Idézet: Boba - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:08
Mig a katolikus egyhaz csak lova tesz. Pelda... utazunk... lerobbant kocsi, tovabb megyunk. Mondom dejo, halacska van az oldalan... nagy fekezes, es megallas, segitseg nyujtas.

Hogy mi?
Idézet
Katolikus egyhazrol is megvan a velemenyem... mocsok egy banda, ahogy az egyhazak nagyresze a papokkal egyetemben. Egetnivaloak... olyan ritka a jo pap mint a jo tanar.
Nekem nem ez a tapasztalatom, ismerősi körben van elég sok hithű katolikus, és baráti összejöveteleken bizony meg-megjelenik egy-egy pap ismerős. Teljesen normális, jószándékú emberek.
Idézet
Nekem nem a vallasokkal van bajom... azok lehetnek akar meg jok is. Erot adnak, iranyt mutatnak es segitenek... de az egyhazak undorito mocskos szervezetek.
Vadhajtások mindenhol vannak. Minél nagyobb egy szervezet, annál több. Az "undorító mocskos" jelzőt iszonyú túlzónak érzem.
Ha már ennyire belelndültél, nem ártana utánaolvasnod nagy utálatod közepette, hogy a nagy egyházak milyen karitatív tevékenységeket végeznek. Megsúgom: nem keveset.
Idézet
Par napja vetitettek megint az Istvan a kiralyt... az mekkora egy ferdites... Istvan a jo, Koppany meg a gonosz bacsi... hehh... persze... a papok meg a szupermenek.
Ha ez jött le neked a rockoperából, akkor sürgősen nézd meg még egyszer-kétszerm nert nagyon nem kaptad el a lényegét.
Idézet
Sajna minel tobbet olvasok, tanulok egyhazakkal kapcsolatban (egyetem miatt muszaj...

) egyre inkabb utalom es undorodom az egyhazaktol.
Javaslom akkor áss mélyebbre a tanulmányaidban, ha már úgyis muszáj: sok mocsokságot csináltak a történelem folyamán, de rengeteg jó dolgot is.
Az ilyen általánosító kijelentések - no offense - csak azt mutatják, hogy sekélyes a tudásod.
Idézet
Ezt inkabb az europai es amerikai egyhazakra mondom. Bort isznak es vizet predikalnak... marmar a politikusokkal vannak egyszinten egyesek az egyhazbol.
Tény. Ahogy az is, hogy a vallás és a politika már-már szétválaszthatatlan, ennek történelmi gyökerei vannak, most nem szeretnék belemenni, mert már ez is vastagon offtopik.
Nem mondom hogy jó így, de hát a világ már csak ilyen, tökéletlen.
Idézet
Bar vannak remek kivetelek... akik tenyleg hisznek, es a vallashoz igazodva elnek. Oket tisztelem, nagyon is.
Idézet
De a keresztenyseg is mibol indult... dacbol... ellenallas volt. Boldog boldogtalan beallt, hivo nem hivo... merthogy az akkori rendszer ellen lehetett lazadni.
Bocs, de erre csak ennyit tudok:

.
Idézet
Az egyhaz inkabb valami europai uniohoz hasonlit szerintem. Inkabb a politikahoz hasonlit es a gazdasaghoz van koze nem pedig a vallas alapjaihoz.
Ahogy már írtam, igen, az egyházak és a politika sajna összefonódott.
Az meg, hogy a Vatikán pl. gazdasági hatalom is, szintén történelmi gyökerekkel bír.
Idézet
Elnezest ha valakit megsertettem a fent leirtakkal... akinek nem inge ne vegye magara, az tekintse magat a kivetelnek es erezze magan tiszteletem. Koszonom.
Miért kéne kivételnek tekinteni bárkinek is magát? Te úgy ahogy van az egyházat dózeroltad le, nem a hívőket.
RE: "sajnos" történész végzettségű vagyok, hajlamos vagyok belemászni ezekbe a témákba, elnézést, ne vedd csesztetésnek.
Szerkesztette: Etele 2006. 04. 18. 15:37 -kor