Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 18:20
(1) a 6 mag kerdeset nem en vetettem fel: itt targyaltuk, ezen a forumon, hogy egyaltalan nem is biztos, hogy megjelenik. oszinten: nem jarna jobban egy nextgen 4 magos IMC processzorral az Intel ahelyett, hogy az oldgen 6 magosat dobna piacra?
(2) egyebkent orulok neki, hogy ebben az uj szalban mar egyaltalan nem kerul elo a chipset es a validacio kerdese: latszik, hogy nem ez a kerdes. a gazdasagossaggal es a piac osszezavarasaval egyetertek: en is e melle tettem a voksomat, csak en az Itaniumra tettem a hangsulyt!

(1) Ezt légyszi idézd már be!
Én elhiszem, hogy _szerinted_ jobban járna, de lásd a Tulsa esetét. Az Intel (tetszik vagy sem) egy pénztermelő vállalat, amely úgy ítélte meg, hogy jobban jár egy 1 évvel később kijövő Tigerton+Clarksboro chipsettel, mint hogy a woodcrestet belefaragja a meglévő elavult chipsetjébe, és dobja a Tulsaba ölt dollárszázmilliókat.
Ugyan ott a fő fókusz a (hiányzó) chipseten volt, de amúgy pont ugyanezt a vitát akkor is lejátszottuk...
Ugyanúgy érveltél: "de hát még így is jobban járna, ha a woodcrestet faragná be" Szépen vissza lehet keresni.
(2) ? Mi az, hogy nem kerül elő? Persze, mert most épp másról beszélünk. De ettől ez még ugyanolyan fontos. Ismétlem, _8_ magos Xeon-MP-ről beszélünk. És ezeket a roadmap-eket nem hasraütésre csinálják, hanem főbb vonalaiban már évekre előre (csak Te reménykedsz néha abban, hogy egyszer csak a semmiből előtűnik egy 8 magos opteron...

), leosztják az erőforrásokat, kiszámítjáka termékciklusokat. Tulsa, Tigerton, Dunnington, Beckton. És nem látunk olyan körülményt, ami miatt ezt borítani kellene.
(Nem az a baj, hogy piacpolitikai szempontokat is behozol. Hanem, hogy csak azokra fókuszálsz, és azok közül is rosszakra...

)
Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 09. 17:35 -kor