HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke XIII. Ergo, offoljunk legálisan! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:41

Szisztok!!

Ehhez az elhelyezkedési dologoz én is hozzászólnék egy kicsit.

In my opinion: Diplomával, nyelvvizsgával 'könnyebben' el lehet helyezkedni és 'több pénzt' is lehet keresni. Gimi/középsuli, nem kötelező továbbtanulni, ez mindenkinek a saját döntése, de akkor utána hova megy? Lapátolni?
Diplomával és nélküle is nehéz elhelyezkedni, de szerintem aki akar dolgozni és nem akar a szülők nyakán "élősködni" az fog magának találni megfelelő helyet. Először lehet, hogy nem sikerül olyan helyre bekerülni, ahova akar, addig kell egy ideiglenes helyet találni. Közben folyamatosan kopogtatni a cégek ajtóin és munkát keresni, ha megvan a kiszemelt, neki megfelelő hely, akkor lecsapni és azt becsülettel végezni, hogy ne dobjanak ki.

Persze 18 évesen nehéz kitalálni, hogy 5-6 év múlva lesz-e kereslet az általa választott szakmára. Ide kell egy kis szerencse is.

Másik kérdés a nyelvvizsga. Lassan oda érünk, hogy nem lesz elég egy idegennyelv.
Ugye megnyílt a kapu az Európai Unióba is, szal ott is lehet próbálkozni, de ha valaki ilyen helyre vágyik, annak tanulni kell, nincs mese. Külföldön a magyar bérek többszörösét meg lehet keresni (talán még kevesebb munkával is). Pár év után külföldön meg lehet "gazdagodni" és kinnt lehet maradni vagy hazatérni.
Az ott megkeresett pénzzel itthon lehet indítani egy céget, tözsde, lakás, család, stb...

Igen, tudom. Ez így mind szép és jó, de ha valaki akar valamit kezdeni az élettel (és "élvezni" is akarja egy picit) annak érdemes megpróbálni.

Plebi, ne hidd azt, hogy szakmunkás végzettséggel vagy érettségivel sokra viszi valaki. A mai világban ez már csak egy lépcsőfok...
A másik amit említettél az a 100k minimálbér volt a diplomásoknak és hogy nem akarják megfizetni.
Szintén szerény vélemény szerint, ha valaki fősulira/egyetemre akar járni, az válasszon olyan szakot, ahol megadják ezt az összeget. Tudom, szükség van a többi szakmára is, de hidd el a munkáltatóknak is szüksége van diplomás emberekre. :)

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

Jah és még valami, ami tényleg kicsit gázos a diplomásokra/suliból kikerült "friss munkaerőre" nézve, hogy nagyon sok az olyan hírdetés (amit én látok az újságban), hogy 2-5 év szakmai gyakorlattal rendelkező emberkéket keresnek.
Szegény hol szerezzen tapasztalatot ha mindenhol kritérium ez? :think:  :think:

:)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#422 Felhasználó inaktív   Plebi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:06

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:41

Plebi, ne hidd azt, hogy szakmunkás végzettséggel vagy érettségivel sokra viszi valaki. A mai világban ez már csak egy lépcsőfok...
A másik amit említettél az a 100k minimálbér volt a diplomásoknak és hogy nem akarják megfizetni.
Szintén szerény vélemény szerint, ha valaki fősulira/egyetemre akar járni, az válasszon olyan szakot, ahol megadják ezt az összeget. Tudom, szükség van a többi szakmára is, de hidd el a munkáltatóknak is szüksége van diplomás emberekre. :)

Hali!

A szakokkal nincs gond! Nem rosszak! De egy kérdés, mondj olyan mai szakot amivel biztosan el tudsz helyezkeni???? És mondj olyan középiskolai szakmunkás végzettséget amivel szintén el lehet helyezkedni?? Sztem utobbiból több van! Ez az én véleményem erről.
Én azért tanultam tovább, mert szerettem volna és akartam, de egyre sötétebb a jövő!
Jah és minden vizsgáztatő kérdi hogy milyen sulit végeztem és amikor azt mondom sima gomnáziumi érettségi akkor érdekesen néz mindegyik és nem csak rám  :confused: ,pedig ezelött meg az volt a plussz ha gimnáziumot végzel!

Éljen az U.S.A  :respect:  :mad: 
Asrock 970 extreme 4; AMD FX-8120; Kingston 2X4GB DDRIII 1333; Gigbyte HD7950 3GB; 1TB Seagate Barracuda 7200.14 +320GB Samsung SATA II (THX Ramorg); Asus DRW1814BLT; Dell U2311H; Thermaltake Xaser III v1000d Blue.

"milliárd élet árán az ember kiharcolta a védettségét, a jogot a túléléshez, e bolygó számtalan teremtménye között"

#423 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:06

Hát igen...

#424 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:09

Idézet: Plebi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:06

Hali!

A szakokkal nincs gond! Nem rosszak! De egy kérdés, mondj olyan mai szakot amivel biztosan el tudsz helyezkeni???? És mondj olyan középiskolai szakmunkás végzettséget amivel szintén el lehet helyezkedni?? Sztem utobbiból több van! Ez az én véleményem erről.
Én azért tanultam tovább, mert szerettem volna és akartam, de egyre sötétebb a jövő!
Jah és minden vizsgáztatő kérdi hogy milyen sulit végeztem és amikor azt mondom sima gomnáziumi érettségi akkor érdekesen néz mindegyik és nem csak rám  :confused: ,pedig ezelött meg az volt a plussz ha gimnáziumot végzel!

Éljen az U.S.A  :respect:  :mad: 

Most lehet, hogy így van, de 5 év múlva is így lesz?
Egy diplomád akkor is és nem kell azon bánkódnod, hogy mi lett volna, ha....

#425 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:14

Gáz-víz, és központi fűtés szerelés; festés/szigetelés; szakács/pék. :)  Csak szakmákat lehet mondani, amik valószínűlerg sok év múlva is kelleni fognak.
Hogy ennyi közgazdászra, meg informatikusra (LOL) nincs szükség, az tuti...

#426 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:17

Nemtom nézitek-e a Balázs show-t (gondolon nem :D ).
Volt benne egy srác, aki elmondta az anyukájának, hogy meleg.
Az anyja összeroppant, sírt, stb...

Közben kiderült, hogy nem engedi sehova a gyereket (19 éves, tanulás rulz elven történik a nevelés), nem volt még olyan buliban, ahol végig ott lehetett volna, a szülők nagyon rövid pórázon tartják,, szinte egész nap otthon van.
A srácról egyből le lehetett végni, hogy b*zi, ahogy megszólalt. Ezt miért nem veszi észre a szülű???
Nem értem különben az ilyen embereket, sem az anyát, sem a gyereket. Az anyja részéről miért próbálja ilyen nyomás alatt tartani a gyereket (nem volt züllött, kábítós, normális tisztelettudónak néz ki), hogy nem engedik sehova és próbálja eltaszítani magától csak azért mert "más". Ettől még az ő gyereke marad. Hozzáteszem én sem örülnék neki, ha a gyermekem (ha lesz ilyen) elém állna és azt mondaná, hogy a saját neméhez vonzódik, de azért nem így bánnék vele.
A gyerek részéről pedig ezt miért ország világ előtt kellett. :confused:

:think:  :think: 

#427 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:14

Gáz-víz, és központi fűtés szerelés; festés/szigetelés; szakács/pék. :)  Csak szakmákat lehet mondani, amik valószínűlerg sok év múlva is kelleni fognak.

gratulálok,ezt sípoltam tegnap egész nap  :p

#428 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:24

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:17

Nemtom nézitek-e a Balázs show-t (gondolon nem :D ).
[iii]

:think:  :think:

Én láttam... mondtam is, hogy Hitler ***********

Jah, fórumszabályzat....
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#429 Felhasználó inaktív   Plebi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:27

Idézet: somafero - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:22

gratulálok,ezt sípoltam tegnap egész nap  :p

:up: :respect:
Asrock 970 extreme 4; AMD FX-8120; Kingston 2X4GB DDRIII 1333; Gigbyte HD7950 3GB; 1TB Seagate Barracuda 7200.14 +320GB Samsung SATA II (THX Ramorg); Asus DRW1814BLT; Dell U2311H; Thermaltake Xaser III v1000d Blue.

"milliárd élet árán az ember kiharcolta a védettségét, a jogot a túléléshez, e bolygó számtalan teremtménye között"

#430 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:28

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:14

Minőség-mennyiség

#431 Felhasználó inaktív   Plebi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:28

Nem tud valaki Kanizsán valami jó autóbontót???

#432 Felhasználó inaktív   Plebi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:30

Egy kis reklám:

http://topdon.uw.hu/...topic.php?t=144
http://samaraclub.uw.hu/

#433 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:32

Idézet: Plebi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:30

:D  :p  :smoker:  :cool:

#434 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:32

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:14

a munkaügyi honlapjának áttekintése után legalábbis énis ezt vettem le (lásd tegnapi állás-ajánlatsor amit átvágtam ide)
kb 10% azon állások száma,melyben diplomásokat keresnek
nyilván a dolog nem reprezentatív,lévén nagykanizsa és környékét linkeltem,aholis a helyzet olyanamilyen  :think:

#435 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:33

Idézet: Plebi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:30

http://www.carstylin...er.php?id=16353

#436 Felhasználó inaktív   Plebi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:42

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:33

Egyik tag ismerem a forumról de akkor nézd meg ezt az egyik alapítótag!

http://www.carstylin...er.php?id=15884

#437 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:51

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:09

Most lehet, hogy így van, de 5 év múlva is így lesz?
Egy diplomád akkor is és nem kell azon bánkódnod, hogy mi lett volna, ha....

Nem kotelezo elmenni egyetemre 18 evesen, mintahogy dolgozni sem.

En is skippeltem a GDF-et, egyreszt tudjuk milyen a szinvonala, masreszt volt melom es az tobbet ert, raadasul meg penzt is kaptam.
Egyetemre manapsag barmikor mehetek, dolgozni mar nem annyira... Szerintem az egyetemet vegzettek kozul talan a 10-20% csinalhatja azt amiert oda jart.

En mar csak akkor fogok elmenni megint tanulni, ha a melohely megkoveteli. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#438 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:52

Idézet: Plebi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:42

Egyik tag ismerem a forumról de akkor nézd meg ezt az egyik alapítótag!

http://www.carstylin...er.php?id=15884

Max. sebesség
165Km, DE a képen látható KÉK csacsival a rekord 190Km/h lejtőn és ez hiteles!(1.3 4 seb széria)

:lol:

(mitől hiteles vmi lejtőn? :confused: )

#439 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:54

Idézet: somafero - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:52

Max. sebesség
165Km, DE a képen látható KÉK csacsival a rekord 190Km/h lejtőn és ez hiteles!(1.3 4 seb széria)

:lol:

(mitől hiteles vmi lejtőn? :confused: )

Hitelesen ment szakadéknak hátszéllel 250-et egy trabi is szal ez ilyen :Đ

#440 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:58

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:51

En mar csak akkor fogok elmenni megint tanulni, ha a melohely megkoveteli. :)

apropó melózol manapság?
lehetőségeid?  :confused:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »