HWSW Informatikai Kerekasztal: Invitel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Invitel Invitel megoli Favorit plusz... Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 12:06

az automatikus elovalasztoban NINCS kulonbseg a ket szerzodes kozott! nezd meg jobban a belinkelt kepet. (pont ezert en nem is beszeltem errol a felerol.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#62 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 12:13

Abban valóban nincs.
Azzal csak annyi a gond, hogy nem azt szolgáltatja az Invitel, ami a szerződésben van, azaz egyoldalúan megszegi a szerződést, és nem hajlandó a szerződésnek megfelelően (azaz kézi előválasztásra) átállítani a vonalat.
Ez pedig egyértelmű rosszhiszeműség, mert technikai akadálya nincsen.
A rosszhiszeműen eljáró félről pediglen nem igazán fogja a bíróság sem feltételezni, hogy a kifelejtett hűségidőtartam utólagos beírása jóhiszeműen történt (még ha valóban úgy is történt volna... :) ).

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2006. 03. 12. 12:15 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#63 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 13:03

mint irtam, ezt az x-et en nem tudom ertelmezni, igy nem tudok hozzaszolni.

HA ugy van, ahogy Te irod, az ONMAGABAN eleg ahhoz, hogy semmisse nyilvanitsak a szerzodest. HA ez igy van, egyszeruen fel kell mondani, mint meg nem valosult. (igy viszont erdektelen a masik x.) de ezt en nem latom, mert szamomra ertelmezhetetlen kifejezeseket tartalmaz. es ezt leirtam nehany napja.

ugyhogy ebben a reszeben nincs, es nem is lehet vita kozottunk. :D
a forum ma:

#64 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 14:12

Félreértés ne essék, szerintem nagyon jó kis eszmecsere alakult itt ki :), részemről indulatmentes.

Megpróbálom akkor vázolni, mi a gond azzal az előválasztással, vagyis amit én értettem meg belőle:
tehát kétféle módon lehet az Invitelt használni.
Egyrészt úgy, hogy alapból az eredeti szolgáltatódon keresztül bonyolítják a hívást, és mindig tárcsáznod kell az Invitel előhívóját, ha rajta keresztül akarod a hívást bonyolítani és számláztatni. A másik megoldás az, ha úgy állítják be a vonalat, hogy alapvetően minden hívásod az Invitelen keresztül megy, és ha a saját eredeti szolgáltatódon keresztül akarsz hívni, akkor az ő előhívóját kell hívni.
Tehát a fenti esetben a szerződésen az van bejelölve, hogy csak akkor menjen a hívás az Invitelen keresztül, ha az előhívóját tárcsázzák, ehhez képest úgy értelmeztem, a vonal mégis úgy van beállítva, hogy minden hívás az Invitelen keresztül megy alapesetben, és a régi, eredeti szolgáltatóhoz kell előhívót tárcsázni.
A probléma pedig ebből fakadt, mert a panaszos fél azt hitte, a szerződés szerint alapból az ereddeti szolgáltatón keresztül fog menni a hívás, amin úgy emlékszem (most nem olvastam vissza), hogy volt valami kiegészítő díjcsomag, XL, vagy eleve Favorit, amiben órákat lehet ingyen beszélgetni. De mivel a hívás rögtön az Invitelen keresztül ment - a szerződésben bejelölttel ellentétben - ezért elég kövér számla lett a vége. No és innen indul elsődlegesen a probléma, mert az ügyfélszolga szerint - ha jól olvastam - "nincs mit tenni", azaz nem hajlandók a szerződésnek megfelelően berendezni a szolgáltatást a vonalon.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#65 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 14:27

nyugi, bennem sincs indulat! :D (ami termeszetes, hiszen mi kivulrol dumalunk bele, szegeny ugyfel az, akinek gondjai vannak..:()

amit leirtal, na azt, pontosan tudom. az teljesen vilagos. amit nem tudok, hogy a szerzodesen szereplo kifejezes melyiket takarja. merthogy eleg furan van megfogalmazva ugyebar.. (en vagyok az, aki oruletbe kergeti a mobiltelefonos uzletkotot, mert ragaszkodik hozza, hogy magyarazzak el a "hivastartas" es a "hivasvarokoztatas" kozotti kulonbseget, es hidd el, meg nekik sem szokott sikerulni. ;))

na EZERT irtam a "HA"-t.
a forum ma:

#66 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 16:52

Idézet: pet - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 11:51

A 2 X:
1. Autómatikus elöválasztó
2. Hüségszerzödés.

Szerintem ez a két pont a leglényegesebb az egész szerzödésben.

Ugy látszik hajthatatlan vagy.

Javaslom még az alábbi fórum látogatását:>>Link<<

Ide kéne belinkelni ezt a történetet,  ha a szerzö nem akarja de megengedi akkor én belinkelném.
Ott legalább sok hozzáértö emberke megfordul.
Azért is érdekelne vmi jártas ember véleménye, mert már szeretném végre tudni, hogy melyikünk látja jobban a dolgokat.(bogdan vs. én)

Üdv.

Szeva!

Regiztem magam, de nem sikerult uj temat nyitnom.
Ha tudod nyugodtan linkeld, csak azert en is had tudjak az esemenyekrol. ;-)

Amugy orulok, hogy ennyiek fantaziajat megmozgatta a tema. Az egyetlen gond az, hogy sajnos en szenvedek vele es nekem van karom belole rendesen...
Mellesleg nem igazan zavar mar a dolog, legyenek rajt, nem erdekel, de automatan had telefonaljak mar a rohadt Favorittal, foleg, hogy mondjuk allandoan nem eppen kellemes a 1515 utogetese, nem is ezt kertuk alapbol meg ilyenek...

Udv.

Szerkesztette: Piton 2006. 03. 12. 16:53 -kor

#67 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:30

Hali!

Belinkeltem a topicot: >>Link<<

Most már várhatjuk a fogyasztói jogokban jártas emberek hozzászólását.

Üdv.

#68 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 19:52

Idézet: pet - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 19:30

Hali!

Belinkeltem a topicot: >>Link<<

Most már várhatjuk a fogyasztói jogokban jártas emberek hozzászólását.

Üdv.

Köszönöm

#69 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 05:59

Sziasztok!

Jajj, már megint Invitel... A fogyvéd fórumon volt egymás után két eset is amikor az invitel ügynöke átverte a fogyasztót, és ez csak a jéghegy csúcsa...

Gratulálok a cég üzletpolitikájához:)

Nem olvastam elég alaposan végig a témát, szóval bocs ha olyat írok ami már volt...

Egy kérdés ilyen esetben mindig felmerül: tájékoztattak-e arról, hogy - mivel üzleten kívül kötött szerződésről van szó - a 370/2004 korm. rendelet szerint 8 munkanapon belül indoklás nélkül el lehet állni a szerződéstől? A 8 munkanap ugyan már lejárt, de ha nem tájékoztattak erről a lehetőségről - nekik kell bizonyítani, hogy ezt a tájékoztatást megadták, szvsz ezt leginkább csak az ügyfél által aláírt papírral tudják megtenni, amin szerepel ez a tájékoztatás - tehát ha nem tájékoztattak, hogy jogod van indoklás nélkül elállni, akkor a szerződés automatikusan semmis azaz az eredeti állapotot kell visszaállítani. Mivel a szerződés semmis, semmit nem kell fizetni.

Ha véletlenül mégis megadták ezt a tájékoztatást, akkor esetleg még annyi ötletem van, hogy ha vitatott a szerződés tartalma, a következő általános szabály irányt mutathat:
Ptk. 207. §
(1) A szerződési nyilatkozatot vita esetén úgy kell értelmezni, ahogyan azt a másik félnek a nyilatkozó feltehető akaratára és az eset körülményeire tekintettel a szavak általánosan elfogadott jelentése szerint értenie kellett.
(2) Ha a fogyasztói szerződés tartalma az (1) bekezdésben foglalt szabály alkalmazásával nem állapítható meg egyértelműen, a fogyasztó számára kedvezőbb értelmezést kell elfogadni.

Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#70 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 12:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 14:27

amit nem tudok, hogy a szerzodesen szereplo kifejezes melyiket takarja. merthogy eleg furan van megfogalmazva ugyebar..

Az egyszer biztos, hogy kacifántos a megfogalmazás :)
Szóval a "hívásonkénti előválasztás" jelenti azt, hogy ha invitelen át akarsz hívni, akkor őt minden egyes alkalommal ki kell választani.
A "közvetítő előválasztás" azt jelenti, hogy előre kiválasztják az invitelt a vonalon, és alapból rajta megy át a hívás, a normál szolgáltatót kell innentől kezdve kézzel előválasztani.
Tényleg hülyén van megfogalmazva :D

De ha már így magyarázok :)
Hívástartás: Te hívás közben bármikor tartásba helyezheted a partnered, hogy pl. felhívj egy másik számot, vagy fogadd azt a hívást, ami a hívásvárakoztatás miatt kicsengő hangot hall a vonaladra, amin beszélsz, és várakozik (neked meg "bekopog" a szolgáltató).
Tehát a kettő együtt létezik, ha várakoztatott hívás fut be, azt az első beszélgetőpartner tartásba helyezésével tudod fogadni. :)

Üdv!

#71 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 12:33

ha azt, akkor azt.. csak azt nem ertem, hogy mit mondtak az ugyfelszolgalaton, amikor mindket szerzodesen az elso van bejelolve, mikozben a beallitas meg a masik? (mellesleg most remlik valami, hogy a matavtol(!) lehet kerni az ilyen megszunteteset!! mintha valaki ezt irta volna..)

a masikba koszonom a magyarazatodat (a szolgaltato honlapjan is fenn van), de amikor bent ugyintez az ember, es azt kerem, hogy "ha beszelek, akkor a hivo kapjon foglalt jelet", akkor az ott okoz am gondot, hogy akkor melyiket is kell be-x-elnijuk a ketto kozott.. szoval csak egy pelda, hogy meg az ugyfelszolgalat sem tudja sokszor (a biztonsagi ort kerdezte meg, es ott probalgattak!! :D)
a forum ma:

#72 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 15:05

No tovabbra is ott tartunk ahol a part szakad... Semerre semmi elore lepes stb... Es ugy latom sem itt sem a fogyasztovedelmi topicnal sehol nem lesz semmi valtozas... :(

#73 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:24

Nem bizony, ha nem írsz az NHH-nak állásofglalást kérve az ügyben...

Üdv!

#74 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:14

Valami fejlemény azóta?

Üdv!

#75 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:04

Lássuk, tud-é valaki lőni valamit az én problémámhoz.
Kedves barátom céget alapít, ADSL előfizet, domaint bejegyeztet.
Az ADSL 25mbos tárhelyére szeretne felrakni egy weblapt. a Weblap egyes részei .htaccess-es lennének védve, ha az INVITEL 5 napja kitalálná nekünk a weblap elérési útvonalát a szerveren. PHP-t nem lehet futtani, így nem sikerült saját kútfőből kiderítenem..
Van valakinek valami épkézláb ötlete?

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó