HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:19

Idézet: NeveMania - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 13:57

szép, lassan jöhetnek a fullhd-s cuccok, de én egyelőre maradok a kis pici samu vásárlásánál - az a 3000 font feletti vételár picit még magas nekem - arról nemis beszélve hogy nem férne be a szobámba  :Đ

egyébként a samuk mellé adnak kábelt, amivel gépre lehetne kötni? (és ha igen milyent?) emlékeim szerint csak dvi kimenet van a vga-mon, ebből kellene vga avagy hdmi (dvi2vga / dvi2hdmi átalakítóval)
van olyan, aki már megtapasztalta van-e különbség a hdmi javára? (szóval hogy érdemes-e olyan kábel/átalakító után néznem majd? [bár ha már ilyen típust veszek, amiben van hdmi lehet arra kötném amúgyis..])
már be vagyok sózva - lassan aktuális lesz egy 26r72b beszerzése  :cool:

Szia!:)
Nem adtak,csak egy hálózati kábel ,ehhez a tipushoz...
Azt javallom monitor kábellel kösd össze,igy tökéletes a kép,a felbontás a legjobb (1360x768),ha dvi-hdmi vel kötöd össze,akkor a kép széle lelóg,vagyis macerás,a kép se jobbb,megpróbáltam...

Egyébkéntnekem nagyon bejött ez a tipus!:)

#702 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 22:38

Idézet: NeveMania - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 13:57

... az a 3000 font feletti vételár picit még magas nekem - arról nemis beszélve hogy nem férne be a szobámba  ...

Acer 3705W-MG megkapod 1800 euró alatt.
37" full-HD + wifi + linux

#703 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 02:28

valóban, viszonylag "olcsó" - de a paraméterei alapján nem venném meg (500:1 és 16ms)
[úgy vagyok vele, inkább legyen kisebb méret/felbontás, de legyen a kategóriájában az (egyik) legjobb tipus (amilyen az r72)]
arról nem is beszélve, hogy még igy is pont 2x annyi, mint amit tvre áldoznék  :D
mihelyt meglesz, beszámolok a tapasztalatokról  :)

#704 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 07:57

Idézet: attip - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 19:19

Szia!:)
Nem adtak,csak egy hálózati kábel ,ehhez a tipushoz...
Azt javallom monitor kábellel kösd össze,igy tökéletes a kép,a felbontás a legjobb (1360x768),ha dvi-hdmi vel kötöd össze,akkor a kép széle lelóg,vagyis macerás,a kép se jobbb,megpróbáltam...

Egyébkéntnekem nagyon bejött ez a tipus!:)

Ez így van, VGA-n kell bekötni (azért van rajta).
A DVI/HDMI nem támogatja a PC funkciót.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#705 Felhasználó inaktív   I{ris 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 12. 13:08

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 7:57

Ez így van, VGA-n kell bekötni (azért van rajta).
A DVI/HDMI nem támogatja a PC funkciót.

Ez ha 100x nem, akkor egyszer sem mondtad már el.. :D
EREDETI, RÉGI JÁTÉKOK ELADÓK!
Playstation 3 Play B3yond

#706 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 19:12

Idézet: I{ris - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 14:08

Ez ha 100x nem, akkor egyszer sem mondtad már el.. :D

Igen, és még mindig van, aki megkérdezi :(
Pedig csak el kéne olvasni a kézikönyvében.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#707 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 14:46

én azt hittem, csak a dvi-s nem támogatja a pc-s inputot, a hdmi-vel gondoltam ezt ki lehetne kerülni - dehát akkor tévedtem
:respect:

#708 Felhasználó inaktív   Simms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 13:13

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 13:41

A samsungot nem nagyon értem szembesítve a két full HD-s TV-vel.  :think:

Köszönöm a választ!

Még 1 kérdésem lenne! Az Acer és a BenQ tv-nek 800:1 a kontraszt aránya a Samsungnak meg 5000:1, ez pontosanmit jelent? Szebb kép vagy mi? Valaki elmagyarázná? Előre is köszönöm!

Üdv: Simms
konfig: ASUS Maximus Extreme - Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.0Ghz(1,096v) - OCZ 4GB DDR3 1600Mhz Gold kit - Sapphire HD4850 @ Accelero S1 + 2db 12cm-es venti - NEC AD-7203S - LEADTEK PxDVR3200 H - Samsung 750GB sata2 - Samsung 250GB sata2 - Cooler Master CM690 - powered by: Corsair PSU-650 TX

#709 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:25

Épp úgy, mint pixel kioltási időnél, nem mindegy, hogy mit mérnek. Kontrasztból van dinamikus, és tényleges. Sokan esnek abba a hibába, hogy körtét hasonlítanak össze almával...

#710 Felhasználó inaktív   dojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 02:01

:up: Sziasztok!

Én jó ideje samu le 26r51b-t használok monitornak. Csak ajánlani tudom. Aki nálam jár és látja, csak csorog a nyála. Vétel előtt nézegettem a többi típust is (próbálgattam notebook-kal), olvastam sok tesztet. Szinte mindenhol kiemelten dícsérték.
Joggal. LCD-ben a samsung igen jó. VGA kábellel használom, mert csak ezzel lehet a felbontásokat állítani (max.1360×768 de ez elég is). Be van kötve DVI- HDMI-vel is. Valóban ebben a módban kissé lelóg a kép széle, és csak a HDTV(HDCP)-nek megfelelő 1280×720 ban üzemel. Viszont szerintem határozottan élénkebbek a szinek, a "metálos" felületek fényesebbek, a kontrasztja is erősebb. A hangot kell csak külön megoldani, hiszen a vga kártyából ugye nem jön, a hdmi bemenet meg csak várja-várja, de nem kapja. Apropó kedves "Simms": A nagyobb kontrasztarányú LCD-ben jobban elkülönülnek a fekete szín és a szürke árnyalatai egymástól, vagyis mondjuk egy sötét háttér előtt egy szürke öltönyös manus még pont látszik, míg kis kontraszt mellett belevész a feketeségbe. Egyébként is az LCD-knek talán ez még az egyetlen gyenge pontja. Mármint a fekete és szürke szinek elkülönült megjelenítése. Ezért érdemes minél nagyobb arányú készüléket vásárolni.
Szóval filmeket szerintem érdemesebb HDMI-n keresztül nézni, még akkor is ha PC-ről jön. PC monitorként a D-sub a nyerő a pc-s funkciók miatt.
Ami az üzleteket illeti. Még néhány hónapja is az volt a jellemző hogy az "eladók" még azt sem tudták mi az hogy HD anyag. A notebookon általam bevitt, internetről letöltött WMVHD és HDDivX anyagok láttán kerekedett csak ki igazán a szemük. Addíg azt sem tudták mit árulnak csak szépen nyomták a TV-s adásokat az LCD-kre.
A sok vásárló meg nem tudta mire vélni mi ez a felhajtás a "méregdrága" LCD-k körül, amikor az otthoni TV-nek "jobb" a képe. Ja igen, digitális megjelenítőhöz kellene ám a digi anyag. Már sima DVD anyagnál fényévekkel előz. Szerintem jó min. TV adás esetén abban is jobb.
Szóval akinek erre fáj a foga csak bátran előre !

Egy gyakorlati gondom van. Régebbi játékoknál, de még néhány újabbnál is előfordul, hogy nem ad képet. " Nem támogatott üzemmód" ennyit ír. Aki tud segítsen! Ez különösen rosszul esik, mert egyébként ezekben a legimpresszívebb a teljesítménye.
üdv mindenkinek!

#711 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:11

Huszáros húzás volt törölni az utóbbi négy hozzászólást, de függetlenül a flame veszélytől, és a témafelvető tájékozatlanságától, a problémának vannak valós alapjai. Ma is vannak forgalomban régi technológiával készült LCD-TV-k 20.000 óra MTBF-el. Ennek az értéknek csak durván a harmadában ad szép kontrasztos képet a monitor, utána elkezd fakulni a fekete, és szürkülni a fehér. Egy mai csúcsterméknek 50.000 óra az MTBF értéke. (Ez tudtommal 50%-os kontrasztesésre van megadva, ami lényegében a használhatósági küszöb.)

Az oladolon fevetettekre:
- egy brustolt 5 ms-os kioltási értékű készülék, lehet rosszabb, mint egy gtog-ben megadott 12 ms-os
- egy dinamikus 5000-es kontrasztú készülék, lehet rosszabb, mint normál értéket megadó 1300-as
- egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket az értékeket milyen számított színmélységnél, és milyen megjelenített színmélységnél tudja
- ajánlott megnézni az MTBF értéket is, és tudni, hogy az összes túlvezérléssel összehozott "marketing" érték gyorsítja a panel öregedését.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 08. 16. 09:12 -kor

#712 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 10:53

Koszonjuk.

#713 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 17:03

Full HDTV-k az LG-től
http://www.itport.hu/hir/678

Nem hiszem hogy a Samsung is lemarad majd lefőbb riválisaitól, akkor pedig úgy tűnik ősztől beindul a native HD felbontású készülékek startja. Már csak az a kérdés ezen új generációs készülékek ára mikorra esik a számunkra is elfogadható árszintre.

Szerintem jővőre megindul a jelenlegi 1366x768-as készülékek migrációja a low end szegmensbe, és idővel talán a native HD-s készülékek válnak standardá. Talán 2008-ra már az áruk is megfizethetővé válik.

#714 Felhasználó inaktív   dojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 17:55

:D Igen.
Amint olyan árban lesznek mint most a kisHD-s samuk, rögtön lecserélem én is. Addíg azonban használom örömmel ezt, mert nem vagyok hajlandó tovább gyilkolni a szemeimet meg a családét
a "nagyítóval" nézhető kíméletlen CRT-kkel. Azok maradjanak 2050-íg a megszállottaké. No meg persze az autocad-es és hasonló felhasználóké. Csak nagyítgassanak.

#715 Felhasználó inaktív   dojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:16

:think: bocs. az előbb lemaradt

Fentebbi oldalakon olvastam valakinél, talán d3roe, vagy ki, hogy a samu vibrál bármilyen beállítást is alkalmaznak. Valóban . Nekem is vibrált amíg gagyi 8-900 Ft-os VGA kábellel volt összekötve. Aztán vettem, talán a media-ban 3-4000-ért egy márkásat, ez mondjuk úgy 3-szor vastagabb, és láss csodát azóta az istenért sem hajlandó vibrálni sehol. Ilyen TV-hez ne használjunk pc buhera anyagokat. Egyébként célszerű mindjárt az elején a tv beállító menüjében a pc-s részt autószinkronizálni, ezután pedíg a videókártya vezérlőjében (buhera programjában) is ugyanezt megtenni. (gamma ,kontraszt, színhőmérséklet, stb.) Az eredmény fantasztikus.
Sok sikert!

#716 Felhasználó inaktív   dojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:54

;) "juliusF"  A  "sávokban homályos" jelenséget a fentebb általam leírt kettős autó korrekcióval tudod teljesen megszüntetni.

#717 Felhasználó inaktív   szab.tam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:45

Na, kedves elvtársak! El lehet kezdeni spórolni! Végre itt vannak Európában a full HD-s Samsungok:
LE-40F71B
LE-46F71B
A 40''-os ára 3200-3400 Euro, a 46''-osé 3800-4000. Kíváncsi vagyok, mennyi lesz nálunk az indulója! És ezek már támogatják a pc-bemeneten is az 1920x1080-at 60Hz-en. (Ellentétben a rusnya full HD-s Philipsekkel, Benq-ekkel.)
A német oldalon találtam rá:

http://av.samsung.de/article.asp?artid=516...07-583155AEBD5B

http://av.samsung.de/article.asp?artid=1CC...43-37145A0D1509

#718 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 01:33

erről tudtok vmit?
Daewoo DLP-32B2, 82 centis, 1366x768.
hdmi meg dvi bemenetek nincsenek rajta, ezért lehet annyi amennyi?
185ért osztják. (bttó kisker)
ingyombingyom

#719 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 01:36

Albacomp Activa V2321HDMI

60000 óra várható panelélettartam

ez elég jól hangzik.
mennyire lehet igaz?
a hosszú élettartam alapján ez valami újgenerációs darab?

ez 250ezer huf. 82 centis, hdmi, dvi bemenetes.
ingyombingyom

#720 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 13:20

Közben meglett a 26"-os R71-es Samu  :cool:
Nagyon szép, már egy ideje használatba is vettem és meg vagyok vele elégedve.
VGA-n keresztül PC-re van kötözve, és innen kapja az "adást"  :D

Egy Ati kártya van a gépemben, és próbáltam ezt a Theater Mode-ot beállítani (szóval ha indítok egy vid-et a számítógépen, akkor az a TV-n fullscreen-ben megjelenik) - azonban akárhogyan állítgattam, a TV mindig csak "Mode not supported" üzenetet mutogatott.. Lehet, hogy a desktop-om felbontását próbálja ráerőszakolni a TV-re? (viszont gépen is beállítottam az 1360x768-as felbontást és így sem akarta..)

Nekem úgy tűnt, ez egy egyszerű megoldás lenne arra, hogy videót tegyek ki a TV-re, de ha tudtok valami egyéb módszert, akkor örömmel várom a tippeket. (Most extended-desktop van TV-n és rádrag-elem a vid-et - végülis ez se egy nagy meló.. csak kíváncsi lennék mások hogyan csinálják  :) )

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.