Sziasztok!
Én jó ideje samu le 26r51b-t használok monitornak. Csak ajánlani tudom. Aki nálam jár és látja, csak csorog a nyála. Vétel előtt nézegettem a többi típust is (próbálgattam notebook-kal), olvastam sok tesztet. Szinte mindenhol kiemelten dícsérték.
Joggal. LCD-ben a samsung igen jó. VGA kábellel használom, mert csak ezzel lehet a felbontásokat állítani (max.1360×768 de ez elég is). Be van kötve DVI- HDMI-vel is. Valóban ebben a módban kissé lelóg a kép széle, és csak a HDTV(HDCP)-nek megfelelő 1280×720 ban üzemel. Viszont szerintem határozottan élénkebbek a szinek, a "metálos" felületek fényesebbek, a kontrasztja is erősebb. A hangot kell csak külön megoldani, hiszen a vga kártyából ugye nem jön, a hdmi bemenet meg csak várja-várja, de nem kapja. Apropó kedves "Simms": A nagyobb kontrasztarányú LCD-ben jobban elkülönülnek a fekete szín és a szürke árnyalatai egymástól, vagyis mondjuk egy sötét háttér előtt egy szürke öltönyös manus még pont látszik, míg kis kontraszt mellett belevész a feketeségbe. Egyébként is az LCD-knek talán ez még az egyetlen gyenge pontja. Mármint a fekete és szürke szinek elkülönült megjelenítése. Ezért érdemes minél nagyobb arányú készüléket vásárolni.
Szóval filmeket szerintem érdemesebb HDMI-n keresztül nézni, még akkor is ha PC-ről jön. PC monitorként a D-sub a nyerő a pc-s funkciók miatt.
Ami az üzleteket illeti. Még néhány hónapja is az volt a jellemző hogy az "eladók" még azt sem tudták mi az hogy HD anyag. A notebookon általam bevitt, internetről letöltött WMVHD és HDDivX anyagok láttán kerekedett csak ki igazán a szemük. Addíg azt sem tudták mit árulnak csak szépen nyomták a TV-s adásokat az LCD-kre.
A sok vásárló meg nem tudta mire vélni mi ez a felhajtás a "méregdrága" LCD-k körül, amikor az otthoni TV-nek "jobb" a képe. Ja igen, digitális megjelenítőhöz kellene ám a digi anyag. Már sima DVD anyagnál fényévekkel előz. Szerintem jó min. TV adás esetén abban is jobb.
Szóval akinek erre fáj a foga csak bátran előre !
Egy gyakorlati gondom van. Régebbi játékoknál, de még néhány újabbnál is előfordul, hogy nem ad képet. " Nem támogatott üzemmód" ennyit ír. Aki tud segítsen! Ez különösen rosszul esik, mert egyébként ezekben a legimpresszívebb a teljesítménye.
üdv mindenkinek!