HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 19:42

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 19:40

Jaja, ez mukodik! A service menu itt mar megvan... mostmar csak arra kene rajojjek, hogy kapcsoljam ki a DNIe-t... mivel van ilyen bemutato, ahol mutatja milyen ki es milyen bekapcsolva remelem, hogy kilehet kapcsolni. Jovolna, mer amugy szep kepe van kikapcsolva.

Amit talaltam, az pl a dinamikus kontraszt... ami alapbol kivolt kapcsolva, erdekes... ugy is hagytam mondjuk.

Konkrétan ilyen menűpont nincs, hogy DNIe? :think: Esetleg ha leírod (vagy lefényképezed) a menűpontokat. Mást én se tudok. :(

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 10. 19:58 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#822 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 19:54

Itt vannak a kepek!
A fo menurol, es a masodik menurol lottem kepet, ahol a legtobb option volt. A tobbi szamomra hieroglifanak tunt sajna.

Remelem Te kitudsz belole talalni valamit! A Dynamic Dimming es a CE az semmit se csinal latszolag a keppel. A Contrast igen, de kikapcsolva hagytam.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#823 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 19:58

Ha választanotok kellene akkor melyiket választanátok:

- LG 26LC2R
- Samsung LE27S71B

???

#824 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 20:00

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 19:54

Itt vannak a kepek!
A fo menurol, es a masodik menurol lottem kepet, ahol a legtobb option volt. A tobbi szamomra hieroglifanak tunt sajna.

Remelem Te kitudsz belole talalni valamit! A Dynamic Dimming es a CE az semmit se csinal latszolag a keppel. A Contrast igen, de kikapcsolva hagytam.

Olvasgattam most a NET-en és, ha nincs DNIe opció a "normál"/szervíz menűben, akkor nem lehet kikapcsolni! :(

Idézet

I have the same TV - there is no way to turn it off. You don't want it off, though - in the user menu there is a DNIe test you can run where one half the screen shows what the picture looks like with, and the other half without - when it's off the picture is washed out badly.

What do you think of the picture on this model? OOB the colors were off, and brightness/contrast were in torch mode. I did a lot of adjusting with AVIA, and it looks awesome now

1 emberke viszont ezt írja:

Idézet

Trust me, you want it off. If you were able to turn it off, then properly adjust color/tint/contrast/brightness, the picture would look MUCH better than with it on.

DNIe does all kinds of ugly edge enhancement, dynamic black level and color adjustment, etc. that is not desirable if you want an accurate picture.

By the way, the DNIe "test" on many Samsung's (at least the DLP's) is a fraud. The "on" and "off" states are not at all the same as what it actually looks like when it is "on" or "off".

Szóval, nem tudom. :think:

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 10. 20:01 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#825 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 20:03

Csokis koszi szepen! Ezt en is megtalaltam... annyit tudtam csinalni, hogy az elesseget levettem minimumra, igy mar annyira nem zavaro. Meg igy is roszabb egy kicsit, de nem olyan veszesen. Hat akkor ez van... azert az durva, hogy PC-rol nezve szebb kepe van a DVD-nek...

Kenoby, nekem a 27es verzio van. Sztem jo, bar a TV adas eleg gazul nez ki rajta... en foleg monitorkent hasznalom, tetszik nagyon! ;)

#826 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 20:10

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 20:03

Csokis koszi szepen!

Igazán nincs mit. Ennyit tudtam segíteni. :)

#827 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:43

Én monitorként és Xbox360-hoz venném, a tv totál nem érdekel, egyébként ha szabad kérdeznem mennyiért és hol vetted mert találtam egy helyet ahol 14x,000, ft.

Szerkesztette: Kenoby 2007. 01. 10. 22:44 -kor

#828 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 23:16

Az szvsz igen jo ar erte. En meg tavaly oktoberben vettem akciosan 160ert. Talan Elektro World vagy a fene tudja... a kaposvari tescoban talalhato hasonlo nevu boltban. Mazlim volt, 2 darabot hoztak ossz vissz, es fel oraval azelott hoztak meg, amikor mi mentunk erdeklodni. Plusz akkor lett 160ra learazva, szoval 1 oran belul mar itthon is voltam a kicsikevel.

En is majd box360hoz szanom, eddig csak monitorkent hasznaltam meg DVD-t neztem rajta, arra eleg jo.

#829 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 21:53

Nah meg is vettem a Samsung LE 27S71B tv-t, amit sajnos holnap viszünk is vissza ugyanis nem lehet bekapcsolni a ketyerét.  :confused: Igy hát sajnos nem örülhetek még.  :mad:

#830 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 10:16

Ehh... az meg hogy. :think:  Mer OK, hogy hibas volna a cucc... de, hogy meg bekapcsolni se lehessen. :(  Meg a feher-fekete hangyak haborujat se mutatja? Egyaltalan ha halozatba bevan dugva a piros pont vilagit rajta?

#831 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 10:47

Üdv mindenkinek!
Van kb. 1,5 éve egy Grundig Xentia típusú LCD tévénk, amivel volna egy kis probléma: bekapcsolása után 10-15 percre elkezdenek megjelenni a mélyebb színeken más színek, színcsíkok. Álltalában a vörös, barna, néha sárga színeken zöld (negatív?) színek. A szervízesnél már jubiláltunk: 10-dik alakommal is visszaküldték a tv-t úgy, hogy annak semmi baja! Van-e köztetek olyan, aki találkozott ilyen problémával? Ha igen, akkor mi lett a megoldás?
A szervízesek szerint nincs baja, viszont gond lehet sok minden mással: antennacsatlakozóval (ki lett cserélve a legjobbra!), szobahőmérséklettel (18-24 fok, nyáron azér melegebb van), más egységekkel, amik ugyanabba a dugaljba vannak csatlakoztatva... stb.
A szervízeseknél állítólag nem jelentkezik a probléma, viszont ismerik a jelenséget...

Válaszotokat előre is köszi!
Kép

#832 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:12

Hát ha bedugom hálózatba akkor a piros led villog mint a félkegyelmű és semmire nem reagál (se távirányító se főkapcsoló). Ki is lett már cserélve úgyhogy késő délután már azon nyomatom. Azt mondták a boltban hogy a hülye szlovákok biztos ki hagytak belőle valamit.  :)  Amire cserélték azt már kibontattam és beizzitattam, hogy műxik-e, hálistennek ez már jó.

#833 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:55

Idézet: dekanov - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 10:47

Üdv mindenkinek!
Van kb. 1,5 éve egy Grundig Xentia típusú LCD tévénk, amivel volna egy kis probléma: bekapcsolása után 10-15 percre elkezdenek megjelenni a mélyebb színeken más színek, színcsíkok. Álltalában a vörös, barna, néha sárga színeken zöld (negatív?) színek. A szervízesnél már jubiláltunk: 10-dik alakommal is visszaküldték a tv-t úgy, hogy annak semmi baja! Van-e köztetek olyan, aki találkozott ilyen problémával? Ha igen, akkor mi lett a megoldás?
A szervízesek szerint nincs baja, viszont gond lehet sok minden mással: antennacsatlakozóval (ki lett cserélve a legjobbra!), szobahőmérséklettel (18-24 fok, nyáron azér melegebb van), más egységekkel, amik ugyanabba a dugaljba vannak csatlakoztatva... stb.
A szervízeseknél állítólag nem jelentkezik a probléma, viszont ismerik a jelenséget...

Válaszotokat előre is köszi!

Egyrészt, ha lehet fotózd le, és ezt meg lehet mutatni a szervizesnek is, mielőtt cipeled a tévét. Másrészt próbáld meg behatárolni a jelenséget. Csak antennáról csinálja, vagy DVD-ről is. Bármelyik bemeneten, vagy csak az egyiken. Van-e a közelében zavaró tárgy, mint pld. hangfal. Esetleg mérhető feszültségesés a konnektorban?

u.i
Ha az ellentetje alatt a komplementer (kiegészítő) színpárját érted, akkor piroson zöld, kéken sárga csíkoknak stb. kellene lenni.

#834 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 16:46

Az eddigi összes bemeneten jelentkezett a probléma, ahol csak használtuk: kábeltévén, scart csatlakozón(DVD), DVI (számítógép). Változtattuk a műkösési helyét: szülői szobában volt a legtöbbet, most nálam van. Más elektronikai egységgel együtt üzemel most (számítógép, crt monitor, házimozi). Azoknak működésével nincs semmi gond, ezek gondolom igen érzékenyek feszültség ingadozásra, bár nem lehet kizárni ezt sem teljesen :think:
Mivel most számítógéphez is van csatlakoztava (DVI), az XP egyik jeles programját segítségül tudtam hívni: a Paintet! Csatolok képet is: Kép

Kis idő elteltével az 1-es számmal jelölt területen jelentkeznek a problémák (színeknél), aztán a 2-es területen. A piroson zöldes csíkok,a  kéken meg zöldön fekete csíkok jelennek meg.
Kép

#835 Felhasználó inaktív   Pippen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:33

Sziasztok,

Nemrég én is vettem egy 27-es LCD Tv-t, amit mostanság klón módban használom nvidia-s vga-hoz mint másodlagos kijelző (elsődleges egy 17-es CRT). Minden nagyon fáintosan megy rajta, a probléma csak a videólejátszással van. A CRT-n megy simán, de a TV a video ablakban csak feketeség van. Minden más látszódik, de ez nem. Próbáltam többfajta lejátszóval, de a jelenség ugyanaz.
Mit lehet ezzel tenni? A segítséget előre is köszönöm és elnézést ha már volt ez a probléma.

Üdv, Pippen

#836 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:11

Idézet: Pippen - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 15:33

Sziasztok,

Nemrég én is vettem egy 27-es LCD Tv-t, amit mostanság klón módban használom nvidia-s vga-hoz mint másodlagos kijelző (elsődleges egy 17-es CRT). Minden nagyon fáintosan megy rajta, a probléma csak a videólejátszással van. A CRT-n megy simán, de a TV a video ablakban csak feketeség van. Minden más látszódik, de ez nem. Próbáltam többfajta lejátszóval, de a jelenség ugyanaz.
Mit lehet ezzel tenni? A segítséget előre is köszönöm és elnézést ha már volt ez a probléma.

Üdv, Pippen

A videolejátszás mindig az elsődleges monitoron történik. A videobeállításoknál tedd elsődlegessé a TV-t. (primary display). Mivel nálam nincs külső monitor, ezért nálam ez az opció szürke:

SzaboZE

Csatolt fájl:

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2007. 01. 15. 19:16 -kor

#837 Felhasználó inaktív   tczikora 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:08

Sziasztok!
Egy Asus laptopot (Asus A6U 5050) szeretnék hozzákötni egy Samsung LCD TV-hez (LE27S71) monitorkábellel. Össze is tudom kötni, csak ha nagyobb felbontást álítok be, mint 1024x768, akkor a laptop ugyanúgy 1024x768-as képet küld, pedig a TV 1360x768-as felbontást is bírna.
Alaplapi videókártya: SIS M760GX.
Nem tudjátok, hogy lehetne elérni, hogy a videokártya nagyobb felbontást is kiadjon?
Beállítani be lehet, csak mégis 1024x768-at küld és a TV-n az egérrel lehet jobbra-balra huzogatni a képet.
Köszi,
Tomi

#838 Felhasználó inaktív   lewis73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 07:45

Hali !

Vettem egy sony braviat és egy PC-t 2 féle képpen próbáltam rákötni eddig.
A videokarihoz kapott HDTV kimenetről rátoltam a Tv HDTV bemenetére , tudja a 720p és az 1080p-t  nagyon meggyőző viszont próbáltam a pc-n DVD filmet lejátszani és teljes képernyős módban a film nem tölti ki a képernyőt. ez azért van mert a dvd nem HD minőségű filmet tartalmaz ? Volt olyan dvd lejátszó a pc-n ami el sem iddult mert az irta ki hogy olyan felbontást használok ami miatt ezt nem tudja.
A másik a PC bemenet ! Klon módban tökéletet éles képet ad , viszont ha  TV-t elsődleges kijelzőnek választom , a Tv kiirja hogy túl nagy méret és nincs jel.Ugyan ez van ha csak egyetlen kijelzőnek használom a TV-t akkor is ez van , és nem tudok rájönni hogy miért ? Talán elsődleges kijelzőként az eredeti monitorhoz rendelt 85-hz nem tetszik neki ? Klonban automatikusan 60 hz.

Remélem érthető a kérdésem , de még nem vagyok ezekben a dolgokban járatos ha valaki tud segítsen ebben. köszi.

#839 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:53

Idézet: tczikora - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:08

Sziasztok!
Egy Asus laptopot (Asus A6U 5050) szeretnék hozzákötni egy Samsung LCD TV-hez (LE27S71) monitorkábellel. ...

Szerintem próbáld úgy, hogy a gép kijelzőjén ne legyen kép.

#840 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:09

Szevasztok! Én vettem egy Samsung Le27S71B-t a múlthéten, és minden tetszik rajta (a tv műsor képe nem nagyon, de azt tudtam, hogy nem a legjobb), főként monitornak használom, de egyelőre nem tudom belállítani az 136*x768 as felbontást. Ha ezt választom egy ati radeon x 550-el, akkor látszik a kép, de a start menű, és a tray is kilóg a windowsos képnél, és akárhogy taszigálom a képet a tv menüjében, vagy a videókártya beállításában, mindíg kilóg. de az 1024x768 az tök jól látszik. valakinek valami ötlete?
It's not bug, it's future.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.