HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 13:10

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 11:43

Például egy TH-42PV70 rosszabb bármivel is?

Igen... bár azért annyira nagyon nem lényeges, de látható. :)

KB így néz ki a helyzet.

2007-es modellek: G10 panel, 60.000 óra

HD Ready (720p) / (Plasma Value)
PV7 Alapváltozat, gyengébb pannellel szerelve (8000:1 kontraszt...stb), V-Real engine
PV70 középkategória, normál panellel szerelve (10000:1 kontraszt... stb), V-Real 2 Engine
PV700 extra kivitel, térhangzás, memóriakártyaolvasó... a többi ugyanaz kb mint a PV70

Full HD (1080p)
PY7, alap
PY70 középkategória, V-Real 2 engine
PY700 extra kivitel a PY70-ből, mint a PV700-nál
PZ70 ugyanaz mint PY csak DVB tunerrel
PZ700 ugyanaz mint PY csak DVB tunerrel

2008-as modellek: G11 panel, 100.000 óra
PV8 alapváltozat ittis, picit gyengébb képességekkel meghajtott panel (10000:1...stb), V-Real 2
PV80 középkategória, jobb panellel és elektronikával (15000:1), V-Real 3, 100Hz és egyéb finomságok
PV800 full extra

PX sorozat ez a PV8x + DVB tuner és kicsit jobb elektronika, 500.000:1 kontraszt...stb

PZ sorozat pedig a full HD ami megint egy picivel jobb. pl 1.000.000:1 kontraszt stb

#1582 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 14:03

ThomasS31 mindig szerettem ezeket a szepnagy szamokat :D 60 ezer ora: 7 ev 24/7 uzem, 100 ezer ora: 11 ev 24/7 uzem. szerintem meglepo lenne, ha barmelyik 6 evnel tovabb mukodokepes maradna nagyjavitas nelkul ;) az ilyen 10 ezer az egyhez kontrasztadatokkal meg vigyazni, mert ugye a 8 bites, YCC szinter esetere, ahol ugye max 224 arnyalat jelenitheto meg, ez bijon a savosodas melegagya :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 07. 14:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1583 Felhasználó inaktív   lala14 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 16:47

Van egy lg 32lc3r tévém és egy gf 6700gt videokártyám közte pedig 10m dvi-hdmi kábel. A gond a következő: a videokártya programján (nvidia control panel) csak 1280*720-as felbontás álitható, de a tv felbontása 1366 x 768. Mit lehet ilyenkor csinálni? (nem akarok tv-t cserélni) válaszotokat elöre is köszönöm

#1584 Felhasználó inaktív   lala14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 16:51

elnézést 7600gt

#1585 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 21:48

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 12:34

Ez egy eszközök együttműködését segítő európai jelrendszer HDMI csatlakozón keresztül.
CEC = Consumer Electronics Control

Hasonló mint ami a SCART csatlakozón A/V Link is mindenféle hasonló elnevezés volt régen. Nem csak a videó jel megy passzívan át, hanem van vezérlő jel és kétirányú kommunikáció is.

Kvázi a HDMI-n összekapcsolt dvd lejátszó-felvevő, A/V Receiver (erősítő)... stb együtt tud működni mint egy rendszer és egymással információt cserél. Pl egy gombnyomással elindíthatod a felvételt az épp tévén aktív csatornáról a felvevőn... meg egyéb automatizált folyamatok. :)
Pl bekapcsolod a DVD-t és a TV átvált arra bemenetre... stb

Tehat ez jo dolog! :D Koszi!

#1586 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 23:04

Idézet: lala14 - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 16:47

Van egy lg 32lc3r tévém és egy gf 6700gt videokártyám közte pedig 10m dvi-hdmi kábel. A gond a következő: a videokártya programján (nvidia control panel) csak 1280*720-as felbontás álitható, de a tv felbontása 1366 x 768. Mit lehet ilyenkor csinálni? (nem akarok tv-t cserélni) válaszotokat elöre is köszönöm

másik driver esetleg  :think:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 23:39

Idézet: lala14 - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 16:47

powerstrip-pel fabrikálsz modeline-t hozzá. a TV az EEDID-n át csak a 720p-t hirdeti magáról ezért lát az nV csak egy 720ps "digit panel"-t.

#1588 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 14:03

ThomasS31 mindig szerettem ezeket a szepnagy szamokat :D 60 ezer ora: 7 ev 24/7 uzem, 100 ezer ora: 11 ev 24/7 uzem. szerintem meglepo lenne, ha barmelyik 6 evnel tovabb mukodokepes maradna nagyjavitas nelkul ;) az ilyen 10 ezer az egyhez kontrasztadatokkal meg vigyazni, mert ugye a 8 bites, YCC szinter esetere, ahol ugye max 224 arnyalat jelenitheto meg, ez bijon a savosodas melegagya :)

A lényeg nem a konkrét szám, hanem az hogy élettartam szempontjából bőven ki fog szolgálni bárkit egy ilyen cucc, akár LCD akár Plazma. :)
Ráadásul ez a fényerő felére mérik, szóval a konkrét működés ennél sokkal jobb is lehet, ez csak a minimum amit elvárhatsz.
De ha valakit érdekelnek ezek annak ott az adat. A Pana honlapján meg a többi részlet, mert ezek csak a minimális adatok.

A kontraszt is lehet, hogy csalóka, de még mindig látványosan jobb, mint bármilyen most kapható sorozatgyártott LCD a legcsúcsabb trükökkel ellátva (főleg, hogy a plazma alig drágább, sőt néha olcsóbb)... a színárnyalatok dettó, itt már milliárd színekről meg 10-12+ bites elektronikákról beszélünk, attól függetlenül, hogy egy szabványosan mért adat mit mond.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 08. 09:26 -kor

#1589 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 12:58

Samunak hulladek az analog resze, altalaban realtek ADCket hasznalnak, filipsznek van jo sajatja, meg a sonynak is. namost ez a dolog nagyjabol kezd erdektelenne valni. analogban csak az FTA sugarzas marad meg 4 evig. persze ha van forrasztopakad meg szorgalmad lecserelheted a realtek-eket csereszabatos burr-brownokra :D

Nem csak az analóggal van ott baj. Az SD tartalmak megjelenítésében is kicsit gyengébb. Érds a kontúrok, a mozgás közben kép szétesése, mpeg zaj... stb
Azért szerintem magyarországon még relative sokáig lesz ha nem is mind analóg, de SD tartalom.
Ráadásul a HD sem minden, épp most olvasni "rémhíreket", hogy egyes amcsi szolgáltatók elkezdték rontani a sávszélességet egy-egy adón, vagy a tömörítést növelni (rontani), és mások is fontolóra vették. Márpedig, ha itt is bejön az mpeg zaj, meg egyéb tömörítési hibák, számíthat hogy egy képjavító áramkör mit tud felmutatni. Persze ez egyelőre csak egy lehetőség, de ki tudja lehet itt nálunk sávszélességszűkös országban számítani fog.
Én ha kiadok tévére többszázerer forintot, akkor figyelek a részletekre is már. :)

Idézet

En allitom neked, hogy a jo tetoantenna vagy egy jobb, minosegib CATV rendszer nagysagrendekkel tobbet segit.

Ezzel egyetértek, a minél jobb forrást nem pótolhatja semmi. De nem hinném, hogy pont nálunk nem lesz/nincs ezzel gond. :)
Márpedig még pár évig az átlagembernek ezzel kell beérnie.

Idézet

azt azert megjegyeznem, hogy a samu arszintjeibe eso braviak semmivel sem adnak minosegibb kepet analogrol, sot... persze a felmilkasak mar igen...

Pedig előfordul, hogy azonos árban jobbat kapsz, vagy kicsit drágábban. Ez pedig megérhet egyeseknek még pár ezrest szerintem.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 08. 09:30 -kor

#1590 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:07

Idézet: Finix - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 21:48

Tehat ez jo dolog! :D Koszi!

Csak akkor ér valamit, ha minden eszközöd támogatja. :)

Sok gyártó saját megoldást használ sajnos (ami persze nem működik együtt más gyártó eszközeivel), bár vannak iparági kvázi szabványok is erre...

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 08. 10:08 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 10:27

Srácok!

A múltkori panasonic ismertetőből okulva próbáltam meg pár nap alatt ismét körülnézni a kapható tv-k között.
Amiket ThomasS31 írt megnéztem (köszi!) (PX modellek), de kicsit drágállom őket.
Élőben is sokat szemügyre vettem azóta, de mégsem látok egetrengető különbséget lcd és plazma közt.

Szóval a lényeg: ha otthoni használatra keresek 40"-osok közül bármit, ti mit ajánlotok? A lényeg:ne 5cm-es pixelekből tevődjön össze a kép, élvezhető legyen bármilyen dvd, később HD, ne égjen be fél nap után, és ha kell, gépről is tudjak rajta nézni anyagot.

Ha bemegyek bármilyen üzletbe, az eladó egyből azt mondja, 400k körül már találok erre a célra megfelelőt a plazmák közt, az lcd-ket nagyon nem akarják adni. Azért kellene valami ésszerű tipp, mert így magamtól elég nehezen tudok dönteni, mindig keresem, hogy mi lenne a lehető legjobb ezért a pénzért (max. 250), ugyanakkor szeretnék spórolni is, de igazán meg nem értek hozzá (pl. miért láttam egy 1024*768-as plazmát szebb képünek mint egy 1366*768-as lcd-t..)
Mi lenne az ésszerű kompromisszum ennyiért?

Előre is köszi

#1592 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 09:15

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 10:27

Srácok!

A múltkori panasonic ismertetőből okulva próbáltam meg pár nap alatt ismét körülnézni a kapható tv-k között.
Amiket ThomasS31 írt megnéztem (köszi!) (PX modellek), de kicsit drágállom őket.
Élőben is sokat szemügyre vettem azóta, de mégsem látok egetrengető különbséget lcd és plazma közt.

Szóval a lényeg: ha otthoni használatra keresek 40"-osok közül bármit, ti mit ajánlotok? A lényeg:ne 5cm-es pixelekből tevődjön össze a kép, élvezhető legyen bármilyen dvd, később HD, ne égjen be fél nap után, és ha kell, gépről is tudjak rajta nézni anyagot.

Ha bemegyek bármilyen üzletbe, az eladó egyből azt mondja, 400k körül már találok erre a célra megfelelőt a plazmák közt, az lcd-ket nagyon nem akarják adni. Azért kellene valami ésszerű tipp, mert így magamtól elég nehezen tudok dönteni, mindig keresem, hogy mi lenne a lehető legjobb ezért a pénzért (max. 250), ugyanakkor szeretnék spórolni is, de igazán meg nem értek hozzá (pl. miért láttam egy 1024*768-as plazmát szebb képünek mint egy 1366*768-as lcd-t..)
Mi lenne az ésszerű kompromisszum ennyiért?

Előre is köszi

Ha már ennyi erőt fektetsz a dologba, mindenképp azt javaslom kicsit olvass most.

Két oldalt javaslok:

1. http://www.hdtvtest.co.uk/
2. http://www.trustedreviews.com/tvs/

Ezen két oldalon olvass el 2-3 samsung, panasonic, sony, philips, pioneer tesztet. Nézd meg miről miket írnak, de ne csak a műszakit, hanem végig a cikket.
Ez alapján nagyjából kapni fogsz egy képet minek mi az előnye hátránya a két technológiának, melyik márka és típus miben erős, mi a hasonló és mi az eltérés.
Majd dönts neked mi a fontos a tervezett használat alapján és válaszd azt a márkát és típust ami legközelebb áll.

Sajnos egy ilyen döntésnél keveredik a műszaki tudás és egyéni preferencia.

A kiállított dolgok alapján nehéz dönteni, ugyanis nincsenek beállítva a te preferenciáid alapján. Lehet egy tévét jónak fogsz találni mert közel áll ehhez, de egy másik jobb lenne csak nincs "rád hangolva". :)
Meg egy áruház nem adja vissza az otthoni körülményeket, főleg az esti filmnézés/tévézés hangulatát. Ezért kell elolvasni a fenti oldalak tesztjeit és összehasonlítani a többi ugyanazon az oldalon szereplő tapasztalattal, ugyanis ők tudnak viszonyítani, te 1 teszt alapján meg az áruházi kirakat alapján nem.

Itt van amugy egy 2007-es nem reprezentatív, de mindenképpen sokatmondó "statisztika":
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/12/31/...tv-plasma-2007/

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 11. 09:31 -kor

#1593 Felhasználó inaktív   rodimus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 17:24

Sziasztok, kinéztem egy fullhd-s lcd, sharp tv-t. Van rajta PC bemenet (D-Sub), akkor a pc-m vga kariját rá tudom közni a tv-re? Ergo nézhetek pc-m segítségével hd-s filmeket is ? :)

Remélem faján nézne ki úgy.

Mellesleg X360 konzit is rá lehetne kötni erre a d-sub-jára? Mert az enyém régebbi kiadás, nincs még hdmi rajta. Így marad a d-sub, vagy a kompozit.
"Öreg nénike a repülőn a sokkolóról: Kipróbáltam a kiskutyámon. Egy hétig kornyadozott utána! "

#1594 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 10:12

Idézet: rodimus - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 17:24

Sziasztok, kinéztem egy fullhd-s lcd, sharp tv-t. Van rajta PC bemenet (D-Sub), akkor a pc-m vga kariját rá tudom közni a tv-re? Ergo nézhetek pc-m segítségével hd-s filmeket is ? :)

Remélem faján nézne ki úgy.

Mellesleg X360 konzit is rá lehetne kötni erre a d-sub-jára? Mert az enyém régebbi kiadás, nincs még hdmi rajta. Így marad a d-sub, vagy a kompozit.

Igen. :)

A boxon amugy komponensnek (3 rca csatis) kell lennie, nem?

#1595 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 17:27

Vettem Panasonic TH-42PZ85E-t, és nem bántam meg. :) Csak azok a fránya SD adások (kivéve a Sport2, egyelőre tömörítésmentesen ad). Tetszik a TV! Bár túl nagy a félszobába. :D
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1596 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 13:31

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 17:27

Vettem Panasonic TH-42PZ85E-t, és nem bántam meg. :) Csak azok a fránya SD adások (kivéve a Sport2, egyelőre tömörítésmentesen ad). Tetszik a TV! Bár túl nagy a félszobába. :D

:lollypop: :)

Pont most jött meg az egyik teszt is angolhonból: http://www.hdtvtest....sonic-TH42PZ85B

Azért, ha van gyakorlati tapasztalat bármi majd oszdt meg! ;)

#1597 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 14:45

Úgylátszik a Samsung is rá fog tenni még egy lapáttal az idei modellekben: Samsung LE40A656  :cool:

#1598 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:58

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 14:31

:lollypop: :)

Pont most jött meg az egyik teszt is angolhonból: http://www.hdtvtest....sonic-TH42PZ85B

Azért, ha van gyakorlati tapasztalat bármi majd oszdt meg! ;)

Úgy tűnik, 1-2 hónap kimaradásod van. :p Nos haladjunk a korral, nesze a link:

http://www.avforum.h...p?showtopic=838

Mindenféle nem összefüggő tapasztalatait, vitáit írtunk:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?...66184&na_order=

2048. sorszámtól felfelé, elég hosszú történet. Ha van időd, jó olvasást és valóban nagyon tanulságos. ;) Vannak korábbi hozzászólásaim ott, azokkal ne foglalkozz vele (akkorában még LG LC2RR 82cm LCD TV-re gondoltam, rájöttem hogy f*s).

Német oldalán a Samut nagyon leszerepelték.  :omg:

Ui.: Az aláírásodban lévő konfig baró, remélem ezzel sokat játszol. :D

Szerkesztette: bolic system 2008. 04. 14. 21:08 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1599 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 21:28

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 20:58

Német oldalán a Samut nagyon leszerepelték.  :omg:

az az igazság, hogy ezek a dolgok roppant szubjektívek szerintem. persze az LCD nem ghostol, de kis jószándékkal minden samu xVA-ból ki lehet csalni olyan overdájv artifact-eket hogy azcsak na :)

#1600 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 08:42

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 20:58

Úgy tűnik, 1-2 hónap kimaradásod van. :p Nos haladjunk a korral, nesze a link:

http://www.avforum.h...p?showtopic=838

Milyen lemaradásra gondolsz? :)

Idézet

Mindenféle nem összefüggő tapasztalatait, vitáit írtunk:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?...66184&na_order=

2048. sorszámtól felfelé, elég hosszú történet. Ha van időd, jó olvasást és valóban nagyon tanulságos. ;) Vannak korábbi hozzászólásaim ott, azokkal ne foglalkozz vele (akkorában még LG LC2RR 82cm LCD TV-re gondoltam, rájöttem hogy f*s).

Német oldalán a Samut nagyon leszerepelték.

Majd megsasolom, de engem kimondottan az érdekel amit vettél, mert ígéretesnek tűnik, bár én sem tudnám most hova tenni... :D

Melyik oldalon és milyen okkal húzták le a Samut?

Ui: Mostanában elég ritkán... 2-3 hetente jut időm rá félnapokra, ha nagyon jó a játék, akkor 1 nap. :p :D

Szerk: No elolvastam a véleményed... látszik még nem volt plazma tévéd, mert amiket írtál dolgok pl a plazmákra jellemző "memória" hatás, vagy "képmegtartás" (image retention) az idővel csökkeni fog. Meg ugye a mások által emlegetett ~1-200 óra bejáratás után javulni fog szép lassan a többi dolog is (pl phosphor trail). :)
Tanácsok: http://www.hdtvtest.co.uk/news/plasma-scre...-2007032738.htm

A BD lejátszós szólásaidra: miért nem veszel egy PS3-at? De komolyan... annyi pénzből megvan azis és az egyik legjobb DVD upscaler és BD v2 lejátszó egyben. ;)
A többi vélemény meg majd alakul... azért grat! :up:

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 15. 09:38 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »