HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:40

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:12

A gyomorsav is blokkolja, örökre.

Viszont a nyálban tök jól elélnek. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#922 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:52

Na kicsit lemaradtam a témátó, de pótlom.
Én már 15 éves korom óta szedek fogamzásgátlót. Azért kaptam ilyen fiatalon, mert volt egy kis hormon zavarom és emiatt bajaim. Na ennek eredményeképpen 3 hónap alatt 16 kilót híztam. MOndjuk a 6kiló nem lett volna baj, mert 42kilós voltam akkor. De a többi igen. Aztán szépen sorban jöttek a gondok. Utána kaptam másikat, na arról no comment. Most lassan 2 éve szedem a mostanit, amivel szerencsére semmi panaszom sincs, sőt amikor elkezdtem szedni 1 hónap alatt 10kilót, a másodikban 3kilót fogytam mindenféle idéta vagy akármi nélkül. Mondjuk büszke vagyok, mert velem nem nagyon fordul elő hogy kimarad tabi (ok, olyan volt hogy pár órás késéssel). Én úgy vagyok vele, hogy mident megteszek hogy ne legyen nem kívánt gyerek. Azt mondta a dokim hogy ennyi év szedés után legalább ennyi hónapot kellne várni hogy fogamzóképes legyek, és szerintem ez minden gyógyszerre igaz. Szerintem az kamu, amikor terhes lesz a lány és hogy egy tabi kimaradt. Jah, ez mese habbal szerintem.

Lehet hogy pár női társam hülyének néz, de én szeretem a gyógyszert és ha mondjuk nem lenne állandó kapcsolatom akkor is szedném, mert sok olyan problémát megszűntet ami nekem lenne ma is.

Szóval erről ennyt.  :)
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#923 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:56

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:12

A gyomorsav is blokkolja, örökre.

:D  :D

#924 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:16

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:40

Viszont a nyálban tök jól elélnek. :)

Amennyiben nem savas bázisú, mert akkor tömeghalál van.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#925 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:29

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 13:16

Amennyiben nem savas bázisú, mert akkor tömeghalál van.

Volt egy ilyen sztori valami egyetemi előadásról, de aztán lehet, hogy urban legend. :)

#926 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 13:37

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:29

Volt egy ilyen sztori valami egyetemi előadásról, de aztán lehet, hogy urban legend. :)

Veress Pali bácsi??

Ő egy olyan kedves közvetlen bácsi volt,
nyugodjék békében : kb 3 hete halt meg.

#927 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 15:34

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 14:37

Veress Pali bácsi??

Ő egy olyan kedves közvetlen bácsi volt,
nyugodjék békében : kb 3 hete halt meg.

Nem tudom.
A sztori az volt, hogy egy előadáson az emberi nyálat vizsgálták a nebulók mikroszkóp meg valami vetítőgép segítségével. Aztán mivel a vizsgált anyag gyorsan elillant, a prof a hallgatóktól kért mintát. Egy csaj adott is, aztán nemsokára a mikroszkóp alatt feltűntek a kis egyszemű ostorosok. A csaj meg égő arccal kiviharzott. :)

#928 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 07. 16:07

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 15:34

Nem tudom.
A sztori az volt, hogy egy előadáson az emberi nyálat vizsgálták a nebulók mikroszkóp meg valami vetítőgép segítségével. Aztán mivel a vizsgált anyag gyorsan elillant, a prof a hallgatóktól kért mintát. Egy csaj adott is, aztán nemsokára a mikroszkóp alatt feltűntek a kis egyszemű ostorosok. A csaj meg égő arccal kiviharzott. :)

Sztem megesett, mert én is hallottam már, csak mindig más egyetemen történik :)
KomposztWC

#929 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:13

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:52

Lehet hogy pár női társam hülyének néz, de én szeretem a gyógyszert és ha mondjuk nem lenne állandó kapcsolatom akkor is szedném, mert sok olyan problémát megszűntet ami nekem lenne ma is.

Én is ismertem ilyen okból tabit szedő nőket, de nem biztos, hogy a külső megoldás a legjobb: minden belülről fakad. A hormonális mellékhatások rengeteg nőnek okozhatnak nem kis problémát. Cigizni ugye tilos lenne! És a májnak bizony megterhelés.

A másik: 98% egy év alatt az ugye 9,8% tíz év alatt. Minden 7.-10. nő tabletta mellett lenne terhes a statisztika szerint/ már 10-15 évnyi használat után. Hallottam olyan sztorit is, hogy egy nőnek kétszer megjött, miközben már terhes volt. Ciki....
. . . a n y t h i n g

#930 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 09:02

Idézet: Ghilette - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 17:13

Én is ismertem ilyen okból tabit szedő nőket, de nem biztos, hogy a külső megoldás a legjobb: minden belülről fakad. A hormonális mellékhatások rengeteg nőnek okozhatnak nem kis problémát.

nem akarom nagyon kitárgyalni, bár valamilyen szinten ide való... de ezzel egyetértek én is... az exemnek eléggé betett a tabletta... amíg szedte helyrerázódott a ciklusa, nem görcsölt semennyire, laza lefolyásúak voltak neki.. mihelyst abbahagyta, 3 év után, kimaradt neki 3 hónap (!) havi, én meg otthon majd összef0stam magam, hogy ebből baj lesz... (pedig volt a védekezés is nálunk, mindkét részről). Szóval tudni kell hogy kinek milyen tabletta való, mert tényleg nem mindegy. Nem vagyok sem kompetens, sem szakorvos, de az biztos, hogy akinek az egyik jó, az nem garancia arra, hogy az a másiknak is jó lesz.

-C0pp3rM!n3-

#931 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 16:55

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 17:07

Sztem megesett, mert én is hallottam már, csak mindig más egyetemen történik :)

Ez az urban legend-ek tipikus jellemzője. ;)

#932 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 09:46

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:02

nem akarom nagyon kitárgyalni, bár valamilyen szinten ide való... de ezzel egyetértek én is... az exemnek eléggé betett a tabletta... amíg szedte helyrerázódott a ciklusa, nem görcsölt semennyire, laza lefolyásúak voltak neki.. mihelyst abbahagyta, 3 év után, kimaradt neki 3 hónap (!) havi, én meg otthon majd összef0stam magam, hogy ebből baj lesz... (pedig volt a védekezés is nálunk, mindkét részről). Szóval tudni kell hogy kinek milyen tabletta való, mert tényleg nem mindegy. Nem vagyok sem kompetens, sem szakorvos, de az biztos, hogy akinek az egyik jó, az nem garancia arra, hogy az a másiknak is jó lesz.

-C0pp3rM!n3-

Ez így van, hogy ami másnak jó az nem biztos, hogy nekem is. Nekem anno kellett a tabi, mert 9éves és 2 hónapos voltam amikor megjött először. Akkoriban amikor megjött 3 napig használhatatlan voltam, még a Cataflam(!) se ért semmit. Azonkívül 10-11napig menstruáltam, iszonyú mennyiségben, és volt hogy 10napig megvolt, 1hétig nem, azt megint. Na ez elég hamar taccsra tett, főleg hogy a 165centimhez voltam 40kilo. Volt hogy 1 hónapig folyamatosan megvolt, utána fél évig nem, stb. Ha akkor nem kapok gyógyszert nem tudom mi lett volna velem.

Na meg tudni kell hogy a régi 3fázisú gyógyszerektől sokan maradtak terhesek, mert nem volt tökéletes. A mai majdnem 100% csak erre vigyázni kell mert állítólag a szervezet immunis lehet rá. A dokim szerint 4-5évenete váltani kell. Nekem az első volt elég sokáig, a második csak 3 hónapig mert nem vált be(akinek nem jó ennyi idő alatt kijön) amit másfél éve szedek, ez pöpec, de lassan lehet hogy csere lesz.

Azonkívül nem iszom alkoholt, nem dohányzom (nem kábszerezek) a lehető legjobban próbálok egészségesen élni, így a doki szerint nekem a legkisebb a rizikófaktorom, hogy árt a gyógyszer
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#933 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 15:56

"Azonkívül 10-11napig menstruáltam, iszonyú mennyiségben, és volt hogy 10napig megvolt, 1hétig nem, azt megint."

Uhhhhh Te szegény  :eek:

Volt olyan ismerősőm akinek annyira fájt a hasa, hogy fel se bírt kelni, szerintem mi fiúk el se tudjuk képzelni... :-(

Szerkesztette: Exemplary 2006. 04. 10. 15:57 -kor

A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#934 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:13

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 16:56

Volt olyan ismerősőm akinek annyira fájt a hasa, hogy fel se bírt kelni, szerintem mi fiúk el se tudjuk képzelni... :-(

De nem is akarjuk. :D

(Najo, ez szemetseg... de nem utalok semmit se jobban, ha a kozelemben egy no menstrual es emiatt hasznalhatatlan, es meg az en napom is elrontja... kicsit nyers megfogalmazas, de ez van. Elje tul egymaga... )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#935 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:14

Szar lehet valoban... anno a parom 17evesen mikor meg nem szedett gyogyszert az elso ejszakat mindig atszenvedte, nem tudott aludni sem, csak gorcsosen forgolodott... aztan hal istennek a tabi rendbetette ezt is (vagy fene tudja, lehet veletlen egybeeses van a hirtelen jobban viseles, es a tabi szedesenek kezdete kozott)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#936 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:18

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 11:14

Szar lehet valoban... anno a parom 17evesen mikor meg nem szedett gyogyszert az elso ejszakat mindig atszenvedte, nem tudott aludni sem, csak gorcsosen forgolodott... aztan hal istennek a tabi rendbetette ezt is (vagy fene tudja, lehet veletlen egybeeses van a hirtelen jobban viseles, es a tabi szedesenek kezdete kozott)

Nem, a tablettának jótékony mellékhatása az hogy a görcsöket enyhíti, a vérzés mennyisége és ideje is lecsökken. Végre már elértem hogy 5 napig van, mint a normális nőknek. Meg már nem is fáj annyira durván, egy Cataflammal elvagyok egész nap :D

#937 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:38

azért az nem annyira kellemes - tapasztaltam vmennyire az ilyen alhasi görcsöket, bár korántsem olyan erőseket, mint amilyeneket a nők (talán mert nem nő vagyok :Đ ), meg kell adni, kellemetlen.

-C0pp3rM!n3-

#938 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:21

Idézet: Boba - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:13

De nem is akarjuk. :D

(Najo, ez szemetseg... de nem utalok semmit se jobban, ha a kozelemben egy no menstrual es emiatt hasznalhatatlan, es meg az en napom is elrontja... kicsit nyers megfogalmazas, de ez van. Elje tul egymaga... )

A csajom (aktuális ! ) nem is engedi, hogy a közelében legyek, akkor ha menses van--olyan hisztis!

Én mondtam , OK távol maradok.

#939 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:41

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:21

A csajom (aktuális ! ) nem is engedi, hogy a közelében legyek, akkor ha menses van--olyan hisztis!

Én mondtam , OK távol maradok.

Érdekes lenne, ha a feleségem is hasonló kéréssel állna elő.

#940 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:59

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:28

Szülészet-nőgyógyászat témában, ha valakit érdekel valamilyen  konkrét téma vagy kérdés, nagyon szívesen válaszolok legjobb tudásom ill. kompetenciám szerint, de p.ü-ben, mert nem szeretnék itt hosszasan  általánosságokat taglalni.

Üdv.  ;)

Na én kérdeznék egy számomra igen fontosat.

Eddig sikerült néhány órát guglizva rájönnöm, hogy nem lettem semmivel sem okosabb és nyugodtabb sem.

Második babánkat várjuk és elmentünk az 1. trimeszteri szűrésre. Megjött a vérvizsgálat eredménye, amely cseppet sem ad okot bizakodásra.

A program által adott kockázati arány 1:68. Az első babánknál ez 1: 10600 volt. Ez durván rossznak tűnik.
A megküldött eredmény szerint a PAPP-A magas, a béta HCG alacsony. Tehát asszem Down gyanú áll fenn.
Nejem 28 éves. Az ultrahang eredmény normális, nyaki ödéma normális, vastagodás nincs.

Kérdéseim:
mi az a PAPP-A?
mi a béta HCG?
Mitől lehetnek ilyen eredmények?
Akkor mennyi is az esélyünk egy beteg babára?
Kérhetjük az amniót, vagy meg kell csinálni a 16 hetes AFP-t is?
Mennyire biztos az aminocentézis eredménye?

Köszi
Rooland

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 04. 11. 16:05 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49