HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 07:59

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 0:08

Így elsőre azt mondanám, hogy analógra CRT. Tuti jobb lesz a kép és méretre sem mind1, hogy 72cm 4:3 vagy 66cm 16:9, ami 4:3-ban kb 53cm-nek felel meg.
Persze lehet zoom is levágva a kép tetejét és alját, de az sem az igazi megoldás.

Nyilván a CRT nem időtálló, de az LCD csak TV-re pont a hátrányait emeli ki szerintem. Filmeknél, DVD-nél, PC-nél jönek ki az előnyei.

Köszi :)
Akkor valószínűleg egy 72-es crt lesz belőle. Már csak egy utolsó kérdés: hol lehet manapság nagyobb választékot találni CRT-ből? A műszaki áruházak lényegében csak LCD-t és plazmát árulnak, crt csak mutatóban van, annak is noname a nagyrésze.
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1682 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 09:11

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 7:59

Akkor valószínűleg egy 72-es crt lesz belőle. Már csak egy utolsó kérdés: hol lehet manapság nagyobb választékot találni CRT-ből? A műszaki áruházak lényegében csak LCD-t és plazmát árulnak, crt csak mutatóban van, annak is noname a nagyrésze.

Én szoktam látni még a Mediában meg a Fukarban CRT tévéket. Igaz valóban elég sok a gagyi, de néha akad még 1-2 márkásabb azért. De a fő hangsúly ahogy írod is mostmár az LCD és Plazma tévéken van az összes gyártónál.

Egy kicsit drágábban pedig még a márkaboltokban is előfordulnak, pl Panasonic.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 06. 06. 09:12 -kor

#1683 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 14:21

A 32M87-esről annyit, hogy sem az, sem a 37-es nem a normál M-es panellal van, hanem valami lényegesen 
gagyibbal.A jobbikat a 102-esek kapták.

#1684 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:13

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 6:59

Mi most vettünk egy Thomson TV-t, tökéletes, és olcsó. Megbízható, éles kép, sok szolgáltatás, erős és tiszta hang, nem 100Hz, nem sarkított. 
Ha majd lesz értelme, akkor veszünk sokkal újabb generációs LCD-t, vagy ami akkor lesz divatban.
Az Euronics árulja?
Asztalravissza!

#1685 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:16

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:42

Egy tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől :)

Jelenleg egy 51cm-es képátlójú alap CRT tv-vel vagyok megáldva és mivel nyáron sok néznivaló lesz (foci EB, Olimpia), a családi béke megőrzése érdekében szeretnék venni egy másikat is. Namármost a hely adott, sajnos a 82cm-es LCD-k nem férnek be a szekrénysor tv-nek fenntartott részébe, így azok kilőve. Egyelőre vacillálok a 72cm-es CRT-k és a 66cm-es LCD-k között. Talán az LCD-k felé hajlok, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is :)

LCD-ből ezeket nézegettem:

Panasonic TX-26LM70

Philips 26PFL5322

Ezek közül valakinek volt már tapasztalata valamelyikkel? De ha ebben az árkategóriában (110-120k) tudtok ezeknél jobbat ajánlani, azt is szívesen veszem :)
Analóg tv-adás mennyire gáz az ilyeneken? Mert ugye az áruházakban nem lehet olyat nézni rajtuk :(

Előre is köszönöm a véleményeket/segítséget :)

+1 szavazat a Philipsre.  ;)
Voltam többször a High End Show-n, Philips kiállítás, háááttt... az igen, állati éles, és tiszta képek, meg amit akarsz.
Asztalravissza!

#1686 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:25

Ha már CRT: Orion tv-kkel valakinek valami tapasztalata? ElectroWorldben van egy 72-es, a kinti darabnak sokkal szebb képe van, mint a mellette lévő Grundig-Samsung párosnak, ráadásul az ára sem egetrengető. A Samu valamiért függőleges irányban nyújtja a képet, nagyon nem tetszett. :think:
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1687 Felhasználó inaktív   Gabot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 14. 09:38

Sziasztok !

Kérdés: Samsung LCD -ből szerintetek melyik jobb:

LE40A456  (179e Ft) vs. LE40R81B (196e Ft)

Az A-s modell idei, 6ms, kicsit jobb kontraszt, számomra rejtélyes miért olcsóbb mint a kicsit régebbi LE40R8 LE40S8 széria.

Szerintetek LE40A456 PC-hez játékra/filmnézésre(HD és sima) valamint PS2 XBOX és néha néha XBOX360-hoz megfelelő? +lenne egy upscalingelő asztali játékos.

Az LE40R8x -ek közti különbség ugyanaz mint 32"-os testvéreiknél?
Gabot molnarg@yahoo.com

#1688 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 11:09

Igazán 100% kijelenteni nem lehet hogy jobb lenne az A szériás, de én azt venném feltehetőleg.
Amit össze kellene hasonlítani az a HDMI bemenetek és a támogatot funkciók tárháza.

Az ár meg azért olcsóbb mert az A456 egy új középkategóriás modell és mint ilyen nyilván olcsóbban került piacra eleve, mint az R sorozat, ami anno még a felsőbb kategória volt.
Most a csúcs kategória a full HD A656 sorozat, ami drága, de lejjeb nyomta minden más árát és nyilván tudásban is sokkal jobb, mint bármilyen 32 colos LCD előtte. :)

Szerintem jobban jársz az A456-al. És ha szerencséd van akkor a jó analóg tunert sem spórolták ki az A656 szériához képest belőle. :)

#1689 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 14:50

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 12:09

Most a csúcs kategória a full HD A656 sorozat, ami drága, de lejjeb nyomta minden más árát és nyilván tudásban is sokkal jobb, mint bármilyen 32 colos LCD előtte. :)

Sziasztok!

Epp ezzel szemezek... 230ezer korul mar megkapom  :think: megér ez a vas ennyit?... esetleg ezert az arert tudtok 32" full hd-t ajanlani mas markat, ami tudasban ekorul mozog?! (bevallom valamiert csak a samukat neztem... de meggyozheto vagyok mas iranyba, nem kovettem egy ideje a piacot etéren)...

Mi baja az 656 analog tunerének egyebkent?!

LE-32A551P2R-t is neztem, sokkal nem tud kevesebbet... nincs DVB-T tuner, nincs 100hz, nincs bordo kristalyos dizajn (de talan falra téve nem is jon ki annyira mint talpon valami szép alvanyon... nalam meg falon lesz), meg egyeb aprosagok... cserebe 40ezerrel olcsobb is... akar ez is jo lehet, bar igazabol "mindegy" ez a 40ezer most...

Koszi

Szerkesztette: Sniper 2008. 06. 20. 14:52 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1690 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:51

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:21

A 32M87-esről annyit, hogy sem az, sem a 37-es nem a normál M-es panellal van, hanem valami lényegesen 
gagyibbal.A jobbikat a 102-esek kapták.

Akkor tudsz valamit jót ajánlani? 100Hz, HD ready érdekelne természetesen 1:1 HDMI lehetőséggel.
Plussz ne sávosodjanak a színátmenetek. Bár ez nem tudom mennyire általános, vagy csak az én R72-őmben van ilyen gagyi panel?

32M87 (és 32R87 is?) ezek szerint panel alapon kilőve. Plussz ahogy olvastam a Movie+ -ra is írták, hogy remegnek az élek. Szóba jöhetne a Csokis féle Panasonic LX700 is, de boltban nézve ott is mintha ilyen remegést láttam volna lassú pásztázás közben. :(

Az új Samsung sorozatban a 656-ról elég jókat írtak. Movie+ nincs remegés, talán 10bites a panel?  :think:
Meg az már fullHD... bár amúgy is alig látok HDready-t 100Hz-el. :(

Alatta a 45x, 55x sorozat milyen?

#1691 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:41

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 14:50

Sziasztok!

Epp ezzel szemezek... 230ezer korul mar megkapom  :think: megér ez a vas ennyit?... esetleg ezert az arert tudtok 32" full hd-t ajanlani mas markat, ami tudasban ekorul mozog?! (bevallom valamiert csak a samukat neztem... de meggyozheto vagyok mas iranyba, nem kovettem egy ideje a piacot etéren)...

Mi baja az 656 analog tunerének egyebkent?!

LE-32A551P2R-t is neztem, sokkal nem tud kevesebbet... nincs DVB-T tuner, nincs 100hz, nincs bordo kristalyos dizajn (de talan falra téve nem is jon ki annyira mint talpon valami szép alvanyon... nalam meg falon lesz), meg egyeb aprosagok... cserebe 40ezerrel olcsobb is... akar ez is jo lehet, bar igazabol "mindegy" ez a 40ezer most...

Koszi

Megéri a pénzét persze. Szerintem jó vétel ár/érték arányban. ;)

Persze lehet nézelődni Sony W4000 meg az új Philips tévék felé is, de általában sokkal drágábban adják az alig jobbat.
Természetesen előfurdulhatnak jó akciók is, szóval mindig az adott pillanatban kell nézni ezt. :D

"Semmi baja"... épp ez az, hogy az analóg rész jobb, mint az előző generációs Samsungoknak.
Amit írtam azt arra írtam, hogy remélhetőleg ez kerül a nem FullHD modellekbe is. :)

Szerintem a DVB-T tuner nem nagy előny, a 100Hz meg szubjektív, van ahol és akinek jó, van akinek vagy ahol (amit megjelenítesz anyag) meg nem. De ez nem árthat, ha van valami minimális mégis.
Persze itt is mérlegelni kell az ár/érték arányt. Lehet nem ér ennyi plusszpénzt ez a szolgáltatás.

#1692 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:42

Hali

A múlt héten kipróbáltam muter 32" Samsung LCD motyóját PC-vel (VGA kábellel), és annyira megtetszett a 82 centis méret (nem utolsósorban az, hogy nem kell meresztenem a szemem :) ), hogy hirtelen vettem én is egyet, persze olcsóbbat meg butábbat.

Lett vala Samsung LE-32S6, ez volt a legolcsóbb a hülyeboltban. VGA kábellel a kép olyan mint a másikon, nem rossz, de azért látszik, hogy analóg (hellyel-közzel remeg a kép, moiré effekt, miazmás), így okosan vettem egy DVI-HDMI kanócot is.
És ez lett a vesztem.

Összedugványozom a kütyüket (MSI 8800GTS a kártya), és akármilyen felbontáson, HDMI módban olyan b@szom overscan van, hogy a kép minden szélét levágja. Meg torzít. Meg úgy szar az egész, ahogy van.
Akármilyen felbontást állítok, kilóg a kép.
VGA kábellel 60hz-en 1360*768-ban tökéletes, natív felbontású a kép, HDMI-vel pedig akármilyen felbontással is szar, és mivel overscan van, át is méretezi, úgyhogy még csak nem is pixelpontos, amellett hogy a frissítés 30hz interlaced.

Ez mitől van, és mit lehet csinálni vele? Mert ez így egy nagy kalap sz@r.

#1693 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 10:51

Akkor tudsz valamit jót ajánlani? 100Hz, HD ready érdekelne természetesen 1:1 HDMI lehetőséggel.
Plussz ne sávosodjanak a színátmenetek. Bár ez nem tudom mennyire általános, vagy csak az én R72-őmben van ilyen gagyi panel?

32M87 (és 32R87 is?) ezek szerint panel alapon kilőve. Plussz ahogy olvastam a Movie+ -ra is írták, hogy remegnek az élek. Szóba jöhetne a Csokis féle Panasonic LX700 is, de boltban nézve ott is mintha ilyen remegést láttam volna lassú pásztázás közben. :(

Az új Samsung sorozatban a 656-ról elég jókat írtak. Movie+ nincs remegés, talán 10bites a panel?  :think:
Meg az már fullHD... bár amúgy is alig látok HDready-t 100Hz-el. :(

Alatta a 45x, 55x sorozat milyen?

Én máshogy tudom/hallottam. Persze lehet nem igaz ez... vagy ez sem.
Én úgy tudom az "N" széria van gyengébb panellel szerelve, az "M" széria pedig Samsung paneles.

Szerintem vegyél inkább az új sorozatból valamit. Szerintem többet fogsz kapni ugyanazért a pénzért. :)

#1694 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:47

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 13:42

Hali

A múlt héten kipróbáltam muter 32" Samsung LCD motyóját PC-vel (VGA kábellel), és annyira megtetszett a 82 centis méret (nem utolsósorban az, hogy nem kell meresztenem a szemem :) ), hogy hirtelen vettem én is egyet, persze olcsóbbat meg butábbat.

Lett vala Samsung LE-32S6, ez volt a legolcsóbb a hülyeboltban. VGA kábellel a kép olyan mint a másikon, nem rossz, de azért látszik, hogy analóg (hellyel-közzel remeg a kép, moiré effekt, miazmás), így okosan vettem egy DVI-HDMI kanócot is.
És ez lett a vesztem.

Összedugványozom a kütyüket (MSI 8800GTS a kártya), és akármilyen felbontáson, HDMI módban olyan b@szom overscan van, hogy a kép minden szélét levágja. Meg torzít. Meg úgy szar az egész, ahogy van.
Akármilyen felbontást állítok, kilóg a kép.
VGA kábellel 60hz-en 1360*768-ban tökéletes, natív felbontású a kép, HDMI-vel pedig akármilyen felbontással is szar, és mivel overscan van, át is méretezi, úgyhogy még csak nem is pixelpontos, amellett hogy a frissítés 30hz interlaced.

Ez mitől van, és mit lehet csinálni vele? Mert ez így egy nagy kalap sz@r.

Nézd meg melyik bemeneten milyen jelet tud a TV fogani. Kézikönyv, webes angol manual alapján.

Egyébként igen, elég sok TV csak DSUB (analóg) bemeneten tudja a PC-t jól fogadni.
Újabb modelleknél van, hogy 1 HDMI bemenetet alkalmassá tesznek PC jelek kezelésére is.

A képi hibákra meg lehet csak egy automatikus beállítás, vagy szinkronizáció kellene. (Olyan mint a monitorokon az "Auto" gomb.)
Már, ha van ilyen az adott tévékészüléken egyáltalán.

Szerk: Ja és természetesen, ha csak analóg tudja akkor nem tudsz mit tenni nagyon, marad az analóg összeköttetés. Esetleg lehet még játszani a videókártya driverével, hogy ne olyan jelet adjon le, amit a tévé kér (amit a TV közöl magáról), hanem a natívat próbálja meg ráerőltetni. Vagy Powerstrip és hasonlók, de ez már sok macera lehet... :)

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 06. 23. 14:27 -kor

#1695 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 14:29

Koszi az infot...

Megneztem éloben is... basszus a rohadt panel tukrozodik :( nem hittem a szememnek... vagy csak engem zavar, hogy tisztal latom benne magam + a hatteret?! (samu 656-rol beszelek) 32W4000 Sony valoban jo alternativa lehet, annál meg az bantja a csorom, hogy kvázi kevesebbet tud (nincs 100Hz) cserebe viszont dragabb... viszont nem latom magam a panelben...

Rágom még ezt egy kicsit, aztan meglatom mi lesz...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1696 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:23

Itt egy rövidebb összefoglaló angolul a "butább" fullhd samsung modellekről:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le4...20080618120.htm

#1697 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:31

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:29

Koszi az infot...

Megneztem éloben is... basszus a rohadt panel tukrozodik :( nem hittem a szememnek... vagy csak engem zavar, hogy tisztal latom benne magam + a hatteret?! (samu 656-rol beszelek) 32W4000 Sony valoban jo alternativa lehet, annál meg az bantja a csorom, hogy kvázi kevesebbet tud (nincs 100Hz) cserebe viszont dragabb... viszont nem latom magam a panelben...

Rágom még ezt egy kicsit, aztan meglatom mi lesz...

Nem írták, vagy éreztették nagy hiányát a Sony 100Hz-ének itt: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...-40in-LCD-TV/p1

Szerintem nem nagy probléma, ha nincs. Persze tudom jó lenne, ha lenne azért a "biztonság" kedvéért. :)

#1698 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:34

S31 ügynök úr:

PowerStrippel próbáltam, nem sikerült.
Brühühü :(

Lehet hogy elcserélem anyóval, azon 2 vagy 3 HDMI van, csak jó lesz az egyik :think:
Neki meg TV-höz úgyis mindegy.

Amúgy a könyve szerint "DVI does not support PC function". Mert olyan qrva drága lett volna, hogy tudja.
Ide a bökőt, hogy csak firmware-től függ.
Samsung monnyonle.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2008. 06. 23. 21:58 -kor

#1699 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 22:01

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:31

Nem írták, vagy éreztették nagy hiányát a Sony 100Hz-ének itt:

Szerintem LCD-nél ez kb. nem b@szik egy öltést sem :)
LCD != CRT

#1700 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 22:19

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:43

Én máshogy tudom/hallottam. Persze lehet nem igaz ez... vagy ez sem.
Én úgy tudom az "N" széria van gyengébb panellel szerelve, az "M" széria pedig Samsung paneles.

Szerintem vegyél inkább az új sorozatból valamit. Szerintem többet fogsz kapni ugyanazért a pénzért. :)

Ha Samsung paneles, akkor az M is megfelelne. :)
Az új sorozatnak ára is van. A mostani R72-őmnél 1-2 felsorolt problémája ellenére sokkal jobb nem kellene.
Az újak kb. ugyanilyen tudással 150-től indulnak, 100Hz=200k. Ennyit már nem érne meg nekem a csere.

Az M87 100Hz-el, 150k-t még megérné, ha a panel is jó. Azért legalább vmi plusszt is kapnék a hibák kiküszöbölése mellett. :)

No mind1, lehet, hogy megnézek élőben egy új A4xx-et...
A VGA remegésem a HDMI natívval tuti megszűnne... onnan már csak a sávosodás érdekel. Végül is ez a kettő lenne a lényeg.

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 23:01

Szerintem LCD-nél ez kb. nem b@szik egy öltést sem :)
LCD != CRT

Nem a frissítés és vibrálás miatt van.
Sokkal folyamatosabb a mozgás.
Bár erre mondtam korábban, hogy szerintem ezt 50-60Hz-n is meg lehetne csinálni a 25-30fps forrásokból.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 06. 23. 22:23 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.