HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:31

Jah, meg akkor még egy: kábel tv-t szeretném rádugni még, a doboz ~15m, mivel / hogyan kössem rá? Vmi jelerősítő?

#622 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 15:25

Idézet: zeej - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 13:29

HMás: fentebb olvastam, h a DVI 'csak' 1280*720-ban tudja átküldeni a képet? Ez a DVI sajátossága vagy a Samsung nem kezeli 'jobban'?

A PC-s videokártyáknál egy DVI sávszélessége ennyit tesz lehetővé. Lehet kani un. Dual DVI videokártyákat (GF7 szériából, Radeon X1000 szériából, de nem mind az! Igaz van belőlük HDMI-s is, csak itthon nem kapni), ahol összeadodik a két DVI sávszélessége, és 1920-is ki tudják tolni a képet, de gondolom olyankor max. 1 megjelenítő mehet?  :think:

Ja igen, meg GF5-től létezik olyan VGA, ami tud "HDTV" azaz Component (Y/Pb/Pr) kiemenet is (Radeonnál azt hiszem 8000-es és 9000-es széria egy DVI-I/HDTV átalakítóval tudta ezt), ami elég jó képet ad, de lövésem sincs mennyire bírja a 15 méter.

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 14. 15:27 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#623 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:21

Hali
Köszi a gyors választ. Még nem lett összerakva a gép, de egy 7600gt már ott pihen a polcon hozzá, azon van dual dvi (meg s-video), de lehet nem éri meg az a 'pár' plusz pixel. Ha netán mégis egyszer szükségem lenne rá akkor a HDMI switch nem tudja 'egyesíteni' a két DVI-t ugye? (LG 26LC2R egy HDMI bemenettel az alany.)

#624 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:23

Jah, a kábel tv-t a tvre szeretném rákötni, nem a gépre.

#625 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:09

Heló mindenkinek !  Most lett nekem is egy Samsung LE26R72B típusú LCD tv-m , vettem hozzá kábelt , összekötöttem , nagyon szuper minden , a kép mínősége és a betűk olvashatósága is győnyörű, csak egy baj van , hogy vibrál a kép a TV-n nagyon és egy picit a monitoromon is (TFT monitor). Már megpróbáltam mindenféle beállítást , kipróbáltam az összes frekvencia frissítési módot , de sehogysem sikerült megszüntetni a vibrálást ! Ha tudna valaki segíteni ebben , nagyon örülnék neki! Vagy valami szoftvert , amivel rendesen belehet lőni ! A TV 1360x768 -as felbontáson is műxik !de természetesen vibrál továbbra is ! JA a videókártyám ATI RADEON 9600 XT 256MB,

Csatolt fájl:

#626 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:16

Így használom .

Csatolt fájl:

#627 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:36

Üdv mindenkinek!

egy kis segítségre lenne szükségem: keresek olyan lcd-tv-t monitor helyett, aminek van vga csatlakozója, és pici: 20-30cm-es...  :)
gondolom létezik ilyen, de sajnos vga-csatlakozóval még nem találtam! :(

a segítséget előre is köszönöm!  :respect: 

F-x
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#628 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:26

Idézet: f - x - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:36

Üdv mindenkinek!

egy kis segítségre lenne szükségem: keresek olyan lcd-tv-t monitor helyett, aminek van vga csatlakozója, és pici: 20-30cm-es...  :)
gondolom létezik ilyen, de sajnos vga-csatlakozóval még nem találtam! :(

a segítséget előre is köszönöm!  :respect: 

F-x

Szerintem jobban jársz, ha olyan monitort veszel (és NEM TV-t!), amin vannak AV csatik és/vagy TV-tuner van benne. Mivel a "kisebb" LCD/TFT tévékészülékeknek élatlában vaami hihetetlen rossz felbontása van, de legalább drágábbak is egy monitornál.
TV-tuneres TFT monitorokat majd' az összes gyártó készít (LG, Samsung, Viewsonic, stb.), vagy B megoldás egy bármilyen TFT monitor (15"-os vagy netán 17"-es használtban már elég ólcsó), és egy külső monitorhoz való tuner ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#629 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:26

Szerintem jobban jársz, ha olyan monitort veszel (és NEM TV-t!), amin vannak AV csatik és/vagy TV-tuner van benne. Mivel a "kisebb" LCD/TFT tévékészülékeknek élatlában vaami hihetetlen rossz felbontása van, de legalább drágábbak is egy monitornál.
TV-tuneres TFT monitorokat majd' az összes gyártó készít (LG, Samsung, Viewsonic, stb.), vagy B megoldás egy bármilyen TFT monitor (15"-os vagy netán 17"-es használtban már elég ólcsó), és egy külső monitorhoz való tuner ...

mivel egy pici PC összeszerelését tervezem, amiben van kijelző, így az lenne a lényeg, hogy pici legyen az is.
olyan 7"-, 9"-esre gondoltam... valamiféle autó-tv...
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#630 Felhasználó inaktív   Sz.Hunor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:56

Már sikerült megoldani a vibrálást ! A kábeltv okozta az egészet ! Minden megy , sikerült beállítani 1360x768-ra , szóval 16:9-es monitor beállítás ! Egy problémám van még , hogyan lehetne beállítani azt hogy klón módban legyen (mindkét monitoron ugyanazt lássam) , be lehet állítani de csak úgy hogy a TV-n is ugyanaz a felbontás van mint a gépen , szóval az érdekelne hogyan lehet a TV-t 136x768-ra állítani úgy hogy közben klón módban (átfedés) van ! 

#631 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:53

Idézet: Sz.Hunor - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:09

Heló mindenkinek !  Most lett nekem is egy Samsung LE26R72B típusú LCD tv-m , vettem hozzá kábelt , összekötöttem , nagyon szuper minden , a kép mínősége és a betűk olvashatósága is győnyörű, csak egy baj van , hogy vibrál a kép a TV-n nagyon és egy picit a monitoromon is (TFT monitor). Már megpróbáltam mindenféle beállítást , kipróbáltam az összes frekvencia frissítési módot , de sehogysem sikerült megszüntetni a vibrálást ! Ha tudna valaki segíteni ebben , nagyon örülnék neki! Vagy valami szoftvert , amivel rendesen belehet lőni ! A TV 1360x768 -as felbontáson is műxik !de természetesen vibrál továbbra is ! JA a videókártyám ATI RADEON 9600 XT 256MB,

Szia

Nekem LE26R51 van, igaz, hogy az nem ilyen jo, mint a tiéd, de ugyancsak vibrál egy kicsit, bár egy idő után meglehet szokni :)

Az enyém 1024*768@75Hz-en megy, ugy már nem annyira gáz, mint 60Hz-n.

Ja és egyébként a TV képe nagyon szép, játék alatt is gyönyörü (eddig az NFS Most Wanted-t próbáltam rajta).

Szerkesztette: d3roe 2006. 06. 17. 10:54 -kor

#632 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 18:52

Hali, nézegettem én is LCD-ket, elsőkörben ezeket néztem ki. Vélemény? :)

http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31094&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31113&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=27697&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=31111&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=29202&page=2
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=30808&page=1
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=71&c...id=27451&page=2
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#633 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:01

Esetleg meg tudná mondani valaki hogy miért vannak szinte minden TV-n függőleges "árnyékcsíkok" a képernyőn?Nem mindíg látszik,csak akkor mikor egyszínű háttér előtt (pl.focimeccsen) mozog a kép.Volt egy 100Herz-es Pana CRT TV-m,ott voltak.Előtte egy Thomson Tv-m volt,ott is volt egy vastagabb csík középen.Egyik ismerősömnek Samsung CRT-e van,ott is láthatóak csíkok.Most vettem egy LG LCD TV-t,gondoltam itt majd nem lesz ilyesmi .Persze ezen is van.

Szóval valaki tudja hogy mik ezek,mitől vannak és miért van benne szinte minden TV-ben????

#634 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:18

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:01

Esetleg meg tudná mondani valaki hogy miért vannak szinte minden TV-n függőleges "árnyékcsíkok" a képernyőn?Nem mindíg látszik,csak akkor mikor egyszínű háttér előtt (pl.focimeccsen) mozog a kép.Volt egy 100Herz-es Pana CRT TV-m,ott voltak.Előtte egy Thomson Tv-m volt,ott is volt egy vastagabb csík középen.Egyik ismerősömnek Samsung CRT-e van,ott is láthatóak csíkok.Most vettem egy LG LCD TV-t,gondoltam itt majd nem lesz ilyesmi .Persze ezen is van.

Szóval valaki tudja hogy mik ezek,mitől vannak és miért van benne szinte minden TV-ben????

Azok valszeg a zavarások lesznek, nem :think: Ez pedig attól lehet, hogy valami zavarja a jelet, nálam is vannak ilyenek.

De lehet hülyeségeket beszélek :D
EREDETI, RÉGI JÁTÉKOK ELADÓK!
Playstation 3 Play B3yond

#635 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 19:40

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:18

Azok valszeg a zavarások lesznek, nem :think: Ez pedig attól lehet, hogy valami zavarja a jelet, nálam is vannak ilyenek.

De lehet hülyeségeket beszélek :D

Nem,nem,ez nem zavar.Egyszerűen hogy is mondjam "a képernyőben van benne".Lehet hülyén hangzik,de így van.Tehát nem külső zavar.Már csak azért sem lehet,mert RGB-n,komponenten,Scart-on,tehát minden jelforrásnál látható.De csak egyszínű háttér előtt gyors képmozgásoknál.

#636 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:49

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:40

Nem,nem,ez nem zavar.Egyszerűen hogy is mondjam "a képernyőben van benne".Lehet hülyén hangzik,de így van.Tehát nem külső zavar.Már csak azért sem lehet,mert RGB-n,komponenten,Scart-on,tehát minden jelforrásnál látható.De csak egyszínű háttér előtt gyors képmozgásoknál.

Akkor valszeg az a képfrissítéstől lesz, hány ms-es a tv 12, vagy 8 :think:

#637 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:01

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:49

Akkor valszeg az a képfrissítéstől lesz, hány ms-es a tv 12, vagy 8 :think:

Nem lehet az a gond,mivel sima képcsöves TV-ken is láttam ezt a jelenséget.Egyébként 8 ms-es a válaszidő.

Nem elmosódás ez (ami a válaszidő miatt lehetne) hanem halvány függőleges csíkok a képernyőn.

#638 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:58

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 9:01

Nem lehet az a gond,mivel sima képcsöves TV-ken is láttam ezt a jelenséget.Egyébként 8 ms-es a válaszidő.

Nem elmosódás ez (ami a válaszidő miatt lehetne) hanem halvány függőleges csíkok a képernyőn.

Akkor fogggalmamcsícs  :p  :D

Tényleg nemtom, talán tegyél be egy képet ;) az talán többet segít :)

#639 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:17

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:58

Akkor fogggalmamcsícs  :p  :D

Tényleg nemtom, talán tegyél be egy képet ;) az talán többet segít :)

Ááá,erről nem lehet képet betenni,nem látszik,csak és kizárólag mozgás közben sötétebb egyszínű háttér előtt.Hogy valahogy értelmesebben is lefessem a dolgot: Olyan mintha egy-két függőleges sorban "magasabb lenne a fényerő".Tehát van a képernyő,az áll mondjuk hasamraütök 1000 függőleges sorból.Na most ebből az 1000 sorból mondjuk 3 sorban magasabb a fényerő mint a többiben,így nagyon halvány,színtelen világos csíkok láthatók függőlegesen,és mikor vízszintes mozgás van mondjuk egy focimeccsen az egyszínű zöld háttér előtt látszanak ezek a fényesebb csíkok.

Elég bután hangzik tudom,de így van,jobban nem igazán tudom elmagyarázni.

#640 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:55

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 15:17

...

1. Szalagfüggöny a képernyővel szemben
2. Gyenge jelszint, esetleg túl sok felé osztott jel
3. Egy bazi nagy mágnes zavarja a koax/scart/rca kábelen érkező jelet
4. Nincs meg a 230V fesz. a dugaljban és/vagy határig van terhelve az áramerősség
5. Szeizmikus anomáliák, mivel nem a Feng-Shui szerint rendezted be a szobát.
6. Csak ugratsz minket
:)

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »