozzám, be van üzelmelve a 26R51 szerintem ha moncsinnak veszed nézd meg még egy párszor mert korántsem hozza egy pc-s lcd színeit!

Merre vagy? Én szombathelyi vagyok.
Nekem nagyon tetszettek a színei, az Acer meg sem közelíti!
Falra szerelhető vajon? Elfelejtettem megnézni.

#296 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 08:48

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:00

Falra szerelhető vajon? Elfelejtettem megnézni.

Igen, de a tartó nincs az alapcsomagban, külön kell venni.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#297 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:18

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 8:48

Igen, de a tartó nincs az alapcsomagban, külön kell venni.

Sejtettem, köszi! Akkor majd rákérdezek, hogy tudnak e hozni addig nincs üzlet! :)

#298 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:38

Én is nagyon gondolkodtam, hogy falra szereljem-e. De ha monitorként is használom egy kicsit el kell forgatni hogy jobban lássam. Így inkább egy gurulós állványt vettem.
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#299 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:40

Na! Megnéztem 4 menetes furat van a hátuljában, tehát ha nagyon akarom fel tudom szerelni a falra.

#300 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 14:09

Idézet: Cornel - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:40

Na! Megnéztem 4 menetes furat van a hátuljában, tehát ha nagyon akarom fel tudom szerelni a falra.

Véletlenül nem VESA kompatibilis a felfogatása?  :think:

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.