Idézet: hajsza - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 15:55
A bordákat természetesen felraktak a memóriákra. (előző kártyámat, X800pro-t VF700-AlCu-val hűtöttem, miután elkezdett zörögni a gyári venti - úgyhogy még valamennyi tapasztalatom is volt, ha nem is sok).
Nekem egyébként egy egész vad elképzelésem van: a kártya addig hibázik az adott tesztben, míg be nem melegszik. Ami erre utal: ma reggel lefuttattam háromszor egymás után a Deep Freeze-t, úgy, hogy a Markban azt az egy tesztet állítottam be, és ha lefutott, elindítottam újra - nem az egész progit, csak a tesztet. Közben futott az ATT-ben a Monitor Diagnostic.
Az első két alkalommal a hibák jelentkeztek is, a harmadik alkalommal, amikor a "környezeti hőmérséklet" elérte a 65 fokot, a hibák megszűntek, a teszt szépen, hibamentesen lefutott. Emlékeim szerint a GPU mindhárom esetben ugyanúgy 89-90 fokra melegedett. (Biztos, ami biztos, este újra megcsinálom és elmentem a diagramokat)
Szóval nekem úgy tűnik, hogy nagy terhelés alatt (amilyen a két SM3.0-ás teszt) valami nagyon felmelegszik, mig a környezete eleinte relatíve hűvös, és a nagy hőmérséklet-grádiens miatt lép fel a hiba. (Akár a nem egyforma hőtágulás okozhat apró fizikai deformációt is.)
Szerintem a Zalmannal nem nagyon van esélyem, mert az elég jól hűti a nyákot, és mindig magas lesz a hőmérséklet-különbség. (Előre félek, ha elmúlik a meleg, akkor nem fogom tudni használni a kártyámat
Azt nem tudom, hogy ezek a kis Zalman féle bordácskák mennyire hűtik a RAM-okat - mindenesetre biztos jobban, mint a gyári hűtő, különösen úgy, hogy a venti fújja őket is, mint állat.
Emellet biztos sokat elárulna egy hőmérséklet-térkép a kártyáról, ha lenne mivel csinálnom.
Kiváncsian várom a véleményeteket.
D.

Súgó
A téma zárva.