HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 16:51

Sziasztok én is beléptem a Klubba!

Vettem egy BenQ DV3750 LCD Display-t! ;)

Most is vele vagyok itt (21-es crt egyenlöre pihen)

Tudok informáciokat adni!

Elönyök:

1920x1080i 50/60Hz! Component ;)

1280x720 desktop illetve Hdtv felbontás 15-ös sub-on! ;)

Hátrányok:

DVI esetén csak nagyon nehezen érhető el az 1920x1080i felbontás és azzal a hátránnyal jár hogy elromlik a 16/9 geometria a 15-ös sub-on! :(

A PC és a komponens bemenet között át kell kapcsolni a felbontás változtatásához!

A hangkimenet bekapcsolása esetén nem lehet hangeröt szabályozni de legalább muting van!

Az 1920x1080i eléréshez nagyon ajánlott a komponens kimenettel (HDTV) ellátott videokártya!

1 év garancia máshol 2!

40000Ft felar a két hangfalja persze ez akár elönynek is tekinthető...

Nincs magyar kezelési útmutató!

ár:359000 bruttó  ;)
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#762 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 08. 17:12

http://www.benq.de/products/LCDTV/?product...=specifications
Hát nem olcsó, bár ha emlékezetem nem csal ilyen "kicsi" áron eleddig max. 24" alatt volt 1920-as TFT.  :eek:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#763 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:05

Sziasztok!

Most nézegettem az LCD-TVket a low cost szegmensben, és a Media*arkt mostani katalógusában megakadt a szemem az alábbi tv-n:

tatung

A tulajdonságai a linken a spec menünél vannak (bár gondolom ezt úgyis mindenki tudja.. :D )

Ez alapján tudnátok nekem abban segíteni, hogy amire szánom, arra megfelelő-e?

A szempontok:
Tvzés, gondolom van beépített tunerja. (nagyrészt 16.9 es sorozatokat nézegetek (CSI@viasat, valamint Discoveryn ezt azt, nagyrészt már 16.9 ben vannak ezek ahogy néztem) szóval annyira nem lenne zavaró, hogy 16.9 es. Asszony néz barátökköztet, arra a fél órára mondjuk pont mindegy

Pcről filmnézés, játék, esetleg monitornak is használnám alkalomadtán.
( a widescreen nem zavar, sőt nekem jobban tetszik mind játékok, mind desktop alatt,  nem olyan rég 15.4" os notikat használtam WXGA, és WSXGA felbontású darabokat)

Gondolom nem natív felbontásban ezeknek nagyon trágya képe lehet, szóval ettől most rugaszkodjuk el.

A videokártyámon van dsub, dvi, HDTV kimenet, de amint látom a Tv-n van Dsub, szóval azon át lenne rákötve a gépre egy 3-4m körüli jó minőségű kábellel).
A lényeg, hogy szép, nagyjából "monitorminőségű" képet kapjak, desktop, és video alatt, a játék alatt ha van némi szemcs stb az nem zavar, mert főleg szimulátorokkal és arcade autós játékokkal játszom, azokban meg úgyse igazán lehet észerevenni.

Az ára 169k, 82cmes, és kb 4m ről lenne nézve, és a tv fel lenne téve a falra (bár ez gondolom nem számít). A látószög szempontjából jórészt szemből és oldalra max 1m ről lenne nézve a közepéhez képest.

A segítséget, tanácsot köszönöm előre is....
100%

#764 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 22:14

Jobb link:

tatung
100%

#765 Felhasználó inaktív   macko0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:27

Sziasztok

Én is szeretnék belépni az LCD TV -k tulajai közé, de nem tudok dönteni a :

SAMSUNG LE32S71B v.

LG 32LB1R v.

PANASONIC TX-32LX60.

Inkább tv nézésre lenne használva.
Nagyon meg köszönném ha valaki hozzáértő mondana róluk valamit és tenne egy
javaslatot, hogy melyiket vegyem.

A választ előre is köszi.

#766 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 20:48

Idézet: macko0 - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 16:27

Sziasztok

Én is szeretnék belépni az LCD TV -k tulajai közé, de nem tudok dönteni a :

SAMSUNG LE32S71B v.

LG 32LB1R v.

PANASONIC TX-32LX60.

Inkább tv nézésre lenne használva.
Nagyon meg köszönném ha valaki hozzáértő mondana róluk valamit és tenne egy
javaslatot, hogy melyiket vegyem.

Ha csak TV nézés és nem kell intelligent eye és duplatuneres PIP, akkor samsung. Ha ezek kellenek, akkor LG, a panasonicot kizárnám :)

SzaboZE

#767 Felhasználó inaktív   macko0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 23:02

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 21:48

Ha csak TV nézés és nem kell intelligent eye és duplatuneres PIP, akkor samsung. Ha ezek kellenek, akkor LG, a panasonicot kizárnám :)

SzaboZE

Köszi akkor azt hiszem az LG fog maradni.

Azt még megkérdezhetem, hogy az LG jó márkának számít az LCD TV piacon?

Szerkesztette: macko0 2006. 11. 17. 23:06 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 23:51

Nekem a Samsung kistestvere van, a 27es verzio. Sajnos azt kell mondjam, nem igazan jo a kepe TV-re... de errol mar a TV szolgaltato tehet. DVD-k jok vele, en monitornak is hasznalom, annak szinten marha jo.

Szerkesztette: Boba 2006. 11. 17. 23:51 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#769 Felhasználó inaktív   Gamerous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:10

Sziasztok!Segítséget kérnék!!A haveromnak van egy Samsung LE15S5BP LCD TV-je.Az a gond,hogy nem kapott hozzá drivert.Semmilyen lemezt.Természetesen rákötötte PC-re.Plug and Play-nek ismeri fel.Az LCD-hez nem kell driver?Ehhez hülye vagyok!A válaszokat előre is köszönöm!!!

#770 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 07:31

Idézet: macko0 - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 23:02

Azt még megkérdezhetem, hogy az LG jó márkának számít az LCD TV piacon?

Igen, az LG elég jó márka az LCD piacon.

SzaboZE

#771 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 07:32

Idézet: Gamerous - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 12:10

Plug and Play-nek ismeri fel.Az LCD-hez nem kell driver?Ehhez hülye vagyok!A válaszokat előre is köszönöm!!!

Nem kell driver hozzá, a gép fel kell ismerje.

#772 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 01:53

helló,

LCD vásárlása előtt vagyok, amire használni szeretném:
- xbox360-al (később) összekötve játszani, a 720p -s filmek lehetőségét kihasználva azon nézni sorozatokat, filmeket (vagy streamelni PC-ről az xbox360-ra és onnana tévére.

- PC-vel összekötni, 720p filmeket nézni, hdtv sorozatokat nézni
- PC-vel összekapcsolva játszani?
- normális tévécsatornákat nézni (ez nagyon minimális)

Inkább amire kellene, hogy C-vel összekötve hdtv, 720p filmeket nézzek.

Most az egyik nagyobb áruházban van Sony BRAVIA KDL-32U2000(K) 250ezer forintért, 9 hónapra 0% THM-mel, de nem tudom hogy január környékére hogy alakulnak majd az árak és hogy ne várjak inkább vmi jobbra, pl KDL-32S2000, vagy mi az ami ilyen max 300.000-ig beleférne az én elképzeléseimbe? Mire kell figyelnem?

Milyen videókártya kell a gépembe hogy a 720p-t teljes mértékben élvezhessem? HDMI kimenettel? vagy mi most a "szabvány"?

(Köszi az 5leteket)
K
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#773 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:38

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 1:53

helló,

LCD vásárlása előtt vagyok, amire használni szeretném:
- xbox360-al (később) összekötve játszani, a 720p -s filmek lehetőségét kihasználva azon nézni sorozatokat, filmeket (vagy streamelni PC-ről az xbox360-ra és onnana tévére.

- PC-vel összekötni, 720p filmeket nézni, hdtv sorozatokat nézni
- PC-vel összekapcsolva játszani?
- normális tévécsatornákat nézni (ez nagyon minimális)

Inkább amire kellene, hogy C-vel összekötve hdtv, 720p filmeket nézzek.

....

Ha PC-vel sokat használnád, akkor inkább javasolnék LG-t, az ki tudja tenni a teljes natív felbontást az LCD-re.

SzaboZE

#774 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 18:41

Üdv!

Tegnap szert tettem egy 32LC2R-es LG-re, minden szép, minden jó, természetesen még bőven benne vagyok a "tanulási szakasz"-ban, így segítségeteket kérném, és elnézést, ha ez már ki lett tárgyalva ezzel a típussal. Amit szeretnék, hogy clone-ban vagy kiterjesztve felküldeni rá a 6600GT jelét, a natív 1366-os (vagy 1360-as) felbontásban. Elsődleges maradna a monitor (hiszen LG filmek nézésére lenne használva inkább), az megy a VGA DVI portjáról, az LG pedig D-SUB-al van összekötve. Természetesen nem akar rendesen működni:). Clone-ban 1280*768-at maximalizál a TV-re, és akárhogyan varázsoltam, nem sikerült belőni a dolgot rendesen. A leírás szerint D-SUB-al működnie kellene a dolognak, de most így olvasva a pár hozzászólást itt, látom DVI-HDMI csatival is megoldható (bár lehet, nem ennél a típusnál...). Mi lehet a trükk, vagy D-SUB-al ne is próbálkozzak? Remélem legalább nagyjából érthető, amit kérdezni próbálok, a válaszokat pedig előre is köszönöm!

#775 Felhasználó inaktív   Janicsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 13:42

Üdv!

Két gyermekemnek vennék LCD monitor/TV kombót. 19" méretben gondolkodom és PIP képesség is kellene bele. Egyedül a Samsung 940MW leírásában van a PIP. A többi (Samsung 930MP, 941MP és LG 1917A) nem tud PIP-et? Gyakorlati tapasztalat valakinek? Képminőség, egyebek...?

Ha valaki tud ebben, esetleg az olcsó beszerzésben segíteni, megköszönném. Priviben is, pls.

Üdv
Jan

#776 Felhasználó inaktív   silvercircle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:07

Sziasztok!

Nagyon amatőr vagyok a témában, amiért előre is bocsánatot kérek, csak kaptam egy jó árajánlatot egy Philips LCD tv-re ( pontosan nem tudom, hogy milyen, de valószínű, hogy vagy 20pf4121 vagy 20pf5121), amit kizárólag monitorként használnék egyelőre mindenféle célra, de mivel egyáltalán nem értek a dologhoz, ezért nem tudom, hogy megvegyem-e.
Milyen felbontást ill. képminőséget lehet ezekkel elérni PC-re kötve? (A videokártyámon vga, s-video és DVI kimenet van.)
Segítsetek kérlek, mert 30k-t simán megérne, de ha rossz a minősége monitorként, akkor nem veszem meg, mert nekem csak arra kéne!

Előre is  köszönöm a válaszokat!

#777 Felhasználó inaktív   Trabber 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 16:14

Sziasztok!

Én is megleptem magunkat idén Karácsonyra egy LCD TV-vel.
Jónéhány üzlet végigjárása, több modell kipróbálása után, és engedve a pénztárca szorításának végül egy közel noname TV-t vettünk:

Hisense LCD3206EU "Bluesky", 82 cm, 1366x768, mindenfajta bemenettel, 140.000 -ért.

A választásnál fontos szerepet játszott, hogy PC-re is rá lehessen kötni, (játék filmnézés és munka céljából,) így ezen van VGA-bemenet is. (Ugye itt ezt emlegetitek D-SUB néven?  ;) )

A választás előtt LG-t is, meg Panát is rákötöttem a laptopomra:
LG-n hibátlanul megjelent az 1366x768, Panának meg alapból 1024x768 volt a felbontása, amit csúnyán szétnyújtott. Ezek után reméltem, hogy a Hisense Bluesky-on is menni fog az 1366x768, torzításmentes (nem szétnyújtott) kép.

A ciki az, hogy a laptopom integrált VGA-kártyája csak 1024x768-ban hajlandó képet küldeni a TV-nkre, ami kicsi. (Középen össze van húzva, vagy zoom-mal szét tudom nyújtani, ami hülyén néz ki...)
Esetleg megjelenik még 1280x1024-ben, ami homályos, vagy 1600x1200-ban, ami szintén homályos az átméretezés miatt...

Nem tudjátok, létezik Windows XP-hez valami driver / progi, amivel meg lehet ezt hackelni?

Esetleg próbálkozzak valamelyik másik csatlakozón keresztül? (Direkt ezért vettem egy Hama VGA-kábelt...  :confused: )

A Hisense-en van majdnem minden: (Hisensetv.hu)

Video, S-video, YPbPr, HDMI, VGA, 2 SCART.

Sajnos DVI nincs.

Valaki Okos mondana rá valami okosat, amerre elindulhatok? :)

Üdv,

Trabber

#778 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 18:37

Idézet: Trabber - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 16:14

A választás előtt LG-t is, meg Panát is rákötöttem a laptopomra:
LG-n hibátlanul megjelent az 1366x768, Panának meg alapból 1024x768 volt a felbontása, amit csúnyán szétnyújtott. Ezek után reméltem, hogy a Hisense Bluesky-on is menni fog az 1366x768, torzításmentes (nem szétnyújtott) kép.

A ciki az, hogy a laptopom integrált VGA-kártyája csak 1024x768-ban hajlandó képet küldeni a TV-nkre, ami kicsi. (Középen össze van húzva, vagy zoom-mal szét tudom nyújtani, ami hülyén néz ki...)
Esetleg megjelenik még 1280x1024-ben, ami homályos, vagy 1600x1200-ban, ami szintén homályos az átméretezés miatt...

Hmm, és a Hisense tudja az 1366x768-at egyáltalán D-SUBon? Mert szerintem ezért nem küld ki nagyobb felbontást a VGA kártya, mert nem támogat csak 1024x768-at. Sajnos sok TV-nél ugyanez ez a helyzet, ezért írtam korábban is, hogy LG/Samsung a jó választás, mert azok biztosan támogatják a teljes natív felbontást PC bemeneten. Az LG HDMI-n is.

SzaboZE

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2006. 12. 13. 18:41 -kor

#779 Felhasználó inaktív   Trabber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 09:28

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 18:37

Hmm, és a Hisense tudja az 1366x768-at egyáltalán D-SUBon? Mert szerintem ezért nem küld ki nagyobb felbontást a VGA kártya, mert nem támogat csak 1024x768-at.

SzaboZE

Köszi a választ!

Az a gyanúm, hogy nem támogatja... :(
Csak azt nem tudom, hogy ezt miért nem írják ki rá nagy betűkkel.
És akkor egyáltalán mikor tudom kihasználni rajta az 1366x768-at? (Milyen módban, milyen bemeneten keresztül?) Lehet, hogy soha???  :confused:

Üdv,
Trabber

#780 Felhasználó inaktív   [FREE]z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:06

Helló Mindenki

szerintetek 26"-os vagy 32"-os LCD tv-t vegyek ha 6 méterről tv-znék, ugyanakkor használnám monitorként is ( azt nem 6 méterről :))

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.