Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 22:35
Leírnád a tanulságodat? :confused:
Nagyon egyszerű:
Vettem anno egy 107 cm-es plazma TV-t (1,5 éve). Az üzletben (MM) gyönyörű kép, semmi utánhúzás, pedig nagyon sokáig figyeltem ám, mondhatni tökéletes.
TV hazavisz, kicsomagol, beüzemel, minden létezőt rákötöttem (SAT, földi antenna, számítógép, DVD, Videó).
És jött az első ledöbbenés: a sat (DigiTV) olyan csúnya és utánhúzásos, szellemképes volt, hogy azt hittem ott elsírom magam. Földi adó dettó, kicsivel azért jobb minőség, illetve nem volt annyi utánhúzás.
Viszont számítógéppel tökéletes volt, semmi utánhuzás, gyönyörű kép.
Tehát ami digitális jelként jött az nagyon szép, de minden analóg jel az szörnyű képet adott vissza. Szerencsére egy nap múlva középen 3 pixel ragaszkodott, hogy márpedig ők csakis kéken hajlandóak világítani, visszavittem és mivel ez volt az utolsó, pénz vissza.
Tehát nem a TV-vel volt igazából a gond, hanem a műsorszolgáltatás színvonala messze nem érte el azt a szintet, ami egy ilyen TV-hez kell. De a 300 eFt-t a TV-ért dobja ki az ember az ablakon, és hát ugye kire legyen mérges az ember. Jó tanulópénz volt az a pár nap amíg nálam volt, elátkoztam én mindent, hogy voltam olyan hülye, hogy megvettem
Egyik jómódúbb ismerősöm most költözött, új ház, új TV, mentünk venni egyet.
Samsung 94 cm-es LCD. Amikor először összeraktuk, akkor majdnem rosszabb kép volt rajta, mint az én plazmámon, de késő este volt már, és akkor nem volt idő tüzetesen megnézni. Másnap végignéztük a kábelezést, és kiderül, hogy a prof szakik a házba való bekötésnél a bejövő szálat az OUT-ba kötötték be fent. Átkötöttük, abban a pillanatban minden csodálatos lett.
Amikro azt megláttam, akkor megint majdnem leestem a fotelből, de most ámulatomban, mert a helyi kábel TV-nek (nem UPC) gyönyörű képe van azon az LCD TV-n
Igaz az ő nappalijában azért van bőven hely/távolság, de a lényeg, hogy a kép gyönyörű, semmi utánhúzás, szellemkép, vagy bármi olyan, ami miatt korai lett volna egy ilyen TV megvétele.
Sajnos hatalmas a különbség az egyes szolgáltatók közötti különbségben, gondolom az én plazmám is mást mutatott volna egy ilyen erős jelnél, de digiTV-vel használhatatlan. Most van egy TV/monitor combo, amibe ugyancsak be van kötve minden, de egyelőre továbbra is, ha TV-t akarok nézni, akkor marad a CRT TV.
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G