Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 18:58
Sajnos nagyon gyakran tré jelet küldenek ilyen áruházakban a tv-kre, meg legtöbbször magukat a tv-ket is össze vissza elállítgatják vagy a kedves vásárlók vagy eleve szarul vannak beállítva. Szóval reményetelen a helyszínen mutatott kép alapján választani, sokkal célravezetőbb netes review-ok olvasgatása.
Egy kis feedback
Voltam sok áruházban, megnéztem egy csomó készüléket. És leszűrtem a tanulságot: az elsőre kinézett Panaszkodik készülék teljesen jó lesz nekem tévézni. A nagy plazmák szépek, de 50"-os méretben milyen legyen 1080p adást nézve. A színek is szépek, de ugye fogalmam sincs róla, hogy milyen az eredeti jel, tehát szép-szép, de nem hat meg.
Az LCD készülékek a plazma mellett leginkább úgy jellemezhetőek, hogy sötétebb és nem annyira "Trinitron" a színe. De nem rossz. A felbontás számomra tökéletesen elég, abszolút hidegen hagy a Full-HD. Szerintem menüből be lehet állítani a szobában uralkodó átlag fényviszonyoknak megfelelően egy kellemes képet.
Mivel a TV adás teljesen változó, ezért úgysem kapok tökéletes színeket, mert ahány csatorna, annyi színvilág jön majd. Ha pedig DVD-t nézek, akkor az is olyan, ahogy a maszterelés sikerült. Mivel csupa magyarországi lemezem van, ezért eleve ritka az, hogy kihasználnák a dupla réteget, legtöbbször sima egy rétegű a film, akkor pedig a minőség csapnivaló egy rendes igényes kiadáshoz képest.
Néztem vagy 20 percen keresztül egy filmet a boltban és különféle szögekből is vizsgáltam. A nálunk szóba jöhető 10 fok alatt nincs változás. A gyors jeleneteknél nem láttam zavaró elmosódást. A sötét jeleneteknél nem borult tök sötétbe minden. A világos részletek láthatóak voltak. Vagyis kirívó hibát nem láttam.
Megpróbáltam összevetni egy kábé 30e HUF-al drágább Sony készülékkel és nem láttam különbséget. Biztos kicsit más, mert az egyik Bravia, a másik Viera, de nekem nem jött át a drámai előny. A Sony drágább, többet fogyaszt és ugyanolyan ronda szögletes. Bár a mindenhol lekerekített formákat sem tudom feltétel nélkül támogatni. Akkor inkább szögletes.
Mindkettőhöz van talp, fali állvány külön kell. De nem akarom falra rakni. Van egy szekrény alatta. Vagyis a tervezett helyen alatta.
Szóval én akkor megállapodtam. Ha nyáron is lehet még kapni ezt a modellt, akkor lecsapok rá.
Köszönöm a kommenteket! Ha valakit érdekel és megvan, akkor majd lehet kérdezni.
Üdv!
.
.
.