HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:51

Idézet: hajsza - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:28

Hiába, most sem találtam. A yahoo-n megvan, meg persze a Tricom-ban is ezt használom, de a finance.google.com-on sehol sem látom. :(

jahogy google finance? én a yahoo-ra gondoltam, én azt használom.
akkor sorry.

#1382 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:08

AnandTech - The Nehalem Preview: Intel Does It Again

#1383 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:30

nem gond, hogy masodszorra linkeled ugyanazt? ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1384 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 9:30

nem gond, hogy masodszorra linkeled ugyanazt? ;)

?
Ez egy 2008. 06.05-ös cikk (tegnap) Mikor is linkeltem ezt korábban? :)

#1385 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:36

azt nem irtam, hogy Te linkelted! Te a masodik vagy.. ;)
a forum ma:

#1386 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 9:36

azt nem irtam, hogy Te linkelted! Te a masodik vagy.. ;)

Jahogyúgy! És vala, kovacs_istv linkelte tegnap. Na nem baj (ez egyben akkor válasz a kérdésedre), most már akkor duplán marad.. ;)

#1387 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 09:23

HWSW (remélem ezt nem duplázom :) )

Kiszivárgott az első Nehalem-teszt

Azért nem mondanám, hogy az itteni fórumos társaság túlságosan rákattant volna a témára... ;) Na majd este írok.

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 06. 09:24 -kor

#1388 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 10:56

Elég kevés az új részlet, manapság a "hűha" faktort elveszi az, hogy már jó előre elkezdenek kommunikálni mindent, kevés dolog van, ami úgy csap be. Utóbbi persze izgibb lenne, viszont a piac nagyobb része a kiszámíthatóságot szereti, a csinnadratta inkább a kifejezetten konzumelektronikában működik, lásd Apple, konzolok, de még a játékokat és filmeket is előre felvezetik ugye, akár évekkel.

#1389 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 10:59

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:56

Elég kevés az új részlet, manapság a "hűha" faktort elveszi az, hogy már jó előre elkezdenek kommunikálni mindent, kevés dolog van, ami úgy csap be. Utóbbi persze izgibb lenne, viszont a piac nagyobb része a kiszámíthatóságot szereti, a csinnadratta inkább a kifejezetten konzumelektronikában működik, lásd Apple, konzolok, de még a játékokat és filmeket is előre felvezetik ugye, akár évekkel.

+10% TDPert +30% powa az nem "huha" faktor?  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1390 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 10:59

Pont ezt akartam mondani. Ez szntem combos hűhafaktorral rendelkezik.

#1391 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:59

Melyik része nem volt várható az előzetes infók alapján? Én legalábbis nem lepődtem meg. ODMC+QPI, monolitikus integráció és új cache hierarchia, SMT, nagyobb OoOE ablak, többszintű branch predictor. Ezek közül egyedül az OoOE motort és branch predictort érintő változások emelik a TDP-t rendszerszinten, a többi semleges vagy inkább a csökkenés irányába hat, az SMT hatása pedig minimális. Végeredményben azért nagyobb a fogyasztás IMO, mert magasabb a VE-k kihasználtsága, magasbb a tranzisztoraktivitás. Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy rosszul párhuzamosított kódok, pl. a percepciót nagyban formáló játékok alatt mit produkál majd.

Szerkesztette: special 2008. 06. 06. 11:29 -kor

#1392 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:28

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:20

Melyik része nem volt várható az előzetes infók alapján? Én legalábbis nem lepődtem meg. ODMC+QPI, monolitikus integráció és új cache hierarchia, SMT, nagyobb OoOE ablak, többszintű branch predictor. Amire nagyon kiváncsi leszek, hogy rosszul párhuzamosított kódok, pl. a percepciót nagyban formáló játékok alatt mit produkál majd.

Ilyesmit akartam én is írni. Nekem pl. kifejezetten fontos a single thread teljesítmény, meglátjuk, ott mit hoz. És amiatt egy kicsit félek is a hyperthreadingtől, egy rosszabb schedulerrel szépen haza lehet vágni vele a teljesítménykritikus szálat :( De az alighanem világos, hogy nehalemen nem fogok dobox mögött boincot futtatni :D (Nem mintha nem szoktam volna le a boincról teljesen amúgyis, akkor meg máris mindegy ;))
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1393 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:48

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:20

Melyik része nem volt várható az előzetes infók alapján?

ez az evtized azert elegsok peldat szolgaltatott arra nezvest hogy eztmegazt ujitok, innovalok es emiatt a varakozasaim ezek meg amazok. aztan az elet meg kiosztott par pofont.

#1394 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:50

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:28

Ilyesmit akartam én is írni. Nekem pl. kifejezetten fontos a single thread teljesítmény, meglátjuk, ott mit hoz. És amiatt egy kicsit félek is a hyperthreadingtől, egy rosszabb schedulerrel szépen haza lehet vágni vele a teljesítménykritikus szálat :( De az alighanem világos, hogy nehalemen nem fogok dobox mögött boincot futtatni :D (Nem mintha nem szoktam volna le a boincról teljesen amúgyis, akkor meg máris mindegy ;))

Kétségtelenül single threaded teljesítményre érzékeny kódok alatt lesz a legkisebb az előrelépés, de ezt sem írnám le látatlanban. Közelebb került a memória, nagyobb a sávszélesség, igaz, a cache-hierarchia már kérdéses, mert az L2 gyorsabb lett, de az adatok többségét tartalmazó last level L3 cache sokkal lassabb a Core L2-höz képest, de ezen segíthet a nagyobb OoOE ablak és gyorsabb cache-hozzáférési politika. Cinebench alatt a Nehalem gyakorlatilag csak egálban van a Core-ral core-for-core, 1 thread alatt, de ebből azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le, szerintem játékok alatt nem GPU-limitált esetben láthatunk 5-25 százalékos gyorsulásokat is majd. Az biztos, hogy a Nehalem erőssége az SMP környezet.

#1395 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:59

En nem lepodtem meg, az intel eddig tudta huzni a memoriavezerlo integralasat (mer' ugye amig kulon van addig kulon lehet penzt kerni a chipsetert is :))... emlekeim szerint az amd is ekkorat ugrott amikor integraltak a memoriavezerlot a prociba (K7->K8), de az intel eddig nem volt rakenyszerulve hogy megtegye. Igazabol most sincs, de mar ideje volt meglepni... persze finomitottak mindenen, de gyorsulas (meg a futes) javat az IMC adja. Szvsz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1396 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:33

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 13:27

En nem lepodtem meg, az intel eddig tudta huzni a memoriavezerlo integralasat (mer' ugye amig kulon van addig kulon lehet penzt kerni a chipsetert is :))... emlekeim szerint az amd is ekkorat ugrott amikor integraltak a memoriavezerlot a prociba (K7->K8), de az intel eddig nem volt rakenyszerulve hogy megtegye. Igazabol most sincs, de mar ideje volt meglepni... persze finomitottak mindenen, de gyorsulas (meg a futes) javat az IMC adja. Szvsz.

Samott

Erről jut eszembe ez a kitétel a tesztből:

Idézet

The CPUs are quite mature and are running extremely cool (surprisingly cool actually), their clock speeds are being artificially limited by Intel in order to avoid putting all cards on the table at this time. We saw a similar approach with the very first Penryn samples which were all locked at 2.66GHz. The Intel X58 chipset we used in our testing on the other hand got quite hot.

A memóriavezérlő átkerült a CPU-ba az ő saját melegedésével együtt. De mi a franc az, ami szignifikánsan fűti ezek után a chipset? Mert a jelek szerint maradt ilyesmi, vagy épp előkerült, noha úgy gondoltam volna, hogy az a legnagyobb tétel. Netán a végleges stepping hűvösebb lehet? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1397 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 14:19

A chipset kevésbé fejlett félvezető eljárással készül, másrészt rohadt sok I/O lába van, mely mind-mind nagy ellenállás mikroelektronikai szemmel, harmadrészt pedig valószínűleg a áramkörök optimalizálásába sem fektetnek annyi energiát, mint egy processzor esetében.

#1398 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 14:56

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:19

A chipset kevésbé fejlett félvezető eljárással készül, másrészt rohadt sok I/O lába van, mely mind-mind nagy ellenállás mikroelektronikai szemmel, harmadrészt pedig valószínűleg a áramkörök optimalizálásába sem fektetnek annyi energiát, mint egy processzor esetében.

haat inkabb szerintem a 3.3V-os PCI-e jelvezetes ami bejaccik. a chipset meg ugye van grafmagos meg anelkuli (szvsz mind grafmagos, csak a "P"-sekben deakdivaljak).

#1399 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 13:20

Japán emberke(Hiroshige Goto) a Computex után frissítette a diagrammjait. Abból a szempontból lehet érdekes, hogy a legelső infók a Nehalemről ugyanezen ember írásaiból érkeztek. Biztos vannak belső forrásai. ;)

http://pc.watch.impr...2/kaigai442.htm

Ami érdekes belőle hogy úgy tűnik lesz 8 utas Nehalem szerver is. Ilyen hír anno fudzillától röppent fel először tavaly szeptemberi IDF idején, hasonlóan 2009H2 felé prognosztizálva.

#1400 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 14:41

lesz 8 utas, de azt is feltuno, hogy csak egy ev mulva(!!), raadasul csak a 8 magos rogton.

lehet szidni, hogy paranoias vagyok, de tovabbra is nagyon vigyaz az Intel arra, hogy az Itanium utjat minel kevesbe keresztezze az i386 vonal.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »