HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 09:09

Idézet: Crafty - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 17:45

Sziasztok!

Van egy Samsung LE40R72B típusú tv-m, össze van kötve a PC-mel D-sub bemeneten eddig nem volt semmi  gond vele gyönyörűen ment minden játék szép képpel.
Most meg mosódott helyenként lilás és minden játék élvezhetetlen.
Próbáltam laptoppal másik kábellel a helyzet változatlan.
A TV adással nincs gond és a DVD-t is szépen adja vissza HDMI-n, AV-n szintén problémamentes.
Valaki esetleg találkozott ilyen problémával, vagy sejti mi lehet a gond?

Előre is köszönöm.

Lehet kéne neki egy újraszinkronizálás mert elmásztak a frekvenciák... nincs a menüben ilyen "Autosync" vagy "Resync" a PC bemenethez/vagy általában?

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 05. 19. 09:09 -kor

#1642 Felhasználó inaktív   lala14 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 16:26

Van egy lg 32lc3r tévém dvi-hdmi kábellel. A gond a következő a tv levág a képből 5-6 cm minden oldalon.
(D-sub-al rendesen müködött) Mit lehet ilyenkor csinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm.

#1643 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:55

Idézet: lala14 - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 16:26

Van egy lg 32lc3r tévém dvi-hdmi kábellel. A gond a következő a tv levág a képből 5-6 cm minden oldalon.
(D-sub-al rendesen müködött) Mit lehet ilyenkor csinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm.

Felbontást váltani, kimenő jelet jól beállítani, 1:1 pixelmapping-ot kikapcsolni.

Visszatérni DSUB-ra? :cool:

#1644 Felhasználó inaktív   lala14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 12:57

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:55

Felbontást váltani, kimenő jelet jól beállítani, 1:1 pixelmapping-ot kikapcsolni.

Visszatérni DSUB-ra? :cool:

1:1 pixelmapping-ot hol lehet kikapcsolni?

#1645 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 20:31

Sziasztok!

Számítógépes LCD monitoroknál tudom, hogy van TN film, van xVA, valamint S-IPS panel. Ezeknél a TV-készülékeknél hogy van?

Ha csak TV-adást néz rajta az ember és mindenképpen digitális az adás (itt az jön mindenképpen), akkor a tuner minősége gondolom nem egetverően fontos. Mert egy adatfolyamot kap és azt kinyomja. Jól értelmezem?

Hogyan kell egy ilyen készüléket bejáratni? Lassan bele kell vágjak a TV vásárlásba, mivel nyelvgyakorlás és sima tévézés is szükséges lenne már lassan. December óta nem néztem semmit, mondjuk nagyon nem is hiányzik, de jó lenne látni a híreket vagy dokumentumfilmeket. És ha nézem, akkor is tanulom a nyelvet passzívan.

Nincs extra igényem, ezért úgy gondolom, hogy ha 1 db HDMI csatlakozó van, akkor az elég is nekem. Ha egy DVD lenne rákötve és a digitális beltéri, akkor tudok csatlakozni?

Ezt a készüléket néztem ki elsőre.

Elég pici szobában lenne elhelyezve, teljesen szemből néznénk körülbelül 2.5-3 méter távolságból. A HD teljesen hidegen hagy, számítógépet sem szándékozom csatlakoztatni rá, valamint konzol sem lesz. Szigorúan TV-ként üzemelne. Vagy adás vagy DVD.

Köszönöm a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#1646 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 20:42

Ha szigorúan tv, meg semmi HD. Akkor én elfelejteném az lcd-t meg a hd-ready tv-ket. És vennék valami 4:3-as crt-t. Ugyanis a legtöbb adás 4:3-as úgyis csak kihasználatlan lenne. És a normál sd tv csatornák képe szerintem sokkal jobb egy crt tv-n mint egy belépő szintű lcd-n. Az anyagi megtakarításról nem is beszélve.

Az, hogy digiátils a beltéri az nem jelent semmit, hacsak nincs rajta hdmi csati analog jelet küld a tv-re. Aminek a kihasználásához bőven elég egy crt. Ha tényleg erre szeretnéd használni amire írod, akkor csak hátránya lenne az lcd-nek a crt-vel szemben. Najó egyedül a méret ami mellette szól, de ha megvan a helye, akkor lényegében mind1.

Ja, ha soha nem akarod számítógépre kötni, akkor mi a fenéért itt kérdezed?  :Đ

Szerkesztette: Mumia 2008. 05. 24. 20:42 -kor

#1647 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 22:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 20:42

.
.
.
És vennék valami 4:3-as crt-t. Ugyanis a legtöbb adás 4:3-as úgyis csak kihasználatlan lenne.
.
.
.
Az, hogy digiátils a beltéri az nem jelent semmit, hacsak nincs rajta hdmi csati analog jelet küld a tv-re. Aminek a kihasználásához bőven elég egy crt.
.
.
.
Ja, ha soha nem akarod számítógépre kötni, akkor mi a fenéért itt kérdezed?  :Đ

Az adásokat itt nem csak simában adják, vannak szélesvásznúak is (filmcsatornák). Amikor még volt TV az előző lakásban, akkor ott a készülék adástól függően váltogatott és automatikusan összerántotta a képet. Az valami 50Hz-es CRT rettenet volt, megőrültem a sípolásától.

DVD-re meg jobb a szélesvászon szerintem. Megnéztem a szolgáltató weblapját, az alap digitális doboz kompoziton és RGB-n adja a jelet. Van HD-box is, azon van HDMI csatlakozó.

A ma kapható 100 Hz-es CRT tévékről és sok jót nem hallottam, de ha találok valami normálisat, akkor elgondolkodom rajta. Megnéztem: 3 félét lehet kapni még CRT-t itt. Van egy JVC és van kétféle Centrum. Akkor alighanem ez már kifutott itt :)
32"-os LCD-ből van 244 termék. Ez mutatja kábé a trendet  :think:

Megpróbálok keresni majd valami nem teljesen alap, de nem is atom drága LCD-t, aztán majd beszámolok. Futok majd még pár kört az áruházakban és nézelődöm, de eddig nekem nem tűnt elviselhetetlennek egyiknek sem a képe. Ha simán tévézel, akkor úgysem azt nézed, hogy milyen recés az átlós vonal vagy hogy milyen borzasztóan elmosódott a kerékpárok küllője a Tour de France közben. Hanem figyeled a történetet vagy a híreket. Amikor megvettem még jó régen a 100Hz-es képcsöves tévét otthon, akkor riogattak, hogy elmos minden gyors mozgást és rettentő kellemetlen amikor mondjuk nem látni a teniszlabdát vagy foci közben "üstökösként" repül a labda. Hát, szerintem túl volt dimenzionálva a probléma. De elfogadom, hogy mindenkinek mások az igényei és az elvárásai is. Simán lehet, hogy amit én még elnézek attól más már a haját tépi. Nekem a számítógép monitora legyen jó, a tévét csak úgy nézem, mintha a tábortüzet nézném kábé.

Én például a DVD-n elérhető minőséggel is teljesen elégedett vagyok, nem fogom szemétbe dobni a gyűjteményemet, hogy most már Blu-Ray formában is elérhetők. A pixel-peeping maradjon meg másnak, én csak nézem az adást. Lehet, hogy ez most egyszerűnek tűnik, de tényleg csak ennyit akarok.

Ne torzítson geometriailag, nem sípoljon és ne legyenek ordenáré rosszak a színek. Ekkor én már jól is vagyok.

Itt volt sok infó a készülékekről, ezért kérdeztem itt.

Üdv!
.
.
.

#1648 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 23:06

Megnyugodhatsz, lcd-n biztosan ordenáré rosszak lesznek a színek  :Đ  Legalábbis tv adás esetén. Egy jó upscale-es hdmi kimenetes dvd lejátszóval persze már ég és föld egy crt-hez képest. Egyébként létezik szélesvásznú crt is, nekem is az van. De már megbántam hogy ilyet vettem éppen azért mert minden 4:3 még mindig. Szeptemberben lesz 2 éves, de ez alatt az idő alatt jó ha 20 órát ment.

Szóval, ha van egy jó DVD lejátszód és lecserélteted az STB-t hdmi-sre akkor be lehet vállalni az lcd-t. De analog sd képforrásról meghajtva nem lesz köszönet benne.

Szerkesztette: Mumia 2008. 05. 24. 23:07 -kor

#1649 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 07:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 23:06

Megnyugodhatsz, lcd-n biztosan ordenáré rosszak lesznek a színek  :Đ  Legalábbis tv adás esetén. Egy jó upscale-es hdmi kimenetes dvd lejátszóval persze már ég és föld egy crt-hez képest.

Szóval, ha van egy jó DVD lejátszód és lecserélteted az STB-t hdmi-sre akkor be lehet vállalni az lcd-t. De analog sd képforrásról meghajtva nem lesz köszönet benne.

Ha IPS panel van benne, akkor is pocsék lesz? Mert legtöbbször azt olvasom, hogy az LCD elleni fő érv az, hogy oldalról nézve megváltoznak a színek. De ez leginkább a TN film panelokra érvényes szerintem. Az IPS-ben pont az lenne a lényeg, hogy viszonylag konzisztens a színekkel, ha nem pont szemből nézed akkor is. Persze ez sem csoda, hogy a teljes 180 fokon belül jó.

De a szobát úgy kell elképzelni, hogy van egy szekrényke, amire csak LCD fér el, mert hagyományos képcsöves tévét nem bír el. Ezzel szemben pedig lesz majd egy 2-személyes szófa, mert nagyobb nem fér el. Tehát asszonypajtás én én fogom nézni, nagy moziközönséget nem tervezünk fogadni. És ugyan lesz oldalt majd még egy fotel, de az olvasásra. Mivel onnan kábé 60-70 fokos szög alól lehetne csak nézni. Vagyis a szögeltérés 2.5 méter távolságból mondjuk 1 méter fejtől fejig számolt távolsággal körülbelül 11.3 fok. Ennyit még ki kell bírni a panelnak jelentős színváltozás nélkül. De reményeim szerint asszony nem ül ki a szófa szélére sem, hanem odabújik és akkor le tudjuk csökkenteni a szöget 5 fok körülre :)

Még egy kérdés: ha van a készülékben digitális tuner és eleve digitális jelfolyam jön a kábel szolgáltatótól, akkor mindenképpen konvertálnak analógra? Nekem az lenne a logikus, hogy nincs digit-analóg-digit konverzió, mert akkor adunk egy pofont a barna matériának. Bár ha csak SCART RGB van, akkor az analóg lesz alighanem.

Még egy extra kérdés: ha az LCD készülék esetén dicsekednek valami 100 Hz-es feldolgozással, akkor az mire vonatkozik? Ennyivel frissíti a panelt? (úgy értem, hogy amikor változás van, akkor frissül csak a panel természetesen, de az egyes pixelek frissítési frekvenciája akár ennyi is lehet?)

És a bónusz kérdés. Az egyik áruházban a készülékeken Discovery Channel ment. És ha 20 centire közel mentem, akkor látszott, hogy a logó a sarokban vibrál egy picit, olyan 1 mm-t kábé. Ez mitől van?

Üdv!
.
.
.

#1650 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 15:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 8:30

Ha IPS panel van benne, akkor is pocsék lesz? Mert legtöbbször azt olvasom, hogy az LCD elleni fő érv az, hogy oldalról nézve megváltoznak a színek. De ez leginkább a TN film panelokra érvényes szerintem. Az IPS-ben pont az lenne a lényeg, hogy viszonylag konzisztens a színekkel, ha nem pont szemből nézed akkor is. Persze ez sem csoda, hogy a teljes 180 fokon belül jó.

De a szobát úgy kell elképzelni, hogy van egy szekrényke, amire csak LCD fér el, mert hagyományos képcsöves tévét nem bír el. Ezzel szemben pedig lesz majd egy 2-személyes szófa, mert nagyobb nem fér el. Tehát asszonypajtás én én fogom nézni, nagy moziközönséget nem tervezünk fogadni. És ugyan lesz oldalt majd még egy fotel, de az olvasásra. Mivel onnan kábé 60-70 fokos szög alól lehetne csak nézni. Vagyis a szögeltérés 2.5 méter távolságból mondjuk 1 méter fejtől fejig számolt távolsággal körülbelül 11.3 fok. Ennyit még ki kell bírni a panelnak jelentős színváltozás nélkül. De reményeim szerint asszony nem ül ki a szófa szélére sem, hanem odabújik és akkor le tudjuk csökkenteni a szöget 5 fok körülre :)

Szerintem nem a panel a fő probléma hanem az elektronika. rengeteg blurozó meg színjavító rutin van belepakolva, amik persze csak rontanak a helyzeten. Nem a látószög miatti színeltérésekre gondolok, hanem alapból furák az lcd színei.

Idézet

Még egy kérdés: ha van a készülékben digitális tuner és eleve digitális jelfolyam jön a kábel szolgáltatótól, akkor mindenképpen konvertálnak analógra? Nekem az lenne a logikus, hogy nincs digit-analóg-digit konverzió, mert akkor adunk egy pofont a barna matériának. Bár ha csak SCART RGB van, akkor az analóg lesz alighanem.

A kábelen DVB-C jön, a tv-ben meg DVB-T tuner lehet valszeg. De még ha a norma ugyan az is, ha digitálisan adnak van valami kódolás benne, amihez viszont kell STB. Ha pedig az STB-n nincs HDMI akkor megintcsak ott tartunk, hogy van analog konverzió. Lassan már tuner se kell a tv-kbe hiszen úgyis minden szolgáltatónál saját stb-van.

Idézet

Még egy extra kérdés: ha az LCD készülék esetén dicsekednek valami 100 Hz-es feldolgozással, akkor az mire vonatkozik? Ennyivel frissíti a panelt? (úgy értem, hogy amikor változás van, akkor frissül csak a panel természetesen, de az egyes pixelek frissítési frekvenciája akár ennyi is lehet?)

100hz-nek nem lenne értelme mivel az adás 50hz max. Szóval nem tudom mit jelent a 100hz feldolgozás, valszeg valami hangzatos reklámszöveg amit azért találtak ki, hogy nehogy valaki azt higgyje hogy rosszabb mint a 100hz-es hagyományos tv, vagy akadozik rajta a mozgás. Ill van olyan is, ami tényleg tud  100 frissítést és azt úgy csinálja, hogy a két kép közé interpolál egy köztes állapotot. De szerintem illyen csak nagyon hiend készülékekben lehet.

Idézet

És a bónusz kérdés. Az egyik áruházban a készülékeken Discovery Channel ment. És ha 20 centire közel mentem, akkor látszott, hogy a logó a sarokban vibrál egy picit, olyan 1 mm-t kábé. Ez mitől van?

Kérdés, hogy a bejövő jelben is benne volt e már, vagy csak az adott tv-n vibrált. Mert ha utóbbi akkor valszeg szar a deinterlace, akkor azt a tv-t nem szabad megvenni.

#1651 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 17:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 15:30

.
.
.
Kérdés, hogy a bejövő jelben is benne volt e már, vagy csak az adott tv-n vibrált. Mert ha utóbbi akkor valszeg szar a deinterlace, akkor azt a tv-t nem szabad megvenni.

Egy egész sornyi készülék vibrált, ezért ha az összeesküvéselméletet félrerakom, akkor alighanem a jelben volt a hiba. Ha nem rakom félre, akkor az összes készülék a sorban selejtes volt.

Üdv!
.
.
.

#1652 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 18:58

Sajnos nagyon gyakran tré jelet küldenek ilyen áruházakban a tv-kre, meg legtöbbször magukat a tv-ket is össze vissza elállítgatják vagy a kedves vásárlók vagy eleve szarul vannak beállítva. Szóval reményetelen a helyszínen mutatott kép alapján választani, sokkal célravezetőbb netes review-ok olvasgatása.

#1653 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:45

Sziasztok!

A végén mégsem vettem meg azt a PX80-as panát, mert az égvilágon sehol nem lehetett megnézni élőben + lehet, mégis az lcd lesz a nyerő. A kérdés: a  40F86-os Samsungról mi a vélemény,(mert jó áron hozzá lehetne jutni)? Illetve találtam most egy Sony KDL40V3000-est, és nem tudom hová tenni mondjuk egy 40M87-es Samuhoz képest.

A dilemmámra a választ előre is köszi!

#1654 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 10:24

Helló kollégák!

A fukarban látom ezt a Toshiba 82es lcd.t.
f*kar toshiba 100k-ért
Szerintetek milyen?

#1655 Felhasználó inaktív   Adriano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:17

Sziasztok!

Adott egy egy LG 32LC46 lcd, amit osszekotottem HDMI-DVI kabellel a PC-hez, látom azt amit a monitoron is, a játékok mennek, viszont amikor elinditok egy filmet (divx)  csak a hang megy a tv-n, de kep nincsen a mediaplayeren, pedig a monitoron minden ok.

Mi lehet a baj???

Elore is koszonom az otleteket!

#1656 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 10:50

VLC-vel sem?
Vagy nem a másolásvédelem miatt? 
:confused:

#1657 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 11:20

Régebbi vga-k overlay-t csak egy megjelenítőn tudnak egyszerre megjeleníteni. Így az egyiken üres fekete téglalap lesz a videó helyén. FEl kell cserélni, hogy a tv legyen a primary és a monitor a secondary megjelenítő, akkor a tv-n lesz a videó és monitoron lesz az üresség.

#1658 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:00

Idézet: carr - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:24

Helló kollégák!

A fukarban látom ezt a Toshiba 82es lcd.t.
f*kar toshiba 100k-ért
Szerintetek milyen?

nicsak uj ribanc!  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1659 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 19:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 18:58

Sajnos nagyon gyakran tré jelet küldenek ilyen áruházakban a tv-kre, meg legtöbbször magukat a tv-ket is össze vissza elállítgatják vagy a kedves vásárlók vagy eleve szarul vannak beállítva. Szóval reményetelen a helyszínen mutatott kép alapján választani, sokkal célravezetőbb netes review-ok olvasgatása.

Egy kis feedback  :up:

Voltam sok áruházban, megnéztem egy csomó készüléket. És leszűrtem a tanulságot: az elsőre kinézett Panaszkodik készülék teljesen jó lesz nekem tévézni. A nagy plazmák szépek, de 50"-os méretben milyen legyen 1080p adást nézve. A színek is szépek, de ugye fogalmam sincs róla, hogy milyen az eredeti jel, tehát szép-szép, de nem hat meg.

Az LCD készülékek a plazma mellett leginkább úgy jellemezhetőek, hogy sötétebb és nem annyira "Trinitron" a színe. De nem rossz. A felbontás számomra tökéletesen elég, abszolút hidegen hagy a Full-HD. Szerintem menüből be lehet állítani a szobában uralkodó átlag fényviszonyoknak megfelelően egy kellemes képet.

Mivel a TV adás teljesen változó, ezért úgysem kapok tökéletes színeket, mert ahány csatorna, annyi színvilág jön majd. Ha pedig DVD-t nézek, akkor az is olyan, ahogy a maszterelés sikerült. Mivel csupa magyarországi lemezem van, ezért eleve ritka az, hogy kihasználnák a dupla réteget, legtöbbször sima egy rétegű a film, akkor pedig a minőség csapnivaló egy rendes igényes kiadáshoz képest.

Néztem vagy 20 percen keresztül egy filmet a boltban és különféle szögekből is vizsgáltam. A nálunk szóba jöhető 10 fok alatt nincs változás. A gyors jeleneteknél nem láttam zavaró elmosódást. A sötét jeleneteknél nem borult tök sötétbe minden. A világos részletek láthatóak voltak. Vagyis kirívó hibát nem láttam.

Megpróbáltam összevetni egy kábé 30e HUF-al drágább Sony készülékkel és nem láttam különbséget. Biztos kicsit más, mert az egyik Bravia, a másik Viera, de nekem nem jött át a drámai előny. A Sony drágább, többet fogyaszt és ugyanolyan ronda szögletes. Bár a mindenhol lekerekített formákat sem tudom feltétel nélkül támogatni. Akkor inkább szögletes.

Mindkettőhöz van talp, fali állvány külön kell. De nem akarom falra rakni. Van egy szekrény alatta. Vagyis a tervezett helyen alatta.

Szóval én akkor megállapodtam. Ha nyáron is lehet még kapni ezt a modellt, akkor lecsapok rá.

Köszönöm a kommenteket! Ha valakit érdekel és megvan, akkor majd lehet kérdezni.
Üdv!
.
.
.

#1660 Felhasználó inaktív   deagle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:24

Megmondanátok a véleményeteket erről?
Link
Köszi